סאב וופר -קוטר האלמנט ביחס לגודל החדר ?
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
אני מתכוון לרכוש סאב וופר לק''ב בקרוב , כיוון שיש לי חדר מעל ל 30 מ''ר { עם תקרה רצפה וקירות מעץ שבולעים סאונד }
ויש לי 3 סאבים פוטנציאלים מבחינת כסף , רציתי לדעת האם יש איזה חישוב שנותן אינדקציה פחות או יותר בין גודל המגבר לבין גודל האלמנט לגודל החדר ?
ז''א האם סאב לדוגמא של REL T1 שהוא עשרה אינץ' ו300 וואט אם אני לא טועה יהיה עדיף מסאב אולי פחות איכותי מבחינת צליל חברה /מותג אבל הגברה חזקה יותר ואלמנט של 12 אינץ ' ?
בטלפון המוכר המליץ עליו מאוד מבחינת איכות צליל {במיוחד למוסיקה} , ואז כשאמרתי לא את נתוני הסלון והצרכים שהם יותר לק''ב אז הוא טיפה נסוג
כששאלתי על הימהה YST 1500 הוא אמר שהוא מאוד חזק וימלא את החדר ללא בעיה אך הסאונד שלו פחות איכותי מה REL
האם במקרה הנ''ל למשל velodyne CHT 12R יהיה עדיף כי האלמנט גדול יותר מ ה REL ?
ושוב , האם יש איזה חישוב יבש שאומר הגברה X + אלמנט בגודל Y אמור למלא חדר בגודל Z ?
ויש לי 3 סאבים פוטנציאלים מבחינת כסף , רציתי לדעת האם יש איזה חישוב שנותן אינדקציה פחות או יותר בין גודל המגבר לבין גודל האלמנט לגודל החדר ?
ז''א האם סאב לדוגמא של REL T1 שהוא עשרה אינץ' ו300 וואט אם אני לא טועה יהיה עדיף מסאב אולי פחות איכותי מבחינת צליל חברה /מותג אבל הגברה חזקה יותר ואלמנט של 12 אינץ ' ?
בטלפון המוכר המליץ עליו מאוד מבחינת איכות צליל {במיוחד למוסיקה} , ואז כשאמרתי לא את נתוני הסלון והצרכים שהם יותר לק''ב אז הוא טיפה נסוג
כששאלתי על הימהה YST 1500 הוא אמר שהוא מאוד חזק וימלא את החדר ללא בעיה אך הסאונד שלו פחות איכותי מה REL
האם במקרה הנ''ל למשל velodyne CHT 12R יהיה עדיף כי האלמנט גדול יותר מ ה REL ?
ושוב , האם יש איזה חישוב יבש שאומר הגברה X + אלמנט בגודל Y אמור למלא חדר בגודל Z ?
נערך לאחרונה על ידי bossgt6 ב 24/02/2008 1:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
קצת קשה לענות על זה,
מה שבטוח זה שלא רק קוטר הסאב קובע, ההגברה לא פחות חשובה..
מניסיון אני יכול להגיד לך שסאב אחד על חדר של 30 מטר זה גבולי אלא אם כן מדובר במשהו אימתני ( 15 אינטש ? )
אני למשל משתעשע ברעיון של שני סאבים בחלל של 24 מ"ר.
ליאור
מה שבטוח זה שלא רק קוטר הסאב קובע, ההגברה לא פחות חשובה..
מניסיון אני יכול להגיד לך שסאב אחד על חדר של 30 מטר זה גבולי אלא אם כן מדובר במשהו אימתני ( 15 אינטש ? )
אני למשל משתעשע ברעיון של שני סאבים בחלל של 24 מ"ר.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
bossgt6,
אין כלל אצבע טריביאלי, ויש גם סאבים שקשה לשקלל אותם מול אחרים לפי גודל הממברנה בלבד,
כמו ה-True Subwoofer של Sunfire, המסוגלים לתת בראש להרבה סאבים מבחינת עצמה למרות הממברנה קטנה,
