מספר שאלות לאחר חיבור הפלאזמה למחשב.
היום, סוף סוף, לאחר הכנות רבות חיברתי את המחשב לפלאזמה שלי
(PHILIPS 42` PF 9956). את כל הפרוצדורה ,אחד לאחד, בצעתי על פי המסמך שפרסם מרטין ( אני חייב להתחנף קצת ,אבל עם מסמך כזה קשה לעשות טעויות. שחקת אותה, מרטין). בכל זאת יש לי כמה שאלות:
1. את החיבור בין המחשב לפלאזמה עשיתי עם כבל DVI -DVI באורך 5 מ`(לא מהכבלים היקרים, עלה לי 180 ש"ח). האם לאורך הכבל ולדגם שלו יש השפעה על אכות התמונה ?
2. באחד השלבים התבקשתי להגדיר פרמטרים כמו: rate, refresh rate, polarity, scan ועוד מספר פרמטרים בחלונות "Advanced timing options" ו- "Custom Resolutions". איפה אני יכול למצוא את הערכים של הפרמטרים האלו ? ( בספר של הפלאזמה לא מצאתי וגם באינטרנט לא). האם יש השפעה על אכות התמונה אם לא נוגעים בפרמטרים האלה?
בסוף "הפרויקט" ראיתי מספר דוגמיות של קטעי HD-WMV שהורדתי מהאתר, האכות עדיין לא מושלמת אבל אני מאמין שעם מקצה שפורים נוסף אני יגיע לספוקי....
(PHILIPS 42` PF 9956). את כל הפרוצדורה ,אחד לאחד, בצעתי על פי המסמך שפרסם מרטין ( אני חייב להתחנף קצת ,אבל עם מסמך כזה קשה לעשות טעויות. שחקת אותה, מרטין). בכל זאת יש לי כמה שאלות:
1. את החיבור בין המחשב לפלאזמה עשיתי עם כבל DVI -DVI באורך 5 מ`(לא מהכבלים היקרים, עלה לי 180 ש"ח). האם לאורך הכבל ולדגם שלו יש השפעה על אכות התמונה ?
2. באחד השלבים התבקשתי להגדיר פרמטרים כמו: rate, refresh rate, polarity, scan ועוד מספר פרמטרים בחלונות "Advanced timing options" ו- "Custom Resolutions". איפה אני יכול למצוא את הערכים של הפרמטרים האלו ? ( בספר של הפלאזמה לא מצאתי וגם באינטרנט לא). האם יש השפעה על אכות התמונה אם לא נוגעים בפרמטרים האלה?
בסוף "הפרויקט" ראיתי מספר דוגמיות של קטעי HD-WMV שהורדתי מהאתר, האכות עדיין לא מושלמת אבל אני מאמין שעם מקצה שפורים נוסף אני יגיע לספוקי....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
1. אם זה עובד, אז אין בעיות.
2. בספר של הפלאזמה (או בנספח שלו) בד"כ יש פרטים כאלה. בד"כ קשה למצוא את מלוא הפרטים כולם. במקרה שלי אני בסוף הייתי צריך לייצר מספרים לבד (כי הם לא כתובים בשום מקום...).
2. בספר של הפלאזמה (או בנספח שלו) בד"כ יש פרטים כאלה. בד"כ קשה למצוא את מלוא הפרטים כולם. במקרה שלי אני בסוף הייתי צריך לייצר מספרים לבד (כי הם לא כתובים בשום מקום...).
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

tamiral,
לא הבנתי מדוע אתה רוצה שאנחנו נעשה את החיפוש כאשר פונקצית החיפוש פתוחה לכל חברי האתר
לא הבנתי מדוע אתה רוצה שאנחנו נעשה את החיפוש כאשר פונקצית החיפוש פתוחה לכל חברי האתר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כמובן ש-PowerStrip מותקן אצלי (עבדתי לפי המסמך).
