יש הבדל באיכות בין כבל DVI-HDMI לבין כבל DVI עם מתאם HDMI ??

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
Vatos-Locos פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 138
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי כרגע DVI זכר\זכר של 5 מטר
ב-65 שקל יש מתאם DVI נקבה ל HDMI זכר
וב111 שקל יש כבל DVI ל-HDMI של 5 מטר.

יהיה הבדל באיכות?
ההבדל במחיר לא רציני אבל כמובן שאם לחלוטין לא יהיה שום הבדל אז יותר משתלם לקנות את המתאם.

ובאיזה כבל לחבר סמסונג R71 לממיר YES ?
SCART TO SVIDEO פשוט ב60 שקל יספיק, או שחובה לקנות את המכשיר הזה ב400 שקל החשמלי? (איך קוראים לו בכלל?).

תודה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

1. האות שעובר ב-DVI וב-HDMI הוא דיגיטלי, כלומר, או שזה עובד או שלא. לכן, לא משנה אם אתה משתמש במתאם או בכבל, כל עוד זה עובד.
2. SVIDEO זה חיבור נחות יותר.
3. ה"מכשיר" הזה הוא טראנסקודר (שממיר מRGB לקומפוננט). זה יהיה טוב יותר מ-SVIDEO.

אני ממליץ לך לקרוא את "המדריך לחיבורי וידאו".
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Vatos-Locos פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

בהחלט כתבה טובה, אבל יותר מידי תיאורטית עבורי, חשוב לי לדעת תכלס.

מה לדעתך יהיה ההבדל בין חיבור ממיר רגיל של יס (השחור הגדול) + כבל סקארט ל-SVIDEO
ובין חיבור עם טרנסקודר ב400 שקל
או חיבור בכבל הכי טוב שממיר YES HD יכול לתת לשידורים רגילים (להזכירכם, הממיר לא מוציא שידורים רגילים ב HDMI, אבל יש לו SVIDEO ואולי אולי גם קומפוננט אני לא בטוח).
(חשוב לציין שלא ממש מעניין אותי התכני HD שלהם, גם ככה הטלויזיה תחובר למחשב להצגת סרטים כאלה, אני רק רוצה מראש למצוא דרך לחבר את הטלויזיה לממיר יס בצורה הכי איכותית לפני שהיא תגיע, לחסוך החלפת חיבורים בעתיד).

תודה רבה על העזרה.
ומדובר על הסמסונג 32R71.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

את התשובה הסופית לא תאהב כי היא: "זה תלוי".

1. ברמה התיאורטית ההבדל הגדול בין S-Video ל Component או RGB היא לא בחדות התמונה אלא בצבעים. RGB או Component נותנים צבעים אמיתיים יותר. חדות התמונה היא כמעט זהה בין שלושת החיבורים.

2. ברמה המעשית זה יותר מסובך כי יש לך כאן משוואה עם 4 משתנים
א. איכות המעגלים בציוד המשדר. צא מההנחה שכל יציאה מנוהלת על חדח מעגל אלקטרוני נפרד ואיכות האות בהתאם.

ב. כנ"ל לגבי איכות המעגלים בציוד הקולט.קח בחשבון גם שצריך לבצע כיול נפרד לכל כניסה.

ג. איכות מעבד הווידאו במסך וגודל המסך. יש מעבדים טובים יותר ויש טובים פחות. בנוסף כל אינטש שמתווסף למסך גורם לשידור גרוע להראות עוד יותר נוראי. יש שידורים של ערוץ 1 שבמסכים של 50 אינטש ומעלה נראים כמו צילום החתונה של הדודה בקלטת הווידאו שהוקרנה כבר 500 פעם.

ד. איכות השידור עצמו. ככל שהשידור איכותי יותר כך התועלת שבהעברתו דרך חיבור איכותי גדולה יותר. דווקא שידורים גרועים עשויים להראות נסבלים יותר דרך חיבור נחות כי זה מיישם מעין פילטר של טשטוש שמסווה את הפגמים בשידור.

לכן בשידורים של ממיר רגיל לטלוויזיה של 32-37 אינטש אני מהמר שלא יראו מי יודע מה הבדלים בין s-video ל component אבל כן יראו עם DVD

בקשר לממיר HD, אני דווקא כן חושב שהוא מוציא שידורי SD דרך ה HDMI, אבל זה לא בהכרח אומר שזה ייראה טוב יותר - ראה 2א.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Vatos-Locos פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה על התגובה
סורי על השאלה הנובית (ברמות), מה זה RGB ? קומפוזיט?

והקטע עם ההוצאת תכני HD בלבד דרך HDMI זה מה שהנציגה של יס אמרה לי, שאני אצטרך לחבר 2 כבלים בין הממיר ולטלויזיה, אחד לשידורי HD ואחד לשידורים רגילים.

תודה רבה רבה על התגובה!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

תקרא את המדריך: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=824 ותחזור אלינו אח"כ. אנחנו עדיין נהיה כאן.

Vatos-Locos פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תודה על האתר
תגידו, יש חנות כבלים נורמלית בחיפה?
או שאני חייב להזמין מהאינטרנט?
אם מהאינטרנט, איזה חנות הכי מומלצת עם מחירים טובים? CABLE.CO.IL ?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

האמת שאין לי מושג מה הולך בחיפה. כבלים של DVI או HDMI למרחקים עד 2 מטר אפשר לקנות בכל מקום ובמחיר מסביב ל 100 שקל. אל תתפתה לקנות משהו יקר יותר.

Vatos-Locos פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אוקי, מצאתי ב"רז אלקטרוניקה" (ברחוב הנביאים), ממיר HDMI ל-DVI (כי כבר יש לי כבל DVI-DVI של 5 מטר).
עובד טוב ואיכות תמונה משגעת.
הבעיה היחידה היא שבגלל שהקונקטור של ה HDMI קטן (כמו USB בערך) אז לא הכלילו בתקן שלו גם 2 ברגים לתפיסה.
אבל שמחברים עם ממיר DVI ועוד הקונקטור של ה-DVI גדול וכבד, אז צריך להיות זהיר מאוד שהחיבור ישב טוב בפורט שלו ולא יצא החוצה.
כרגע מצאתי איזשהי קומבינה שלא יהיה לחץ\כובד על הפורט (הרמת הכבל קצת עם אזיקון), אבל זה לא פתרון מטריף ומי שמתלבט לפני קניה כן הייתי ממליץ לו לקנות כבל HDMI רגיל שישב טוב עם קונקטור קטן ויציב.

מקווה שזה יעזור למישהו אם ימצא את זה בחיפוש...

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”