איך הכרטיסים של סאונד בלסטר בהשוואה ל-CD?
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 453
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
איך הכרטיסים מהקו הראשון של סאונד בלסטר בהשוואה ל-CD יעודי?
הכוונה יכולת התרגום שלהם של אות דיגיטלי והמרתו לאות אנלוגי.
הכוונה יכולת התרגום שלהם של אות דיגיטלי והמרתו לאות אנלוגי.
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

נגן CD שבין 1000-4000 ש"ח, לעות הכרטיסים כמו Audigy 4 או X1F1
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

הכרטיסים עולים כ-$160, יכולים להתחבר אופטית, קואקסיאלית או אנאלוגית
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

אני הולך לנגן CD דרך המחשב, הם יעשו עיבוד דיגיטלי לאנלוגי
הכל תלוי באיכות הממירים מדיגיטל לאנלוג.
מניסיוני יכול להגיד לך שלסאונד בלאסטר ב160$ יש ממירים הרבה יותר טובים מרוב הCD שיש בשוק.
כמובן אם תכנס לנגני CD מטורפים מעל 3000 ש"ח אני מאמין שהאיכות שלהם תהיה טובה יותר אבל זה לא מובטח....

מניסיוני יכול להגיד לך שלסאונד בלאסטר ב160$ יש ממירים הרבה יותר טובים מרוב הCD שיש בשוק.
כמובן אם תכנס לנגני CD מטורפים מעל 3000 ש"ח אני מאמין שהאיכות שלהם תהיה טובה יותר אבל זה לא מובטח....
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
המוח זה לגמריי לא נכון.
אמנם לממיר תפקיד חשוב.
אבל מה עם איכות בקדם מגבר שבין הממיר ליציאה?
מה עם איכות המעגלים שמסביב?
איכות החיבורים?
בעקרון CD יעודי של 3500 ש"ח ומעלה בערך צריך להתחיל להשמע טוב מכרטיס+מחשב.
אם הטרנספורט של המחשב כלומר ה CD רום מחובר ישירות מהיציאה הדיגיטלית שלו עם כבל מסוכך לכרטיס הקול אז יש סיכוי טוב שהוא ישמע לא רע.
שוב מה שבעיקר חשוב גם היא המערכת.
אם המערכת מספיק טובה לייצר את ההבדלים אז יהיו.
אם לא אז לא תרגיש
אמנם לממיר תפקיד חשוב.
אבל מה עם איכות בקדם מגבר שבין הממיר ליציאה?
מה עם איכות המעגלים שמסביב?
איכות החיבורים?
בעקרון CD יעודי של 3500 ש"ח ומעלה בערך צריך להתחיל להשמע טוב מכרטיס+מחשב.
אם הטרנספורט של המחשב כלומר ה CD רום מחובר ישירות מהיציאה הדיגיטלית שלו עם כבל מסוכך לכרטיס הקול אז יש סיכוי טוב שהוא ישמע לא רע.
שוב מה שבעיקר חשוב גם היא המערכת.
אם המערכת מספיק טובה לייצר את ההבדלים אז יהיו.
אם לא אז לא תרגיש
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

מרטין, ברור שלא.
איפה אני אקנה CD טוב במחיר $160?
מדובר על CD ייעודי, כמו למשל של רוטל, בהשוואה לכרטיס קול יקר (כ-$160).
מדובר על CD ייעודי, כמו למשל של רוטל, בהשוואה לכרטיס קול יקר (כ-$160).
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- שם מלא: eran
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
סלח לי אבל אין שום בסיס למה שאמרת חיצוני או לא אין שום קשר .הם חיצוניים? אם הם לא חיצוניים כבר אין על מה לדבר....
ישנם כרטיסי אודיו pci עם ממירים שנגני CD באלפי דולרים לא יהיו באותה רמה .
סאונד טוב לא מחפה על shit music !
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

יש לכם דוגמאות לאותם כרטיסי קול עם ממירים טובים?
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

אין שום קשר, וזה כיוון שסביבה תוך מחשבית היא רועשת מדיי והSNR יורד פלאים לרוב מתחת ל 96 dB שזה ממש גרוע.Analizer כתב:סלח לי אבל אין שום בסיס למה שאמרת חיצוני או לא אין שום קשר .הם חיצוניים? אם הם לא חיצוניים כבר אין על מה לדבר....
ישנם כרטיסי אודיו pci עם ממירים שנגני CD באלפי דולרים לא יהיו באותה רמה ....
DAC זה ממש אבל ממש אבל ממש אבל ממש לא הכל. הגיע הזמן שיכניסו את זה לראש .
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

כשאתה מתייחס לכרטיסים מובנים על הלוח אז נכון אבל כשמדובר בכרטיסים מקצועיים ייעודיים אתה טועה ובגדול ...... עם יחס אות לרעש כמו שציינת כמובן שזה לא מדד להשוואה בכלל אני מדבר איתך על נתונים של יחס אות לרעש של 118 דיבי ויותר .כיוון שסביבה תוך מחשבית היא רועשת מדיי והSNR יורד פלאים לרוב מתחת ל 96 dB שזה ממש גרוע....
נכון אבל יותר מ 50 אחוז תלויי בשקיפות הממירים וזו עובדה שאין עליה ויכוח כלל .DAC זה ממש אבל ממש אבל ממש אבל ממש לא הכל....
אורי_ו כתב:Analizer כתב:אין שום קשר לסביבה הרועשת , יש קשר לכרטיס והיכולת לשלו לא לקלוט הפרעות מהסביבה והSNR שלו עצמו וכמובן הDACאין שום קשר, וזה כיוון שסביבה תוך מחשבית היא רועשת מדיי והSNR יורד פלאים לרוב מתחת ל 96 dB שזה ממש גרוע.
DAC זה ממש אבל ממש אבל ממש אבל ממש לא הכל. הגיע הזמן שיכניסו את זה לראש ....
אונקיו הוציאה לאחרונה מחשב אודיו ייעודי , עם כרטיס אודיו פנימי , אתה באמת חושב שהוא לא טוב כמו CD , רק בגלל סביבה רועשת של מחשב ?
לפותח השירשור יש כרטיסים שיתנו תוצאות מעולות מאוד , לענ"ד זה לא סאונדבלסטר . אבל אני מציע שתבדוק בפורטל המחשבים היה שם שירשור על כרטיסי קול
וממה שהבנתי מבחינת מחירים שפויים יש את האסיוס XSONAR , ואת הEMU1212 לא יודע את המחירם שלהם אבל זה היה מעל 1100 ש"ח אאל"ט......
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

