מחפש המלצה לכבל DVI=>HDMI
היי,
אני רוצה לחבר את המחשב לפלאזמה באות דיגיטלי.
מחשב: כרטיס Nvidia 7300 עם חיבור DVI.
טלוויזיה: פלאזמה LG 32PC51 עם חיבור HDMI.
המטרה היא כמעט ורק צפיה בסרטי DIVX ולא בתכני HD.
האם כדאי להשקיע במונסטר? ULTRA 800/600?
או שכבל של בערך 100 ש"ח יעשה את העבודה כמו שצריך?
יש חנות או מחיר מומלץ? אני צריך 3 מטר.
תודה מראש.
אני רוצה לחבר את המחשב לפלאזמה באות דיגיטלי.
מחשב: כרטיס Nvidia 7300 עם חיבור DVI.
טלוויזיה: פלאזמה LG 32PC51 עם חיבור HDMI.
המטרה היא כמעט ורק צפיה בסרטי DIVX ולא בתכני HD.
האם כדאי להשקיע במונסטר? ULTRA 800/600?
או שכבל של בערך 100 ש"ח יעשה את העבודה כמו שצריך?
יש חנות או מחיר מומלץ? אני צריך 3 מטר.
תודה מראש.
שצריך לקנות מונסטר ULTRA 800 בלפחות 600 ש"ח ואם זה פחות מזה אז זה לא טוב.
וברצינות, זה משהו שידעתי פשוט לא הפעלתי את הראש בשביל לחשוב עליו - כבל שמעביר אות דיגיטלי או עובד, או לא עובד.
במילים אחרות אפשר להגיד בצורה כמעט גורפת - אם הכבל תקין אז הכול יראה אותו דבר.
וברצינות, זה משהו שידעתי פשוט לא הפעלתי את הראש בשביל לחשוב עליו - כבל שמעביר אות דיגיטלי או עובד, או לא עובד.
במילים אחרות אפשר להגיד בצורה כמעט גורפת - אם הכבל תקין אז הכול יראה אותו דבר.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כבל ב 600 ש"ח יעשה לך בעיות. אתה חייב כבל ב 800 לפחות
בלי בדיחות עכשיו. כבלי HDMI חולקו בסוף השנה לשתי קטגוריות כאשר Category 1 נדרשים לעבור מבחן של העברת 1080i למרחק של 10 מטר. Category 2 כבר נדרשים לעמוד בתדר של 340MHz. זאת אומרת שלמרחקים של 1-3 מטר כל כבל שעומד ב Category 1 יוכל להעביר כל דבר - כולל הדרישות החדשות לעומק צבע ואודיו של 1.3a.
לעומת זאת, ההנחה שאם זה דיגיטאלי זה עובד או שלא עובד אינה נכונה לגבי HDMI. עקב מגבלות של זמני תגובה אין בפרוטוקול שום מנגנונים של בקרת זרימה ותיקון טעויות. במצבים גבוליים יש אפשרות סבירה שפיקסלים בודדים יגיעו עם מידע שגוי ויתקבל ריצוד או "נקודות רצות" על המסך. והיה והמצב מדרדר מעבר לכך התקשורת תגיע למצב שלא יגיע מספיק מידע ליצירת פריים שלם ואז יתקבל מסך שחור.
בלי בדיחות עכשיו. כבלי HDMI חולקו בסוף השנה לשתי קטגוריות כאשר Category 1 נדרשים לעבור מבחן של העברת 1080i למרחק של 10 מטר. Category 2 כבר נדרשים לעמוד בתדר של 340MHz. זאת אומרת שלמרחקים של 1-3 מטר כל כבל שעומד ב Category 1 יוכל להעביר כל דבר - כולל הדרישות החדשות לעומק צבע ואודיו של 1.3a.
לעומת זאת, ההנחה שאם זה דיגיטאלי זה עובד או שלא עובד אינה נכונה לגבי HDMI. עקב מגבלות של זמני תגובה אין בפרוטוקול שום מנגנונים של בקרת זרימה ותיקון טעויות. במצבים גבוליים יש אפשרות סבירה שפיקסלים בודדים יגיעו עם מידע שגוי ויתקבל ריצוד או "נקודות רצות" על המסך. והיה והמצב מדרדר מעבר לכך התקשורת תגיע למצב שלא יגיע מספיק מידע ליצירת פריים שלם ואז יתקבל מסך שחור.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
סבבה, קיבלתי את התיקון...
ANYWAY, אני לא כ"כ מוצא מקום נורמלי לקנות כבל ג'נרי שכזה... איכשהו ב3 סניפי בסט ביי + אופיס דיפו + ש.ק.מ אלקטריק שהייתי בהם לא היה!
מישהו מכיר חנות שמחזיקה את הציוד באזור נתניה? אני לא רוצה להזמין מהאינטרנט כי הטלוויזיה מגיע מחרתיים...
ANYWAY, אני לא כ"כ מוצא מקום נורמלי לקנות כבל ג'נרי שכזה... איכשהו ב3 סניפי בסט ביי + אופיס דיפו + ש.ק.מ אלקטריק שהייתי בהם לא היה!
