שידרוג רמקול

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #1 

האם כדאי להוסיף או לשדרג רמקולים שברשותי של סרווין 12 אינטש ,וכן ברשותי גם סאב סרווין,לירכוש קדמיים של סרווין 15 אינטש,כלומר מבחינת תהודה של הרמקול ביחס לגודל סלון ממוצע,(אפילו פחות)וכן מבחינת הריסיוור שברשותי AX5I,ביחס לעוצמה הנידרשת ממנו מרמקולים כאלו.גודל הסלון 3X3 וכן צד אחד פתוח מופנה למיטבח, וצד שני דלתות זכוכית למירפסת.....

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4969
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #2 

למה לשדרג? מה מפריע? מה חסר?
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

קודם כול הבנתי שההבדל בין ה12 אינטש בסרווין לבין ה15 אינטש הוא משמעותי,ולגבי מה חסר?אני לא יודע להצביע במדויק,אולי עוצמה ,אולי דיוק, אולי ריגוש ואולי כולם.....

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #4 

כבעל סרווין וגה אני חייב להגיד שכל רמקול, בין אם הוא 10" או 12" או 15", שונה מאוד אחד מהשני.
כשבחרתי את הרמקולים שלי (LS10) לא הייתה לי מגבלת תקציב אבל ידעתי שאני הולך על סרווין וגה. שמעתי את שלושת ה"גדלים" והגעתי למסכנה אחת מאוד ברורה: סרווין, למרות הנצילות הגבוהה שלו הוא רמקול שמאוד קשה להניע אותו וככל שהרכיב גדול יותר כך הצליל הופך להיות "עמום יותר". לפי ההשוואה שעשיתי הגעתי למסכנה שדווקא הדגם של ה-10" מוציא צליל הרבה יותר חד, מדויק ונעים לאוזן מכל שאר הדגמים.

כבעל לשעבר של פיוניר, בעל הספק של 120W לערוץ, אני חייב להגיד שיש הבדל מאוד משמעותי בין ההספק בפועל של הרסיברים השונים. כאשר החלפתי את הרסיבר שלי (לפני שבוע) לנאד בעל 50W לערוץ הצליל הפך להיות הרבה יותר נעים, פחות עמום וחי יותר. זאת גם מכיוון שהוא הרבה יותר חזק מהפיוניר בפועל.

מצד שני, אולי פשוט התעייפת מהרמקול ובא לך שינוי... :)

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #5 

ממש לא, הייתי ממליץ לך לשדרג את הסאב.

לך על הוולודיין CHT10 ואני מבטיח לך שלא יהיה לך חסר לא עוצמה, לא דיוק ולא ריגוש. מה שכן יהיה לך חסר זה יחסים קורקטים עם השכנים.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

השאלה אים אתה מריח היזדמנות להשיג רמקול כזה(15 אינטש)ב1500-2000 שח,האים לא כדאי ללכת עליו באופן כימעט עיוור?הרי עוצמה וכוח לא יהיו חסרים לו זה בטוח,אלו הרמקולים עים הפוטנציומטרים עליו לכיוונים.

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

דרך אגב להגיד שאני עייף מהרמקול,ממש לא !ליפעמים אם המקור לא איכותי אז הסאונד גם בהתאם,אך אדרבה ,עים הרמקולים האלו אני דוגל בשיטת.! :D :) THE BIGGER THE BETTER

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #8 

אם מדובר באותו הרמקול בדיוק שיש לך ולא מסדרה נחותה, לך על זה! מקסימום תמכור את הרמקולים שלך באותו המחיר שתקנה את החדשים. אך שים לב שלא מדובר בסדרה נחותה.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

danlior כתב:אם מדובר באותו הרמקול בדיוק שיש לך ולא מסדרה נחותה, לך על זה! מקסימום תמכור את הרמקולים שלך באותו המחיר שתקנה את החדשים. אך שים לב שלא מדובר בסדרה נחותה.
...
דן,אתה קלעת בול למה שחשבתי!קיבלתי הצעה על סרווין E715 עים פוטנציומטרים לכיוון ב1900 שח.השאלה למה אתה קורא סידרה נחותה והאם כדאי לקחת אותם ולימכור שלי(V12F)

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

רכשתי את הE715 סרווין!!הקודמים V12 אאלץ לימכור,אשמח לישמוע דעתכם!לא אוכל לחשוף אותם כי גם אישתי לא יודעת....ולכן הם עדיין מוחבאים.....

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”