תחילתו של פרוייקט - זקוק לכמה עיצות
-
צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
נפלו לידיי זוג רמקולים KUGEL BOX
http://www.kugelbox-records.com/eng_page/kugel.html
הרמקולים כדוריים , הגוף מתכת כאשר רמקול יושב בחזית ובקצהו יש עוד טוויטר מולבש .
מאוד מצא חן בעיניי הקטע ,עדיין לא סגור עם הם יהיו רמקולים אחוריים או רמקולים מוגברים למחשב אבל די בא לי לקחת את זה קדימה ...
רשת אחת מפורקת היות והדרייבר התקלקל אז הבעלים לשעבר (תודה סער) הרכיב בצורה די לא מחמיאה סוג של טוייטר מכוער בחזית.
אני לא מכיר את החברה של הרמקולים אך נראה בהחלט שהשקיעו בהם מחשבה וחומרים,רמקול אחד הוא די מאולתר אך השני מקורי ונשמע ממש לא רע.
המצב הקוסמטי של המתכת בכי רע,הצבע הוא סוג של אלומיניום של לעת עתה אני חושב או שאקנה להם צבע רטרו כתום בצביעה מקצועית בתנור ,או שאמצע טיפול יאה להחזיר להם את הברק הראוי.
אז לעבודה:
1.אני רוצה להחליף את הדרייברים בראויים יותר - חשבתי אולי על מורל רק שאין לי מושג ירוק לגבי עלות וגם היכן להשיג,אודה מאוד להמלצות היכן להשיג בארץ(עדיפות לצפון דרייברים)
OPEN ISSUES:
* אני משער שלרמקול קרוס היות ויש שני דרייברים ( או כבל לפני הטוויטר),אני חושב אם לשמור על התצורה הקיימת זאת אומרת - לקנות גם דרייבר וגם טוויטר לחזית או ללכת על דרייבר אחד שהוא פול ראנג'
התקציב הוא בערך 500 שקל לדרביירים
2.צבע וטיפול קוסמטי- אשמח לשמוע הצעות
3.היות והרמקולים בסופו של דבר יתלו על הקיר בצורה או פרונטלית בצידי המסך ,או אחוריים אני חושב על איזה מפרק שיחובר אליהם(כמובן נסתר ואסטטי) ובכך אוכל למקם אותם בצורה מיטבית ,האם יש לכם רעיון היכן אפשר להשיג צירים כדוריים כאלה?
עניין של יום יומיים ואני אצלם אותם(אל תצפו למחזה מרהיב..)
אני מחכה כבר לדפים הבאים שאתעד עבורכם את התהליך עד למוצר המוגמר...
http://www.kugelbox-records.com/eng_page/kugel.html
הרמקולים כדוריים , הגוף מתכת כאשר רמקול יושב בחזית ובקצהו יש עוד טוויטר מולבש .
מאוד מצא חן בעיניי הקטע ,עדיין לא סגור עם הם יהיו רמקולים אחוריים או רמקולים מוגברים למחשב אבל די בא לי לקחת את זה קדימה ...
רשת אחת מפורקת היות והדרייבר התקלקל אז הבעלים לשעבר (תודה סער) הרכיב בצורה די לא מחמיאה סוג של טוייטר מכוער בחזית.
אני לא מכיר את החברה של הרמקולים אך נראה בהחלט שהשקיעו בהם מחשבה וחומרים,רמקול אחד הוא די מאולתר אך השני מקורי ונשמע ממש לא רע.
המצב הקוסמטי של המתכת בכי רע,הצבע הוא סוג של אלומיניום של לעת עתה אני חושב או שאקנה להם צבע רטרו כתום בצביעה מקצועית בתנור ,או שאמצע טיפול יאה להחזיר להם את הברק הראוי.
