איכות שידור הערוצים הישראלים בעידן ה- DVB-T
-
smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
שלום.
בעוד כמה חודשים הערוצים הישראלים (1,2,10,33,99) אמורים לעבור לשידור ב- H.264.
השאלה שלי, האם שיטת השידור הזו תהיה בשימוש גם עבור yes ו- HOT, והאם במידה שכן, זה אמור לשפר משמעותית את איכות התמונה עבור טלוויזיות HDTV, שמחוברות לממירים של yes או HOT ?
בעוד כמה חודשים הערוצים הישראלים (1,2,10,33,99) אמורים לעבור לשידור ב- H.264.
השאלה שלי, האם שיטת השידור הזו תהיה בשימוש גם עבור yes ו- HOT, והאם במידה שכן, זה אמור לשפר משמעותית את איכות התמונה עבור טלוויזיות HDTV, שמחוברות לממירים של yes או HOT ?
אני יכול להתייחס רק לבי השאלה אם יס והוט יעברו לשדר בתקן הזה והתשובה היא כמעט בוודאות "לא" לגבי מרבית השידורים , פרט אולי לשידורים בהפרדה גבוהה כמו שנעשה ביס מסיבות ברורת.
תעש החשבון פשוט -הכבלים העבירו עד כה כמחצית מהמנויים לשידורים דיגיטליים ב MPEG-2 וכל מנויי יס מחזיקים בממירים באותו תקן דחיסה.
מנין בדיוק יקחו שתי החברות המרוששות האלה הון על מנת להחליף מליון ממירים דיגיטליים קיימים והוט עוד צריכה מימון לחצי מליון ממיירם דיגיטליים למנויים האנלוגיים שלהם...
זה כנראה לא יקרה בחמש השנים הקרובות לפחות.
זו ,אגב, הבעיה המרכזית של כל חבילות הלווין בעולם שרוצות להגדיל ההיצע בהפרדה גבוהה בתקן הדחסיה המתקדם ( הכוונה לאמצעי מימון ).
תעש החשבון פשוט -הכבלים העבירו עד כה כמחצית מהמנויים לשידורים דיגיטליים ב MPEG-2 וכל מנויי יס מחזיקים בממירים באותו תקן דחיסה.
מנין בדיוק יקחו שתי החברות המרוששות האלה הון על מנת להחליף מליון ממירים דיגיטליים קיימים והוט עוד צריכה מימון לחצי מליון ממיירם דיגיטליים למנויים האנלוגיים שלהם...
זה כנראה לא יקרה בחמש השנים הקרובות לפחות.
זו ,אגב, הבעיה המרכזית של כל חבילות הלווין בעולם שרוצות להגדיל ההיצע בהפרדה גבוהה בתקן הדחסיה המתקדם ( הכוונה לאמצעי מימון ).
-
smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
תודה על התשובה.
אני פשוט חשבתי שבגלל שהשידורים יועברו בשיטה החדשה, גם HOT ו- yes יוכלו לשדר אותם כך, בהנחה שיש ממיר מתאים. לי לדוגמא יש את הממיר yesHD שמסוגל להתמודד עם H.264, וחשבתי שפשוט ברגע שיחלו השידורים בפורמט החדש, אם יש לי ממיר כזה, אני אוכל לראות את גרסת ה- H.264 הטובה, במקום בדחיסה של MPEG-2.
מסתבר שזה הרבה יותר מסובך...
האם, בכל מקרה, ערוצים 1 ו- 2 יעברו לשידור דיגיטלי עבור המנויים של החברות הנ"ל ?
אני פשוט חשבתי שבגלל שהשידורים יועברו בשיטה החדשה, גם HOT ו- yes יוכלו לשדר אותם כך, בהנחה שיש ממיר מתאים. לי לדוגמא יש את הממיר yesHD שמסוגל להתמודד עם H.264, וחשבתי שפשוט ברגע שיחלו השידורים בפורמט החדש, אם יש לי ממיר כזה, אני אוכל לראות את גרסת ה- H.264 הטובה, במקום בדחיסה של MPEG-2.
מסתבר שזה הרבה יותר מסובך...
האם, בכל מקרה, ערוצים 1 ו- 2 יעברו לשידור דיגיטלי עבור המנויים של החברות הנ"ל ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
רק שסביר מאוד להניח שהמקור יישאר באותה איכות ירודה כפי שצולם ונערך עד כה. זה שידחסו אותו ב H.264 במקום MPEG-2 לא יהפוך אותו פתאום לאיכותי יותר. איך שאני מכיר את הגישה של ערוץ 1 הם דווקא יישמחו מאוד כי זה יאפשר להם להצשיך לעבוד באותה שיטה שהם עובדים כיום ורק בסוף יוסיפו עוד שלב של דחיסה ב H.264 כך שיוכלו להצדיק תוספת של 50 תקנים "כי זה המון עבודה".
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
catskinner,
עם כיווץ מוגזם, יתכן מאוד שאיכות התמונה אפילו תהיה ירודה מכפי שיש בהוט ויס.
