למה משמש חיבור קואקסיאלי?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
בועזון פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #1 

רציתי לדעת האם החיור הקואקסיאלי הוא חיבור דיגיטאלי, וכן האם הוא עולהבאיכות על חיבור rca .? האם צריך כבל מיוחד או שאפשר להשתמש ברגילים?
כמו כן, כשאני מחבר את הקואקסיאלי בין הדיוידי שלי למגבר אני לא שומע כלום מרות שאני מכוון גם בהגדרות של הדיוידי וגם של המגבר לעבור לקואקס'. האם זה משום שיש תקלה או משום שאני משתמש בכבל לא מתאים?
תודה!

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

חיבור קואקסיאלי זה חיבור דיגיטלי.הוא בא בהמון צורות שהכי נפוצות בעולם האודיו הרבה ערוצי הן: SPDIF ו .OPTICAL
RCA זה השם של הבננה של הכבל והסוג הזה יכול להעביר כל מיני דברים כמו חיבור אנלוגי רגיל,חיבור דיגיטלי של DVD ואפילו חיבור של רמקולים לשמיעה.
כמובן שזה שאתה לא שומע יכול להיות שלא כיוונת משהו נכון במגבר או בDVD .
גם כן יכול להיות שהמגבר שלך לא תומך בפורמט הדיגטלי שיוצא מהDVD.
כמובן שגם יש אפשרות נדירה שיש לך תקלה באחד המכשירים או שהכבל דפוק.
תנסה עם כבל אחר וגם עם DVD אחר.
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

בועזון פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

דבר ראשון, תודה למוח!
דבר שני - הצלחתי!
עכשיו כשאני באמת מרגשי את הסראונד רציתי לדעת האם יש הבדל באיכות של הצליל בסטריאו נקי בין החיבור הכפול לבין חיבור קואקסיאלי. אם כן, האם כדי להשאיר את כל הכבלים מחוברים ופשוט לברור בין המצבים כשאני מעביר בין סרטים למוסיקה?
תודה!

AssafAviv
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 936
נתן תודות: 8 פעמים

שליחה #4 

הכניסה הקואקסיאלית ברסיבר היא כניסה דיגיטלית שבה האותות הבינאריים באים בצורה של זרם, בניגוד לכניסה הדיגיטלית האופטית
ששם האותות מגיעים ע"י תאורה.
בעיקרון שני הכניסות הנ"ל הן דיגיטליות והן נקראות SPDIF.
בעיקרון כשמדובר על החיבור הקואקסיאלי, הבננה עצמה נקראת RCA כמו ש"המוח" אמר קודם לכן,
אך הכבל הוא שונה והוא עשוי מסיב עבה יחסית, ומסביבו סיכוך, ומסביב הסיכוך מוליך. (כמו כבל של כבלים).
ברמת העיקרון RCA רגיל שנמצא על כבל שהוא לא קואקסיאלי יכול לעשות את העבודה, אך יכול לסבול מהשפעות של הסביבה כגון ירידת מתח בבית.. לפעמים עלולים להיות לך קטיעות בסאונד עם הדלקת אור, הדלקת מכשירים זוללי חשמל, וכו'.

אם זה לא פועל לך מהדיווידי לרסיבר, בטח לא הגדרת כמו שצריך משהו ברסיבר...
או שחלילה הכניסה דפוקה במגבר, או לחילופין היציאה דפוקה בDVD.
בנוגע לאיכויות הסאונד, זה מאוד אינדיוידואלי... אני אישית הייתי בוחר בצורה הדיגיטלית, מה גם שהוא יכול להעביר לך אינפורמציה שכוללת ריבוי ערוצים, לעומת RCA רגיל ששם כל כבל מעביר ערוץ נפרד.

בהצלחה.

אליאל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 487
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #5 

בלי יותר מדי בילבולים זה כבל שבעצם יש בו חמישה כבלים זה עושה 5.1 הוא יותר טוב אפילו מחיבור של הלייזר אני לקחתי את הכבל הזה של מונסטר http://www.monstercable.com/productdisplay.asp?pin=3793
אין למצאו אותו הלכתי לחנות מיוחדת :]

kolokito
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1945
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

אליאל כתב:בלי יותר מדי בילבולים זה כבל שבעצם יש בו חמישה כבלים זה עושה 5.1 הוא יותר טוב אפילו מחיבור של הלייזר אני לקחתי את הכבל הזה של מונסטר http://www.monstercable.com/productdisplay.asp?pin=3793
אין למצאו אותו הלכתי לחנות מיוחדת :]
...
אה... :??: כבל שיש בו חמישה כבלים? לייזר? על מה אתה מדבר?????