אז לעבודה:
1.אני רוצה להחליף את הדרייברים בראויים יותר - חשבתי אולי על מורל רק שאין לי מושג ירוק לגבי עלות וגם היכן להשיג,אודה מאוד להמלצות היכן להשיג בארץ(עדיפות לצפון דרייברים)
OPEN ISSUES:
* אני משער שלרמקול קרוס היות ויש שני דרייברים ( או כבל לפני הטוויטר),אני חושב אם לשמור על התצורה הקיימת זאת אומרת - לקנות גם דרייבר וגם טוויטר לחזית או ללכת על דרייבר אחד שהוא פול ראנג'
התקציב הוא בערך 500 שקל לדרביירים
2.צבע וטיפול קוסמטי- אשמח לשמוע הצעות
3.היות והרמקולים בסופו של דבר יתלו על הקיר בצורה או פרונטלית בצידי המסך ,או אחוריים אני חושב על איזה מפרק שיחובר אליהם(כמובן נסתר ואסטטי) ובכך אוכל למקם אותם בצורה מיטבית ,האם יש לכם רעיון היכן אפשר להשיג צירים כדוריים כאלה?
עניין של יום יומיים ואני אצלם אותם(אל תצפו למחזה מרהיב..)
אני מחכה כבר לדפים הבאים שאתעד עבורכם את התהליך עד למוצר המוגמר...
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
זה נשמע כמו וואחד פרויקט
אתה אומר שהטוויטר מונח בתוך הוופר...אתה בטוח שזה לא רמקול FULL RANGE כבר עכשיו?
לגבי דרייברים של מוראל, אתה יכול להשיג בחנות המפעל שלהם בנס ציונה, בקשר לאזור צפון אני לא יודע... אבל נראה לי ש500 ש"ח לא יספיקו.
מה הגודל שלהם?
כעקרון יש למוראל סטליטים כדוריים עם מחזיקים כאלה כמו שציינת. אולי הם יהיו מוכנים למכור אותם בנפרד...
[imgbig]http://www.morelhifi.com/products/image ... _si2_1.jpg[/imgbig]
אתה אומר שהטוויטר מונח בתוך הוופר...אתה בטוח שזה לא רמקול FULL RANGE כבר עכשיו?
לגבי דרייברים של מוראל, אתה יכול להשיג בחנות המפעל שלהם בנס ציונה, בקשר לאזור צפון אני לא יודע... אבל נראה לי ש500 ש"ח לא יספיקו.
מה הגודל שלהם?
כעקרון יש למוראל סטליטים כדוריים עם מחזיקים כאלה כמו שציינת. אולי הם יהיו מוכנים למכור אותם בנפרד...
[imgbig]http://www.morelhifi.com/products/image ... _si2_1.jpg[/imgbig]
- ofir-harlev
- חבר ותיק

-
צפיד
-
- חבר ותיק

תודה רבה ,דיברתי איתם בחור בשם זיו ממש נחמד .ofir-harlev כתב:אחי, לך ל
www.morelhifi.com
יש שם טלפון למשרדים שלהם והכל.
דבר איתם, שאל אם יש להם סוחרים בצפון....
מהתרשמות ראשונית נראה שזה קצת מעל לתקציב .
האם קיימות אלטרנטיבות אחרות?
- ofir-harlev
- חבר ותיק

מה גודל האלמנטים שאתה צריך?
תנסה לדבר עם החבר'ה מאומגה-אודיו. יש להם כל מיני אלמנטים של כל מיני חברות.
www.omega-audio.co.il
אני מזהיר אותך, הבחור שם לא אוהב לדבר בטלפון
תנסה לדבר עם החבר'ה מאומגה-אודיו. יש להם כל מיני אלמנטים של כל מיני חברות.
www.omega-audio.co.il
אני מזהיר אותך, הבחור שם לא אוהב לדבר בטלפון
-
צפיד
-
- חבר ותיק

תודה על הלינק
הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על רעיון של במקום להסתבך עם התאמת טוויטר ווופר פשוט לקנות רמקול רכב שהוא 2 WAY ???
הייתי רוצה לדעת מה הבעיותיות שעומדת בעניין זה ...
אחרי הכל הרמקולים האלה הולכים להיות רמקולים אחוריים/רמקולי מחשב.
הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על רעיון של במקום להסתבך עם התאמת טוויטר ווופר פשוט לקנות רמקול רכב שהוא 2 WAY ???
הייתי רוצה לדעת מה הבעיותיות שעומדת בעניין זה ...
אחרי הכל הרמקולים האלה הולכים להיות רמקולים אחוריים/רמקולי מחשב.
