עזרה : צריך המלצה ללוח אם עם יציאת component

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ארז123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

אני בשלבים הראשונים של בניית מערכת HTPC, ואני די תקוע בלוח אם.
המחשב מיועד לסרטים/מוזיקה בלבד, ויחובר למקרן (כרגע 720p, אבל בעתיד הלא רחוק גם 1080p) באמצעות כבל component. (החיבור הוא של 15 מטר ואני לא מתכוון לשנות אותו בשנים הקרובות).

קראתי המלצות בפורום על ASUS P5K-VM HDMI, ASUS M2A-VM-HDMI, GIGABYTE GA-73PVM-S2H, אבל לאף אחד מהם אין תמיכה ב component.

יש למישהו רעיון? (עם מתאמי HDMI-component לא כדאי להסתבך לפי מה שהבנתי)

תודה

ארז123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2 

רק תיקון טעות 8O ל - ASUS M2A-VM-HDMI כן יש יציאת component. האם הוא יהיה מספיק חזק לתמוך ב1080p בעתיד אם אני משתמש בכרטיס מסך onboard? והאם הוא יקרטע גם ב 720p?

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #3 

קשה לי להאמין שיש לוח אם עם כרטיס מסך מובנה שיתמוך ב 1080p על קומפוננט, שלא לדבר על זה שהסבירות שבעוד שנתיים תוכל לראות תכני HD על קומפוננט נמוכה, מכיוון שהוא לא תומך ב HDCP. הייתי ממליץ ללכת על כרטיס מסך תומך HDCP, שיהיה מסוגל להוציא עכשיו קומפוננט, ובעתיד תוכל להשתמש בו עם HDMI. אפשר להשיג Radeon 3450 במאתיים וקצת שקל, הוא כנראה לא יהיה טוב במיוחד למשחקים, אבל לוידאו הוא אמור להיות מצויין, והוא כולל בתוכו גם כרטיס קול, כך שאפשר להוציא את התמונה והקול על כבל HDMI אחד.

ארז123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

תודה על התשובה, אבל לא הבנתי כמה דברים -

הבעיה הגדולה שלי היא חיבור מהמחשב למקרן באמצעות כבלי component - כששיפצתי את הבית לפני שנה, כבל HDMI של 15 מטר הגיע ל2000 ש"ח, אז ירדתי מזה וקניתי component. די מסובך להשחיל כבל HDMI בלא הוצאות כספיות כבדות.

לפי מה שראיתי, ל Radeon 3450 אין יציאת component, אם אני אשים את הכרטיס הזה, הוא לא יבטל את הכרטיס onboard, ובכך יבטל גם את יציאת ה component?
לגבי כרטיס מסך תומך ב HDCP, מהמעט (מאוד מאוד :) ) שאני יודע, הסטנדרט לא יתחיל לפני 2010, וגם אז הוא בטח יפרץ, ואם לא, עדיין יש לי את הבעיה שאני אצטרך להשחיל HDMI.

ראיתי בהודעה אחרת שה asus די מקרטע גם עם מעבד חזק ב 1080p (וכנראה לא אקנה מעבד חזק יותר מ 4800 בגלל ה 65W) בגלל זה אני שוקל motherboard וגם כרטיס מסך נפרד עם יציאת component נפרדת.
כיום בין כה וכה, יש לי רק HD ready, ודי בטוח שלא יוחלף בשנה-שנתיים הקרובות, האם גם במקרה כזה לא שווה לקחת את ה asus ולגמור עניין?

totlip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1006
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #5 

שווה בהחלט שכן אני מניח שמרבית המדיה שתנגן הינה ממקורות כגון אינטרנט כך שבנוגע ל HDCP ממש לא רלוונטי לגביך.
אני מניח שרוב הקבצים שתנגן הינם קבצי MKV ו TS כך שהאצת חומרה במקרה של MKV לא אפשרית.
לגבי תמיכה ב1080 P אין שום בעייה להעביר 1080P בקומפוננט !!!!מניסיון אישי.
מקווה שעזרתי. (b)

ארז123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

המפרט שמתגבש (מקריאת הודעות):

מארז - antec NSK 2400 - עדיין יש מחסור בארץ?

לוח אם- Asus M2A-VM HDMI

AMD Athlon 64 X2 5200 , 65W - מישהו יודע איזה חנות מוכרת?

Hard Disk - Seagate ST3500 320AS, 500 GB, SATA II, 32mb

זכרון - 2GB, אין לי חברה מועדפת - corsair, samsung, kingston, etc, אשמח להמלצות

האם המפרט הזה יצליח לנגן סרטי 1080p ברמת הכיווץ הקיימת כיום?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”