זה ראש שנבנה במיוחד עבור DJ כשהמטרה הראשונית היא שהוא יהיה חזק ועמיד. עם כל הכבוד לראש הספציפי הזה, לא הייתי מתייחס אליו כראש להשמעה איכותית ולמה?
1. ראש חזק ועמיד הוא במבנה מכני "כבד" (18.5 גרם) שחייב להיות מותאם לפחות לזרוע קלה כדי לשמור על תדר רזוננס של כל המבנה (זרוע+מחט) בין כ-8 עד 16 הרץ (לא גבוה מכך כדי שלא יפריע לתדרי השמע הנמוכים).
2. ה-CANTILEVER שלו עשוי מצינורית אלומיניום בעל דופן מעובה יחסית ל-CANTILEVERS אחרים. יש למבנה ה-CANTILEVER חשיבות עצומה ביכולת העקיבה לשינויים בחריצת התקליט. בדרך כלל יצרני ראשים משתדלים להקשיח את ה-CANTILEVER ע"י שימוש בסיבי בורון מצופים זהב (הבורון הוא חומר קל מאוד וקשיח מאוד, דומה לקרמיקה) ולכן הוא יכול להיות דק יותר וקל יותר. קשיחות וקלות משקל של ה-CANTILEVER יוצרים תגובתיות משופרת.
3. המשקל המומלץ לנגינה הוא כפול ממחט רגילה MM ואפילו מעט יותר מאשר עבור MC מה שמצביע אולי על RUBBER BEARING מעובה יחסית למחטים אחרות. משקל כבד יותר שוחק יותר, גם את התקליט וגם את המחט.
4. יכולת ההפרדה בין ערוצים ימין ושמאל היא בכ-10 דציבל פחותה מראשים אחרים וזולים יותר.
לסיכום, זה ראש מצוין ל-DJ ולקהל יעד ממוצע לצורך בילוי במועדונים וכו'. אני לא הייתי רוכש ראש כזה לשימוש ביתי ואולפני. ייתכן והראש נשמע מצוין (מודה, לא שמעתי אותו), אבל לפי הנתונים הטכניים אין כאן "פריצת דרך" מבחינה אודיופילית.
MASTERMIX, סליחה אם אכזבתי אותך. הרי בסוף אתה מחליט, לא כן?