לא קשור.
[behave]
התבטאות לא נאותה - מרטין
[/behave]
כרטיס יעודי עם 118dB פנימי??? איך בדיוק? הוא יושב בתוך כלוב קפלר פנימי במחשב?
הDAC הוא לא 50% בכלל. אולי 30% .
אין שום קשר לסביבה הרועשת , יש קשר לכרטיס והיכולת לשלו לא לקלוט הפרעות מהסביבה והSNR שלו עצמו משפט מטומטם שמראה על חוסר הבנה בסיסי בעניין. לך תלמד ותפסיק לזרוק שטויות בפורום שאתה לא מבין בהם כלום.
[behave]
התבטאות לא נאותה - מרטין
[/behave]
אין שום קשר לסביבה הרועשת , יש קשר לכרטיס והיכולת לשלו לא לקלוט הפרעות מהסביבה והSNR שלו עצמו משפט מטומטם שמראה על חוסר הבנה בסיסי בעניין. לך תלמד ותפסיק לזרוק שטויות בפורום שאתה לא מבין בהם כלום.
אורי, ממך לא ציפיתי לרמה כזו של דיון. לא צריך לרדת לפסים אישיים של לא מבינים, ולקרוא לדברי אחרים טפשיים. כולנו פה כדי להתדיין וללמוד.
ואני חושש שעליי לציין שאני לא לגמרי מסכים איתך. 96דיבי זה רחוק מאוד ממה שכרטיסים בימינו יודעים לעשות. אני מדדתי לא מעט כרטיסי קול (עם RMAA שמודד רעשים רבים יותר מאשר מה שתקבל בשמיעה בעזרת הכרטיס - RMAA מודד רמת יציאה יחד עם כניסה, בניגוד לשמיעה שבה אתה מדבר על רמת היציאה בלבד שהיא כמובן איכותית יותר ברוב הכרטיסים) ולא נתקלתי בשום כרטיס שאינו OB שלא עובר את ה-96דציבל. לא רק זה, כל כרטיס שנמכר בימינו לשוק הביתי ברמות של 100$ ומעלה עובר את ה-100db. אני יודע שה-1212M בחיבורים לא מאוזנים אצלי במחשב עשה 113דציבל. אני גם יודע שה-XONAR עושה בערך 105דציבל רצפת רעש. הרצפת רעש הזו היא מספיק נמוכה כדי שלא תוכל להבחין בה לעולם.
לא רק זה, יצא לי לשמוע כאמור הרבה כרטיסים, וכמות סבירה לגמרי של CDP. כרטיס קול PCI פנימי, יכול בקלות להביס גם CDP של אלפים רבים של שקלים. כמו שמרטין כבר אמר, כל מקרה לגופו. מבחינת אובייקטיבית, כרטיס קול לא מוגבל בכלום, ויש כרטיסי קול רבים שעל הנייר משתווים ל-CDP שעולים סכומים אסטרונומיים. אבל בסופו של דבר שומעים עם האוזן, ועניין של הצליל והגוון שלו משפיעים מאוד.
כמו שאמרת, ישנה חשיבות מכרעת לא רק לשבב ה-DAC (בניגוד למה שהרבה אנשים חושבים), אלא גם לשאר הרכיבים. מעבד הקול (שבכרטיסי האודיג'י לדוגמא עבד עם ריסמפל קבוע שדפק את הסאונד), תכנון הלוח, הרכיבים, פילטור המתח, הדרגה האנאלוגית ביציאה. כולם בעלי חשיבות מכרעת. אך הרעשים הם בעוצמות נמוכות בהרבה מאילו שאתה מתאר. מה גם שישנם המון כרטיסים שמגיעים כבר עם מגן נגד הרעשים האלה. ה-XONAR לדוגמא מצופה כולו בגוף מתכת. ולמרות ש-ASUS ממתגת אותו ככרטיס לגיימרים (הרי שם הכסף הגדול) הוא נשמע פשוט מעולה, ויכול בקלות לשמש כמקור למערכת סטריאו ברמה מכובדת ביותר.
אני כן אגיד לך ככה. כבר השמעתי כמה כרטיסי קול לחברים שלאחד מהם היה את ה-G08, וכרגע יש לו משהו לא פחות טוב. ולחבר השני יש את ה-CD1 של גאמוט. שניהם התרשמו מאוד לטובה מאיכות הקול, ורק אחרי שאמרתי להם שמדובר במחשב שמנגן הם פתאום קפצו לדברים בסגנון "כן, שומעים שזה לא ממש חלק במידריינג'". ישנו שם רע מאוד למחשבים בתור מקורות למערכות סטריאו, אבל בימינו, ברוב המקרים מדובר על פלצפנות גרידא. במערכות יקרות במיוחד, אין סיבה למה שלא להשקיע בקומפקט טוב, הרי אם יש תקציב, למה לחסוך? או לכל הפחות להשתמש בטרנספורט טוב שיחובר למחשב בכבל רשת. אבל לרוב האנשים (גם אנשים עם מערכות בעלויות של 5 ספרות ומעלה) שאצלם רוב המוזיקה היא במחשב, כרטיס קול איכותי (גם אם פנימי) ייתן בדיוק אותה איכות קול אם לא טובה יותר, עם גמישות ונוחות שימוש טובים עשרות מונים.
ד"א, הכרטיס היקר ביותר שציינתי פה עולה 200$. ברמות גבוהות יותר יש לך דברים רציניים הרבה יותר. אני כן יודע שיש לנו פה בפורום אנשים שכבר יצא להם בדיוק כמו לי לשמוע כרטיסים אולפניים, שחלקם פנימיים, ואני יודע שגם הם בדיוק כמוני פשטו נפלו ברצפה מאיכות הקול שהם מפיקים. אומנם מדובר על כרטיסים שעולים במקרים מסוימים גם 1000$ (במקרים הטובים יותר איזור ה-450).
