שלום לכל חברי הפורום.....
ידוע כבר הרבה זמן שיש תוכנה חילופית לEGP של VMC או MCE!
התוכנה המדוברת MegaEPG! http://www.pvr.co.il/
לא פעם ניסיתי להתקין אך אף פעם זה לא עבד לי!
אף פעם לא ידעתי מה לבחור מבין האופצית (מה האופציה הכי נכונה ולאיזו מערכת)
בנוסף היתה קיימת בעיה שהשידורים לא היו נכונים ומעודכנים...
בגלל שהויזורד של הTask Scheduler אף פעם לא הצליח.. לא ב VMC ולא בMCE
שאלתי כמה פעימים וניסיתי גם משירשורים של אחרים אך ללא הצלחה
אני בטוח שאני לא היחיד שזה קרא לו! לפי מספר השירשורים הקיימים בנושא זה...
אשמח שפעם אחת ולתמיד היה מדריך פשוט צעד אחר צעד! גם למי שלא הכי חזק שיכתב על ידי המנהלים או כל אדם אחר שמכיר טוב את התוכנה מנסיון! (מומלץ עם תמונות) ויפורסם בפורום בשביל כולם! וגם לחדשים שיבואו
כמובן שעם MCE או VMC בוחרים באופציה המתאימה וזה הרבה יותר פשוט..
לגבי הבעיה הספציפית שלך, הגעתי כבר מזמן למסקנה שצריך להוסיף ידנית גם את MegaEPG וגם את ה- XMLTV Importer (כמובן בסדר הנכון, ובהנחה שאתה משתמש בו) למשימות המתוזמנות באופן ידני. ברגע שעושים את זה, נגמרות הבעיות של תקיעות למיניהן וחוסר עדכון.
מדריך נוסף לא יפתור לך בעיות אם אתה לא קורא המדריך הקיים ולא הולך צעד אחרי צעד לפי הוראות ההתקנה הקיימות. אם נתקלים בבעיה (ואתה בוודאי לא היחיד) אז שואלים שאלה ספציפית. לפעמים יש צורך בלשלוח קובץ קונפיגורציה megaepg.ini או/ו קובץ log. אבל אני לא מאמין ב"מדריך הקסם" כלשהו. feedback שלילי שלך אמור לשפר המדריך הקיים, לדוגמא: "לא היה ברור לי איך עושים א,ב,ג.." ואני אשתדל לשפר ולכתוב את זה יותר ברור או מפורט.
לא הצלחתי להבין מהשרשור על מה בדיוק אתה מדבר, בכל מקרה את המדריך שקישרתי אליו אני הכנתי.
בכל אופן, הבחירה בין MCE לבין XML - זה גם מצוין בתוכנה עצמה, אם משתמשים במדיה סנטר של ווינדוס ולא בתוכנה חיצונית פשוט בוחרים MCE. זו גם אופציית ברירת המחדל ויש לזה אזכור במדריך, אין מה להרחיב על זה כי זה מאוד פשוט. הסיבוך הוא עם האופציה השניה, לא ההפך.
נראה לי שעירבבת כמה דברים. תבדיל בין לוח שידורים פועל ומתפקד, לבין טעויות בלוח שידורים.
אם הEPG שלך היה בגדול נכון, כלומר, אם אתה לקוח הוט והופיעו לך ערוצי הוט, ויש מידע בערוצים אבל בערוץ 10 לדוגמה הזיזו את השידור של הישרדות אבל אצלך בלוח השידורים זה לא מעודכן, הבעיה היא בשינויים בלוח המשדרים שלא מתעדכנים בזמן (או בכלל) וזה כבר לא תלוי או קשור לתוכנה. התוכנה (וכל שיטה אחרת להורדת לוח משדרים) בסה"כ מורידה אותו מסקריפט של מיקרוסופט או מאתרים אינטרנט שמציעים שירות כזה, ולא תמיד הם מתעדכנים כמו שצריך. לפעמים יש שינויים בהתרעה קצרה שכן מתעדכנים, לכן כדי לשמור על הEPG מעודכן רצוי לעדכן אותו פעם ביום, ויש כאלה שמעדכנים אותו גם פעמיים-שלוש ביום (בעיקר רלוונטי למי שמקליט הרבה מערוץ 2, 10 שם יש הכי הרבה שינויים.)
לגבי הוספה ידנית של MegaEPG למשימות המתוזמנות, בWin XP (לא יודעת איך זה בוויסטה, ולא סגורה לגבי שמות כל הכפתורים למיניהם כי המערכת אצלי באנגלית):
התחל > תוכניות > עזרים > כלי מערכת > משימות מתוזמנות > הוספת משימה מתוזמנת.
באשף:
במסך הראשון פשוט לוחצים על הבא
במסך השני לוחצים על Broswe, ניגשים ל C:\Windows\eHome\MegaEPG ובוחרים ב- megaepgw (בזה עם האייקון, לא megaepgw.exe שהוא קובץ טקסט) .
במסך הבא, פשוט נותנים שם למשימה (כרצונך) ובוחרים מתי היא תפעל. נבחר באופציה הראשונה, יומי.
במסך הבא נבחר שעה שבה המשימה תרוץ כל יום, ונבחר "בכל יום".
ייתכן שבמסך שאחריו תידרש להקיש את סיסמת המשתמש שלך לכניסה לווינדוס אם יש לך אחת.
ובעצם זהו. Finish ואתה מסודר.
את כל זה כמובן צריך לעשות אחרי שמגדירים את התוכנה בפעם הראשונה כמו שמוסבר במדריך ובאתר של אורן.
לא ממש. megaepg.exe משתמשת בחלון "DOS" כך שהוא לא דורש תגובה כלשהיא מהמשתמש וגם לא מפריע כשרץ מ-Scheduled Tasks
megaepgw.exe משתמשת בGUI ויש לה פרמטר --no-ui שמונע כל אינטראקציה עם משתמש.
digest כתב:לא ממש. megaepg.exe משתמשת בחלון "DOS" כך שהוא לא דורש תגובה כלשהיא מהמשתמש וגם לא מפריע כשרץ מ-Scheduled Tasks
...
רגע, אתה אומר שאשר להריץ את הקובץ megaepg כמשימה מתוזמנת כדי לעדכן את הEPG במקום megaepgw והיא תרוץ כ silent task? בלי בעיות?
digest כתב:לא ממש. megaepg.exe משתמשת בחלון "DOS" כך שהוא לא דורש תגובה כלשהיא מהמשתמש וגם לא מפריע כשרץ מ-Scheduled Tasks
...
רגע, אתה אומר שאשר להריץ את הקובץ megaepg כמשימה מתוזמנת כדי לעדכן את הEPG במקום megaepgw והיא תרוץ כ silent task? בלי בעיות?
...
megaepg לא תהיה silent task, אבל היא לא דורשת שום קלט. לא ראיתי צורך ב silent task אולטימטיבי. האם יש צורך?
digest כתב:
megaepg לא תהיה silent task, אבל היא לא דורשת שום קלט. לא ראיתי צורך ב silent task אולטימטיבי. האם יש צורך?
...
לא, אין ממש צורך כי היא באמת לא מפריע. זו סתם שאלה מסקרנות כי ניסית ולא הצלחתי להריץ אותה כ silent.
למה בעצם noui משמש? כשהרצתי את megaepgw עם הפקודה הזו לא ראיתי שום הדבל בין זה לבין הרצת קובץ הEXE כרגיל. הרי בשני המקרים אין התערבות של המשתמש..
אז מה פספסתי?