וזאת ע"י מגבר פנימי אימתני, כי גודל ממברנה ותיבה קטנים מורידים את נצילות הרמקול בתדרים נמוכים.
נוסחה המבוססת על גודל החדר/ממברנה בלבד לא לוקחת בחשבון ...
1. מיקום הסאב (פינה מגבירה את עצמתו)
2. האם החדר פתוח למסדרון או סגור
3. האם הסאב הוא תיבה סגורה או עם פיר
4. יחס גודל הממברנה לגודל התיבה
5 כמה נמוך סאב צריך לרדת כדי שאתה תהיה מרוצה
6. כמה חזק אתה רוצה לשמוע (כמה אשתך סובלנית
)
7. אקוסטיקה
וכו'.
אם בכל זאת אתה רוצה קו כללי הייתי אומר שכל הכפלה פי 4 בשטח החדר
דורשת עוד 50% שטח ממברנה ...
כלומר מעבר בין "10 ל-"12, "12 ל-"15, ו-"15 ל-"18 ...
כלומר אם לחדר של 3X3 סאב של "10 ישמע לך מספיק חזק ונמוך,
אז באותם תנאים וסוג סאב, ממברנה של "12 בחדר של 6X6 יכולה לתת לך תוצאה דומה, כל זאת תחת הספק נאות (פי 2).
אבי.
אין כלל אצבע טריביאלי, ויש גם סאבים שקשה לשקלל אותם מול אחרים לפי גודל הממברנה בלבד,
כמו ה-True Subwoofer של Sunfire, המסוגלים לתת בראש להרבה סאבים מבחינת עצמה למרות הממברנה קטנה,
וזאת ע"י מגבר פנימי אימתני, כי גודל ממברנה ותיבה קטנים מורידים את נצילות הרמקול בתדרים נמוכים.
נוסחה המבוססת על גודל החדר/ממברנה בלבד לא לוקחת בחשבון ...
1. מיקום הסאב (פינה מגבירה את עצמתו)
2. האם החדר פתוח למסדרון או סגור
3. האם הסאב הוא תיבה סגורה או עם פיר
4. יחס גודל הממברנה לגודל התיבה
5 כמה נמוך סאב צריך לרדת כדי שאתה תהיה מרוצה
6. כמה חזק אתה רוצה לשמוע (כמה אשתך סובלנית
7. אקוסטיקה
וכו'.
אם בכל זאת אתה רוצה קו כללי הייתי אומר שכל הכפלה פי 4 בשטח החדר
דורשת עוד 50% שטח ממברנה ...
כלומר מעבר בין "10 ל-"12, "12 ל-"15, ו-"15 ל-"18 ...
כלומר אם לחדר של 3X3 סאב של "10 ישמע לך מספיק חזק ונמוך,
אז באותם תנאים וסוג סאב, ממברנה של "12 בחדר של 6X6 יכולה לתת לך תוצאה דומה, כל זאת תחת הספק נאות (פי 2).
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
מה אתה בעצם צריך מהסאב?
האם יש לך בעיה שהוא ימוקם קרוב לנק' הישיבה שלך?
מה התקציב? אתה אבל קונה בחו"ל לא?
למה שלא תקח הביתה לבדיקה?
מה שאר המערכת?
עם הכל מעץ אז יש סיכוי טוב שבעיות הדהוד יהיו "יחסית" קטנות עלייך.
האם יש לך בעיה שהוא ימוקם קרוב לנק' הישיבה שלך?
מה התקציב? אתה אבל קונה בחו"ל לא?
למה שלא תקח הביתה לבדיקה?
מה שאר המערכת?
עם הכל מעץ אז יש סיכוי טוב שבעיות הדהוד יהיו "יחסית" קטנות עלייך.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לדעתי אין מנוס מלשמוע כמה סאבים אצלך בחדר ולקבל החלטה בהתאם לתוצאות
יהיה מאוד קשה לקלוע בול במיוחד כשמדובר בסאב ( שכמו שאמר קודמי רגיש מאוד לגורמים שונים )
ליאור
יהיה מאוד קשה לקלוע בול במיוחד כשמדובר בסאב ( שכמו שאמר קודמי רגיש מאוד לגורמים שונים )
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