ואני חושש שעליי לציין שאני לא לגמרי מסכים איתך. 96דיבי זה רחוק מאוד ממה שכרטיסים בימינו יודעים לעשות. אני מדדתי לא מעט כרטיסי קול (עם RMAA שמודד רעשים רבים יותר מאשר מה שתקבל בשמיעה בעזרת הכרטיס - RMAA מודד רמת יציאה יחד עם כניסה, בניגוד לשמיעה שבה אתה מדבר על רמת היציאה בלבד שהיא כמובן איכותית יותר ברוב הכרטיסים) ולא נתקלתי בשום כרטיס שאינו OB שלא עובר את ה-96דציבל. לא רק זה, כל כרטיס שנמכר בימינו לשוק הביתי ברמות של 100$ ומעלה עובר את ה-100db. אני יודע שה-1212M בחיבורים לא מאוזנים אצלי במחשב עשה 113דציבל. אני גם יודע שה-XONAR עושה בערך 105דציבל רצפת רעש. הרצפת רעש הזו היא מספיק נמוכה כדי שלא תוכל להבחין בה לעולם.
לא רק זה, יצא לי לשמוע כאמור הרבה כרטיסים, וכמות סבירה לגמרי של CDP. כרטיס קול PCI פנימי, יכול בקלות להביס גם CDP של אלפים רבים של שקלים. כמו שמרטין כבר אמר, כל מקרה לגופו. מבחינת אובייקטיבית, כרטיס קול לא מוגבל בכלום, ויש כרטיסי קול רבים שעל הנייר משתווים ל-CDP שעולים סכומים אסטרונומיים. אבל בסופו של דבר שומעים עם האוזן, ועניין של הצליל והגוון שלו משפיעים מאוד.
כמו שאמרת, ישנה חשיבות מכרעת לא רק לשבב ה-DAC (בניגוד למה שהרבה אנשים חושבים), אלא גם לשאר הרכיבים. מעבד הקול (שבכרטיסי האודיג'י לדוגמא עבד עם ריסמפל קבוע שדפק את הסאונד), תכנון הלוח, הרכיבים, פילטור המתח, הדרגה האנאלוגית ביציאה. כולם בעלי חשיבות מכרעת. אך הרעשים הם בעוצמות נמוכות בהרבה מאילו שאתה מתאר. מה גם שישנם המון כרטיסים שמגיעים כבר עם מגן נגד הרעשים האלה. ה-XONAR לדוגמא מצופה כולו בגוף מתכת. ולמרות ש-ASUS ממתגת אותו ככרטיס לגיימרים (הרי שם הכסף הגדול) הוא נשמע פשוט מעולה, ויכול בקלות לשמש כמקור למערכת סטריאו ברמה מכובדת ביותר.
אני כן אגיד לך ככה. כבר השמעתי כמה כרטיסי קול לחברים שלאחד מהם היה את ה-G08, וכרגע יש לו משהו לא פחות טוב. ולחבר השני יש את ה-CD1 של גאמוט. שניהם התרשמו מאוד לטובה מאיכות הקול, ורק אחרי שאמרתי להם שמדובר במחשב שמנגן הם פתאום קפצו לדברים בסגנון "כן, שומעים שזה לא ממש חלק במידריינג'". ישנו שם רע מאוד למחשבים בתור מקורות למערכות סטריאו, אבל בימינו, ברוב המקרים מדובר על פלצפנות גרידא. במערכות יקרות במיוחד, אין סיבה למה שלא להשקיע בקומפקט טוב, הרי אם יש תקציב, למה לחסוך? או לכל הפחות להשתמש בטרנספורט טוב שיחובר למחשב בכבל רשת. אבל לרוב האנשים (גם אנשים עם מערכות בעלויות של 5 ספרות ומעלה) שאצלם רוב המוזיקה היא במחשב, כרטיס קול איכותי (גם אם פנימי) ייתן בדיוק אותה איכות קול אם לא טובה יותר, עם גמישות ונוחות שימוש טובים עשרות מונים.
ד"א, הכרטיס היקר ביותר שציינתי פה עולה 200$. ברמות גבוהות יותר יש לך דברים רציניים הרבה יותר. אני כן יודע שיש לנו פה בפורום אנשים שכבר יצא להם בדיוק כמו לי לשמוע כרטיסים אולפניים, שחלקם פנימיים, ואני יודע שגם הם בדיוק כמוני פשטו נפלו ברצפה מאיכות הקול שהם מפיקים. אומנם מדובר על כרטיסים שעולים במקרים מסוימים גם 1000$ (במקרים הטובים יותר איזור ה-450).
אני כתבתי 118 ? מה יש 106 מספיק לך ? או אולי 120 ? (לפי הנתונים )אורי_ו כתב:לא קשור.
[behave]
התבטאות לא נאותה - מרטין
[/behave]
אין שום קשר לסביבה הרועשת , יש קשר לכרטיס והיכולת לשלו לא לקלוט הפרעות מהסביבה והSNR שלו עצמו משפט מטומטם שמראה על חוסר הבנה בסיסי בעניין. לך תלמד ותפסיק לזרוק שטויות בפורום שאתה לא מבין בהם כלום....
EMU1212 מתהדרים בנתון של 120
http://www.emu.com/products/product.asp ... ifications
הנך רשאי לקרוא איך בדיוק הם עושים את זה
ECHO עושה 106
http://www.echoaudio.com/Products/PCI/MiaMIDI/specs.php
שוב תקרא איך בדיוק הם עושים את זה
אנני יודע אם זה כלוב פאראדי או כול שיטה אחרת , לא ממש התעמקתי , ואתה יודע מה , אנני יודע אלקטרוניקה כמוך , ממתי זה הופך אותך למומחה כזה שאי אפשר לומר דיעה מנוגדת לשלו ?
אין לי את הנתונים של האונקיו אבל אני בטוח שאם הם הוציאו אותו הם יודעים שיבחנו אותו כנגד CD והם יודעים לעמוד במבחנים כאלו . אז אולי תשאל את מהנדסי אונקיו איך בדיוק הם עשו אותו ? או את מהנדסי RME ECHO ועוד שורה של כרטיסי קול מקצועיים ? אני בטוח שהם ידעו איך
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

