השוואה בין 508XD ל-50Q9
-
idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
עד לפני זמן לא רב מסכים בגדלים של 46" ומעלה היו מאוד יקרים.
לאחרונה חל שיפור משמעותי במחיר שגורם לי לשקול ברצינות להעביר את ה-WP56 שלי מהסלון לחדר השינה ולרכוש מסך חדש בגודל 46" - 50" לסלון.
מרחק צפייה: 2.8 - 3.7 מ' (המקום המרכזי בו אני יושב נמצא במרחק של 3.5 מ')
נתוני צפייה:
80% - YES MAX (בעיקר בערוצי הספורט-כדורגל, ערוץ 13, והישרדות ב-10)
15% - YES HD (סרטים - בעיקר כשמשודרים ב-5.1, ליגת אלופות)
5% - DVD
אני בהחלט צופה מעבר אחוזים מה-YES MAX ל-YES HD ככל שיעברו יותר תכנים (נראה שבקרוב זה יקרה בעיקר עם תכני ערוץ 13 כמו נמלטים, דקסטר...)
מהאתר הבנתי שאני צריך ללכת לכיוון הפלזמה ובפירוש ללכת על HDR שגורמת לערוצים עם שידור פחות טוב להיראות פחות גרוע מאשר FHD
השאלות:
1. האם במרחק הנוכחי מסך 50 אינץ ללא קשר לאיכותו יראה לי פחות טוב בשידורי SD מהמסך שברשותי היום.
2. במידה והתשובה לסעיף 1 היא לא, האם אני יכול להסתפק ב-50Q9 (כ-12,000 ש"ח = 24 תשלומים של 500 ש"ח), או שאני אראה הבדל משמעותי ולכן כדאי לי ללכת על 508XD (כ-23,000 ש"ח = 36 תשלומים של 650 ש"ח).
ה-150 ש"ח לחודש זה לא מה שישבור אותי ולכן זה לא שיקול.
מה שכן, אני לא מתכוון להחליף מסך לפני שאני מסיים לשלם עבור המסך המוחלף ולכן במידה ואני הולך על הפיוניר אני יכול להחליף מסך לכל המוקדם בעוד 3 שנים לעומת שנתיים בסמסונג.
בקשה נוספת עם אפשר:
אשמח עם תוכל לעשות סקירה למסך ה-50Q9 במיוחד עם תוכל גם להשוות אותו ל-508XD.
הערה:
פנסוניק אינה אופציה מבחינת בגלל באופן שבו היא ממירה שידור של 4:3 ל-16:9 (אין לי מושג איך עושה זאת ה-50QP).
בברכה ובתודה מראש,
עידן
לאחרונה חל שיפור משמעותי במחיר שגורם לי לשקול ברצינות להעביר את ה-WP56 שלי מהסלון לחדר השינה ולרכוש מסך חדש בגודל 46" - 50" לסלון.
מרחק צפייה: 2.8 - 3.7 מ' (המקום המרכזי בו אני יושב נמצא במרחק של 3.5 מ')
נתוני צפייה:
80% - YES MAX (בעיקר בערוצי הספורט-כדורגל, ערוץ 13, והישרדות ב-10)
15% - YES HD (סרטים - בעיקר כשמשודרים ב-5.1, ליגת אלופות)
5% - DVD
אני בהחלט צופה מעבר אחוזים מה-YES MAX ל-YES HD ככל שיעברו יותר תכנים (נראה שבקרוב זה יקרה בעיקר עם תכני ערוץ 13 כמו נמלטים, דקסטר...)
מהאתר הבנתי שאני צריך ללכת לכיוון הפלזמה ובפירוש ללכת על HDR שגורמת לערוצים עם שידור פחות טוב להיראות פחות גרוע מאשר FHD
השאלות:
1. האם במרחק הנוכחי מסך 50 אינץ ללא קשר לאיכותו יראה לי פחות טוב בשידורי SD מהמסך שברשותי היום.
2. במידה והתשובה לסעיף 1 היא לא, האם אני יכול להסתפק ב-50Q9 (כ-12,000 ש"ח = 24 תשלומים של 500 ש"ח), או שאני אראה הבדל משמעותי ולכן כדאי לי ללכת על 508XD (כ-23,000 ש"ח = 36 תשלומים של 650 ש"ח).
