מהירות איטית ב usenet
בחודשיים האחרונים אני מחובר ל GN ותמיד הצלחתי להוריד בקצב מקסימלי (320 ק"ב לשנייה במהירות החיבור שלי). מאתמול בבוקר הקצב המקסימלי שאני מקבל הוא 150-200 ק"ב לשנייה. לא שיניתי שום דבר בהגדרות (פורט 80), וגם כשניסיתי להחליף שרת (מהאירופאי לאמריקאי) לא השתנה הקצב.
כשבדקתי את מהירויות ההורדה ב HTTP לא הייתה בעיה.
האם ספק האינטרנט שלי (ברק) התחיל להגביל לי את רוחב הפס? אם לא, מה עוד יכול לגרום לבעיה?
כשבדקתי את מהירויות ההורדה ב HTTP לא הייתה בעיה.
האם ספק האינטרנט שלי (ברק) התחיל להגביל לי את רוחב הפס? אם לא, מה עוד יכול לגרום לבעיה?
אם אכן בזק בינלאוני לא משחקים במשחקים המלולכלכים האלה אז אני בהחלט אעבור אליהם. מה שמוזר לי זה שבמשך חודשיים לא היו לא בעיות בכלל, גם לא בסופי שבוע.
אני פשוט לא מבין את הרעיון שאני משלם לספק על קצב מסויים, אבל הוא לא מסוגל / מעוניין לספק לי אותו. נו טוב...
אני פשוט לא מבין את הרעיון שאני משלם לספק על קצב מסויים, אבל הוא לא מסוגל / מעוניין לספק לי אותו. נו טוב...
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4217
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
חברים ידוע ש012 נועלים פורטים שונים וכך ההורדות איטיות מאוד.014 כיום היא החברה היחידה שלא עושה את זה.
כל מי שמזוהה כמוריד כבד באופן אוטומטי נועלים לו את הפורטים בשעות שונות ובעיקר בסופי שבוע.
כל מי שמזוהה כמוריד כבד באופן אוטומטי נועלים לו את הפורטים בשעות שונות ובעיקר בסופי שבוע.
- Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
014 לא כאלו טובים כמו שעושים מהם.
עברתי מ 012 אליהם אחרי אינספור שרשורים שטענו שהם החברה היחידה שלא מגבילה מהירות ופורטים וכו' וכו'.
בינתיים לא התרשמתי מהם בכלל ובמצבים מסויימים 012 גם היו טובים יותר.
בקיצור אם עוברים אז תעברו לחודש ללא התחייבות במחיר מלא על מנת לבדוק אם אכן יש שיפור.
הדשא אצל השכן לא תמיד ירוק יותר.
עברתי מ 012 אליהם אחרי אינספור שרשורים שטענו שהם החברה היחידה שלא מגבילה מהירות ופורטים וכו' וכו'.
בינתיים לא התרשמתי מהם בכלל ובמצבים מסויימים 012 גם היו טובים יותר.
בקיצור אם עוברים אז תעברו לחודש ללא התחייבות במחיר מלא על מנת לבדוק אם אכן יש שיפור.
הדשא אצל השכן לא תמיד ירוק יותר.
שי
אני לא יודע אם הם טובים יותר או טובים פחות, היו לי בעיות עם 012 וכשעברתי ל014 נעלמו לי הבעיות האלו (לא שאין בעיות אחרות...), אבל, ופה האבל... יחד עם זאת עשיתי מנוי דרך SSL וכך הם לא יכולים לדעת למה אני מנצל את הפס ולפחות בינתיים (כמיט שנה וחצי) אני על ה 650KB קבוע...
אני מתאר לעצמי שזה שילוב של שתי האופציות ולאו דוקא ש014 "נדיבים" יותר...
גיא
אני מתאר לעצמי שזה שילוב של שתי האופציות ולאו דוקא ש014 "נדיבים" יותר...
גיא
גיא, אני ואתה ודי!
אולי כדאי להרוג כמה אגדות עממיות
SSL זה טוב כנגד תביעות עתדיות של האולפנים כנגד הספק וכנגד המוריד הרשע.