יש למורל קומפוננט לרכב בשם פולס , מחירו אאל"ט נע בין 500 ל600 ש"ח . הוא בא עם דרייבר בגודל משתנה של 6.5 אינטש או 5.25 . יש לו קרוס בין שני החלקים . תגש לחנות אודיו לרכב באזור הצפון ותשאל אם יש להם את מורל , ותבקש לראות את הקומפוננט . מאוד יתכן וזה יוכל לעזור לך
-
צפיד
-
- חבר ותיק

truejoker כתב:יש למורל קומפוננט לרכב בשם פולס , מחירו אאל"ט נע בין 500 ל600 ש"ח . הוא בא עם דרייבר בגודל משתנה של 6.5 אינטש או 5.25 . יש לו קרוס בין שני החלקים . תגש לחנות אודיו לרכב באזור הצפון ותשאל אם יש להם את מורל , ותבקש לראות את הקומפוננט . מאוד יתכן וזה יוכל לעזור לך...
איזה דברים אני צריך לקחת בחשבון כאשר מכניס רמקול של רכב למערכת ביתית?
האם עניין ההתנגדות וכ' צריך להילקח בחשבון ?האם יש דרכים להתאים זאת?
גם אני חשבתי על קומפוננט אבל זה מגיע יחד עם MID וטוויטר ואני לא בטוח שיש מקום לעוד אלמנט.
(אני אעלה תמונות היום בערב)
באופן עקרוני קומפוננט לרכב הוא אלמנט/דרייבר כללי שהותאם לכך שהוא ינגן בחלל הדלת (למרות שהדרייברים היקרים של מורל מקבלים גם בניית פוד מפיברגלאס שישמש תיבה לדרייבר ) . בד"כ העכבה הדינמית היא כ4 אום , מה שאומר שצריך להזהר עם המגבר .
הקומפוננט הוא מידבאס שיורד בד"כ עד כ80HZ וטוויטר
אם אתה צריך דרייבר אחד שיהיה רק מיד יש למורל מיד מעולה שנקרא CDM54 (אאל"ט )
הקומפוננט הוא מידבאס שיורד בד"כ עד כ80HZ וטוויטר
אם אתה צריך דרייבר אחד שיהיה רק מיד יש למורל מיד מעולה שנקרא CDM54 (אאל"ט )
-
צפיד
-
- חבר ותיק

תם ונשלם ...
סיימתי וחשבתי לעדכנכם...
אז ככה..
אחרי התלבטויות לא מעטות החלטתי ללכת על קומפוננט של FOCAL הבחירה ברמקול רכב אינה בדיוק נחשבת לאודיופילית אך די נדלקתי על הרעיון של הרמקולים העגולים , הדרייברים של FOCAL נחשבים למאוד איכותים (ויקרים) .
הדרייברים המקוריים ברמקול היו 4 אום ,הקרוס תוכנן לעבוד עם דרייברים שכאלו ,החלטתי לנסות ...ואכן התוצאה היתה בהחלט מספקת.
יכולתי באותה השקעה לקנות גם דרייברים של מערכת ,אומנם לא של מורל אבל ידעתי שבכל מקרה זה לא רמקול שנועד להנעים לי כינורות בסטראו אלא לשרת נאמנה כרמקול אחורי .
אז לעבודה:
זוג קומפוננטים של FOCAL 130W מיד באס 5.25 וזוג טוייטרים .
עלות סט כזה - 1200 שקל בערך (היו אצלי קודם ברכב:)).
בהתחלה חשבתי למקם את הטוויטר מחוץ לתיבה ולא במרכזה ,אבל כעשיתי כמה טסטים היה נשמע לי די טוב שהטוויטר יישאר במרכז .
כפי שאתם רואים בתמונה הוא התאים בול לתיבה ,מבחינת גודל המגנט היתה לי קצת בעיה היות והדרייבר של FOCAL גדול משמעותית מהמקורי ,המירכוז וההרכבה על הסטנד הפנימי דרש קצת מניפולציות וקידוחים אבל בסוף נכנס.
ההלחמה הלכה די בקלות ,קצת עיצבן שהצבעים של החיווט היו מגוונים ורבים,כחול לבן אדום שחור .
קוסמטיקה...
רציתי צבע רטרו ,לבן שחור לדעתי סתם ישעמם .
הכתום עם השילוב של השחור בהחלט מוסיף צבע רענן וצעיר....
