שאלות בסיסיות על הקלטות ערוצי HOT באמצאות SageTV
אני נאלץ להתמודד כעת עם בניית מערכת שתקליט את תכני HOT לפי תיכנות לוח EPGהמפורסם באינטרנט. על חלק מהשאלות שעלו מצאתי תשובות בפורום, אבל מספר שאלות עדיין נשארו (רובן שאלות של בור):
1. המחשב יהיה מיועד להקלטות בלבד (לא להצגת התכנים המוקלטים דרך מסך/מקרן, מין שרת סרטים), ולוח אם חייב לתמוך בכוננים קשיחים עד 2TB (נגיד, 4 כוננים קשיחים של 500Gb). על איזה לוח אם תוכלו להמליץ (רצוי ASUS)?
3. כרטיס לכידה שנתמך ע"י SageTV – האם יש כרטיסים שיכולים לקדד ישירות ל- DivX (ברמת חומרה) ולא ל-MPEG2? אם אין כאלה - אופצית קידוד ברמת soft גם מתקבלת – במקרה זה אילו כרטיסים ותוכנות קידוד מומלצות?
4. האם התוכנה SageTV תרוץ באופן תקין במערכת XP רגילה (לא ב- MCE)?
5. איך המערכת תשלוט בממיר (תעביר ערוצים) – הרי היא לא מתממשקת אליו? אני יכול לשער שלכרטיס לכידה מתחברת "עין" IR שמותקנת ליד הממיר – זה נכון או שיש דרכים אחרות לשליטה?
תודה
1. המחשב יהיה מיועד להקלטות בלבד (לא להצגת התכנים המוקלטים דרך מסך/מקרן, מין שרת סרטים), ולוח אם חייב לתמוך בכוננים קשיחים עד 2TB (נגיד, 4 כוננים קשיחים של 500Gb). על איזה לוח אם תוכלו להמליץ (רצוי ASUS)?
3. כרטיס לכידה שנתמך ע"י SageTV – האם יש כרטיסים שיכולים לקדד ישירות ל- DivX (ברמת חומרה) ולא ל-MPEG2? אם אין כאלה - אופצית קידוד ברמת soft גם מתקבלת – במקרה זה אילו כרטיסים ותוכנות קידוד מומלצות?
4. האם התוכנה SageTV תרוץ באופן תקין במערכת XP רגילה (לא ב- MCE)?
5. איך המערכת תשלוט בממיר (תעביר ערוצים) – הרי היא לא מתממשקת אליו? אני יכול לשער שלכרטיס לכידה מתחברת "עין" IR שמותקנת ליד הממיר – זה נכון או שיש דרכים אחרות לשליטה?
תודה
ויטלי
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
לגבי בלאסטר קצת קשה להמליץ לך על משהו .
אני משתמש בשתי בלאסטרים של מיקרוסופט ורסיבר.
ל SAGETV אין תמיכה מובנת בבלאסטרים של מיקרוסופט ולכן צריך להתקין תוכנה נוספת.
לפעמים זה לא קל לקנפג את כל הסיפור.
זה מגיע ביחד עם הכרטיס.
יש לשים לב שהערכה שמגיעה עם הכרטיס היא מקורית של מיקרוסופט, כי יש מלא תחליפים, וגם יש לוודא שהיא תואמת XP.
http://www.yardenpc.co.il/Product.aspx?ProductID=813
אני משתמש בשתי בלאסטרים של מיקרוסופט ורסיבר.
ל SAGETV אין תמיכה מובנת בבלאסטרים של מיקרוסופט ולכן צריך להתקין תוכנה נוספת.
לפעמים זה לא קל לקנפג את כל הסיפור.
זה מגיע ביחד עם הכרטיס.
יש לשים לב שהערכה שמגיעה עם הכרטיס היא מקורית של מיקרוסופט, כי יש מלא תחליפים, וגם יש לוודא שהיא תואמת XP.
http://www.yardenpc.co.il/Product.aspx?ProductID=813
תודה על התשובות.
איזה רסיבר? חשבתי שהרסיבר הוא ממיר...zovirax כתב:אני משתמש בשתי בלאסטרים של מיקרוסופט ורסיבר....
איזו תוכנה? האם מתועדים באיזה מקום (אתר?) טיפים בקינפוג המערכת?ל SAGETV אין תמיכה מובנת בבלאסטרים של מיקרוסופט ולכן צריך להתקין תוכנה נוספת.