בועזון - מהיציאה הקואקסיאלית יוצא מידע בינארי ( 0,1 ) בניגון ליציאה האנלוגית שמוציאה זרם חשמלי, זה כל ההבדל.
המשמעות היא שבשפה בינארית אפשר להעביר הרבה יותר מידע, לכן כדי לחבר 5.1 מספיק כבל אחד ולא 6 בשיטה האנלוגית. כמו כן, העברה יעילה יותר כי מידע לא יכול ללכת לאיבוד.

בועזון פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

תודה!
למעשה חיברתי בכבל רגיל (rca?) שאני משתמש בו לכל השאר, וזה עובד מצוין. אם יום יבוא ויהיה לי כסף מיותר (???) אני אקנה כבל ייעודי טוב יותר.

אליאל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

kolokito נכון יש יצאה אופטית על זה דברתי בקשר ללייזר עכשיו היא פחות טובה מי הכבל קואקסיאלי, כבל RCA רגיל לא יעשה לך באותה מידה את העבודה כי כבל RCA רגיל עובד בשיטה הישנה של הסטריאו שווה השקע של 500 שקל הכבל הזה אפילו שהוא דיי יקר עם אתה רוצה להנות מי ה5.1 שלך כמו שצריך יש לך כבל גם לא רע בכלל קצת יקר של Van Den Hull הוא עולה 460 בזאפ חברה מאוד מוכרת בעולם

giladye
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 509
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

נכון יש יצאה אופטית על זה דברתי בקשר ללייזר עכשיו היא פחות טובה מי הכבל קואקסיאלי,
...
למה אתה חושב שחיבור אופטי פחות טוב מקוקסיאלי?
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds

AssafAviv
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 936
נתן תודות: 8 פעמים

שליחה #10 

אליאל! טעות ביידך! זה כמו שתגיד שעגבניה יותר טובה ממלפפון...
אילו שתי שיטות שונות להעברה דיגיטאלית. בגדול המטרה זהה, רק שיטות המעבר של האינפורמציה שונות.

kolokito
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1945
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

בהמשך לדבריו של קומבינה:
קואקסיאלי ו אופטי מעבירים שניהם מידע בינארי (0,1).
אתה טוען שה-1 שעובר בקואקסיאלי יותר טוב מה-1 שעובר באופטי..... ולזה אין שום היגיון.
מידע דיגיטלי לא מושפע מאיכות הכבל או משיטת ההעברה! יש "יש" או "אין"! אין יותר טוב ופחות טוב.

מה שכן - כבל קואקסיאלי זול יותר באורכים הגדולים, ונח יותר לעבודה (רגיש פחות לקיפולים וקימוטים). לעומת זאת האופטי לא חשוף להרשאה מכבלי חשמל אחרים שיש בקרבתו.

אליאל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

[/quote]מידע דיגיטלי לא מושפע מאיכות הכבל או משיטת ההעברה! יש "יש" או "אין"! אין יותר טוב ופחות טוב.

מה שכן - כבל קואקסיאלי זול יותר באורכים הגדולים, ונח יותר לעבודה (רגיש פחות לקיפולים וקימוטים). לעומת זאת האופטי לא חשוף להרשאה מכבלי חשמל אחרים שיש בקרבתו.[/quote]

הצורה שבונים את הכבל חשובה תמיד יש יותר טוב ופחות טוב אתה יכול לראות את זה במחיר בדרך כלל לא תמיד

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #13 

הצורה שבונים את הכבל חשובה תמיד יש יותר טוב ופחות טוב אתה יכול לראות את זה במחיר בדרך כלל לא תמיד
...
בלשון המעטה.

המחיר הוא הקריטריון האחרון לבחירת כבל קואקסיאלי ל S/PDIF. למעשה אתה יכול לבנות בעצמך כבל קואקסיאלי באיכות מקצועית בפחות מ 80 שקל.

אליאל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

ברור אבל הוא לא סתם יעלה יקר מה לעשות שבארץ הוא עולה יקר ואני יכול להשיג כבלים של מונסטר קרוב לחצי מחיר

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”