מבקש המלצה על מגבר ק"ב שיתאים גם לשמיעת אודיו
תקציב מגבר בסדר גודל 5K שח בערך.
מטרת שימוש בעיקר קולנוע ביתי HD + DVD ובנוסף גם אודיו נטו.
רמקולים קידמיים כנראה Mission M32-I + אחוריים M30-I
הומלצו לי במקום אחד Yamaha 6040 או Pioneer VSX 917V שניהם זולים יותר.
ובמקום אחר הומלץ לי Onkyo 605 שאמור להיות חדיש יותר ולתמוך טוב יותר במיתוג 2 HDMI
השאלה היא האם משהו יכול לומר לגבי הסאונד האם האונקיו עומד ברמת השמע שמספקים האחרים ? מישהו אמר לי שהוא נשמע הרבה יותר מתכתי ולא איכותי כאחרים...
אשמח לכל אינפו'. כולל השילוב עם הרמקולים של MISSION.
תודה קורי.
מטרת שימוש בעיקר קולנוע ביתי HD + DVD ובנוסף גם אודיו נטו.
רמקולים קידמיים כנראה Mission M32-I + אחוריים M30-I
הומלצו לי במקום אחד Yamaha 6040 או Pioneer VSX 917V שניהם זולים יותר.
ובמקום אחר הומלץ לי Onkyo 605 שאמור להיות חדיש יותר ולתמוך טוב יותר במיתוג 2 HDMI
השאלה היא האם משהו יכול לומר לגבי הסאונד האם האונקיו עומד ברמת השמע שמספקים האחרים ? מישהו אמר לי שהוא נשמע הרבה יותר מתכתי ולא איכותי כאחרים...
אשמח לכל אינפו'. כולל השילוב עם הרמקולים של MISSION.
תודה קורי.
kori,
יש לי קצת בעייה עם האפשרויות שלך ... ה-6040 הוא רמת הכניסה של ימהה
משהו כמו 2K+ ש"ח, ה-917 של פיוניר הוא באזור ה-3K+ וה-605 הוא רסיבר
מכובד של 5K- ש"ח שתומך את הפורמטים העדכניים ביותר של סאונד ב-HD !
ככל הנראה, מבחינת סאונד דו-ערוצי ה-605 וגם עיבוד וידאו יגבר על המתחרים הללו,
אבל ההשוואה לא הוגנת.
ב-5K תוכל למצוא רסיברים אחרים, ללא תמיכה ב-סאונד HD, שיתחרו בו בכבוד.
שוב, יש כאן הרבה עניין של טעם אישי בסאונד, אבל בתקציבך שווה לך לבדוק:
ימהה 661/861 ...
דנון 2807
הרמן קרדון 347
פיוניר 1017
...
אבי.
יש לי קצת בעייה עם האפשרויות שלך ... ה-6040 הוא רמת הכניסה של ימהה
משהו כמו 2K+ ש"ח, ה-917 של פיוניר הוא באזור ה-3K+ וה-605 הוא רסיבר
מכובד של 5K- ש"ח שתומך את הפורמטים העדכניים ביותר של סאונד ב-HD !
ככל הנראה, מבחינת סאונד דו-ערוצי ה-605 וגם עיבוד וידאו יגבר על המתחרים הללו,
אבל ההשוואה לא הוגנת.
ב-5K תוכל למצוא רסיברים אחרים, ללא תמיכה ב-סאונד HD, שיתחרו בו בכבוד.
שוב, יש כאן הרבה עניין של טעם אישי בסאונד, אבל בתקציבך שווה לך לבדוק:
ימהה 661/861 ...
דנון 2807
הרמן קרדון 347
פיוניר 1017
...
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
תודה ואשמח לקבל המלצה...
אבי תודה על התשובה, אני עדיין לא רכשתי את הרמקולים MISSION שציינתי, אלא רק האזנתי במשך מספר ימים ואלו העדיפים מבחינת השמע שלי.
השאלה לאיזה רסיבר ק"ב כדאי לחברם, בתקציב עד 5 בערך, מה מומלץ מבחינת שמע והעברת הוידאו עג HDMI ?