בושה , עם תגובה מזלזלת כזו מיותר אפילו לענות לך או להוכיח לך שאתה טועה .משפט מטומטם שמראה על חוסר הבנה בסיסי בעניין. לך תלמד ותפסיק לזרוק שטויות בפורום שאתה לא מבין בהם כלום....
מחלה ידועה של "אודיופילים" .... הגדרת את זה בצורה הכי נכונה "פלצנות גרידא"שניהם התרשמו מאוד לטובה מאיכות הקול, ורק אחרי שאמרתי להם שמדובר במחשב שמנגן הם פתאום קפצו לדברים בסגנון "כן, שומעים שזה לא ממש חלק במידריינג'"....
כ"כ הרבה "מומחים" נפלו במבחן A/B ויצאו בבושת פנים .
ברור וידוע אבל שוב ממירים מעולים עם שקיפות מקסימלית בשילוב עם תכנון ורכיבים איכותיים יתנו לנו בדיוק את מה שאנחנו מחפשים מבחינת הפירוט בסאונד .ישנה חשיבות מכרעת לא רק לשבב ה-DAC...
נכון , וה Lynx הוא רק אחד מהם עם יחס אות לרעש של 116 דיבי ותחום דינמי של 117 דיבי .אני כן יודע שיש לנו פה בפורום אנשים שכבר יצא להם בדיוק כמו לי לשמוע כרטיסים אולפניים, שחלקם פנימיים, ואני יודע שגם הם בדיוק כמוני פשטו נפלו ברצפה מאיכות הקול שהם מפיקים. אומנם מדובר על כרטיסים שעולים במקרים מסוימים גם 1000$...