ה-150 ש"ח לחודש זה לא מה שישבור אותי ולכן זה לא שיקול.
מה שכן, אני לא מתכוון להחליף מסך לפני שאני מסיים לשלם עבור המסך המוחלף ולכן במידה ואני הולך על הפיוניר אני יכול להחליף מסך לכל המוקדם בעוד 3 שנים לעומת שנתיים בסמסונג.
בקשה נוספת עם אפשר:
אשמח עם תוכל לעשות סקירה למסך ה-50Q9 במיוחד עם תוכל גם להשוות אותו ל-508XD.
הערה:
פנסוניק אינה אופציה מבחינת בגלל באופן שבו היא ממירה שידור של 4:3 ל-16:9 (אין לי מושג איך עושה זאת ה-50QP).
בברכה ובתודה מראש,
עידן
נערך לאחרונה על ידי idan309 ב 03/03/2008 23:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46406
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
idan309,
הודעות אישיות אשר אינן יכולות להכתב מעל דפי הפורום, מקומם דרך הודעות פרטיות. הודעה כמו זה שכתבת, יכולה להענות על מספר רב של חברי פורום ולכן אין צורך למען אותה לעפר אישית. כמו ש gameboy רשם, נא ערוך את הכותרת שלך ליותר עיניינית ונשמח לעזור לך.
הודעות אישיות אשר אינן יכולות להכתב מעל דפי הפורום, מקומם דרך הודעות פרטיות. הודעה כמו זה שכתבת, יכולה להענות על מספר רב של חברי פורום ולכן אין צורך למען אותה לעפר אישית. כמו ש gameboy רשם, נא ערוך את הכותרת שלך ליותר עיניינית ונשמח לעזור לך.
- benny_1234
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 467
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
ואם יורשה לי להוסיף לניתוח "החשבונאי" המעניין שלך
"ה-150 ש"ח לחודש זה לא מה שישבור אותי ולכן זה לא שיקול"
אתה יכול ללכת על ה LX
רק
400 שקל אבל 100 תשלומים
לתפיסתך זה זול יותר לא
"ה-150 ש"ח לחודש זה לא מה שישבור אותי ולכן זה לא שיקול"
אתה יכול ללכת על ה LX
רק
לתפיסתך זה זול יותר לא
תמיד תקנה פלזמה גדולה יותר מזו של השכן..
(ועדיף KURO)
(ועדיף KURO)
אני לא מאמין שעדיין יש כאלה שלא מבינים את המשמעות האמיתית של התשלומים.ה-150 ש"ח לחודש זה לא מה שישבור אותי ולכן זה לא שיקול....
אתה לא משלם 150 שקלים לחודש יותר!
אתה משלם במשך שנתיים 150 שקל יותר,
ובמשך שנה נוספת אתה משלם 650 שקל יותר.
בסה"כ אתה משלם כפול על הטלוויזיה היקרה.
- biss
- חבר ותיק

- תגובות: 1574
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
good__one כתב:אני לא מאמין שעדיין יש כאלה שלא מבינים את המשמעות האמיתית של התשלומים.ה-150 ש"ח לחודש זה לא מה שישבור אותי ולכן זה לא שיקול....
אתה לא משלם 150 שקלים לחודש יותר!
אתה משלם במשך שנתיים 150 שקל יותר,
ובמשך שנה נוספת אתה משלם 650 שקל יותר.
בסה"כ אתה משלם כפול על הטלוויזיה היקרה....
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
באמת הדוגמא עם התשלומים מצחיקה, הוא כמובן הסתכל על התשלום בראייה חודשית ולא ראייה כללית.
בתכלס אני מקוה בשבילו שהוא הבין שבטוטאל הוא משלם כמעט או בערך כפול.
עכשיו לשאלה האם שווה? כבר דנו בזה לא מעט פעמים והתשובה היא שרק אתה יכול לקבוע.
כמובן הפיוניר עדיפה השאלה אם ההפרש מצדיק. יש גם פשרה נוספת שיכולה לעזור לך:
508 באחריות י.שלום החל מ-17K.
