MKV מקרטע ומעבד סינכרון
שלום לכולם,
יש לי בעיה במחשב המדיה סנטר שלי,
בכללי הוא מנגן סרטים לא רע, אבל ברגע שאני מגיע לסרטי HD בקבצי MKV
אני מקבל אי סינכרון ואיטיות בוידאו.
פרטי המחשב
לוח אם אסוס P4P800SE
זיכרון :
רכיב 1 גיגה PC3200
2 רכיבי 256 מגה PC3200
כרטיס מסך RADEON 9600 256MB
כרטיס TV HAUPAUGE 150MCE + FM
כרטיס קול TERATEC 7.1
מערכת הפעלה VISTA ULTIMATE
מקווה שלא שכחתי שום דבר חשוב, אשמח להצעות כדי שאוכל לראות
סרטי HD ללא הפרעות.
תודה מראש.
יש לי בעיה במחשב המדיה סנטר שלי,
בכללי הוא מנגן סרטים לא רע, אבל ברגע שאני מגיע לסרטי HD בקבצי MKV
אני מקבל אי סינכרון ואיטיות בוידאו.
פרטי המחשב
לוח אם אסוס P4P800SE
זיכרון :
רכיב 1 גיגה PC3200
2 רכיבי 256 מגה PC3200
כרטיס מסך RADEON 9600 256MB
כרטיס TV HAUPAUGE 150MCE + FM
כרטיס קול TERATEC 7.1
מערכת הפעלה VISTA ULTIMATE
מקווה שלא שכחתי שום דבר חשוב, אשמח להצעות כדי שאוכל לראות
סרטי HD ללא הפרעות.
תודה מראש.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
הנה מדריך שכתב Ofer_L ושיעזור לך, תקרא אותו ותעבוד לפיו, אם יש לך בעיות או שלא תבין משהו, אשמח לעזור.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=973
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=973
אני ניסיתי את המדריך על מס' מחשבים בעלי מעבד חד ליבתי ואני חייב לציין ש1080P לא סחב. תמיד יצא מסנכרון.theAman כתב:הנה מדריך שכתב Ofer_L ושיעזור לך, תקרא אותו ותעבוד לפיו, אם יש לך בעיות או שלא תבין משהו, אשמח לעזור.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=973...
720P סחב רק כאשר היה כרטיס מסך חדיש.
למרות שניתן להריץ גם 1080P עם כרטיס מסך חדיש בעל האצה חומרתית,
אני אישית הייתי ממליץ לך להחליף את המחשב.
לצערי מדובר במקרה של המעבד שלך (שבזמנו היה מאוד מאוד חזק) בעסק אבוד מראש בהצגת תכני HD .
המחירים היום לא יקרים בכלל אני משער שאם יש ברשותך מחשב MEDIA CENTER
כנראה שיש לך גם מארז מתאים ואז סיפור לא יעלה לך מעל 1600-1700 ש"ח
- AviBiton
- גורו HTmobile

אני לא מסכים איתך בנושא הזה.yovav כתב:אני ניסיתי את המדריך על מס' מחשבים בעלי מעבד חד ליבתי ואני חייב לציין ש1080P לא סחב. תמיד יצא מסנכרון.theAman כתב:הנה מדריך שכתב Ofer_L ושיעזור לך, תקרא אותו ותעבוד לפיו, אם יש לך בעיות או שלא תבין משהו, אשמח לעזור.
לצערי מדובר במקרה של המעבד שלך (שבזמנו היה מאוד מאוד חזק) בעסק אבוד מראש בהצגת תכני HD .
כנראה שיש לך גם מארז מתאים ואז סיפור לא יעלה לך מעל 1600-1700 ש"ח...
יש שרשור ארוך מאוד בנושא "מהו המחשב החלש ביותר שעדיין מצליח להריץ סרט 1080P"
ותתפלא לשמוע אבל יש מחשבים יותר חלשים שמצליחים להריץ (שלי למשל, עם מעבד P4 2.4 HT).
נכון שהם לא מצליחים להריץ את כל הקבצים, הכל תלוי בקידוד הקובץ ובפרופיל שלו (יש הסברים בשרשור), וקצת קינפוגים של פילטרים, אבל ניתן בהחלט להגיע לתוצאות יפות גם עם מחשבים יותר ישנים וחלשים.
עם קבצי 720P בכלל לא צריכה להיות בעיה, ושוב אני כותב מניסיון ומגובה בבדיקות רבות של אנשים בפורום.
הנה הלינק לאותו שרשור:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
כמובן שאם יש אפשרות ואמצעים לשדרג את המחשב, זה תמיד כיף, אבל, אפשר להסתדר גם עם מה שיש.