אני אספר לכם ואשתדל לענות לכם על כל הנקודות שהעלתם
אז כך ,היה לי סאב של AR בקוטר 12 אינץ' ועוצמה של 200 או 250 וואט , פרונט פיירינג שנרכש ב SG בישראל , בזמנו הסלון שלי היה קטן ולפי גודלו הומלץ לי על 10 אינץ' של אותה סדרה , כיוון שידעתי שאני עתיד לעבור לסלון גדול רכשתי את ה 12 אינץ' .
המחיר היה 1850 ש''ח בערך , הקנייה נחשבה לבינונית מינוס , ז''א זה לא היה משהו גרנדיוזי אלא סאב שעושה עבודה בסדר וללא יומרות , בישראל למעשה הוא רק הרעיש ולא מילא את החדר וחשבתי שיש לי סאב .
כשעברתי לכאן פתאום הבנתי מה זה סאב !!! מקמתי אותו ב 3 מקומות כשהותאה הטובה ביותר היתה בפינה הכי רחוקה ממני , ז''א בקו אחד עם הקדמיים , אבל כיוון שהסלון הוא ברוחב של 6 וחצי מטר מנקודה לנקודה הסאב למעשה היה רחוק ממני ופשוט עשה לי כיף תענוג , כשמימיני יש ויטרינה גדולה והסאב בעצם נמצא בפינה ההפוכה לוויטרינה בצד השמאלי של החדר { אני חושב שיש לי עוד תמונות ישנות ואני אנסה להעלות אותם אולי זה יעזור } שמסביבו 3 קירות עץ , הסאב שותק, המגבר נישרף , תוקן , ונישרף שוב , תוקן בשלישית והוסיפו לו צלעות קירור , עבד איזה חודשיים ונישרף שוב .
הסאבים הפוטנציאלים הם הרבה יותר טובים ממה שהיה לי והם יקרים פי 2 ויותר
אז מבחינת מיקום -אין בעיה אני יודע איפה האידיאל אם מדובר בפרונט פיירינג כמו
ה REL T1 שעולה 1100 יורו - 300 וואט 10 אינץ'
ה Velodyne CHT12R שעולה בערך 740 יורו
או הימהה YST -SW 1500 שעולה 750 יורו בערך
- אבל הוא דאון פיירינג שאני לא יודע אם זה אמור לשנות משהו במיקום שאני מחשיב כאידיאלי ,ואם אצטרך עקב עובדה זו למצוא לו מיקום חדש שזה יקשה עלי .
אבל מדובר בהגברה חזקה של 1000 וואט , לעומת השניים הראשונים שהם 300 / 200 וואט , אבל חברות סאבים מקצועיות ואיכותיות לא כמו הימהה
ורסיבר קולנוע ביתי שבקרוב ישודרג לימהה 3800 קרוב לוודאי, או אולי אחד המתחרים {לא דנון ולא סוני }
מקווה שרשמתי לכם את כל המידע
אז כך ,היה לי סאב של AR בקוטר 12 אינץ' ועוצמה של 200 או 250 וואט , פרונט פיירינג שנרכש ב SG בישראל , בזמנו הסלון שלי היה קטן ולפי גודלו הומלץ לי על 10 אינץ' של אותה סדרה , כיוון שידעתי שאני עתיד לעבור לסלון גדול רכשתי את ה 12 אינץ' .
המחיר היה 1850 ש''ח בערך , הקנייה נחשבה לבינונית מינוס , ז''א זה לא היה משהו גרנדיוזי אלא סאב שעושה עבודה בסדר וללא יומרות , בישראל למעשה הוא רק הרעיש ולא מילא את החדר וחשבתי שיש לי סאב .
כשעברתי לכאן פתאום הבנתי מה זה סאב !!! מקמתי אותו ב 3 מקומות כשהותאה הטובה ביותר היתה בפינה הכי רחוקה ממני , ז''א בקו אחד עם הקדמיים , אבל כיוון שהסלון הוא ברוחב של 6 וחצי מטר מנקודה לנקודה הסאב למעשה היה רחוק ממני ופשוט עשה לי כיף תענוג , כשמימיני יש ויטרינה גדולה והסאב בעצם נמצא בפינה ההפוכה לוויטרינה בצד השמאלי של החדר { אני חושב שיש לי עוד תמונות ישנות ואני אנסה להעלות אותם אולי זה יעזור } שמסביבו 3 קירות עץ , הסאב שותק, המגבר נישרף , תוקן , ונישרף שוב , תוקן בשלישית והוסיפו לו צלעות קירור , עבד איזה חודשיים ונישרף שוב .
הסאבים הפוטנציאלים הם הרבה יותר טובים ממה שהיה לי והם יקרים פי 2 ויותר
אז מבחינת מיקום -אין בעיה אני יודע איפה האידיאל אם מדובר בפרונט פיירינג כמו
ה REL T1 שעולה 1100 יורו - 300 וואט 10 אינץ'
ה Velodyne CHT12R שעולה בערך 740 יורו
או הימהה YST -SW 1500 שעולה 750 יורו בערך
- אבל הוא דאון פיירינג שאני לא יודע אם זה אמור לשנות משהו במיקום שאני מחשיב כאידיאלי ,ואם אצטרך עקב עובדה זו למצוא לו מיקום חדש שזה יקשה עלי .
אבל מדובר בהגברה חזקה של 1000 וואט , לעומת השניים הראשונים שהם 300 / 200 וואט , אבל חברות סאבים מקצועיות ואיכותיות לא כמו הימהה
לא הפצצות רק שימלא את החלל ושגם בווליום כללי נמוך של הסט , אותו אני רוצה קצת יותר חזק שיעטוף , זה הנסיון שלי מהקודם .כמה חזק אני רוצה לשמוע ?...
, שימלא וייתן לי עומק לסאונד הכללי בקולנוע ביתי בלבד , כמובן שאשתמש בו גם למוסיקה אבל זה לא קריטימה אני צריך מהסאב...
אמרנו כמה שיותר רחוק ממני בקו אחד עם הקדמייםמיקום ?...
רמקולים AR 310שאר המערכת ?...
ורסיבר קולנוע ביתי שבקרוב ישודרג לימהה 3800 קרוב לוודאי, או אולי אחד המתחרים {לא דנון ולא סוני }
זו לא בעיה כי שלשות הסאבים הפוטנציאלים יורדים הרבה יותר נמוך מה AR שהיה לי ועדיין ריצה אותיכמה נמוך אני רוצה ?...
מקווה שרשמתי לכם את כל המידע
נערך לאחרונה על ידי bossgt6 ב 24/02/2008 0:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

