צלילים אנלוגיים עוטפים וכו...

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
shineon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

גם אני התחדשתי ב vpi scout עם ראש Dynavector 20X שהורכב עליו כבר במפעל. תמצאו אותי על הספה בסלון שומע מוזיקה ומחייך חיוך אנלוגי :mrgreen:

שמרתי על אוסף התקליטים שלי, מתוכם כאלה שקניתי לפני קרוב ל 20 שנה והחיבור המחודש למוזיקה ששמעתי אז מעלה זכרונות, מחשבות והרבה רגש.

עכשיו אני יכול גם להבין את מורעלי הויניל - יש משהו "פתייני" בסאונד האנלוגי החם והעוטף שגורם לך לפתוח את האוזניים והלב (וכשצריך גם את הארנק - אני מחכה לשלוש מנורות NOS שהזמנתי מארה"ב שיחליפו את אלה שהגיעו עם הפונו סטייג' -EAR 834P :)).

זהו, הגיע הזמן לנוח ולהתבשם במוזיקה טובה אחרי מסע שדרוגים מסיבי... החברים שלי חושבים שירדתי מהפסים ואולי הם גם צודקים.

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #2 

צודקים גם צודקים . אבל לך תסביר להם כמה אתה נהנה והם לא ... :lol:
חוץ מזה - תתחדש ותהנה . (f)
לו הייתי רוטשילד ...

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #3 

תתחדש ותהנה! זהו פטיפון רציני ביותר.. (Y) (Y)

Tsfir
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 280
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

יופי של פטיפון.
תתחדש ותהנה.

אכן יש משהו בפטיפון שאין במקור דיגיטלי - אין לי מושג ירוק מהוא, ולמרות שניסיתי עמוק עמוק להבין מה שונה במוזיקה בין פטיפון ו CD ופשוט לא הצלחתי להבין ולהסביר במילים מהוא.
אני רק יודע שגם אם הייתי בת יענה עם שלוש אצבעות בלבד הייתי יכול להגיד שמאז הפטיפון האיכותי שנקנה בקיץ האחרון אני יכול לספור על כף יד אחת את מספר הפעמים שהקשבתי ל - CD.
עם מספר הערות :
(א) עברה יותר מחצי שנה מאז קניית הפטיפון האיכותי ....
(ב) מבחינת הדגם של ה CD הוא לא מבייש ונחשב בעיני רבים CD איכותי בהחלט.
(ג) הרגלי שמיעת מוזיקה הם כמעט כול יום.

יש שיגידו שזה היופי הפיזי של התקליט המסתובב...
יש שיגידו שזה הצליל האהוב של הילדות...
באמת שאין לי יכולת לטעון אחרת הוא להצדיק
אבל אני יודע בוודאות, שכשאני שומע מפטיפון זה פשוט התאהבות, אהבת אמת שאף אחד לא יכול לקחת - כל צליל מרטיט את הלב, הכלים נשמעים לתוך עומקי הנשמה, עם כול תנועת כינור אני ממש יכול להרגיש את הזרוע מניפה את הקשת ומניחה את הכינור עליה. דמעות זולגות מעיני על כל משפט מרטיט של קול זמר ...
אין מילים להגדיר את ההרגשה...
עם ה CD - אני יכול לבחון שוב ושוב עד כה הצליל מדויק, ונקי,מפוקס... אבל במשך עשרות השנים עם המקור הדיגיטלי.
דמעה אחת לא זלגה מעיני.

הנאה אמיתית

צפיר

shineon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

(אצלי בבית לפחות) הצליל הדיגיטלי יותר מדויק, דינמי ומפורט אבל הצליל האנלוגי נשמע יותר משכנע ומוזיקלי.

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011

שליחה #6 

אני לא יכול להגיד שזה מזכיר לי את הילדות כי נולדתי 4 שנים אחרי שהCD יצא, אבל אני נהנה מהסאונד המלא, ובניגוד למה שאתה אומר, המדוייק (אולי רק אצלי) של הויניל.

תתחדש, ותעשה חיים (Y) :wink:

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #7 

ברכות ברכות ברכות...........
אני חושב שבאמת מגיע לך עכשיו להנות כבר אחרי השקעה מרובה , אכן כן אנלוגיש הכי הכי...