ד"א, יכול להיות שהתוצאות יהיו יותר טובות עם WinXP, אבל לא בדקתי את זה (אני עובד עם XP), אני רק מניח בהתחשב בדרישות הגבוהות של Vista.
גם אני מדבר מניסיון.theAman כתב:אני לא מסכים איתך בנושא הזה.yovav כתב:אני ניסיתי את המדריך על מס' מחשבים בעלי מעבד חד ליבתי ואני חייב לציין ש1080P לא סחב. תמיד יצא מסנכרון.theAman כתב:הנה מדריך שכתב Ofer_L ושיעזור לך, תקרא אותו ותעבוד לפיו, אם יש לך בעיות או שלא תבין משהו, אשמח לעזור.
כנראה שיש לך גם מארז מתאים ואז סיפור לא יעלה לך מעל 1600-1700 ש"ח...
יש שרשור ארוך מאוד בנושא "מהו המחשב החלש ביותר שעדיין מצליח להריץ סרט 1080P"
ותתפלא לשמוע אבל יש מחשבים יותר חלשים שמצליחים להריץ (שלי למשל, עם מעבד P4 2.4 HT).
נכון שהם לא מצליחים להריץ את כל הקבצים, הכל תלוי בקידוד הקובץ ובפרופיל שלו (יש הסברים בשרשור), וקצת קינפוגים של פילטרים, אבל ניתן בהחלט להגיע לתוצאות יפות גם עם מחשבים יותר ישנים וחלשים.
עם קבצי 720P בכלל לא צריכה להיות בעיה, ושוב אני כותב מניסיון ומגובה בבדיקות רבות של אנשים בפורום.
הנה הלינק לאותו שרשור:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
כמובן שאם יש אפשרות ואמצעים לשדרג את המחשב, זה תמיד כיף, אבל, אפשר להסתדר גם עם מה שיש.
ד"א, יכול להיות שהתוצאות יהיו יותר טובות עם WinXP, אבל לא בדקתי את זה (אני עובד עם XP), אני רק מניח בהתחשב בדרישות הגבוהות של Vista....
מעבד חלש לא יכול לסחוב תכני HD אני מכיר את השרשור הנ"ל ואין מצב שניתן לנגן תכני 1080P בעזרת מעבד חד ליבתי. גם אם יקנה הבחור כרטיס מסך עם האצה חומרתית,
הוא יהיה חייב למצוא קובץ MKV שמקודד בצורה הנכונה (אין הרבה כאלה רק בשבועיים האחרונים
החלו לצוץ קבצים מקודדים בL4.1). לא נשכח שכל ההאצה בטלה ב60 כאשר ירצה הבחור
לצפות בכתוביות..
כל ההתעסקות הזאת לא שווה את המאמץ מכיוון שגם אם ישנה הצלחה
לאחר פרמוט כללי והתקנת מקודדים מתאימים , רוב הסיכויים שהלאחר תקופה מסוימת (קצרה מאוד) המחשב שוב לא יסחוב קבצי HD עקב הצטברות *** על הSYSTEM.
העיניין של הרצת HD במחשב חלש נחמד בשביל ההתעסקות (בדיוק כמו O/C במחשב חלש)
אך במבחן המציאות לא שווה את המאמץ. היום ניתן לקנות מעבד דו ליבתי לדוגמא
AMD 3800 שיעשה את העבודה בצורה יעילה ביותר (מחירו עומד על 350 ש"ח).
varoner תחסוך לך כאבי ראש ותשאר עם DIVX או קנה מחשב חדש (אני אישית הייתי קונה חדש)
- AviBiton
- גורו HTmobile

לא חייב האצת חומרה, אפשר להגיע לתוצאות מצויינות גם עם תוכנות מתאימות, דוגמת COREAvc ו-Haali ובשיתוף עם AC3filter שמוריד עומס מהמעבד ונגן קל כמו BSplayer, הנגן הזה מעולה גם למטרת הצגת כתוביות ואינו מעמיס על המעבד בעת הצגתם.yovav כתב: גם אני מדבר מניסיון.
מעבד חלש לא יכול לסחוב תכני HD אני מכיר את השרשור הנ"ל ואין מצב שניתן לנגן תכני 1080P בעזרת מעבד חד ליבתי. גם אם יקנה הבחור כרטיס מסך עם האצה חומרתית,
הוא יהיה חייב למצוא קובץ MKV שמקודד בצורה הנכונה (אין הרבה כאלה רק בשבועיים האחרונים
החלו לצוץ קבצים מקודדים בL4.1). לא נשכח שכל ההאצה בטלה ב60 כאשר ירצה הבחור
לצפות בכתוביות..