מישהו מכיר חנות שמחזיקה את הציוד באזור נתניה? אני לא רוצה להזמין מהאינטרנט כי הטלוויזיה מגיע מחרתיים...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46404
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
Ran,
1. סינימה פלאזה, איזור התעשייה החדש.
2. צחי ותמר.
3. רכיבים.
1. סינימה פלאזה, איזור התעשייה החדש.
2. צחי ותמר.
3. רכיבים.
כבל של MONSTER
ULTRA 800Ran כתב:שצריך לקנות מונסטר ULTRA 800 בלפחות 600 ש"ח ואם זה פחות מזה אז זה לא טוב.
![]()
במילים אחרות אפשר להגיד בצורה כמעט גורפת - אם הכבל תקין אז הכול יראה אותו דבר....
150 ש"ח כולל משלוח באיבי, זול יותר מכל כבל פשוט שתקנה בארץ.
דודי.
כבל מונסטר
כבל מונסטר ultra 800 מצוין אבל לא מגיע ב3 מטר ,2.42 מטר (8feet) אם האורך טוב פנה אלי בפרטי
אני צריך שלוש בשביל שיפצור נורמלי... אני כבר אקנה שלוש, תודה בכל מקרה.
בנוגע לאיביי עשיתי חיפוש קצר ולא התעמקתי יותר מדי, בעיקר בגלל ש"נזכרתי מאוחר מדי" - אני רוצה שכל הציוד יהיה פה (אני אפילו לוקח נגן DVD מחבר) בזמן ההתקנה של הטלוויזיה שזה מחר.
אם לא יהיה טוב, נקנה מונסטר.....
בנוגע לאיביי עשיתי חיפוש קצר ולא התעמקתי יותר מדי, בעיקר בגלל ש"נזכרתי מאוחר מדי" - אני רוצה שכל הציוד יהיה פה (אני אפילו לוקח נגן DVD מחבר) בזמן ההתקנה של הטלוויזיה שזה מחר.
אם לא יהיה טוב, נקנה מונסטר.....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני מאוד לא אוהב להמליץ על חברות כבלים אבל הפעם אחרוג ממנהגי ולפחות אציע להסתכל גם על חברת Blue Jeans Cable. הם שולחים לכל העולם וזו החברה היחידה שאני מכיר שגם מסבירה בהגינות מה יש בכבלים שלהם וגם פרסמה מאמרים חינוכיים בנושא באתר שלהם. הלוואי וגישה זו הייתה הופכת מיוצא מהכלל לנורמה. http://www.bluejeanscable.com/
נ.ב.
המחירים גם סבירים.
נ.ב.
המחירים גם סבירים.
רק הערה קטנה לגבי זיהוי שגיאות בפרוטוקול HDMI:
אז יש מנגנון שלם לזיהוי שגיאות בנתונים שעוברים (ע"י מכשיר הקצה שנראה sink)
ולכן לא תמיד אם רואים תמונה סימן שהכול עובד כמו שצריך ולפיכך קיים סיכוי שיש בעיות שקשה אולי "לראות" אותם אבל
ככל שהכבל יהיה ארוך יותר או קצב הנתונים יהיה גבוה יותר הבעייה "תורגש" יותר !
אז יש מנגנון שלם לזיהוי שגיאות בנתונים שעוברים (ע"י מכשיר הקצה שנראה sink)
ולכן לא תמיד אם רואים תמונה סימן שהכול עובד כמו שצריך ולפיכך קיים סיכוי שיש בעיות שקשה אולי "לראות" אותם אבל
ככל שהכבל יהיה ארוך יותר או קצב הנתונים יהיה גבוה יותר הבעייה "תורגש" יותר !
שאלה נוספת בנוגע לסקארט וקומפוננט.
קניתי כבל Scart => Svideo + RCA של מונסטר, בשביל לחבר את הסקארט להוט ואת ה Svideo + audio לטלוויזיה.
עכשיו כשהחלפתי טלוויזיה אני רוצה לחבר בעזרת הכבל הזה את ה DVD.
כלומר לצאת מה DVD עם ה Svideo + audio ולחבר את הסקארט לטלוויזיה.
כאילו להפוך את השימוש של הכבל.
זה אפשרי? כי אני זוכר ששמעתי משהו על סקארטים חד כיווניים או משהו....
קניתי כבל Scart => Svideo + RCA של מונסטר, בשביל לחבר את הסקארט להוט ואת ה Svideo + audio לטלוויזיה.
עכשיו כשהחלפתי טלוויזיה אני רוצה לחבר בעזרת הכבל הזה את ה DVD.
כלומר לצאת מה DVD עם ה Svideo + audio ולחבר את הסקארט לטלוויזיה.
כאילו להפוך את השימוש של הכבל.
זה אפשרי? כי אני זוכר ששמעתי משהו על סקארטים חד כיווניים או משהו....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לא. SCART הוא חיבור כיווני. ה IN וה OUT משתמשים בפינים שונים.