הקמת מדיה סנטר על לינוקס?
יקיריי הפורום, אני עוקב מזה זמן מה אחרי הכתבות באתר ובפורום ונדהם מהמקצועיות כל פעם מחדש..
מחכה בקוצר רוח לתערוכה באפריל.
רכשתי השבוע מסך HAIER 37" ובעזרת מערכת סאונד פשוטה (מהבר מצווה, עם צ'יינג'ר לCD אפילו!)
החלטתי להשקיע קצת ולעשות לי סלון קצת יותר מושקע ושאלה לי אליכם
יש לי בבית מחשב ישן, פנטיום4 2.6 ג'יגה הרץ עם ג'יגה זיכרון וradeon 7000,
משום מה הוא מסרב לעבוד עם ווינדוז, הווינדוז עובד מספר דקות ואז נתקע ומדווח על שגיאה בIDE,
התקנתי mythtv עם fedora והוא מנגן סרטים כמו גדול! לא בכה ולא התלונן גם אחרי יומיים רצופים של וידאו בלופ. (יש איתו עדיין בעיות כמו העברת מדיה אליו וכו' אבל נפתור אותן)
בשלב הזה אין לי כוונה לחבר אותו לממיר של YES, חבל להוריד את האיכות ולהעביר הכל דרך כרטיס טלוויזיה למרות שהאופציה להקליט סרטים לדיסק מאוד קרצה לי
אין לי כרטיס לכידה ואין לי שלט לכן אני חייב מקלדת אלחוטית כדי לשלוט על המחשב, האם יש לכם הצעות לפתרונות שלט על גבי pocketpc ישן דרך wifi או bluetooth?
האם אתם ממליצים על מערכות המדיה סנטר של לינוקס? האם הן מגיעות לרמה של המדיה סנטר של ידידנו ביל?
אפגיז בשאלות נוספות בהמשך
תודה מראש לעונים
מחכה בקוצר רוח לתערוכה באפריל.
רכשתי השבוע מסך HAIER 37" ובעזרת מערכת סאונד פשוטה (מהבר מצווה, עם צ'יינג'ר לCD אפילו!)
החלטתי להשקיע קצת ולעשות לי סלון קצת יותר מושקע ושאלה לי אליכם
יש לי בבית מחשב ישן, פנטיום4 2.6 ג'יגה הרץ עם ג'יגה זיכרון וradeon 7000,
משום מה הוא מסרב לעבוד עם ווינדוז, הווינדוז עובד מספר דקות ואז נתקע ומדווח על שגיאה בIDE,
התקנתי mythtv עם fedora והוא מנגן סרטים כמו גדול! לא בכה ולא התלונן גם אחרי יומיים רצופים של וידאו בלופ. (יש איתו עדיין בעיות כמו העברת מדיה אליו וכו' אבל נפתור אותן)
בשלב הזה אין לי כוונה לחבר אותו לממיר של YES, חבל להוריד את האיכות ולהעביר הכל דרך כרטיס טלוויזיה למרות שהאופציה להקליט סרטים לדיסק מאוד קרצה לי
אין לי כרטיס לכידה ואין לי שלט לכן אני חייב מקלדת אלחוטית כדי לשלוט על המחשב, האם יש לכם הצעות לפתרונות שלט על גבי pocketpc ישן דרך wifi או bluetooth?
האם אתם ממליצים על מערכות המדיה סנטר של לינוקס? האם הן מגיעות לרמה של המדיה סנטר של ידידנו ביל?
אפגיז בשאלות נוספות בהמשך
תודה מראש לעונים
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
יש פה כמה משתמשים שיש להם מערכות MYTHTV ...
מקפיץ את ההודעה שאולי מישהו מהמכורים יענה לך
מקפיץ את ההודעה שאולי מישהו מהמכורים יענה לך
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
לא ניסיתי עדיין אבל בלינק הבא
http://wiki.linuxmce.org/index.php/Video
בתחילת העמוד ניתן לראות קטע וידאו בגוגל על הקמת מערכת HTPC מבוססת לינוקס מדהימה.
הורדתי את הדיסק, בסוף נשארתי עם VISTA (גם לי היו בעיות עם ה- IDE במחשב חדש,
בסוף אחרי הרבה שעות והתקנות דרייברים שונים הסתדר)
אבל אני אבדוק את זה סתם בשביל הכיף.
http://wiki.linuxmce.org/index.php/Video
בתחילת העמוד ניתן לראות קטע וידאו בגוגל על הקמת מערכת HTPC מבוססת לינוקס מדהימה.
הורדתי את הדיסק, בסוף נשארתי עם VISTA (גם לי היו בעיות עם ה- IDE במחשב חדש,
בסוף אחרי הרבה שעות והתקנות דרייברים שונים הסתדר)
אבל אני אבדוק את זה סתם בשביל הכיף.
