איך לסדר את הכתוביות ב-FFDSHOW

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,
עקב בלאגן שנוצר אצלי במחשב, נאלצתי להסיר את כל הנגנים, מקודדים ופילטרים ולהתקינם מחדש.
כעת זה איכשהו הסתדר, רק שהכתוביות לא מופיעות. לא בסרטי DIVX רגילים ולא בכל הפורמטים האחרים של HD למיניהם.
יעצו לי שלא להתקין את VOBSUB מכיוון שזה עלול לגרום לכל מיני בעיות והתנגשויות.
כך שנותרתי רק עם FFDSHOW שאמור לטפל בקטע נשל כתוביות. ניסיתי לשחק עם האופציות בעצמי (כולל הכנסת HEBREW במקוםDEFAULT )אבל כל מה שעשיתי לא עזר.

לכן אשמח לקבל עזרה מאלה המתמצאים היטב ברזי ה-FFDSHOW

תודה רבה :)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

אני אנסה להעביר לך את כל התורה - שהיא ממש לא מסובכת.

מה שאתה רוצה לעשות זה להמשיך לעבוד עם PDVD ולהשתמש ב ffdshow רק בתור פילטר לכתוביות..

הצעד הראשון זה להתקין את Haali Media Splitter לפי הפרמטרים בהתאם לתמונת לכידת המסך הבאה:

תמונה
שים לב שלפי ההגדרות, Haali אמור לפצל כל דבר ולמנוע ממפצלים אחרים להתערב.

השלב הבא זה להתקין את ffdshow ואתה צריך להתקין את אחת מגרסאות ה tryout שהמספר שלהם הוא מעל ל 1803 (הגרסה הלילית האחרונה של clsid תתאים בול):
http://sourceforge.net/project/showfile ... _id=173941

במהלך ההתקנה תישאל לגבי הפורמטים ש ffdshow אמור לטפל בהם באודיו ובווידאו. היות ואתה לא רוצה ש ffdshow יטפל בדבר מלבד כיתוביות אתה צריך לבטל כל אפשרות אחרת.

לאחר ההתקנה, העלה את ffdshow video decoder configuration. בחלק של ה codecs אתה צריך לוודא שכל מה שמפוענח על ידי הנגן האחר שלך יהיה במצב disabled למעט raw video שצריך להיות במצב all supported עם תמיכה ל WMP11 מופעלת:

תמונה

נשאר לך עכשיו להגדיר את הכיתוביות ב ffdshow. פשוט תעשה מה שיש בכל אחד מהמסכים הבאים:
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה

זה צריך לתת לך את הפרמטרים הבסיסיים לעבודה, תרגיש חופשי לשחק עם זה ולשנות בהתאם לטעם שלך.

שים לב שבתמונות יכול לראות שתראה שאפשרות ה postprocessing או deinterlacing מופעלות - תתעלם מהן ואל תפעיל אותן אצלך.

השלב הסופי זה לעבור על ffdshow audio decoder configuration וגם שם לוודא שכל הפורמטים של האודיו שאתה משמיע דרך נגן אחר יהיו במצב disabled.

בהצלחה
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

Catskinner
קודם כל ההנחה הבסיסית שלך, לא מדויקת. אמנם אין לי התנגדות שגם PDVD יוכל להפעיל את כל הפורמטים , אבל הנגן העיקרי אצלי צריך להיות ה-ZP
כך שאם אגביל את FFDSHOW לשימוש בכתוביות בלבד, תהיה לי בעיה בפתיחת חלק ניכר מהקבצים.
אז בוא נגיד שאפשר לגרום לכך שקבצים מסוג MKV/X264/H264 יטופלו ע"י COREAVC ,כמו שהציע שי (שלב 2 במדריך של עופר), אבל מה בנוגע לסרטי DIVX רגילים, שהם לפחות כרגע מרבית התכנים שאני צופה בהם ?(מה לעשות, לא הכול קיים כבר בפורמטים של HD)