בהצלחה.
בתכלס אני מקוה בשבילו שהוא הבין שבטוטאל הוא משלם כמעט או בערך כפול.
עכשיו לשאלה האם שווה? כבר דנו בזה לא מעט פעמים והתשובה היא שרק אתה יכול לקבוע.
כמובן הפיוניר עדיפה השאלה אם ההפרש מצדיק. יש גם פשרה נוספת שיכולה לעזור לך:
508 באחריות י.שלום החל מ-17K.
בהצלחה.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
-
idan309
-
- חבר מביא חבר

ציפיתי ליותר מחברי הפורום המלומדים.
באמת נראה לכם שאני לא יודע ש-23,000 ש"ח זה כמעט כפול מ-12,000 ש"ח?
באמת נראה לכם שאני שש ל"זרוק" 11,000 ש"ח?
אם המרחק הצפייה שלי היה מעל 4.5 מ' לא הייתי חושב פעמיים והייתי רוכש את ה-50Q9.
בגלל שהמרחק שלי גבולי לצפייה בתכני SD אני מנסה לברר (ועדיין ללא הצלחה) מה מהאופציות הבאות עדיפות:
1. להישאר עם ה-WP56 עד שאני אגיע למצב שאני רואה לפחות 50-60% מהזמן תכני HD כיוון שבכל מסך שאבחר אני אראה פחות טוב תכני SD ממה שאני רואה היום (בגלל במעבר מ-"42 ל-"50).
2. לרכוש את ה-50QP כי במרחק צפיייה שלי הסמסונג יעשה עבודה מספיק טובה כלומר גם הוא יאפשר לי לראות תכני SD באיכות דומה להיום וב-HD בשיפור יהיה משמעותי.
3. לרכוש את ה-508XD כיוון שעיבוד התמונה שלו שהוא הטוב ביותר הוא היחיד שייתן לי איכות צפייה דומה ואף משופרת במעט בתכני SD למה שאני רואה היום וב-HD כמובן יהיה שיפור משמעותי. כמו כן הוא המסך היחיד שהפער בינו לבין מסך FHD בתכני 1080P לא משמעותי ולכן לא יגרום לך בעוד שנה להתבאס כי כדאי כבר להחליף מסך.
אופציה 3 בכלל אפשרית כיוון שפער המחירים שהוא אמנם משמעותי ביותר באחוזים, הוא פער שאני יכול לעמוד בו מבחינה תקציבית.
כשאדם יכול להרשות לעצמו וקונה הונדה במקום מזדה, כיוון שמדובר בהפרש אחוזים נמוך כי מדובר בחווית הנהיגה משופרת, כאשר מדובר במנהל מכירות שרב הזמן נמצא במכונית, ובהפרש יכל לקנות שני מסכי פיוניר, גם אז נראה לכם שעשה בחירה לא נכונה?
בזמני הפנוי אני הכי אוהב לצפות בטלויזיה, אני עושה שאת בממומצע 2-3 שע' ביום.
אם התכנים שאני רואה ב-SD (כדורגל, כדורסל, הישרדות, יס 13) יראו משמעותית טוב יותר ב-508XD אני חושב ששווה לשלם 8-9 אלף ש"ח נוספים (גם אם מדובר בעצם בתשלום כפול) כל עוד אני מבין שב-3 שנים הקרובות אין החלפת מסך.
באמת נראה לכם שאני לא יודע ש-23,000 ש"ח זה כמעט כפול מ-12,000 ש"ח?
באמת נראה לכם שאני שש ל"זרוק" 11,000 ש"ח?
אם המרחק הצפייה שלי היה מעל 4.5 מ' לא הייתי חושב פעמיים והייתי רוכש את ה-50Q9.
בגלל שהמרחק שלי גבולי לצפייה בתכני SD אני מנסה לברר (ועדיין ללא הצלחה) מה מהאופציות הבאות עדיפות:
1. להישאר עם ה-WP56 עד שאני אגיע למצב שאני רואה לפחות 50-60% מהזמן תכני HD כיוון שבכל מסך שאבחר אני אראה פחות טוב תכני SD ממה שאני רואה היום (בגלל במעבר מ-"42 ל-"50).