האם האונקיו נחשב איכותי מבחינת נקיון צליל ופתיחות בגבוהים ונמוכים?
אני לא מכיר היכן יש מאמרי השוואה בין מגברים במחיר זה... ובאם יש האם הם לא מוטים יצרן X ? הבעייה שהיכן שמצאתי את הרמקולים אין לו אונקיו אלא בעיקר ימהאה ופיוניר... אז לא זכיתי לשמוע אותו ...
תודה קורי
השאלה לאיזה רסיבר ק"ב כדאי לחברם, בתקציב עד 5 בערך, מה מומלץ מבחינת שמע והעברת הוידאו עג HDMI ?
האם האונקיו נחשב איכותי מבחינת נקיון צליל ופתיחות בגבוהים ונמוכים?
אני לא מכיר היכן יש מאמרי השוואה בין מגברים במחיר זה... ובאם יש האם הם לא מוטים יצרן X ? הבעייה שהיכן שמצאתי את הרמקולים אין לו אונקיו אלא בעיקר ימהאה ופיוניר... אז לא זכיתי לשמוע אותו ...
תודה קורי
kori,
כוחו האמיתי של האונקיו 605 הוא תמיכה בפורמטים החדשים* של הסאונד ב-HD
מעבר לזה המתחרים האחרים (במחיר זה) די יתנו לו בראש מבחינת יכולת דחיפה,
יש לו מעבד וידאו איכותי של פרוג'ה, שזה יכול לשפר את איכות הצפייה שלך ב-DVD
על מסך HD.
אתה חייב להחליט אם פורמטים* אלו (הקיימים רק בנגני blu-ray) חשובים לך,
אם לא נסה את האפשרויות האחרות שנתתי לך ...
בקש לשמוע את כל הרסיברים במצב pure direct, כלומר עקיפה של כל המעגלים
הדיגיטליים האפשריים למקור CD.
ובהצלחה !
אבי.
כוחו האמיתי של האונקיו 605 הוא תמיכה בפורמטים החדשים* של הסאונד ב-HD
מעבר לזה המתחרים האחרים (במחיר זה) די יתנו לו בראש מבחינת יכולת דחיפה,
יש לו מעבד וידאו איכותי של פרוג'ה, שזה יכול לשפר את איכות הצפייה שלך ב-DVD
על מסך HD.
אתה חייב להחליט אם פורמטים* אלו (הקיימים רק בנגני blu-ray) חשובים לך,
אם לא נסה את האפשרויות האחרות שנתתי לך ...
בקש לשמוע את כל הרסיברים במצב pure direct, כלומר עקיפה של כל המעגלים
הדיגיטליים האפשריים למקור CD.
ובהצלחה !
אבי.
אבי ורון
לאחר קצת מלחמה בבחירת רסיבר בטווח המחירים שלך הגעתי למסכנה שצריך להתפשר איפשהו.
אני החלטתי להתפשר על חיבורי "הדור החדש" והמפענחים החדשים. ואני חייב לציין שאני מאוד מרוצה מהתוצאה לאחר מבחן מאוד ארוך.
מכיוון שאני לא רוצה להדליק את הרסיבר כל הזמן כשאני צופה בטלוויזיה ולכן יעביר את הכבלים ישירות לטלוויזיה, ולא לרסיבר. כך ויתרתי על HDMI. את הפענוח של הפורמטים החדשים ניתן לעשות בתוך הדי וי די עצמו ולהעביר את הנתונים ב5.1 אנלוגי - לפעמים אפילו מומלץ מדיגיטלי (לפי המחקר שלי) - כאשר רוב קוראי הבלו ריי יתמכו את היציאות הללו.
כעת... על סאונד לא רציתי להתפשר אפילו מעט! ולאחר השמעה של רסיברים כגון ימאהה, פיוניר, אונקיו ודומים הגעתי למסכנה שאונקיו נותן את התמורה בסאונד הכי טובה למחירו מבין הרסיברים הנ"ל. - 605!
לקראת סוף המבחן יצא לי לשמוע עוד רסיברים פחות מוכרים כגון ROTEL, NAD ועוד, ואז התאהבתי לחלוטין!
