אני לא יודע לאן אני הולך, אבל זה כנראה לא בכיוון של כולם

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #1 

שמתי לב שבשנים האחרונות הרגלי הצפייה שלי הולכים ומתרחקים ממה שכנראה מוגדר כ mainstream ע"י יס והוט. במהלך שנה זו הקצין המצב כששמתי לב שבעצם אני צופה בשידורים רק דרך סדרות המוקלטות ביס מקס או ערוצי ה discovery ו NG כשלא מתחשק לי לשבור את הראש יותר מידי.

בחודשים האחרונים גיליתי שבחזית הסדרות אני צפיתי רק בשתי סדרות. השידור שלהן פסק לפני שבועיים ומאז היס מקס לא מקליט כלום. אחרי /יס החליטו להוריד את אחד מערוצי הדיסקוברי הצטמצם מבחר הערוצים שלי ל 2 ערוצים וגם זה אני בקושי רואה.

רוב ההנאה שלי היום זה מאוסף המוזיקה ב CD שלי ומסרטים וסדרות מהמקורות האלטרנטיביים. כשהתחילו לדבר על ערוצי ה HD ביס הבנתי ישר שאין לי בהם עניין ולאט לאט אני מתחיל לחשוב שאני כנראה מאוד חריג בנוף הישראלי. לא יכול להיות שרק אני איבדתי לחלוטין עניין בכל מה שמשודר בארץ!

אז כל ההודעה הזו היא בעצם נסיון לחקור האם אני באמת חריג או שגם אתם הולכים בנתיב שבו אני צועד ושכנראה מוליך להתנתקות מוחלטת מיס או הכבלים?

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

לא, ממש לא חריג! אני לא זוכר מתי ראיתי ב-HOT משהו שהוא לא כדורגל/כדורסל/סנוקר. אף סדרה, אף סרט, אף תוכנית. פשוט כלום! תשעים ומשהו אחוז מהצפיה שלי היא ב-HTPC. למה בדיוק אני משלם ל-HOT כל חודש?
Silence speaks louder than words

שחו
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1354
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #3 

ממש לא חריג. אני לדוגמא ממש לא רואה שידורי טלויזיה, מעולם לא התחברתי להוט / לויין.

כמוך, הצפייה שלי נעשית מתכנים אחרים.
שחר

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15948
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #4 

גם ל HTPC שלי אין מה להקליט כבר...

ערוצי יס:
יום ראשון - עשב של השכן.
יום שלישי - הישרדות האמריקאי
ערוץ 10:
דוגמניות והישרדות.

בזה מסתכם כל מה שיס מספקים לי בשבועות האחרונים.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

כן, גם ל-HTPC לא נשאר הרבה. צובר את נמלטים ואבודים, רואה את האוס וקצת סימפסונס וזהו...

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #6 

שחו כתב:ממש לא חריג. אני לדוגמא ממש לא רואה שידורי טלויזיה, מעולם לא התחברתי להוט / לויין.

כמוך, הצפייה שלי נעשית מתכנים אחרים.
...
גם אני בדיוק
ירון

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #7 

כנ"ל, אם כי פחות פסימי. כרגע:
אבודים, עשב ויריחו באיכות 720P מהרשת (אח, איזה כיף זה 720P).
יס: אהבה גדולה, הנרגנים (שתי הסדרות הסתיימו לפני שבועיים).
הוט (באמצעות הרשת): בטיפול עונה שנייה.
ערוצים 2 ו-10: בעיקר סדרות דרמה ישראליות, דוגמת מתי נתנשק. תמיד מוקלט כמוב, ואחרי צפייה מוחקים.
חוץ מזה... כלום!

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

דרך אגב, אם לנצל את השרשור הזה, יש סדרה בשם day break, לא יודע כמה מכירים, אבל אם לא - מומלצת. עונה אחת של 13 פרקים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #9 

Catskinner,

זו מגמה עולמית. במקום מדורת שבט האינטרנט מספק לנו יותר ויותר תכנים שמתאימים לקהלים ממוקדים וקטנים יותר שרואים אותם לאורך זמן.