נערך
נערך לאחרונה על ידי bossgt6 ב 24/02/2008 15:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

נערך
נערך לאחרונה על ידי bossgt6 ב 24/02/2008 15:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

Lior_M כתב:אני למשל משתעשע ברעיון של שני סאבים בחלל של 24 מ"ר.
ליאור...
ליאור זה שעשוע יקר שלפי הנסיון הדל שלי ,סאב בינוני בחדר קטן יותר מזמזם אבל לא ממלא, ועם מעבר לחדר גדול ובפינה מרוחקת פתאום פורח , אני לא חושב ששתי סאבים יוסיפו לך משהו מבחינת למלא חלל , אלא רק יוסיפו עוד רעש וחור בכיס, אבל אולי אני טועה ........
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

תעשה את הניסוי הבא.
תרחיק את הרמקולים בערך 30 ס"מ לכל צד מהשידה.
חליף בינהם, כלומר שהבאסים יפנו אחד מול השני.
תפעיל. דווח אם אתה זקוק אחרי זה לסאב. כמובן אל תשכח לבטל במגבר כל חיתוך אפשרי, להגדירם כגדולים , בעצם שכל הבאס ילך אליהם.
תפעיל. דווח אם אתה זקוק אחרי זה לסאב. כמובן אל תשכח לבטל במגבר כל חיתוך אפשרי, להגדירם כגדולים , בעצם שכל הבאס ילך אליהם.
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

אורי ,הרמקולים מרוחקים מהשידה ופרוסים בדיוק כמו שכתבת כבר הרבה זמן , ואני זקוק כי אני יודע איך זה נשמע עם ובלי , שמיים וארץ , ואני מדבר על סרטים ולא מוסיקה , זה חדר גדול כמו שראיתאורי_ו כתב:תעשה את הניסוי הבא.
תפעיל. דווח אם אתה זקוק אחרי זה לסאב. כמובן אל תשכח לבטל במגבר כל חיתוך אפשרי, להגדירם כגדולים , בעצם שכל הבאס ילך אליהם....
נערך לאחרונה על ידי bossgt6 ב 24/02/2008 15:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