גם SSL ב HEADER נותן מידע בסיסי מחוייב ובכל מקרה ספקים לא ממש עושים DPI כדי לברר מה יש בפקטים.
זה דורש המון כח עיבוד ובנפחי התעבורה שלהם זה לא כדאי.
אותו כנ"ל כמעט הוא פורטים - מזמן לא מעניין את הספק שמתעדף/משנמך תעבורה לפי הסוג שלה ובמקרה שלנו - NNTP שניתן לזיהוי
בקלות וכנראה שזה פרוטוקול לא ממש עדיפויי.
כרגע HTTP ו SMTP תמיד יקבלו עדיפות כמהות העיקרית של הגלישה לדעתם של ה ISP ים .
דברים אחרים זוללי רוחב פס לפח
SSL זה טוב כנגד תביעות עתדיות של האולפנים כנגד הספק וכנגד המוריד הרשע.
גם SSL ב HEADER נותן מידע בסיסי מחוייב ובכל מקרה ספקים לא ממש עושים DPI כדי לברר מה יש בפקטים.
זה דורש המון כח עיבוד ובנפחי התעבורה שלהם זה לא כדאי.
אותו כנ"ל כמעט הוא פורטים - מזמן לא מעניין את הספק שמתעדף/משנמך תעבורה לפי הסוג שלה ובמקרה שלנו - NNTP שניתן לזיהוי
בקלות וכנראה שזה פרוטוקול לא ממש עדיפויי.
כרגע HTTP ו SMTP תמיד יקבלו עדיפות כמהות העיקרית של הגלישה לדעתם של ה ISP ים .
דברים אחרים זוללי רוחב פס לפח
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
SSL מסתיר את תוכן המידע שעובר בין המשתמש לשרת.
שילוב של פורט 80 + SSL נותן אבטחה מושלמת בתחום הזה.
זה אומר שאם מישהו רוצה לתבוע משתמש כזה, הוא צריך או לפענח את ההודעה (לא ממש פרקטי, יקח יותר מדי זמן ומאמץ וגם אז זה בעייתי בגלל אופי המידע ב-USENET) או לקבל את המידע מהספק USENET עצמו (כאן כבר תלוי עד כמה הספק רציני, איפה הוא נמצא בעולם וכו').
שילוב של פורט 80 + SSL נותן אבטחה מושלמת בתחום הזה.
זה אומר שאם מישהו רוצה לתבוע משתמש כזה, הוא צריך או לפענח את ההודעה (לא ממש פרקטי, יקח יותר מדי זמן ומאמץ וגם אז זה בעייתי בגלל אופי המידע ב-USENET) או לקבל את המידע מהספק USENET עצמו (כאן כבר תלוי עד כמה הספק רציני, איפה הוא נמצא בעולם וכו').
- jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
מהבדיקות שלי בבזק בין לאומי:
NNTP עם SSL בפורט 443 מקבל קצב מלא בכל שעות היום.
NNTP עם SSL בפורט 563 (ברירת המחדל) מקבל קצב נמוך של 5%-40%
NNTP בפורט 80 מקבל קצב של כ 60%-80%
NNTP בפורט 119 (ברירת המחדל) מקבל קצב נמוך במיוחד של כ 5%-25%
NNTP בפורט 119 (ברירת המחדל) מקבל קצב נמוך במיוחד של כ 5%-25%
האם משנים את הפורט מהתוכנה עצמה, או שזה עסק מורכב יותר?jpost כתב:מהבדיקות שלי בבזק בין לאומי:
NNTP בפורט 119 (ברירת המחדל) מקבל קצב נמוך במיוחד של כ 5%-25%...
אני מנסה לחבר את היוזנט על פורט 80, אך החיבור לא מצליח. מישהו יודע מה הסיבה ? (אני משתמש בתוכנת Newsleecher, בשרת גיגהניוז, וספק האינטרנט הוא ברק).
עדכון:
כאשר אני מוריד את האופציה של SSL, החיבור כן מצליח על פורט 80. מה ההסבר ?
עדכון:
כאשר אני מוריד את האופציה של SSL, החיבור כן מצליח על פורט 80. מה ההסבר ?