לדעתי זו הדרך לעתיד.

kolokito
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1945
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

קחו דוגמא: איך יס לעזאזל הגיעו למסקנה ש'לא צופים בערוץ דיסקברי' וכדי להיות "קשובים ללקוח" הם מורידים אותו :evil:

כל מי שאני מדבר איתו מודה שזה הערוץ הנצפה ביותר אצלו.... וגם אצלי!

לאט לאט נעלמת מהטלוויזיה כל צורה של איכות וחשיבה וכל מה שנשאר זה תוכניות ריאליטי סוג ז' עם דרמות מופרזות ומניירות ילדותיות (את מי לעזאזל מעניין מי יהיה דני זוקו ומי ילך הביתה?!?!?!) זה רע, רע מאוד, לכולם. חוץ ממי שגורף 3 פעמים - הערוצים המסחריים שאימצו את הריאלטי אל חיקם בחיבוק דוב.
פעם ראשונה: הפקה של תוכנית ריאליטי זה עסק מאוד זול. לא צריך לשלם לתסריטאים או במאים, ה'שחקנים' עובדים בחינם, וכל הקונפסט מועתק מערוצים זרים.
פעם שנייה: כל הודעת SMS ששולחים לתוכנית מכניסה לכיס ההפקה הרבה כסף
פעם שלישית: מכירת פרסומות סמויות, גלויות, חסויות, תוכן שיווקי ומה לא...

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

kolokito כתב:קחו דוגמא: איך יס לעזאזל הגיעו למסקנה ש'לא צופים בערוץ דיסקברי' וכדי להיות "קשובים ללקוח" הם מורידים אותו :evil:

כל מי שאני מדבר איתו מודה שזה הערוץ הנצפה ביותר אצלו.... וגם אצלי!

לאט לאט נעלמת מהטלוויזיה כל צורה של איכות וחשיבה וכל מה שנשאר זה תוכניות ריאליטי סוג ז' עם דרמות מופרזות ומניירות ילדותיות (את מי לעזאזל מעניין מי יהיה דני זוקו ומי ילך הביתה?!?!?!) זה רע, רע מאוד, לכולם. חוץ ממי שגורף 3 פעמים - הערוצים המסחריים שאימצו את הריאלטי אל חיקם בחיבוק דוב.
פעם ראשונה: הפקה של תוכנית ריאליטי זה עסק מאוד זול. לא צריך לשלם לתסריטאים או במאים, ה'שחקנים' עובדים בחינם, וכל הקונפסט מועתק מערוצים זרים.
פעם שנייה: כל הודעת SMS ששולחים לתוכנית מכניסה לכיס ההפקה הרבה כסף
פעם שלישית: מכירת פרסומות סמויות, גלויות, חסויות, תוכן שיווקי ומה לא...
...
אל תקח את מה שאנשים אומרים כאמת לאמיתה. אני מכיר לא מעט שדווקא לא צפו בערוץ discovery science אבל אמרו שכן כי הם חשבו שזה גורם להם להיראות יותר בעלי תרבות.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #12 

גם אצלנו לא צופים בטלביזיה.
100 אחוז מהתכנים מגיעים מהאינטרנט.
( גם במקרה של סדרות שמשודרות במקביל כמו Lost )
לא רואה סיבה לכבול את עצמי ליום ושעה מסויימים בשביל 40 דקות של תוכן.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

oferlaor כתב:Catskinner,

זו מגמה עולמית. במקום מדורת שבט האינטרנט מספק לנו יותר ויותר תכנים שמתאימים לקהלים ממוקדים וקטנים יותר שרואים אותם לאורך זמן.