חוץ מזה" זה מתאים איכשהו לכריות בסלו"ן(ההנהלה מנסה להשלים עם המציאות..).
כמובן שפירוק כל הרמקול על כל חלקיו,היה בפנים אולי קילו צמר סלעים,דבר שדי היקשה על עבודת הפירוק והחלפת הדרייברים.
,ניקוי היטב עם מסיר שומנים ואחריו בסיס לצבע -זה מגיע במיכל התזה(ספריי) - 34 שקל.
שיוף עם נייר מים עדין ביותר,הצביעה עם ספריי הצבע נעשתה לאחר כשלוש שעות .
שתי שכבות,שיכבה דקה בכל פעם עם הפרשי זמנים של שעה.
אחרי שהכל הורכב ביצעתי כמה טסטים,רמקול אחד קצת נבך ,הסיבה היתה שהיה יותר מדי צמר סלעים שמנע מהממברנה לנוע עד הסוף.
משום מה נסיונות לחיצה של הטבעת ואטימה לגמרי של התיבה נתנה תוצאות יותר טובות.
לכן ,בכל המרווח בין הטבעת החיצונית הקדמית לגוף התיבה מרחתי שכבת סיליקון עדינה (הפלאש מבליט את זה- זה לא נראה במציאות).
תלייה הרמקולים:
כשקניתי את הספריי צבע ראיתי שיש מבצע בהום סנטר על תופסנים לרמקולים אחורים - 50 שקלים במקום 100.
היות ומדובר בשני תופסנים- אחד בקיר אחד ברמקול הייתי חייב לקדוח לתוך התיבה,
התיבה עצמה עשויה אלומינים ,קדחתי עם מקדח 3 מ"מ כאשר מתחת שמתי מצע גומי וסיליקון לאטימה וחיזוק מיטבי של התופסן.
אני לא חושב שהם ממש איכותים ,קשה לסגור אותם בצורה שהם יקבעו את הרמקולים בדיוק במקום שאתם רוצים אבל די משתלם עבור המחיר הזה.
לסיכום
אני די מרוצה מהתוצאה ,המראה שלהם די שייקי ומוסיף עניין לסלון.
אני חושב שהם גם נשמעים לא רע בכלל ,
ללא ספק קניה רמקול מדפי יכלה לחסוך הרבה מאמץ ועבודה אבל רציתי משהו קצת אחר וכן.....ההתעסקות בזה די כיפית .
אז ככה..
אחרי התלבטויות לא מעטות החלטתי ללכת על קומפוננט של FOCAL הבחירה ברמקול רכב אינה בדיוק נחשבת לאודיופילית אך די נדלקתי על הרעיון של הרמקולים העגולים , הדרייברים של FOCAL נחשבים למאוד איכותים (ויקרים) .
הדרייברים המקוריים ברמקול היו 4 אום ,הקרוס תוכנן לעבוד עם דרייברים שכאלו ,החלטתי לנסות ...ואכן התוצאה היתה בהחלט מספקת.
יכולתי באותה השקעה לקנות גם דרייברים של מערכת ,אומנם לא של מורל אבל ידעתי שבכל מקרה זה לא רמקול שנועד להנעים לי כינורות בסטראו אלא לשרת נאמנה כרמקול אחורי .
אז לעבודה:
זוג קומפוננטים של FOCAL 130W מיד באס 5.25 וזוג טוייטרים .
עלות סט כזה - 1200 שקל בערך (היו אצלי קודם ברכב:)).
בהתחלה חשבתי למקם את הטוויטר מחוץ לתיבה ולא במרכזה ,אבל כעשיתי כמה טסטים היה נשמע לי די טוב שהטוויטר יישאר במרכז .
כפי שאתם רואים בתמונה הוא התאים בול לתיבה ,מבחינת גודל המגנט היתה לי קצת בעיה היות והדרייבר של FOCAL גדול משמעותית מהמקורי ,המירכוז וההרכבה על הסטנד הפנימי דרש קצת מניפולציות וקידוחים אבל בסוף נכנס.
ההלחמה הלכה די בקלות ,קצת עיצבן שהצבעים של החיווט היו מגוונים ורבים,כחול לבן אדום שחור .
קוסמטיקה...
רציתי צבע רטרו ,לבן שחור לדעתי סתם ישעמם .