אני עובד עם mythtv על לינוקס. מבין החלופות הקיימות היום (מדיה סנטר של מיקרוסופט, sage, MP ושאר החברים) myth נותנת את סט הפיצ'רים הכי עשיר ושלם. היא יודעת לדלג על פרסומות, לנתח ID3 tags של שירי mp3, לבצע מעקב וסטטיסטיקה על רשימות השמעה, עובדת במוד קליינט סרבר אשר מאפשר time + place shift והרשימה כמובן עוד גדולה וארוכה.האם אתם ממליצים על מערכות המדיה סנטר של לינוקס? האם הן מגיעות לרמה של המדיה סנטר של ידידנו ביל?...
החסרון היחידי הוא ש-myth דורשת התעסקות בזמן ההתקנה. אני מדגיש - זמן ההתקנה בלבד. בשנה האחרונה לא התעסקתי עם קודקים, לא התעסקתי עם אנטי וירוסים, לא התעסקתי עם עדכוני כאלה ואחרים, ובכלל לא הוצאתי מקלדת בסלון, הכל עם השלט.
You are never fully dressed without a smile
Shed,
אתה מנגן גם קבצי MKV על המחשב אצלך ?
אותי מאוד מעניין האם המחשב אצלך מצליח להריץ בלי קירטועים גם תכנים הכבדים (1080P וצפונה)
בנוסף האם אתה יכול לספר מהי החומרה המותקנת אצלך (מעבד, כרטיס מסך, זיכרון)
זה מעניין לשרשור אחר שקיים בפורום שבודק איזה מחשבים ונגנים מסוגלים להריץ תכנים כבדים: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
ומאוד מעניין לראות איך לינוקס מתמודדת במשימות אלו
אותי מאוד מעניין האם המחשב אצלך מצליח להריץ בלי קירטועים גם תכנים הכבדים (1080P וצפונה)
זה מעניין לשרשור אחר שקיים בפורום שבודק איזה מחשבים ונגנים מסוגלים להריץ תכנים כבדים: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
ומאוד מעניין לראות איך לינוקס מתמודדת במשימות אלו
את המפרט המלא של החומרה שלי פרסמתי כאן מתי שהוא בעבר. המעבד הוא PD950 (דור לפני ה-core duo) כרטיס מסך nvidia 7300gt .osherov כתב:Shed,
ומאוד מעניין לראות איך לינוקס מתמודדת במשימות אלו...
אני לא מחזיק קבצי MKV (היו לי כמה לצרכי הדגמה ובדיקות - ולא היו לי בעיות). יש לי קבצי 1080i ו-1080p בפורמט wmv ו-mpg (אלה הפורמטים הזמינים עבור demoים ברשת) והניגון חלק לגמרי ללא שום בעיות.
הסיבה לזה היא שהויסטה פשוט מערכת יותר תובענית מלינוקס (או XP) והמחשב שלך חלש מידי בשביל זה (אני מניח שב XP זה היה טוב) ולכן הבעייה היא לא ב MKV אלא במערכת ההפעלה (השוואה אצלך צריכה להיות ל XP ולא לויסטה)Subzero כתב:עדיין לא בדקתי MKV 1080P (זה יקרה השבוע ...) אבל ב - 720P מנגן בזלזול בעוד בוויסטה על אותו המחשב מזיע קשות, (והוויסטה מקונפג נכון ...)tals79 כתב:subzero:
גם 1080P?......
מרשים מאוד שאתה מצליח לעמוד בפיתוי האי חוקיותShed כתב: אני לא מחזיק קבצי MKV (היו לי כמה לצרכי הדגמה ובדיקות - ולא היו לי בעיות). יש לי קבצי 1080i ו-1080p בפורמט wmv ו-mpg (אלה הפורמטים הזמינים עבור demoים ברשת) והניגון חלק לגמרי ללא שום בעיות....
הלואי על כולנו
Osherov,
פעם תפסו איזה גנב מכוניות אשר טען שהוא בכלל לא גנב כלום, הוא "מצא" מכוניות, שהיו סתם זרוקות על הכביש...
במילים אחרות:
1. זה שזה זמין לא עושה את זה לפחות בעייתי.
2. חשוב לי שהיוצרים יתפרנסו בכבוד - בלעדיהם לא יהיה לי תוכן (לא אכפת לי כהוא זה מהמפיצים, ואני אשמח למצוא שרשרת הפצה זולה יותר).
3. הנוחות חשובה לי. ואין יותר נוח מ-htpc אשר מסונכרן עם ה-epg. לא צריך כתוביות, לא צריך להתעסק עם הורדות, קבצי XML ושאר מרעין.
פעם תפסו איזה גנב מכוניות אשר טען שהוא בכלל לא גנב כלום, הוא "מצא" מכוניות, שהיו סתם זרוקות על הכביש...
במילים אחרות:
1. זה שזה זמין לא עושה את זה לפחות בעייתי.
2. חשוב לי שהיוצרים יתפרנסו בכבוד - בלעדיהם לא יהיה לי תוכן (לא אכפת לי כהוא זה מהמפיצים, ואני אשמח למצוא שרשרת הפצה זולה יותר).
3. הנוחות חשובה לי. ואין יותר נוח מ-htpc אשר מסונכרן עם ה-epg. לא צריך כתוביות, לא צריך להתעסק עם הורדות, קבצי XML ושאר מרעין.