לדעתי זו הדרך לעתיד.
...
מה שאתה אומר מכניס אותי לדכדוך. המשמעות היא שהערוצים הגדולים יעלמו או שיהפכו את התוכן שלהם לתבן לבהמות כדי לפנות למכנה המשותף הנמוך ביותר. בשני המקרים רמת התרבות הכללית תרד.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #14 

kolokito,

זה דווקא קל מאוד. הממירים של יס יכולים לאסוף את הנתונים הסטטיסטיים ולהעביר אותם (ANONYMOUSLY) לשרת דרך קוי הטלפון בקו החוזר.

כולם אומרים שזה הערוץ הנצפה ביותר שלהם, ואם תשאל את כולם הם יגידו לך שהם בחיים לא ראו את ערוץ הקניות או ערוץ ויוה במסך שלהם, אבל עובדה ששני הערוצים הללו משום מה עושים חייל...

האמת העצובה היא שמרבית אנשים אוהבים *** מתקתק וזול, ובגלל זה מרבית התכנים הם בדיוק כאלה.

אני אישית מסרב לראות כל סוג של ריאליטי (כן, כן - זה כולל את הישרדות!), משחקים למינהם (כולל 1 נגד 100, וכו') וגם תוכניות שגובה המצח שלהם נגמר בגבות (כל דבר עם ארז טל בעשור האחרון).

לגבי ריאליטי, זה המסטיק הכי גרוע למח בעיני. כל הווריאנטים של זה מזעזעים אותי.

ביס היתה בחורה נחמדה מאוד בשם מיכל בוטל (שאחראית היום על הפקות מקוריות של יס) שהקימה את ערוץ YES+ על בסיס תוכניות בריטיות איכותיות. התמכרתי לזה בקלי קלות ואין בכלל מה להשוות בין הרמה של התוכניות הללו לבין מה שמשודר בימים אלה במרבית הערוצים (כולל ביס).

יש דברים גם ביס וגם בהוט שהם איכותיים, רובם מערוצי הכבלים האמריקאיים (אבודים, נמלטים, ניפ-טק, דקסטר).

כשהייתי קטן, המצב לא היה שונה. כל הזמן היה בטלויזיה (בעיקר האמריקאית) תוכניות שבלוניות שהעלילה שלהם כאילו מועתקת בין כולם, אופרות סבון מפה ועד הודעה חדשה והמון המון GAME SHOWS.

בגדול את הסיטקומים הסתומים (ע"ע FRIENDS החל מהעונה השניה-שלישית) וחלק מאופרות הסבון של הערב, הוחלפו פשוט בתוכניוות הריאליטי, אשר יורדות, עולות בגדול, מזמרות, מבשלות, רוקדות ושורדות להן בקצב שאין לו גבולות.

kolokito
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1945
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #15 

אני מעדיף סיטקום..... לפחות בסדרות האלה היה סיכוי סביר לצחוק או לפחות להרגיש שאתה רואה משהו בעל עומק מינימלי
זה בטוח עדיף מאשר לשמוע מה דן חושב על מרינה ומה אומר על זה משה... כל הדרמות האלה בשקל שבעים כבר עולות לי על העצבים :evil:
שמתם לב שבעונה האחרונה של יורדים בגדול בערוץ 10 כל שבוע הם טחנו פרומו של קלוזאפ על מישהו אחד מהמתמודדים בוכה \ מיילל \ מייבב בלווי מוסיקה דרמטית?
דבר אחד בטוח - ההייפ סביב הישרדות, שזו סדרה שללא ספק מגדירה מחדש את גבולות הזבל מוכיח שהקהל הישראלי לא עבר את השלב הזה בהתפתחות.