שוב, השאלה שלי היא לגבי מספר פרמטרים שצריך להגדיר ב-PowerStrip כגון: refresh rate,scan rate,polarity,front porch וכו`
לא מצאתי בשום מקום אינפורמציה לגבי הערכים האלה.
שוב, השאלה שלי היא לגבי מספר פרמטרים שצריך להגדיר ב-PowerStrip כגון: refresh rate,scan rate,polarity,front porch וכו`
לא מצאתי בשום מקום אינפורמציה לגבי הערכים האלה.
- oferlaor
- מנהל

אופיר,
אם אין מספרים, אתה צריך להתחיל בניסויים...
מדובר במסך שהוא 1024 על 1024 INTERLACED (או ALIS בשמו המקצועי).
הוא בעייתי ביותר בחיבור ל-PC, מכיוון שמדובר בפיקסלים מלבניים ביותר. אפקטיבית יש למסך הזה במצב פרוגרסיבי 1024 על 512 (זאת הרזולוציה שאתה צריך לכוון עבורה). ביחס מסך של 16:9, אתה יכול לראות שהפיקסלים מאוד לא ריבועיים (בעיה ב-WINDOWS).
הייתי מתחיל עם 1024 על 512 בתדר 59.94HZ (תדר הסינכרון האנכי הרגיל)
אם אין מספרים, אתה צריך להתחיל בניסויים...
מדובר במסך שהוא 1024 על 1024 INTERLACED (או ALIS בשמו המקצועי).
הוא בעייתי ביותר בחיבור ל-PC, מכיוון שמדובר בפיקסלים מלבניים ביותר. אפקטיבית יש למסך הזה במצב פרוגרסיבי 1024 על 512 (זאת הרזולוציה שאתה צריך לכוון עבורה). ביחס מסך של 16:9, אתה יכול לראות שהפיקסלים מאוד לא ריבועיים (בעיה ב-WINDOWS).
הייתי מתחיל עם 1024 על 512 בתדר 59.94HZ (תדר הסינכרון האנכי הרגיל)
סתם לצורך הלימוד קראתי שבשידור PAL הדגימה היא 25B/S ולכן התדר הנכון צריך להיות במיכפלות של 25 כלומר 50 ,75 וכך הלאה האם זה נכון?oferlaor כתב:
הייתי מתחיל עם 1024 על 512 בתדר 59.94HZ (תדר הסינכרון האנכי הרגיל)...
http://www.xpmediacentre.com.au/communi ... light=6600
אופיר28 כתב:וואו !! עכשיו הפתעת אותי. עד היום חשבתי שהמסך הזה הוא ברזולוציה 480X852 ( זה גם מה שמוגדר בחוברת המקורית של המסך).
אז מה זה אומר בעצם , שבמסך ALIS לא ניתן להגיע לאותה אכות כמו במסכים אחרים ,בחיבור למחשב ?...
מצטער על התגובה המיותרת האחרונה ( טעות של מתחילים...)
עופר, אתה בטוח לגבי הרזולוצייה של ה- PHILIPS 42 PF 9956 ?
ב- SPEC של המסך ( מופיע על גבי CD שהגיע עם המסך ), מצוין במפורש שהרזולוציה היא 480X852P ?
ואם בכל זאת המסך הוא מסוג ALIS, שוב השאלה:
אז מה זה בעצם , שבמסך ALIS לא ניתן להגיע לאותה אכות כמו במסכים אחרים ,בחיבור למחשב ?
עופר, אתה בטוח לגבי הרזולוצייה של ה- PHILIPS 42 PF 9956 ?
ב- SPEC של המסך ( מופיע על גבי CD שהגיע עם המסך ), מצוין במפורש שהרזולוציה היא 480X852P ?
ואם בכל זאת המסך הוא מסוג ALIS, שוב השאלה:
אז מה זה בעצם , שבמסך ALIS לא ניתן להגיע לאותה אכות כמו במסכים אחרים ,בחיבור למחשב ?