אורי_ו כתב:הסתכלתי שוט על התמונה המקורית שפרסמת.
מה שתנסה זה להחליף בינהם..כלומר שהוופרים ירו פנימה ולא החוצה...
לי יש גם זוג עם וופרים בצד באותו גודל (10") ההבדלים בין ככה וככה הם עצומים לגמריי....
וואי
אני חושב שגם לפי הוראות יצרן הרמקולים מוגדרים כימין ושמאל כשהוופר מופנה כלפי חוץ
אבל סאב אני לוקח בכל מקרה , אל תתן לרעיון היפה שלך לטרוף את כל הקלפים מחדש , קח בחשבון סאב אני מביא בכל מקרה
א) אין חוק אצבע בנוגע לגודל סאב/ממברנה יחסית לגודל של החדר.
ב) מיקום של סאב הוא סיפור בפני עצמו. ללא אמצעי מדידה חייבים להסתמך על
האוזן לשחק עם המיקום - גם פה אין חוקים. סאב שממוקם נניח בפינה לא בהכרח
יישמע יותר "טוב".
ג) עדיף להימנע מה REL והימאה ולבדוק את גרסת ה 15 של הוולודין.
לא הבנתי אגב, האם אתה רוכש בארץ או בחו"ל ?
ב) מיקום של סאב הוא סיפור בפני עצמו. ללא אמצעי מדידה חייבים להסתמך על
האוזן לשחק עם המיקום - גם פה אין חוקים. סאב שממוקם נניח בפינה לא בהכרח
יישמע יותר "טוב".
ג) עדיף להימנע מה REL והימאה ולבדוק את גרסת ה 15 של הוולודין.
לא הבנתי אגב, האם אתה רוכש בארץ או בחו"ל ?
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

וואלה שתהיה בריא, הלכתי לעשות את הנסיון שכחתי את עצמי לגמרי ושרפתי את חביתת הירק ...............תנסה מקסימום תהיה מופתע....
לא חשוב , היה מעניין לנסות
אורי
אין לי בעיית באסים בכלל במוסיקה - בווליום סביר ומעט גבוה כמו שאני אוהב , אבל בווליום נמוך ,כמובן שסאב עם הגברה נפרדת ,ווליום עצמאי זה סיפור אחר , ושוב , לקולנוע ביתי תמיד זה סיפור אחר
hazoomעדיף להימנע מה REL והימאה ולבדוק את גרסת ה 15 של הוולודין....
למה להימנע מהם ?
15 ולודיין ?
גם כך ה12 של ימהה וה12 של ולודיין זה קופסאות ענקיות, אז אתה רוצה שאני אלך על 15 ? , זה גם יקר מאוד , מה גם שאני יודע ש 12 אינץ ' מספיק מהנסיון שלי עם ה AR
בהחלט תעשה מה שטוב לךhazoom
למה להימנע מהם ?
15 ולודיין ?
גם כך ה12 של ימהה וה12 של ולודיין זה קופסאות ענקיות, אז אתה רוצה שאני אלך על 15 ? , זה גם יקר מאוד , מה גם שאני יודע ש 12 אינץ ' מספיק מהנסיון שלי עם ה AR...
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

בסופו של יום כל אחד עושה מה שטוב לו , אבל מן הראוי שאם אתה מייעץ לי , ואתה ממליץ / שולל לגמרי אופציה מסוימת אז לפחות תסביר .......תן כיוון .HazooM כתב:בהחלט תעשה מה שטוב לךhazoom
למה להימנע מהם ?
15 ולודיין ?
גם כך ה12 של ימהה וה12 של ולודיין זה קופסאות ענקיות, אז אתה רוצה שאני אלך על 15 ? , זה גם יקר מאוד , מה גם שאני יודע ש 12 אינץ ' מספיק מהנסיון שלי עם ה AR...הוולו והימאהה אגב ממש לא גדולים...
...
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

תאמין לי הכי טוב , אתה גר באזור סקנדינביה, תבנה לבד.
מגבר יד שניה או חדש שעושה ברידג', או מגבר לסאב בטוח תמצא באזורך בקלות.
תקנה אלמנט של אחת מהחברות של TYMPANY שבטח באזורך עולה גרושים.
למשל:
http://www.tymphany.com/23w-4557t00
עץ עולה אצלך בטח גם גרושים, ונגר גם יעשה עבודה טובה.
יותר זול יותר טוב.
מגבר יד שניה או חדש שעושה ברידג', או מגבר לסאב בטוח תמצא באזורך בקלות.
תקנה אלמנט של אחת מהחברות של TYMPANY שבטח באזורך עולה גרושים.
למשל:
http://www.tymphany.com/23w-4557t00
עץ עולה אצלך בטח גם גרושים, ונגר גם יעשה עבודה טובה.
יותר זול יותר טוב.