מרקח אופטימלי בין רמקולים קדמיים רצפתיים
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
האם יש מרחק אופטימלי בין רמקולים קדמיים רצפתיים ?
בד''כ במגזינים השונים וגם כאן באתר תמיד שמראים תמונות של מערכות ק''ב הקדמיים ממוקמים בצידי המזנון / בצידי הטלוויזיה- ללא מזנון
בד''כ אורך מזנון סטנדרטי הוא 2 מטר , מה שאומר שהרמקולים מרוחקים 2 מ' אחד מהשני + - , במצב זה הסנטר שיושב באמצע מרוחק מטר מכל רמקול , גם אצלי זה כך , בכל אופן בק''ב כשהסאונד עובר מצד לצד כמו נדנדה יש חשיבות מכרעת למרחק בין הקדמיים , עשיתי נסיון והרחקתי אותם עד כמה שיכולתי ל 4 מטר כמעט , ופתאום השתאיתי לנוכח ההבדל , שדה הסאונד גדל והפך לרחב , פתאום הרגשתי שאני עטוף בסאונד , שזה בניגוד לכל התמונות שאני רואה בפרוספקטים למיניהם , אז אולי עם רמקולים סטיליטים קטנים הסאונד רק יבלע בחלל , אבל עם רצפתיים בעלי נוכחות זה סיפור שונה.
לכן אני שואל האם יש מרחק אופטימלי או שאפשר להרחיק גם ל 6-8 מטר וברסיברים החדשים לתת ל RC לטפל בבעית המרחק ?
האם יש מרחק אופטימלי במצב סטריאו ?
בד''כ במגזינים השונים וגם כאן באתר תמיד שמראים תמונות של מערכות ק''ב הקדמיים ממוקמים בצידי המזנון / בצידי הטלוויזיה- ללא מזנון
בד''כ אורך מזנון סטנדרטי הוא 2 מטר , מה שאומר שהרמקולים מרוחקים 2 מ' אחד מהשני + - , במצב זה הסנטר שיושב באמצע מרוחק מטר מכל רמקול , גם אצלי זה כך , בכל אופן בק''ב כשהסאונד עובר מצד לצד כמו נדנדה יש חשיבות מכרעת למרחק בין הקדמיים , עשיתי נסיון והרחקתי אותם עד כמה שיכולתי ל 4 מטר כמעט , ופתאום השתאיתי לנוכח ההבדל , שדה הסאונד גדל והפך לרחב , פתאום הרגשתי שאני עטוף בסאונד , שזה בניגוד לכל התמונות שאני רואה בפרוספקטים למיניהם , אז אולי עם רמקולים סטיליטים קטנים הסאונד רק יבלע בחלל , אבל עם רצפתיים בעלי נוכחות זה סיפור שונה.
לכן אני שואל האם יש מרחק אופטימלי או שאפשר להרחיק גם ל 6-8 מטר וברסיברים החדשים לתת ל RC לטפל בבעית המרחק ?
האם יש מרחק אופטימלי במצב סטריאו ?
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
בקטלוג המצורף ל B&W 683 הם ממליצים על משולש שווה צלעות,
מ 1.5 מטר עד ל 3 מטר.
אני חושב שלא צריכה להיות בעיה גם ב 4 - 5 מטר.
מאידך עם תסתכל על ה MANUEL'S של FOCAL,(סדרת CHORUS 700 ) אז תגלה שהם קושרים בין שטח הממברנות הכולל של רמקולים לבין שטח השמיעה.
הסוגיה אינה חד משמעית וישנו טווח טולרנס יחד עם זאת ייתכן שברמקול רצפתי בעל וופרים לבס של 6.5" 2X
שזה בעצם שווה ערך ל 8" פישוק של 6-8 מטר יגרום לאובדן צלילים באוקטבות הנמוכות.
עם אני זוכר נכון ההמלצה של FOCAL ל 726V היא עד 40 מ"ר.
עם המרווח בין הקדמיים הוא ממוצע של 7 מ"ר זאת אומרת שעל מנת ליצור משולש שווה צלעות עליך
לשבת בחלל של לפחות 7X7 או 8X8 הווה אומר שאתה חורג בין 9 מ"ר ל24 מ"ר מההמלצה של FOCAL.
יחד עם זאת בסוף מה שקובע זה איך הדברים נשמעים באוזן שלך.
צריך לנסות ולשמוע באם האובדן הצפוי של צלילים באוקטבות הנמוכות הוא דבר שניתן לחיות עימו מבחינתך.
מ 1.5 מטר עד ל 3 מטר.
מאידך עם תסתכל על ה MANUEL'S של FOCAL,(סדרת CHORUS 700 ) אז תגלה שהם קושרים בין שטח הממברנות הכולל של רמקולים לבין שטח השמיעה.