כל ההתעסקות הזאת לא שווה את המאמץ מכיוון שגם אם ישנה הצלחה
לאחר פרמוט כללי והתקנת מקודדים מתאימים , רוב הסיכויים שהלאחר תקופה מסוימת (קצרה מאוד) המחשב שוב לא יסחוב קבצי HD עקב הצטברות *** על הSYSTEM.
העיניין של הרצת HD במחשב חלש נחמד בשביל ההתעסקות (בדיוק כמו O/C במחשב חלש)
אך במבחן המציאות לא שווה את המאמץ. היום ניתן לקנות מעבד דו ליבתי לדוגמא
AMD 3800 שיעשה את העבודה בצורה יעילה ביותר (מחירו עומד על 350 ש"ח).
varoner תחסוך לך כאבי ראש ותשאר עם DIVX או קנה מחשב חדש (אני אישית הייתי קונה חדש)...
המחשב שלי הוא חד ליבתי ובלי כרטיס עם האצת חומרה (המפרט הוא כזה:פנטיום 4 2.4 HT, זיכרון 1 GB, כרטיס מסך 7300GT, מערכת הפעלה XP).
אני רואה קבצי MKV 720P בלי שום בעיה.
יותר מזה, במחשב הנייד של העבודה עם פנטיום M 1.4, זיכרון 512 MB וכרטיס מסך ATI O/B
אני רואה את כל הסדרות שאני מוריד ב-MKV 720P, בלי שום בעיה ועם תרגום.
2 המחשבים האלו רחוקים מלהיות "נקיים", ה-SYSTEM וה-HDD מפוצצים, ולא פירמטתי אותם לפחות שנה וחצי.
הקינפוג היה חד פעמי ומאז הכל עובד כמו שצריך.
נכון שבקבצי 1080P יש בעיה עם רוב הקבצים, אבל עדיין, אם מצליחים להשיג קבצים בפרופיל 4.1 לא צריכה להיות בעיה מיוחדת גם ללא האצת חומרה ועם קצת משחקים עם הפילטרים (לבטל Deinterlacing ו-Deblocking ב-CoreAVC למשל).
אני בהחלט מסכים איתך שקשה למצוא את הקבצים האלו ורק עכשיו התחילו להבין את המשמעות ולקודד בצורה הזו.
אתה צריך גם להבין שלא לכל אחד יש את האפשרות להוציא סכום של 1600-1700 ש"ח כמו שציינת, וזה מבלי להכנס לכיס של האנשים פה.
לסיכום, עם קבצי 720P אין שום בעיה, עם קבצי 1080P יש עדיין קצת בעיות וסביר להניח שאת רוב הקבצים האלו המחשב לא "יסחוב".
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
רק לתשומת לבכם - זה הרבה יותר קשור ל bitrate ולפרופיל מאשר לרזולוציה. אין שום בעיה ליצור קובץ 720P בפרופיל ו Bitrate שיכול להפיל גם Quad Core על הקרשים.
מחשב עם מעבד Dual Core לא חזק במיוחד צריך להיות מסוגל להציג (ללא כיתוביות) קובץ 1080P עם bitrate של עד 11-12Mbps שקודד בפרופיל הסטאנדרטי שבו משתמשים כיום (שיהיה HL5.1 או HL4.1 זה לא משנה) עם עומס סביב ה 60-80% בפענוח בתוכנה, תלוי במפענח ובקובץ. כאמת מידה אני משתמש ב +4200 AMD Athlon X2 64 שרחוק מאוד מלהחשב היום כמעבד יקר או מתקדם.
קחו רק בחשבון ש Deblocking וכיתוביות יעמיסו עוד 20% בממוצע.
לדעתי מעבד חד ליבתי יכול לפענח קבצי H.264 עד ל bitrate של 6-8Mbps כאשר הוא מקודד ב VC-1 אבל מאוד יתקשה עם להתמודד עם קידוד AVC.
מחשב עם מעבד Dual Core לא חזק במיוחד צריך להיות מסוגל להציג (ללא כיתוביות) קובץ 1080P עם bitrate של עד 11-12Mbps שקודד בפרופיל הסטאנדרטי שבו משתמשים כיום (שיהיה HL5.1 או HL4.1 זה לא משנה) עם עומס סביב ה 60-80% בפענוח בתוכנה, תלוי במפענח ובקובץ. כאמת מידה אני משתמש ב +4200 AMD Athlon X2 64 שרחוק מאוד מלהחשב היום כמעבד יקר או מתקדם.