כמו כן עוד שתי שאלות טכניות יותר:
1. Haali Media Splitter כבר מותקן אצלי במחשב (ZP התקין אותו, כמו גם פילטרים נוספים). אז האם יש צורך להסיר ולהתקין מחדש, כדי שיהיה ניתן לקנפג לפי ההוראות שלך? ואם כן אז איזה גרסה צריך?
2. גם FFDSHOW כבר מותקן אצלי ( rev. 1870) והשאלה היא זהה למה ששאלתי קודם לגבי HAALI

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

אז תשאיר את DIVX/XVID באחריות של ffdshow. זה לא משנה את הנחת הבסיס שאומרת שאתה צריך להעביר ב ffdshow למצב disabled כל מה שאתה רוצה שייפתח על ידי נגן/מפענח אחר.

אתה יכול לבצע התקנה מחדש גם בלי להסיר את Haali הקודם, זה מה שאני עושה ולא היו לי אף פעם בעיות עם זה. כדאי רק שתוריד את הגרסה האחרונה כי אין לי מושג מה ZP התקין אצלך. http://haali.cs.msu.ru/mkv/

גרסת 1870 של ffdshow היא בסדר גמור אבל אתה יכול להתקין מעליה את ה nightly build האחרון אם אתה רוצה.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

טוב, אז לגבי HAALI אין בעיה.
אתקין את הגרסה האחרונה מהלינק שצירפת (למרות שעד כמה שידוע לי, ZP "דואג" להתקין את הגרסאות העדכניות ביותר של הפילטרים הנחוצים לו) ,אלביש אותו על הגרסה שכבר יש לי, ואז אעשה לפי התמונה בהודעה הקודמת שלך.

ההתחבטות שנותרה היא רק בעניין FFDSHOW
אם אתה אומר שהגרסה שיש לי היא בסדר, אז אין צורך בהתקנת גרסה אחרת.
אך השאלה היא, האם ניתן לפעול על פי ההוראות שלך כאשר FFDSHOW כבר מותקן? כי אם הבנתי נכון, חלק מהקינפוג צריך להתבצע בעת ההתקנה. אני מצטט את הקטע המתאים מההודעה שלך:

"במהלך ההתקנה תישאל לגבי הפורמטים ש ffdshow אמור לטפל בהם באודיו ובווידאו. היות ואתה לא רוצה ש ffdshow יטפל בדבר מלבד כיתוביות אתה צריך לבטל כל אפשרות אחרת."

ושאלה אחרונה- לאחר שאבצע את הקינפוג ב-HAALI וב-FFDSHOW ,האם אצטרך לסדר משהו ב-MERIT , בכדי לגרום לכך שכל נגן יפעיל בדיוק את הפילטרים הדרושים לו, ובקיצור שסוף סוף הכול יעבוד כמו שצריך? :)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

את הביטול או ההפעלה אפשר גם לבצע אח"כ דרך האפשרויות לכל codec. במהלך ההתקנה הם רק מגישים את זה בצורה יותר פשוטה ותמציתית.

המיון לפי Merit הוא רק כאשר:
1. יש לך 2 פילטרים פעילים שמבצעים את אותה הפעולה ואתה רוצה לוודא מי מהם באמת יעלה.

2. למרות שביטלת או הסרת תוכנה, הפילטר שלה עדיין תקוע לך בגרון ואתה רוצה להבטיח שהוא לא יעלה.

בוא נקח את המקרה שבו יש 3 תוכנות המסוגלות לטפל ב H.264. והם CoreAVC, ffdshow ו PDVD. מה עושים כדי להבטיח שהפענוח יבוצע דרך CoreAVC בלבד? אז מבטלים את הפענוח ב ffdshow ובמקביל מעלים את ה merit של CoreAVC מעל לזה של PDVD.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

תודה Catskinner
את העיקרון בערך הבנתי.
אנסה מאוחר יותר בערב לפעול על פי ההדרכה שלך (אין לי כרגע גישה למחשב המדיה סנטר שבו מדובר)
אקווה שלא יהיה צורך להיכנס ל-merit. במידה וכן ,יתכן שאזדקק לעזרתכם.
בכל מקרה, אדווח כאן על התוצאות.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

Catskinner
פעלתי לפי ההדרכה שלך, והנה זה פלא, הכתוביות צצו לפתע :D
למען האמת, כל המסכים אצלי נראו כמעט אותו הדבר כמו אלה שהצגת כאן. בסל הכול שיניתי שם דבר אחד או שניים, וזה מה שעשה את כל ההבדל..

