איזה כרטיס מסך? והאם DisplayPort משמעותי

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
DorAZvulun פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
הצטרף: נובמבר 2007
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
אני מעונין להחליף את הכרטיס מסך שיש לי למחשב.
אני גיימר, ולכן מהות המחשב היא משחקי מחשב אך הוא גם משמש הרבה מאוד לצפיה בסרטים סדרות ב720P ו 1080P.
כרגע אני תוהה בין כמה כרטיסי מסך קצה שקיימים בשוק- 8800GTS 512MB, 88GTX
או ATI 3870 או ATI 3870x2.
מכיוון שפונקצית המדיה הפכה מרכזית מאוד במחשב בגלל המסך FULL HD חשוב לי גם איכות העיבוד של התמונה בסרטים. עומס על המעבד פחות קריטי כי מדובר במעבד 4 ליבות.

ההתלבטות בין שני הדגמים של NVIDIA היא שאומנם ה GTX (מעבד G80) מעט יותר חזק אבל יש לו את הטכנולגיה היותר ישנה PureVideo לעומת PureVideoHD שיש בכרטיס מסך החדש יותר GTS512 עם מעבד G92.
לעומתם, מההיכרות שלי עם ATI הם עוסקים הרבה במדיה ולא מעט נתקלתי בביקורות שטוענות שאיכות פענות הHD שלהם טובה יותר וכו'.

Reviews זה משהו אחד, וביקורות ושיחה בפורום זה משהו אחר.
אשמח לקבל חוות הדעת מחברי הפורום.
תודה רבה!

דור.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
הצטרף: נובמבר 2006
מיקום: הוד השרון
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

מנסיוני זה בעיקר עניין של העדפה אישית. הדעה הרווחת היא שהחומרה של ATI/AMD טיפה יותר טובה במולטימדיה אבל הדרייברים של nvidia יותר יציבים ועשירים.

ובעיניין DisplayPort. נראה ש HDMI יישאר איתנו עוד הרבה זמן, לטוב או לרע. יש יותר מידי אינטרסים מסחריים מאחריו מכדי לגרום לו להיעלם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”