יש לציין שאת הבדיקות ערכתי עם רמקולים של קליפש ומישין.
לאחר הרבה מאוד בדיקות והשוואות הגעתי למסכנה אחת בלבד: הסאונד של הרסיברים ה"פחות מוכרים" לא ניתן להשוואה לכל רסיבר בטווח המחירים שלך. אני מאוד ממליץ לך לשמוע את ה- NAD 744. שהוא הרסיבר היחידי שעומד במחירים שהגדרת.
זה הרסיבר שעומד אצלי בסלון כבר שבוע ימים והסאונד, הנוכחות והאיכות...
פשוט צריך לשמוע כדי להבין.
בהצלחה בבחירה!
אני החלטתי להתפשר על חיבורי "הדור החדש" והמפענחים החדשים. ואני חייב לציין שאני מאוד מרוצה מהתוצאה לאחר מבחן מאוד ארוך.
מכיוון שאני לא רוצה להדליק את הרסיבר כל הזמן כשאני צופה בטלוויזיה ולכן יעביר את הכבלים ישירות לטלוויזיה, ולא לרסיבר. כך ויתרתי על HDMI. את הפענוח של הפורמטים החדשים ניתן לעשות בתוך הדי וי די עצמו ולהעביר את הנתונים ב5.1 אנלוגי - לפעמים אפילו מומלץ מדיגיטלי (לפי המחקר שלי) - כאשר רוב קוראי הבלו ריי יתמכו את היציאות הללו.
כעת... על סאונד לא רציתי להתפשר אפילו מעט! ולאחר השמעה של רסיברים כגון ימאהה, פיוניר, אונקיו ודומים הגעתי למסכנה שאונקיו נותן את התמורה בסאונד הכי טובה למחירו מבין הרסיברים הנ"ל. - 605!
לקראת סוף המבחן יצא לי לשמוע עוד רסיברים פחות מוכרים כגון ROTEL, NAD ועוד, ואז התאהבתי לחלוטין!
יש לציין שאת הבדיקות ערכתי עם רמקולים של קליפש ומישין.
לאחר הרבה מאוד בדיקות והשוואות הגעתי למסכנה אחת בלבד: הסאונד של הרסיברים ה"פחות מוכרים" לא ניתן להשוואה לכל רסיבר בטווח המחירים שלך. אני מאוד ממליץ לך לשמוע את ה- NAD 744. שהוא הרסיבר היחידי שעומד במחירים שהגדרת.
זה הרסיבר שעומד אצלי בסלון כבר שבוע ימים והסאונד, הנוכחות והאיכות...
בהצלחה בבחירה!
תודות לחבר'ה שענו בנתיים.. ושתי שאלות נוספות.. תודה מראש..
רוב תודות חביה על הטיפים...
אנסה להגיע לחדר ההשמעה של SG שם יש להם MISSION
אולם כנראה אין להם מגברים שהם לא מייבאים בעצמם .. ואולי אתבדה לחיוב ...
שתי שאלות נוספות לי אליכם בבקשה..
האם לא "אפסיד" אם אכן אחליט להפריד בין הוידאו והאדיו ולרדת ממיתוג HDMI ברסיבר ?
הבנתי שבשביל מיתוג איכותי גם לוידאו וגם לאודיו צריך להצפין מעבר ל 10K למגבר לבדו..
ואם אמתג את האודיו לבד על המגבר ואזרים את כל הוידאו לכניסות של הפלזמה (קורו של פיוניר כנראה) אולי יספיק לי ימהאה או NAD או HC כפי שהמלצתם ?
ושאלה נוספת, בנושא אורכי כבילה :
יש לי מרחקים דיי ארוכים :
מהמגבר למסך 9 מטר
מהמחשב HTPC למסך 6 מטר
ומהמחשב לרסיבר 13 מטר
הבנתי שאודיו מהמחשב לא אוכל לעבוד באמצעות היציאה האופטית מהבורד INTEL DP35DP וחייב להמיר את היציאה האופטית לקואקס דיגיטלי עבור מרחק של 13מ. האם נכון ? האם בממיר קטן מאופטי לקואקס? או להוסיף כרטיס PCI שיוציא קואקס דיגיטלי ישירות ?