רק שעכשיו PDVD לא מצליח לנגן שום דבר חוץ מסרטי בלו-ריי מלאים.
כתבתי על זה באשכול האחר, אשמח אם תוסיף שם תובנה שלך לגבי העניין...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

עזוב, אני ו PDVD זה כמו שמן ומים. אבל אם אתה באמת שואל את דעתי אז הגעת למצב האופטימאלי: PDVD מנגן רק את מה שבאמת צריך ואין ברירה אלא להשתמש בו. כי ביננו, CoreAVC הוא מפענח H.264 הרבה יותר מוצלח.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

רק הבעיה היא ש- CoreAVC לא עושה את הפענוח :)
בZP יש אופצייה שמראה את הפילטרים הפעילים, ו- CoreAVC לא נכלל ביניהם!
הפילטר של PDVD מטפל ב- H.264
וגם FFDSHOW מופיע שם, למרות שנטרלתי אותו. אולי בגלל הקטע של הכתוביות הוא בכל זאת שם?
יתכן שאצטרך להעלות את ה-MERIT של - CoreAVC
האם אתה מתמצא בזה?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

כמובן ש ffdshow נמצא ברשימת הפילטרים הפעילים בגלל הכתוביות.

העלאת ה Merit ב CoreAVC 1.6.X היא מאוד פשוטה היום, פשוט תסמן את התיבה של Preferred decoder.

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #12 

תגדיר את הפילטר - COREAVC בתוך ה ZP

להלן סדר ההגדרה:

option/setup

Playback --> smart play --> audio & video decoders

תגדיר את: H.263 + H.264 ש CORE AVC יהיה המקודד עבורם - כמו בתמונה

זהו.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

Catskinner
את החלק שלך , עשיתי. גם את מה שכתבת באשכול השני.

שי,
זה לא מסתדר. את הדבר הכי חשוב, לא הזכרת-איך להכניס את COREAVC כמקודד הנבחר???
לא מצאתי שום דרך איך לעשות זאת.
ניסיתי לעשות זאת ידנית (ע"י מחיקת FFDSHOW ורישום COREAVC במקומו בשדה המתאים) אבל זה לא תופס.
אגב, כנראה שאצלך יש גרסה אחרת של הנגן. אצלי אין את הלחצן "REGISTER" ליד הלחצן "HELP".
האם יתכן שזו הסיבה שבגללה לא מצאתי דרך לעשות זאת?

בשורה התחתונה- הכול נשאר אותו הדבר. COREAVC נשאר מחוץ למשחק...

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

אוקיי הנה התשובה, התקנתי נגן ZP לצורך התמונות במחשב "הגלישה" לכן הוא ללא סיריאלי :P

פעולות:

option/setup

Playback --> smart play --> audio & video decoders

ב H.263 + H.264 לסמן וללחוץ CONFIGURE ושם במסך של בחירת מקודדים לבחור מהרשימה COREAVC ולהוסיף ולהסיר כל מקודד אחר.

כמו בתמונה ->

http://img143.imageshack.us/img143/9125/11lc9.jpg

ואז לבחור OK לחזור למסך הקודם ואתה אמור לראות ש COREAVC הוא המקודד הנבחר. עשה זאת גם ל 264 וגם ל 263.

יום טוב.
שי

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

תודה שי, אני אנסה זאת יותר מאוחר בלילה.
מה שמשגע אותי זה, למה ZP "מתעקש" עדיין לבחור במקודד של PDVD למרות ש- CoreAVC מסומן כבר כ-Preferred decoder, על פי המלצתו של Catskinner

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

אוקיי עכשיו זה בסדר.
הייתי צריך רק להוסיף את פילטר הכתוביות של FFDSHOW
מוזר, דווקא אתמול ניסיתי שם את ה- CONFIGURE , אבל כל הזמן הופיע רק ה-FFDSHOW ולא ראיתי שום אופציה של הוספת מקודדים אחרים.
נו שויין שיהיה, העיקר שהסתדר.

לסיכום, כך נראה אצלי כעת גרף המקודדים של ZP בניגון תוכן HD:
http://img228.imageshack.us/img228/6679/34471424ng7.jpg

1. לגבי ווידאו- האם זהו המצב האופטימאלי ביותר עבורי?
2. לגבי אודיו-האם המקודד הנבחר נותן DD מלא בשישה/שבעה ערוצים, או שאולי כדאי לבחור במקודד אחר ,איכותי יותר?

תודה (Y)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

נראה בסדר ואם זה עובד אז בכלל טוב.

אני מציע לך לבדוק שני שינויים אפשריים:

1. בחרת ב Video Mixing Renderer 9 למרות שאתה עובד עם vista. נסה לבחור במקומו את ה Enhanced Video Renderer שאולי גם מופיע אצלך בשם EVR

2. מפענח האודיו שלך הוא DScaler. מנסיוני לפילטרים של DScaler יש בעיית ביצועים תחת vista (לפחות בווידאו). מבחינה זו ה video decoder של ffdshow עדיף בהרבה.

בהקשר לאיכות, אם DD ו DTS מועברים כמו שהם דרך החיבור הדיגיטאלי למגבר אז אין שום הבדל באיכות. אם אתה מבצע פענוח במחשב ושולח את האודיו לרמקולים בחיבורים אנאלוגיים אז אדיף לך להשתמש ב fffdshow או ב AC3 . היות ו ffdshow כבר מותקן אצלך כדאי לך לנסות אותו תחילה.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

ככה:
1. אני לא בחרתי את Video Mixing Renderer 9 , משום זה מופיע בעצמו, למרות ששי הדריך אותי להסיר מרשימת הפילטרים של ZP את כל מה שהיה שם, ולהשאיר רק את COREAVC וכך אמנם עשיתי (אם כי הוספתי את פילטר הכתוביות של .FFDSHOW)
כך שאני לא יודע איך לבצע את ההחלפה הזו שאתה מציע.

2. אוקיי, את זה אני יכול לנסות
3. יכול להיות שזה ישמע דיבילי, אבל אני לא יודע איך לבדוק אצלי ברסיבר, אם מדובר ב-DD/DTS או בסטריאו/מונו :?
כלומר על סמך שמיעה בלבד, ברור שאני מבחין בהבדל בין שידור סטריאו לשידור רב ערוצי, אבל אני מתכוון לאינדיקציה המופיעה על הפאנל של הרסיבר.
לחברה שלי למשל, יש רסיבר ימאאה (לא זוכר את הדגם) ושם זה מאוד ברור. כאשר יש שידור סטריאו רואים על הפאנל שרק רמקולים LR פעילים, אבל בשידור רב ערוצי, רואים שכל הרמקולים נפתחים.
הרסיבר שלי אגב זה DENON AV-1803
(יתכן שמדובר בנושא שמתאים יותר לפורום אודיו)

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

bariko כתב:ככה:
1. אני לא בחרתי את Video Mixing Renderer 9 , משום זה מופיע בעצמו, למרות ששי הדריך אותי להסיר מרשימת הפילטרים של ZP את כל מה שהיה שם, ולהשאיר רק את COREAVC וכך אמנם עשיתי (אם כי הוספתי את פילטר הכתוביות של .FFDSHOW)
כך שאני לא יודע איך לבצע את ההחלפה הזו שאתה מציע.

bariko

אני התייחסתי למקודד הוידאו עבור H264 + H263. בשדה של בחירת המקודד עבורם יש להשאיר רק את ה COREAVC.

באופציית הרנדור של הוידאו/אודיו בחר ב EVR במידה ויש לך את האופציה:
תמונה
]
...

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

לא הולך.
אם אני בוחר ב-EVR אין בכלל תמונה (קול יש)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”