שאלה דחופה לגבי ביטוח תכולה
-
צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
זה שצריך אני יודע - אם אפשר יותר פרטים בבקשה.אורי_ו כתב:בטח שלבטח.
גם אצלנו הכל מבוטח....
דיברתי עם AIG הם אומרים שם שמערכות יקרות ובכלל מוצרי אלקטרוניקה למיניהם לא ניתנים לביטוח - STAND ALONE אז אמרתי או קי בוא נבטח את כל תכולת הדירה אז הם אומרים שמערכת ביותר מ 60000 שקל הם מוכנים רק אם והדגיש רק אם ביטוח הדירה יעמוד על תכולה של 300K (!!) וגם צריך אישור מנהל מאוד בכיר לכך.
דיברתי כרגע עם סוכן אישי ולא מסוג הביטוחים הטלפונים והוא אומר שחייב להגיע שמאי להערכה אם הוא ימצא לנכון ששוי הדברים עומד על X ההצעה תי
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
אני יודע שאצלנו לדעתי יש ביטוח של הראל , הגיע שמאי הביתה, הוא ידע למשל בע"פ את המחיר של המגבר שלי למשל והכל.
יש להם את כל הרשימות.
עזוב את החברות טלפון הן לא בשביל דברים כאלו. לך על החברות הגדולות ולסוכנים וותיקים.
יש להם את כל הרשימות.
עזוב את החברות טלפון הן לא בשביל דברים כאלו. לך על החברות הגדולות ולסוכנים וותיקים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
בתור עוסק בתחום בביטוח בעבר - יש לבקש מחברת הביטוח להביא סוקר הביתה (על חשבונה בלבד!!!) שמעריך את התכולה, וכן להציג לו קבלות (הוכחות) עבור הציוד. זו השיטה הכי בטוחה. ניתן גם לצרף לטופס אימות הפרטים בפוליסה רגילה העתקים של הקבלות כנספח- זה קצת פחות בטוח. אין קשר לכך ובין שאר תכולת הבית, שיכולה להיות מחושבת לפי חישוב סטנדרטי. את זה עושות גם חברות הביטוח הישירות.
עכשיו צריך לקחת בחשבון כמה דברים: הביטוח יכסה לכם קילקול, אבל קחו בחשבון שזה יהיה במעבדה של חברת הביטוח ולא ב"מוסך הסדר" שמתמחה בציוד יוקרתי שכזה, אז כדאי לשקול לפני שמפעילים את הביטוח.
דבר נוסף: האקסס- השתתפות עצמית. שווה לבדוק את הנושא הזה אם יש אפשרות לשנות את סכומי האקסס. כמה שיותר נמוך - כך הפרמיה גבוהה יותר. אין את האופציה הזו אצל כל החברות.
עכשיו צריך לקחת בחשבון כמה דברים: הביטוח יכסה לכם קילקול, אבל קחו בחשבון שזה יהיה במעבדה של חברת הביטוח ולא ב"מוסך הסדר" שמתמחה בציוד יוקרתי שכזה, אז כדאי לשקול לפני שמפעילים את הביטוח.
דבר נוסף: האקסס- השתתפות עצמית. שווה לבדוק את הנושא הזה אם יש אפשרות לשנות את סכומי האקסס. כמה שיותר נמוך - כך הפרמיה גבוהה יותר. אין את האופציה הזו אצל כל החברות.
לגבי השתתפות עצמית, אנשים נוטים באופן אינסטינקטיבי לנסות להוריד את זה ולשלם פרמיה גבוהה יותר. זה נובע מהגישה של "אם אני מבוטח אני רוצה להיות מבוטח עד הסוף". זו גישה מובנת פסיכולוגית אך מוטעית כלכלית.
הדבר הסביר ברוב המקרים הוא דווקא לנסות להעלות אותה (כל עוד זה לא סכום שמהווה מכה כלכלית) כדי לחסוך בפרמיה.
יחס שינוי הפרמיה לשינוי ההשתתפות העצמית יקר בהרבה מיחס הפרמיה הכללית. דוגמא (מספרים ממוצאים): ייתכן והפרמיה השנתית מהווה כ1% משווי הרכוש המבוטח, אבל הפרמיה על ה1000 שקל הראשונים (ההשתתפות העצמית) תהיה 10%. אל תנסו להתקרב לאפס נזק במקרה ביטוח, את הפרמיה אתם משלמים ב100% וודאות.
הדבר הסביר ברוב המקרים הוא דווקא לנסות להעלות אותה (כל עוד זה לא סכום שמהווה מכה כלכלית) כדי לחסוך בפרמיה.
יחס שינוי הפרמיה לשינוי ההשתתפות העצמית יקר בהרבה מיחס הפרמיה הכללית. דוגמא (מספרים ממוצאים): ייתכן והפרמיה השנתית מהווה כ1% משווי הרכוש המבוטח, אבל הפרמיה על ה1000 שקל הראשונים (ההשתתפות העצמית) תהיה 10%. אל תנסו להתקרב לאפס נזק במקרה ביטוח, את הפרמיה אתם משלמים ב100% וודאות.
משה
- serge
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 518
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
לאחרונה עברתי מסוכן ביטוח ל AIG משיקולים שונים.
שום דבר לא היה בטלפון.
הגיע סוכן הביתה, נתן הצעה, זו נבדקה על ידי ואושרה.
נשלח סוקר מטעם חברת הביטוח, שביצע הערכה של כל תכולת הדירה, לרבות מערכת הסטראו, הוא אף בחן את רמת המיגון בבית, משפיע על המחיר ואפילו על התכנות הביטוח.
כבר 15 שנה שאני מבצע ביטוח דירה, כולל תכולה, לאור השינויים התכופים בתכולה, בעיקר בכל הקשור למערכת השמע והוידאו, אני מקפיד שיגיע סוקר מטעם חברת הביטוח לפני שאני מאשר את המשך הביטוח. למעשה הגיע אלי סוקר כמעט בכל שנה (על חשבון חברת הביטוח כמובן).
חשוב מאוד לקרוא היטב את הפוליסה, זכור לי שפעם נתקלתי בפסקה בסגנון: כיסוי למכשיר ששוויו מעל 15,000 מחייב סורגים בכל החלונות.
מבטל למעשה את הביטוח לסכום גבוה יותר, גם אם התכולה המבוטחת היא בסכום של 400,000 ש"ח.
שום דבר לא היה בטלפון.
הגיע סוכן הביתה, נתן הצעה, זו נבדקה על ידי ואושרה.
נשלח סוקר מטעם חברת הביטוח, שביצע הערכה של כל תכולת הדירה, לרבות מערכת הסטראו, הוא אף בחן את רמת המיגון בבית, משפיע על המחיר ואפילו על התכנות הביטוח.
כבר 15 שנה שאני מבצע ביטוח דירה, כולל תכולה, לאור השינויים התכופים בתכולה, בעיקר בכל הקשור למערכת השמע והוידאו, אני מקפיד שיגיע סוקר מטעם חברת הביטוח לפני שאני מאשר את המשך הביטוח. למעשה הגיע אלי סוקר כמעט בכל שנה (על חשבון חברת הביטוח כמובן).
חשוב מאוד לקרוא היטב את הפוליסה, זכור לי שפעם נתקלתי בפסקה בסגנון: כיסוי למכשיר ששוויו מעל 15,000 מחייב סורגים בכל החלונות.
מבטל למעשה את הביטוח לסכום גבוה יותר, גם אם התכולה המבוטחת היא בסכום של 400,000 ש"ח.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: