udii כתב:למה יעדיפו בעל תואר ראשון במתמטיקה להיות איש אלגוריתם ?
הרי הוא לא למד על מבני נתונים , תורים מחסניות מיונים חיפושים וכולי וכולי .
...
תורים ומחסניות הם שיטות מימוש שונות, לא אלגוריתמים.
בדרך כלל (לפחות בחברות שאני מכיר) צוות אלגוריתמים מורכב מאנשי מתימטיקה "טהורים" בעלי תואר שני וצפונה. האלגוריתמיקה אינה נדרשת בשאלות של הנדסת תוכנה או באיזה מבנה נתונים להשתמש (בשביל זה יש ארכיטקט תוכנה), אלא בשאלות של עיבוד אותות ("איך נזהה תנועה של גוף בתוך רצף של פריימים/ איך נזהה טנק מטרה מצילום של מזל"ט), תקשורת (צריך לבצע גילוי לאות בעוצמה X, במודולציה Y תחת הנחות Z) ועוד מגוון רחב של תחומים.
תואר ראשון בלבד במתמטיקה זה לא הדבר הכי שימושי בעולם.
לרוב הוא שימושי ביחד עם משהו.
כלומר, תואר נוסף במדעי המחשב, או לפחות הרבה נסיון בתחום הזה מאוד עוזר.
Q/A זו עבודה שיכולה להתאים לכל אחד עם שכל על הראש, לא צריך בהכרח תואר בשביל זה. לא בכל חברה יש מסלול קידום טוב במיוחד לעוסקים במלאכה הזו, אלא אם כן מצטיינים בה במיוחד.
במתמטיקה, תואר שני הוא משמעותי יותר, כי שם כבר צריך באמת להתאמץ בתחומים רבים.
אם מחשבים מעניניים אותך, אז שילוב של תואר ראשון במתמטיקה עם נסיון תכנות זה באמת משהו שימושי בתעשיה.
מה שאומרים תמיד זה - תעסוק במה שמעניין אותך, אחרת כל החיים יהיו משעממים...
אני עוסק ב-QA בחברה גדולה.
אצלנו אין הכרח לתואר ראשון במדעי המחשב, אבל כמו שעופר אמר, צריך אנשים עם שכל בראש (עם תואר ראשון במתמטיקה, לא נראה לי שזו בעיה אצלך).
אם זה מעניין אותך, זה בהחלט תחום מתפתח וכבר לא מדובר בעבודה סיזיפית כמו שהיה בעבר (לפחות במקום שאני עובד בו).
אני למשל משלב הרבה קוד בעבודה שלי (בעיקר ב-Java ולאחרונה גם #C), ועובד המון עם כלים אוטומטיים.
אני יודע שלא בכל המקומות דוגלים באוטומציה ובשילוב של קוד בעבודות QA (הייתי בראיונות עבודה במקומות שבהם שהעבודה היא פשוט לשבת מול ספרי בדיקות ולעבוד כמו תוכי - את זה אני לא מציע לך).
גם לדעתי, טבלאות השכר הן כמו שאמר Lior_M, סתם מספרים.
udii כתב:למה יעדיפו בעל תואר ראשון במתמטיקה להיות איש אלגוריתם ?
הרי הוא לא למד על מבני נתונים , תורים מחסניות מיונים חיפושים וכולי וכולי .
...
תורים ומחסניות הם שיטות מימוש שונות, לא אלגוריתמים.
בדרך כלל (לפחות בחברות שאני מכיר) צוות אלגוריתמים מורכב מאנשי מתימטיקה "טהורים" בעלי תואר שני וצפונה. האלגוריתמיקה אינה נדרשת בשאלות של הנדסת תוכנה או באיזה מבנה נתונים להשתמש (בשביל זה יש ארכיטקט תוכנה), אלא בשאלות של עיבוד אותות ("איך נזהה תנועה של גוף בתוך רצף של פריימים/ איך נזהה טנק מטרה מצילום של מזל"ט), תקשורת (צריך לבצע גילוי לאות בעוצמה X, במודולציה Y תחת הנחות Z) ועוד מגוון רחב של תחומים.
...
זה דווקא נשמע מאוד מעניין , ובטח עבודה כזאת מעשירה מאוד את הידע ,
לפי דבריך נראה שמדובר בתעשייה בטחונית .
האם בתעשיה אזרחית, לאיש אלגוריתם , יהיה גם תפקיד מעניין ומעשיר כזה ?
בגדול, תארים במדעים (גם "טהורים") כמו מתמטיקה ופיזיקה זו נקודת פתיחה מצוינת להמון תחומים טכנולוגיים, וגם פיננסים וכלכלה.
בהרבה מקרים לבוגרי תארים אלה יש יתרון מסוים על מי שלמד את התחומים המעשיים באופן ספציפי, אך זה מאוד תלוי בבן אדם.
מתמטיקה, פר סה, זה לא מקצוע במובן הפרנסתי של המילה. זכור שבעל תואר במדעי המחשב הוא גם בעצם בעל תואר במתמטיקה, עם התמקדות בתחום מסוים (איך זה נקרא רשמית משתנה בין מוסדות).
תואר שלעצמו, ועוד מאוניברסיטה הפתוחה לא שווה הרבה בלי ניסיון רלבנטי (אני השלמתי לימודים באו"פ אחרי שהיתה לי קריירה וגם בגלל הלחץ של אשתי...)
לפיתוח אלגוריתמים דורש תואר שלישי.. אז כדי לעבוד בתחום אתה צריך להיות הכי טוב מכולם (כי לא צריך כ"כ הרבה אלגוריתמיקאים) ולהמשיך ללמוד..
udii אני דווקא לא רואה שום פסול בלשאול ולבדוק הרבה לפני "ההחלטה" האמיתית שתצטרך
לעשות. תמיד טוב לשמוע מגוון של דיעות בנושאי לימודים ועבודה, במיוחד כשאתה לא יודע איך העניינים יתגלגלו מבחינתך (היכן תתקבל לעבודה, כמה שכר משלמים וכו').
מסכים עם מיכאל שתואר לא שווה הרבה בלי ניסיון רלבנטי וזה בכל תחום שתבחר....
אני אחד מה"חכמולוגים" שבחרו ללמוד מקצוע שלא מתאים להם (זה לא מדעי המחשב)
אחד מיני רבים !
אני במקור למדתי אלקטרוניקה, למרות שגם תוך כדי לימוד ידעתי שזה לא ייעודי בחיים. הסיבה לכך היא שזה היה מעניין, ולמען האמת זה הרחיב לי מאוד את האופקים אח"כ בחיים כשמצאתי את היעוד האמיתי שלי.