הכתום עם השילוב של השחור בהחלט מוסיף צבע רענן וצעיר....
חוץ מזה" זה מתאים איכשהו לכריות בסלו"ן(ההנהלה מנסה להשלים עם המציאות..).
כמובן שפירוק כל הרמקול על כל חלקיו,היה בפנים אולי קילו צמר סלעים,דבר שדי היקשה על עבודת הפירוק והחלפת הדרייברים.
,ניקוי היטב עם מסיר שומנים ואחריו בסיס לצבע -זה מגיע במיכל התזה(ספריי) - 34 שקל.
שיוף עם נייר מים עדין ביותר,הצביעה עם ספריי הצבע נעשתה לאחר כשלוש שעות .
שתי שכבות,שיכבה דקה בכל פעם עם הפרשי זמנים של שעה.
אחרי שהכל הורכב ביצעתי כמה טסטים,רמקול אחד קצת נבך ,הסיבה היתה שהיה יותר מדי צמר סלעים שמנע מהממברנה לנוע עד הסוף.
משום מה נסיונות לחיצה של הטבעת ואטימה לגמרי של התיבה נתנה תוצאות יותר טובות.
לכן ,בכל המרווח בין הטבעת החיצונית הקדמית לגוף התיבה מרחתי שכבת סיליקון עדינה (הפלאש מבליט את זה- זה לא נראה במציאות).
תלייה הרמקולים:
כשקניתי את הספריי צבע ראיתי שיש מבצע בהום סנטר על תופסנים לרמקולים אחורים - 50 שקלים במקום 100.
היות ומדובר בשני תופסנים- אחד בקיר אחד ברמקול הייתי חייב לקדוח לתוך התיבה,
התיבה עצמה עשויה אלומינים ,קדחתי עם מקדח 3 מ"מ כאשר מתחת שמתי מצע גומי וסיליקון לאטימה וחיזוק מיטבי של התופסן.
אני לא חושב שהם ממש איכותים ,קשה לסגור אותם בצורה שהם יקבעו את הרמקולים בדיוק במקום שאתם רוצים אבל די משתלם עבור המחיר הזה.
לסיכום
אני די מרוצה מהתוצאה ,המראה שלהם די שייקי ומוסיף עניין לסלון.
אני חושב שהם גם נשמעים לא רע בכלל ,
ללא ספק קניה רמקול מדפי יכלה לחסוך הרבה מאמץ ועבודה אבל רציתי משהו קצת אחר וכן.....ההתעסקות בזה די כיפית .
-
- ריפוד המרכב עם צמר סלעים (גם התיבה מולאה)
-
- התאמת הדרייבר למרכב הפנימי והשחלת החייוט לטוויטר על הטבעת החיצונית
-
- צבע בסיס- חשוב להעביר נייר שיוף מים עדין אחרי.
-
צפיד
-
- חבר ותיק

הצבע על התיבה יצא ממש פנטסטי אודות לצבע בסיס - גימור חלק ללא סימני צביעה .
כדי להקנות מראה עם פיניש טוב יותר ועמידה לאורך זמן מומלץ לצבוע בלכה אפשר חצי מבריקה.
לבינתים אני אשאיר את זה ככה.
כדי להקנות מראה עם פיניש טוב יותר ועמידה לאורך זמן מומלץ לצבוע בלכה אפשר חצי מבריקה.
לבינתים אני אשאיר את זה ככה.
-
- גם הרשת של הטוייטר קיבלה גוון מתאים...
-
- גם הרשת של הטוייטר קיבלה גוון מתאים...
משום מה המצלמה לא סולחת לסיליקון שלא נראה בכלל במציאות (בין הטבעת שמחזיקה את הרמקול לתיבה).
-
- ofir-harlev
- חבר ותיק

מדליק ביותר אחי!
שיחקת אותה
אני אהיה כן איתך....לא חשבתי שתחזור אלינו כל כך מהר עם תשובות. כל הכבוד!
אגב, התמונות האלה לא ממש ברורות...יש מצב תיקח אחת באור יום?
שיחקת אותה
אני אהיה כן איתך....לא חשבתי שתחזור אלינו כל כך מהר עם תשובות. כל הכבוד!
אגב, התמונות האלה לא ממש ברורות...יש מצב תיקח אחת באור יום?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46374
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים