עזרה בבחירת מקרן (אפשרות לקניה בארה"ב)

מקרנים קידמיים - Front Projector.
צחי3975
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #61 

[interest]
הודעה פרסומית - מרטין
[/interest]

אזרה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 639
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #62 

driveman כתב:מרטין,
ה- black level מושפע מהמקרן, מהחדר ומהמסך. ואני מדבר מנסיון עם Sharp 20K, מסך Dalite-Hi Power, וחדר ללא מקור אור מלבד המקרן. החדר, יחד עם זאת, אינו בעל קירות שחורים. הרצפה פרקט כהה, התקרה אפורה וחלק מהקירות לבנים. בפרוש לא אידיאלי. אפילו אם אסתיר חלק מהעדשה של המקרן, עדיין ה- ambient light בחדר יאיר את המסך ויגרום לשחור להראות אפור כהה.

האם בתנאים אידיאלים יתכן לשפר את ה- black level לרמה דומה? יתכן. אבל העובדה היא לרוב המוחץ של בעלי מקרנים אין חדר יעודי שהוא באמת pitch black. ולכן, מעשית, ה- black level יראה אפור למדי וחווית הצפיה תפגם בעיקר בסצינות חשוכות. ד"א, ראיתי חדרי הקרנה יעודיים, עם קירות כהים ורפלקטביות חלשה, ועדיין רמת השחור לא מתקרבת לצג טוב שאתה יוכל לזרוק בפינה של כל חדר.

לכן אני מוצא שה- perceived picture quality של ה- LCD שלי, סמסונג 4671F הוא יותר "טוב" ויותר תלת-מימדי מהמקרן בסלון שלי. לסמסונג הספציפי הזה יש מסך שחור לחלוטין (ציפוי רפלקטיבי) וקונטרסט שמקביל - אם לא טוב יותר - מ- Kuro. ואני אומר זאת אחרי שביליתי למעלה משעה עם שתי המסכים האלו אחד ליד השני כאשר שניהם מכוילים ברמה סבירה. כאשר אני רואה סרטים ביחס 2:35, הפסים השחורים מעל ומתחת לתמונה הם זהים למסגרת המסך השחורה. ד"א, אני ממליץ על המסך הזה ב- 100 אחוז:
http://www.amazon.com/Samsung-LNT4671F- ... B000U9ZCS6
אני מאמין שיש דגם אירופאי מקביל.

עכשיו, איפה ה- fun factor היותר גדול? חד משמעית בחדר עם המקרן. ובסופו של דבר, מעבר לכל הקשקושים התאורטים והמספרים המופרכים שאותם יצרני הציוד אוהבים לתקשר, זה מה שקובע.
...

ה Dalite-Hi Power הוא פיקציה , הוא לא מסך יעודי לשום מקרן. הוא מעיין מסך כולבוייניק שיעשה את העבודה במצב של התפשרות. הגיין הגבוה שלו פוגע בהחלט בתמונה . זה שהמסך הזה מסוגל להתמודד (באופן יחסי) עם קירות לבנים ,עדיין לא עושה אותה מסך אידאלי בשום צורה.

niron
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 577
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #63 

driveman כתב: חווית הצפיה תפגם בעיקר בסצינות חשוכות.
...
נדמה לי, שכאשר מדברים על בעיית החזרי אור, הרי שהבעיה העיקרית היא בסצנות מוארות דווקא!
בסצנות חשוכות החזרי האור מינימליים.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”