בכל מקרה, הכל יעבור דרך הרשות השניה, כנראה גם הקידוד, מה שאומר בהכרח קידוד זול (כלומר, מקודדים זולים) ואיכות גרועה, כפי שרק מדינה יכולה לספק...
עם כיווץ מוגזם, יתכן מאוד שאיכות התמונה אפילו תהיה ירודה מכפי שיש בהוט ויס.
בכל מקרה, הכל יעבור דרך הרשות השניה, כנראה גם הקידוד, מה שאומר בהכרח קידוד זול (כלומר, מקודדים זולים) ואיכות גרועה, כפי שרק מדינה יכולה לספק...
- oferlaor
- מנהל

י-א,
קידוד = ENCODING (לא מלשון קוד או במובן של הצפנה).
אחת הסיבות לאיכות התמונה הגרועה של ערוץ 10 ביס ובהוט זה שכיום מי שעושה את ה-ENCODING ל-MPEG2 זו הרשות השניה ולא יס והוט, אשר להם יש יכולת לגרום לתמונה להיראות טובה יותר מכפי שהיא היום.
קידוד = ENCODING (לא מלשון קוד או במובן של הצפנה).
אחת הסיבות לאיכות התמונה הגרועה של ערוץ 10 ביס ובהוט זה שכיום מי שעושה את ה-ENCODING ל-MPEG2 זו הרשות השניה ולא יס והוט, אשר להם יש יכולת לגרום לתמונה להיראות טובה יותר מכפי שהיא היום.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
חבל שהרגולטור לא מחייב באותה הזדמנות את הרשות השנייה (ואולי גם את רשות השידור) לעבור לשידורי HD.
אם תשימו לב, רוב הפקות המקור היום בערוצים 2 ו-10 הן בפורמט 16 על 9 (לא יודע אם HD), עם פסים שחורים של Letter Box. כלומר, מבחינת תוכן ישראלי מקורי, נראה שיש מוכנות גבוהה לעניין.
אם תשימו לב, רוב הפקות המקור היום בערוצים 2 ו-10 הן בפורמט 16 על 9 (לא יודע אם HD), עם פסים שחורים של Letter Box. כלומר, מבחינת תוכן ישראלי מקורי, נראה שיש מוכנות גבוהה לעניין.
נערך לאחרונה על ידי pixies ב 28/02/2008 15:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

pixies,
הרגולטור חלש מאוד בנושא ערוצי הטלויזיה. ראה את הרשות הראשונה. הראה לי ח"כ אחד שיסתכן בהצבעה לסגירה או רה-ארגון של ערוץ 1...
רוב ההפקות של ערוץ 2 + 10 הם ב-4:3, הפסים מתווספים לשידור בכדי לתת תחושה יותר "קולנועית".
אין מוכנות כמעט בכלל מצד הגופים המשדרים.
באולפנים יש מודעות ויש אפשרות להתכונן לכך, אך אצל הזכייניות אין כל התקדמות בנושא, ומצבן הכלכלי הוא כזה שללא התערבות הרגולטור או ירידה משמעותית בצפיה של אנשים כתגובה לכך שהן לא עברות ל-HD, אין סיכוי שיעשו את המעבר מטעמן.
יותר מכך, אפילו בערוצים שמוגדרים HD (כמו ספורט 5 HD) אין עדיין את הציוד הדרוש בכדי לשדר הפקות מקומיות של HD, למרות שהערוץ צפוי להיות ערוץ פרמיום בתשלום!
מצד ה-POST PRODUCTION וחברות הפרומואים והפרסום. כרגיל, הן מקדימות את חברות השידור ורובן מתכוננות ל-HD או שכבר מוכנות. פרומואים רבים כבר הופקו בארץ, וכך גם פרסומות (מיועדות לחו"ל כרגע) ואפילו סרטים באורך מלא...
הרגולטור חלש מאוד בנושא ערוצי הטלויזיה. ראה את הרשות הראשונה. הראה לי ח"כ אחד שיסתכן בהצבעה לסגירה או רה-ארגון של ערוץ 1...
רוב ההפקות של ערוץ 2 + 10 הם ב-4:3, הפסים מתווספים לשידור בכדי לתת תחושה יותר "קולנועית".
אין מוכנות כמעט בכלל מצד הגופים המשדרים.
באולפנים יש מודעות ויש אפשרות להתכונן לכך, אך אצל הזכייניות אין כל התקדמות בנושא, ומצבן הכלכלי הוא כזה שללא התערבות הרגולטור או ירידה משמעותית בצפיה של אנשים כתגובה לכך שהן לא עברות ל-HD, אין סיכוי שיעשו את המעבר מטעמן.
יותר מכך, אפילו בערוצים שמוגדרים HD (כמו ספורט 5 HD) אין עדיין את הציוד הדרוש בכדי לשדר הפקות מקומיות של HD, למרות שהערוץ צפוי להיות ערוץ פרמיום בתשלום!
מצד ה-POST PRODUCTION וחברות הפרומואים והפרסום. כרגיל, הן מקדימות את חברות השידור ורובן מתכוננות ל-HD או שכבר מוכנות. פרומואים רבים כבר הופקו בארץ, וכך גם פרסומות (מיועדות לחו"ל כרגע) ואפילו סרטים באורך מלא...