לדעתי מעבד חד ליבתי יכול לפענח קבצי H.264 עד ל bitrate של 6-8Mbps כאשר הוא מקודד ב VC-1 אבל מאוד יתקשה עם להתמודד עם קידוד AVC.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- AviBiton
- גורו HTmobile

כעיקרון אני מסכים עם רוב מה שכתבת,Catskinner כתב:רק לתשומת לבכם - זה הרבה יותר קשור ל bitrate ולפרופיל מאשר לרזולוציה. אין שום בעיה ליצור קובץ 720P בפרופיל ו Bitrate שיכול להפיל גם Quad Core על הקרשים.
לדעתי מעבד חד ליבתי יכול לפענח קבצי H.264 עד ל bitrate של 6-8Mbps כאשר הוא מקודד ב VC-1 אבל מאוד יתקשה עם להתמודד עם קידוד AVC....
אבל הרבה שחרורים סטנדרטיים של סדרות וסרטים ב-MKV 720P , מקודדים בביטרייט נמוך יחסית כך שהם לא מהווים בעיה.
Deblocking בהחלט מעמיס כ-20% בממוצע על המעבד, ועשיתי השוואה שכזו גם בשרשור "מהו המחשב החלש ביותר שעדיין מצליח להריץ סרט 1080P" עם תמונות והדגשת ההבדלים.
לגבי כתוביות, אם תשתמש ב-BSplayer, לא תעמיס על המעבד אפילו אחוז אחד נוסף.
תודה
תודה לכולם על העזרה, אני אבדוק את נושא הקודקים במאמר של עופר ואקווה לטוב
אני כמו חלק מהאחרים כאן עוד לא חושב שהמחשב חלש ועוד לא צריך להחליף אותו,
אין לי בעיה לקבל המלצה על כרטיס מסך שיריץ לי 720P ללא בעיה,
אני לא מתכוון להכנס לחומר מעבר ל720P (גם גדלי הקבצים שם אסטרונומיים)
יש לי מחשב אחר עם RADEON 9250 אבל עם 128MB
האם הוא יכול להיות טוב יותר ל720P?
אני כמו חלק מהאחרים כאן עוד לא חושב שהמחשב חלש ועוד לא צריך להחליף אותו,
אין לי בעיה לקבל המלצה על כרטיס מסך שיריץ לי 720P ללא בעיה,
אני לא מתכוון להכנס לחומר מעבר ל720P (גם גדלי הקבצים שם אסטרונומיים)
יש לי מחשב אחר עם RADEON 9250 אבל עם 128MB
האם הוא יכול להיות טוב יותר ל720P?
- AviBiton
- גורו HTmobile

varoner,
אני לא יודע מה שאר הרכיבים במחשב השני שהזכרת, אבל הנה 2 מפרטים של מחשבים שנמצאים ברשותי ושמריצים 720P בלי בעיה כך שאולי תקבל פרספקטיבה:
1-
מחשב נייד
מעבד : M 1.4 (סנטרינו)
זיכרון : 512GB
כרטיס מסך : OB ATI RADEON MOBILITY 9000
תוכנה
מערכת הפעלה : XP
קודקים במערכת : CoreAVC 1.65, HALLI,FFdshow,AC3 Filter
נגן בשימוש : BSPlayer
2-
מחשב נייח
חומרה
מעבד : P4 HT 2.4
זיכרון : 1GB 400
כרטיס מסך : Leadtek GeForce 7300GT 256 MB AGP
תוכנה
מערכת הפעלה : XP SP2
קודקים במערכת : CoreAVC Pro 1.65, FFdshow video,AC3 Filter,HAALI ,Nvidia Pure Video
נגן בשימוש : BSplayer
אני לא יודע מה שאר הרכיבים במחשב השני שהזכרת, אבל הנה 2 מפרטים של מחשבים שנמצאים ברשותי ושמריצים 720P בלי בעיה כך שאולי תקבל פרספקטיבה:
1-
מחשב נייד
מעבד : M 1.4 (סנטרינו)
זיכרון : 512GB
כרטיס מסך : OB ATI RADEON MOBILITY 9000
תוכנה
מערכת הפעלה : XP
קודקים במערכת : CoreAVC 1.65, HALLI,FFdshow,AC3 Filter
נגן בשימוש : BSPlayer
2-
מחשב נייח
חומרה
מעבד : P4 HT 2.4
זיכרון : 1GB 400
כרטיס מסך : Leadtek GeForce 7300GT 256 MB AGP
תוכנה
מערכת הפעלה : XP SP2
קודקים במערכת : CoreAVC Pro 1.65, FFdshow video,AC3 Filter,HAALI ,Nvidia Pure Video
נגן בשימוש : BSplayer