הסוגיה אינה חד משמעית וישנו טווח טולרנס יחד עם זאת ייתכן שברמקול רצפתי בעל וופרים לבס של 6.5" 2X
עם המרווח בין הקדמיים הוא ממוצע של 7 מ"ר זאת אומרת שעל מנת ליצור משולש שווה צלעות עליך
לשבת בחלל של לפחות 7X7 או 8X8 הווה אומר שאתה חורג בין 9 מ"ר ל24 מ"ר מההמלצה של FOCAL.
צריך לנסות ולשמוע באם האובדן הצפוי של צלילים באוקטבות הנמוכות הוא דבר שניתן לחיות עימו מבחינתך.
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

אם אני מתיחס למה ש efib רשם -המרחק בין רמקול ימין ושמאל הוא המרחק מההוט ספוט לסנטר , ואני יושב בערך 4.60 מ' מהמסך/סנטר , כשהרמקולים מרוחקים כעת 4 מ' ,ובאמת התוצאה טובה מאודDISCUS כתב:בקטלוג המצורף ל B&W 683 הם ממליצים על משולש שווה צלעות,
מ 1.5 מטר עד ל 3 מטר.
צריך לנסות ולשמוע באם האובדן הצפוי של צלילים באוקטבות הנמוכות הוא דבר שניתן לחיות עימו מבחינתך....
אין לי פוקאל , ואיני יודע אם הם מתכוונים רק לרמקולים שלהם או לכל רמקול ,אבל זה חדש לי , שני וופרים בקוטר של 6.5 אינץ' שווי ערך לוופר אחד של 8 אינץ' ?
אז כמה שווים שלושה וופרים של 6.5 אינץ' ?
- efib
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 12395
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
bossgt6 כתב:...המרחק בין רמקול ימין ושמאל הוא המרחק מההוט ספוט לסנטר , ואני יושב בערך 4.60 מ' מהמסך/סנטר , כשהרמקולים מרוחקים כעת 4 מ' ,ובאמת התוצאה טובה מאוד...
שב ... תתרווח ... ושים את מילס ברקע ועזוב חשבון למכולתbossgt6 כתב: ... אבל זה חדש לי , שני וופרים בקוטר של 6.5 אינץ' שווי ערך לוופר אחד של 8 אינץ' ?
אז כמה שווים שלושה וופרים של 6.5 אינץ' ?...
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים
פאשיסטים
efib רשם : משולש שווה צלעות כאשר הקודקוד הוא ה HOT SPOT .
שווה צלעות מחייב שכל צלע תהיה שווה.
עם הרווח בין הקדמיים הוא 4 מטר אזי מה HOT SPOT לכל רמקול צריך להיות כ 4 מטר.
על כל פנים הסידור שציינת כעת הוא בסדר גמור,אבל שאלת גם על אפשרות של מרווח 6-8 מטר
ולכן במצב כזה ה HOT SPOT היה צריך להתרחק בהתאמה,מה שהיה גורם להגדלת חלל השמיעה.
אני לא יודע כמה זה 6.5" 3X אבל למשל 6.5" 4X זה 12" מוזר ? אבל פי כתבה של
אחד העורכים באתר ULTIMAT AV ( בכתבה על ניהול תדר נמוך במערכות קולנוע ביתי) ,
הוא ציין כי בניגוד לנטיה לחשוב ש 6.5"2X זה 13" בפועל שטח הפנים הכולל של הוופרים
האלו שווה ל8".
הוא הבהיר כי על מנת לקבל את הנעת האויר של וופר 15" צריך 2 של 10"
ועל מנת לקבל את הנעת האויר של וופר 12" צריך 2 של 8" את הלמה אולי ניתן לברר
בטבלת מידות ומשקלות.
סיבה נוספת שעזרה לי לקבל את ההסבר שלו הוא שהסבר זה ניתמך ע"י B&W ,
וכי הם מציינים באתר שלהם ששטח הפנים של הדרייברים של ה 803D 7"X3 שווה ערך
לשטח הפנים של ה 802D שהוא 8"2X והסיבה שהם יצרו את ה803D כמות שהוא
היא לתת לאנשים תחליף מבחינת גודל ומראה ל 802D .
מבלבל? אולי אבל אני נוטה לקבל את זה ( אתה יכול להיכנס לאתר שלהם ל803D)ולראות בעצמך.
803DA new model for the 800 Series, the 803D brings diamond dome technology to a less technical looking piece of furniture than the larger 'headed' models.
Here the FST™ midrange driver is housed in its own isolated section of the beautifully curved, Matrix™ braced main cabinet, which is kept as narrow as possible in order to optimise the dispersion of sound.
In order to have a similar bass output capability to the wider 802D, the 803D uses three Rohacell® cone bass drivers, this time supplemented by a front-firing Flowport™. Like all of our dedicated bass-only drivers, the basic rigidity of the radiating area is enhanced by our novel 'mushroom' construction, a girder-like component that supports the central area of the dustcap.