לפעמים זה לא קל לקנפג את כל הסיפור....
ויטלי
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

רסיבר , הכוונה לרסיבר IR.
קופסא שחורה שמקבלת פקודות מהשלט.
התוכנה נקראת LM Remote KeyMap
היא נכתבה ע"י "הצרפתי" (סטפאן)
http://www.lmgestion.net
יש מדריכים שלי שכתבתי על גבי הפורום לתכונות שלו.
לא דאגו כאן להדביק אותם , אז הם נמצאים עמוק בדפי הפורום, תריץ חיפוש.
לא דאגו כאן להדביק אותם , אז הם נמצאים עמוק בדפי הפורום, תריץ חיפוש.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

אין משהו כזה רישמי.vitalyi כתב:ועוד שאלה. שמעתי של-YES יש כרטיס מחשב יעודי שמשמש כממיר. האם יש כזה כרטיס גם ל-HOT?...
אבל כנראה בקרוב יהיה
לדעתי להוט לא יהיה משהו כזה, כי לא איכפת להם מהלקוחות שמשתמשים ב HTPC.
הלכתי לאיבודzovirax כתב:רסיבר , הכוונה לרסיבר IR.
לא דאגו כאן להדביק אותם , אז הם נמצאים עמוק בדפי הפורום, תריץ חיפוש....
את השלט אני כלל לא צריך. מי שיעבוד עם המערכת אמור לתכנת את התוכניות להקלטה לפי EPG של HOT, והמערכת צריכה להעביר ערוצים בממיר בזמנים המתוכנתים ב-EPG.
ויטלי
אתה מבין נכון. המחשב ישמש כמקליט + ספריית סרטים מוקלטים בלבד, והוא יחובר לשרת (כלומר, כל מחשבי הרשת לא יהיו מחוברים ישירות למחשב עליו אנחנו מדברים). המחשב יעבוד מול ממיר אחד בלבד.zovirax כתב:נתחיל עם התוכנית הכללית שלך כמו שאני מבין אותה.
אתה מעוניין לשים סרבר שישמש אך ורק כסרבר, נכון?
ולסרבר הזה תחבר ברשת ביתית את הקליינטים, כמה כאלה?
כמה ממירים אתה מתכוון לחבר לסרבר?...
ויטלי
היי,
הפרויקט הוא לא לבית (שני ה-DVR שלי מספקים אותי מעל ומעבר), מטרטו – ליצור בנק תוכניות לימודיות מוקלטות שיוקרנו לפי הצורך (מין time shifting של ערוץ 8 ודומיו). העניין נבדק, זה חוקי.
יש רשת גדולה יחסית (בסביבות 40 מחשבים) שמנוהלת ע"י השרת. המחשב עליו אני מדבר צריך להתחבר אל השרת כך ששאר המחשבים יוכלו לשלוף ממנו את התוכניות המוקלטות לפי הצורך. והמחשב המדובר צריך לדעת גם להקליט מ-HOT לפי תכנות EPG. אגב, אמרו לי היום ש-HOT לא מפרסמת יותר את ה-EPG באינטרנט - האם זה נכון?
הפרויקט הוא לא לבית (שני ה-DVR שלי מספקים אותי מעל ומעבר), מטרטו – ליצור בנק תוכניות לימודיות מוקלטות שיוקרנו לפי הצורך (מין time shifting של ערוץ 8 ודומיו). העניין נבדק, זה חוקי.
יש רשת גדולה יחסית (בסביבות 40 מחשבים) שמנוהלת ע"י השרת. המחשב עליו אני מדבר צריך להתחבר אל השרת כך ששאר המחשבים יוכלו לשלוף ממנו את התוכניות המוקלטות לפי הצורך. והמחשב המדובר צריך לדעת גם להקליט מ-HOT לפי תכנות EPG. אגב, אמרו לי היום ש-HOT לא מפרסמת יותר את ה-EPG באינטרנט - האם זה נכון?
ויטלי
1.
2. איך שולטים בממיר באמצעות בלאסטר עם SageTV לא תומכת בבלאסטר?vitalyi כתב:. המחשב יהיה מיועד להקלטות בלבד (לא להצגת התכנים המוקלטים דרך מסך/מקרן, מין שרת סרטים), ולוח אם חייב לתמוך בכוננים קשיחים עד 2TB (נגיד, 4 כוננים קשיחים של 500Gb). על איזה לוח אם תוכלו להמליץ (רצוי ASUS)?...
ויטלי