(ד"א: מישהו מוכן להסביר לי למה לעזאזל הטיסו אותם כ"כ רחוק? הרי הם לא ממש 'שורדים' וכל מה שמעניין את הצופים בתוכנית זה הגופות של המתמודדים והסיכסוכים הקטנוניים שלהם שההפקה מנפחת למימדים של "מלחמה קרה" (מי אמר זילות?!?!?!? רוסיה? ארה"ב? טילים גרעיניים? זה כלום לעומת מה שמשה אמר על יוכבד!) את זה אפשר להפיק בתוך אולפן בארץ..... אפילו תפאורה לא צריך)

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

אני גם כן לא מבין מה כל העניין הזה בסדרות ההישרדות. מצידי מי שמתגעגע לגיל 18 ולאפשרות לעבור גיבוש ליחידה עלומה כלשהיא יכול להתנדב ל 30 יום מלואים בשטחים. אני מבטיח לכם שבשבוע השלישי העסק נראה בול אותו הדבר, רק בלי בחורות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #17 

kolokito כתב:
(ד"א: מישהו מוכן להסביר לי למה לעזאזל הטיסו אותם כ"כ רחוק? הרי הם לא ממש 'שורדים' וכל מה שמעניין את הצופים בתוכנית זה הגופות של המתמודדים והסיכסוכים הקטנוניים שלהם שההפקה מנפחת למימדים של "מלחמה קרה" (מי אמר זילות?!?!?!? רוסיה? ארה"ב? טילים גרעיניים? זה כלום לעומת מה שמשה אמר על יוכבד!) את זה אפשר להפיק בתוך אולפן בארץ..... אפילו תפאורה לא צריך)
...
אבל הם הטיסו אותם רחוק כי אין מים ואיים בארץ. (היו יכולים להסתפק בבריכת שחיה)
גם יכול להיות שהם מנסים לחקות את הישרדות האמריקאי, למרות שבנתיים אני לא רואה שום דמיון בין התוכניות.

אבל כל זה שייך לשירשור של הישרדות.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #18 

מה נפלתם על סדרות הריאליטי?
יש כמה תוכניות טובות כמו : הישרדות האמריקאי, מטבחי הגיהנום (אמריקאי) , הדוגמניות (ישראלי).

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #19 

zovirax כתב:מה נפלתם על סדרות הריאליטי?
יש כמה תוכניות טובות כמו : הישרדות האמריקאי, מטבחי הגיהנום (אמריקאי) , הדוגמניות (ישראלי).
...
הדוגמניות הישראליות???? אותה סדרה שבה כיכבה אחת שחשבה שלאכול עוף זה להיות צמחוני כי תרנגולת זו זה עוף ופרה זו חיה? ושאחרי ההסבר הגיעה למסקנה שההבדל בין צמח לחיה זה האבולוציה?

זה הסטנדרט שלך לתוכנית איכותית??? איכזבת אותי קשות ידידי. האפשרות השניה היא שאני לא ממש יודע מה אתה מעשן אבל אני יודע שגם אני רוצה קצת מזה. :P

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #20 

Catskinner - זהו , שפספסת את כל הגיאונות בתוכנית הזו.
מדובר פה בניסוי ...
לקחת 20 מטומטמות שחושבות שהן יפות ויכולות להשיג הכל.
לדחוף אותם לוילה , ולהתחיל להשפיל אותם בפריים טיים - זה גיאוני!
מראים להם שעולם הדוגמנות הוא לא זוהר כמו שנדמה להם , והם בעצם צריכות למכור את הנשמה שלהם כדי להצליח.

בעונה הקודמת עשו ניסוי , לקחו את המטומטמות האלה ושמו אותם במילאנו.
נתנו להם מפה ואמרו להם תגיעו מנקודה A ל B.
זה היה כמו לראות עכברים במעבדה מנסים לעבור מכשול :lol:

המקרה של הציפור ופרה זה היה עוד ניסוי.
לקחו את הבנות האלה , ושמו אותם מול התקשורת כדי לראות את כמות השטויות שיוצאות להם מהפה.
וכמו שראית , הניסוי הצליח.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”