Although we talk about the three different drive unit types and how each is optimised for its particular frequency range, it is the way these speakers behave as a whole that impresses. It doesn't matter if the programme is music or film, the naturalness and realism portrayed by these speakers is uncanny.
ניסיתי להעתיק את ההסבר מתוך הדף של ה 803D מקווה שזה ברור.
אולי אחד הצופים יוכל להאיר מדוע זה כך? ואם לא אז לפחות אנחנו יודעים שזה כך
מבלי להבין למה.
עם הרווח בין הקדמיים הוא 4 מטר אזי מה HOT SPOT לכל רמקול צריך להיות כ 4 מטר.
על כל פנים הסידור שציינת כעת הוא בסדר גמור,אבל שאלת גם על אפשרות של מרווח 6-8 מטר
ולכן במצב כזה ה HOT SPOT היה צריך להתרחק בהתאמה,מה שהיה גורם להגדלת חלל השמיעה.
אני לא יודע כמה זה 6.5" 3X אבל למשל 6.5" 4X זה 12" מוזר ? אבל פי כתבה של
אחד העורכים באתר ULTIMAT AV ( בכתבה על ניהול תדר נמוך במערכות קולנוע ביתי) ,
הוא ציין כי בניגוד לנטיה לחשוב ש 6.5"2X זה 13" בפועל שטח הפנים הכולל של הוופרים
האלו שווה ל8".
הוא הבהיר כי על מנת לקבל את הנעת האויר של וופר 15" צריך 2 של 10"
ועל מנת לקבל את הנעת האויר של וופר 12" צריך 2 של 8" את הלמה אולי ניתן לברר
בטבלת מידות ומשקלות.
סיבה נוספת שעזרה לי לקבל את ההסבר שלו הוא שהסבר זה ניתמך ע"י B&W ,
וכי הם מציינים באתר שלהם ששטח הפנים של הדרייברים של ה 803D 7"X3 שווה ערך
לשטח הפנים של ה 802D שהוא 8"2X והסיבה שהם יצרו את ה803D כמות שהוא
היא לתת לאנשים תחליף מבחינת גודל ומראה ל 802D .
מבלבל? אולי אבל אני נוטה לקבל את זה ( אתה יכול להיכנס לאתר שלהם ל803D)ולראות בעצמך.
803DA new model for the 800 Series, the 803D brings diamond dome technology to a less technical looking piece of furniture than the larger 'headed' models.
Here the FST™ midrange driver is housed in its own isolated section of the beautifully curved, Matrix™ braced main cabinet, which is kept as narrow as possible in order to optimise the dispersion of sound.
In order to have a similar bass output capability to the wider 802D, the 803D uses three Rohacell® cone bass drivers, this time supplemented by a front-firing Flowport™. Like all of our dedicated bass-only drivers, the basic rigidity of the radiating area is enhanced by our novel 'mushroom' construction, a girder-like component that supports the central area of the dustcap.
Although we talk about the three different drive unit types and how each is optimised for its particular frequency range, it is the way these speakers behave as a whole that impresses. It doesn't matter if the programme is music or film, the naturalness and realism portrayed by these speakers is uncanny.
ניסיתי להעתיק את ההסבר מתוך הדף של ה 803D מקווה שזה ברור.
אולי אחד הצופים יוכל להאיר מדוע זה כך? ואם לא אז לפחות אנחנו יודעים שזה כך
מבלי להבין למה.
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

:
אני מבין , אבל החוטים קצרים , מגבלות ! אחרת הייתי מרחיק אותם עוד , למרות שויזואלית זה מגעיל , כשאני רואה סרט אני מרחיק , בסיום הסרט הרמקולים חוזרים בצמוד למזנון .
לגבי ה b&w והתואריה שלהם לא הבנתי כלום , אך לא חשוב ההסבר של efib על משולש שווה צלעות כבסיס התחלתי הוא כבר טוב עבורי . אבל תודה לך על הרצון הטוב וההסבר
משולש שווה צלעות כאשר הקודקוד הוא ה HOT SPOT .
עם הרווח בין הקדמיים הוא 4 מטר אזי מה HOT SPOT לכל רמקול צריך להיות כ 4 מטר....
אני מבין , אבל החוטים קצרים , מגבלות ! אחרת הייתי מרחיק אותם עוד , למרות שויזואלית זה מגעיל , כשאני רואה סרט אני מרחיק , בסיום הסרט הרמקולים חוזרים בצמוד למזנון .
לגבי ה b&w והתואריה שלהם לא הבנתי כלום , אך לא חשוב ההסבר של efib על משולש שווה צלעות כבסיס התחלתי הוא כבר טוב עבורי . אבל תודה לך על הרצון הטוב וההסבר