ומה לגבי אורכים יעילים של קואקס דיגיטאלי? HDMI ? ואיזה עוביי כבלים כדאי?
אלף תודות לכל טיפ שלכם חבר'ה..
אנסה להגיע לחדר ההשמעה של SG שם יש להם MISSION
אולם כנראה אין להם מגברים שהם לא מייבאים בעצמם .. ואולי אתבדה לחיוב ...
שתי שאלות נוספות לי אליכם בבקשה..
האם לא "אפסיד" אם אכן אחליט להפריד בין הוידאו והאדיו ולרדת ממיתוג HDMI ברסיבר ?
הבנתי שבשביל מיתוג איכותי גם לוידאו וגם לאודיו צריך להצפין מעבר ל 10K למגבר לבדו..
ואם אמתג את האודיו לבד על המגבר ואזרים את כל הוידאו לכניסות של הפלזמה (קורו של פיוניר כנראה) אולי יספיק לי ימהאה או NAD או HC כפי שהמלצתם ?
ושאלה נוספת, בנושא אורכי כבילה :
יש לי מרחקים דיי ארוכים :
מהמגבר למסך 9 מטר
מהמחשב HTPC למסך 6 מטר
ומהמחשב לרסיבר 13 מטר
הבנתי שאודיו מהמחשב לא אוכל לעבוד באמצעות היציאה האופטית מהבורד INTEL DP35DP וחייב להמיר את היציאה האופטית לקואקס דיגיטלי עבור מרחק של 13מ. האם נכון ? האם בממיר קטן מאופטי לקואקס? או להוסיף כרטיס PCI שיוציא קואקס דיגיטלי ישירות ?
ומה לגבי אורכים יעילים של קואקס דיגיטאלי? HDMI ? ואיזה עוביי כבלים כדאי?
אלף תודות לכל טיפ שלכם חבר'ה..
- kolokito
- חבר ותיק

- תגובות: 1945
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
1. אתה לא תפסיד, לחבר את כל מקורות הוידאו ישירות למסך ללא מיתוג של הריסבר יהיה אולי מסורבל, אבל להפסיד איכות לא תפסיד.
2. אתה לא חייב לעבור לקואקס, אבל כבל אופטי באורך 13 מטר יהיה מ-א-ו-ד יקר ומאוד עדין, הקואקס פשוט הרבה יותר נח. אני לא מכיר ממיר אופטי לקואקס אבל אם אין לך יציאת קואקס על הלוח כדאי לך לרכוש כרטיס קול שמצוייד בה, זה לא צריך לעלות יותר מ100-150 שקל (אין צורך ממש להשקיע בכרטיס כי הוא לא עושה עיבוד אלא שולח את האות הדיגיטלי AS IS לרסיבר).
2. אתה לא חייב לעבור לקואקס, אבל כבל אופטי באורך 13 מטר יהיה מ-א-ו-ד יקר ומאוד עדין, הקואקס פשוט הרבה יותר נח. אני לא מכיר ממיר אופטי לקואקס אבל אם אין לך יציאת קואקס על הלוח כדאי לך לרכוש כרטיס קול שמצוייד בה, זה לא צריך לעלות יותר מ100-150 שקל (אין צורך ממש להשקיע בכרטיס כי הוא לא עושה עיבוד אלא שולח את האות הדיגיטלי AS IS לרסיבר).
היי kolokito וכל השאר שענו..
המון תודה על התשובות .. אני מתכוון לאמץ אותן.. ולהפריד ערוצי שמע במקביל להרצת כבלי HDMI..
ואז גם פחות אהיה רגיש לתקנים החדשים שנכנסו לרסיברים ק"ב היוקרתיים ואסתפק בסטנדרטי שנשמע היטב..
יום טוב קורי
המון תודה על התשובות .. אני מתכוון לאמץ אותן.. ולהפריד ערוצי שמע במקביל להרצת כבלי HDMI..
ואז גם פחות אהיה רגיש לתקנים החדשים שנכנסו לרסיברים ק"ב היוקרתיים ואסתפק בסטנדרטי שנשמע היטב..
יום טוב קורי