2. לרכוש את ה-50QP כי במרחק צפיייה שלי הסמסונג יעשה עבודה מספיק טובה כלומר גם הוא יאפשר לי לראות תכני SD באיכות דומה להיום וב-HD בשיפור יהיה משמעותי.
3. לרכוש את ה-508XD כיוון שעיבוד התמונה שלו שהוא הטוב ביותר הוא היחיד שייתן לי איכות צפייה דומה ואף משופרת במעט בתכני SD למה שאני רואה היום וב-HD כמובן יהיה שיפור משמעותי. כמו כן הוא המסך היחיד שהפער בינו לבין מסך FHD בתכני 1080P לא משמעותי ולכן לא יגרום לך בעוד שנה להתבאס כי כדאי כבר להחליף מסך.
אופציה 3 בכלל אפשרית כיוון שפער המחירים שהוא אמנם משמעותי ביותר באחוזים, הוא פער שאני יכול לעמוד בו מבחינה תקציבית.
כשאדם יכול להרשות לעצמו וקונה הונדה במקום מזדה, כיוון שמדובר בהפרש אחוזים נמוך כי מדובר בחווית הנהיגה משופרת, כאשר מדובר במנהל מכירות שרב הזמן נמצא במכונית, ובהפרש יכל לקנות שני מסכי פיוניר, גם אז נראה לכם שעשה בחירה לא נכונה?
בזמני הפנוי אני הכי אוהב לצפות בטלויזיה, אני עושה שאת בממומצע 2-3 שע' ביום.
אם התכנים שאני רואה ב-SD (כדורגל, כדורסל, הישרדות, יס 13) יראו משמעותית טוב יותר ב-508XD אני חושב ששווה לשלם 8-9 אלף ש"ח נוספים (גם אם מדובר בעצם בתשלום כפול) כל עוד אני מבין שב-3 שנים הקרובות אין החלפת מסך.
נערך לאחרונה על ידי idan309 ב 04/03/2008 7:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
idan309
-
- חבר מביא חבר

benny_1234
אני אתן לך תשובה עניינית למרות שלתגובה שלך לא מגיעה כזו.
400 ש"ח זה לא 150 ש"ח ולמרות זאת אם מסך ה-LX היה גורם לכל תכני ה-SD להיראות כמות תוכן 1080P הייתי משלם גם סכום כזה.
[behave]נערך על ידי ziv_r: פניה לגופו של אדם.[/behave]
shraga007
צדיק אחד בסדום.
17,000 ש"ח מי. שלום אם אחריות לשנה או 22,000 ש"ח עם ט.ר הכוללת אחריות ל-3 שנים היא משהו שידוע לי ואני אחשוב עליו אחרי שאבין שאני הולך על ה-508XD.
אני אתן לך תשובה עניינית למרות שלתגובה שלך לא מגיעה כזו.
400 ש"ח זה לא 150 ש"ח ולמרות זאת אם מסך ה-LX היה גורם לכל תכני ה-SD להיראות כמות תוכן 1080P הייתי משלם גם סכום כזה.
[behave]נערך על ידי ziv_r: פניה לגופו של אדם.[/behave]
shraga007
צדיק אחד בסדום.
17,000 ש"ח מי. שלום אם אחריות לשנה או 22,000 ש"ח עם ט.ר הכוללת אחריות ל-3 שנים היא משהו שידוע לי ואני אחשוב עליו אחרי שאבין שאני הולך על ה-508XD.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46406
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
idan309,
הודעתך נערכה מכיוון שעשית פנייה לגופו של אדם.
במידה ואתה מעוניין להרחיב את הדיבור בנושא, נא צור קשר דרך ה"פ על מנת שנוכל להשאיר את השרשור בנושאו המקורי.
הודעתך נערכה מכיוון שעשית פנייה לגופו של אדם.
במידה ואתה מעוניין להרחיב את הדיבור בנושא, נא צור קשר דרך ה"פ על מנת שנוכל להשאיר את השרשור בנושאו המקורי.