שבוע טוב. (Y)

תמונות.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

תתחדש ותהנה !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #9 

(Y) כל הכבוד, בוא תחלוק את השיקולים בעד ה-Scout

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395

שליחה #10 

shineon כתב:גם אני התחדשתי ב vpi scout עם ראש Dynavector 20X שהורכב עליו כבר במפעל. תמצאו אותי על הספה בסלון שומע מוזיקה ומחייך חיוך אנלוגי :mrgreen:

שמרתי על אוסף התקליטים שלי, מתוכם כאלה שקניתי לפני קרוב ל 20 שנה והחיבור המחודש למוזיקה ששמעתי אז מעלה זכרונות, מחשבות והרבה רגש.

עכשיו אני יכול גם להבין את מורעלי הויניל - יש משהו "פתייני" בסאונד האנלוגי החם והעוטף שגורם לך לפתוח את האוזניים והלב (וכשצריך גם את הארנק - אני מחכה לשלוש מנורות NOS שהזמנתי מארה"ב שיחליפו את אלה שהגיעו עם הפונו סטייג' -EAR 834P :)).

זהו, הגיע הזמן לנוח ולהתבשם במוזיקה טובה אחרי מסע שדרוגים מסיבי... החברים שלי חושבים שירדתי מהפסים ואולי הם גם צודקים.
...
לשינאון,
תתחדש ותהנה !
תמונות

Tsfir כתב:יופי של פטיפון.
תתחדש ותהנה.

אכן יש משהו בפטיפון שאין במקור דיגיטלי - אין לי מושג ירוק מהוא, ולמרות שניסיתי עמוק עמוק להבין מה שונה במוזיקה בין פטיפון ו CD ופשוט לא הצלחתי להבין ולהסביר במילים מהוא.
אני רק יודע שגם אם הייתי בת יענה עם שלוש אצבעות בלבד הייתי יכול להגיד שמאז הפטיפון האיכותי שנקנה בקיץ האחרון אני יכול לספור על כף יד אחת את מספר הפעמים שהקשבתי ל - CD.
עם מספר הערות :
(א) עברה יותר מחצי שנה מאז קניית הפטיפון האיכותי ....
(ב) מבחינת הדגם של ה CD הוא לא מבייש ונחשב בעיני רבים CD איכותי בהחלט.
(ג) הרגלי שמיעת מוזיקה הם כמעט כול יום.

יש שיגידו שזה היופי הפיזי של התקליט המסתובב...
יש שיגידו שזה הצליל האהוב של הילדות...
באמת שאין לי יכולת לטעון אחרת הוא להצדיק
אבל אני יודע בוודאות, שכשאני שומע מפטיפון זה פשוט התאהבות, אהבת אמת שאף אחד לא יכול לקחת - כל צליל מרטיט את הלב, הכלים נשמעים לתוך עומקי הנשמה, עם כול תנועת כינור אני ממש יכול להרגיש את הזרוע מניפה את הקשת ומניחה את הכינור עליה. דמעות זולגות מעיני על כל משפט מרטיט של קול זמר ...
אין מילים להגדיר את ההרגשה...
עם ה CD - אני יכול לבחון שוב ושוב עד כה הצליל מדויק, ונקי,מפוקס... אבל במשך עשרות השנים עם המקור הדיגיטלי.
דמעה אחת לא זלגה מעיני.

הנאה אמיתית

צפיר
...
(Y)
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

shineon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

yairf כתב:(Y) כל הכבוד, בוא תחלוק את השיקולים בעד ה-Scout
...
לא שברתי את הראש יותר מדי - שמעתי את הפטפון אצל אבי יפה במקרה (הגעתי לשם למטרה אחרת). הוא היה מחובר למגבר פשוט של קיימברידג' אודיו ולרמקולים של פוקל וניגן תקליטים ישנים בעוצמה נמוכה ברקע. גם בתנאים לא אופטימליים התרשמתי מהצליל הפתוח והבמה הגדולה והרחבה.

את ההחלטה לקנות פטפון קיבלתי כמה חודשים מאוחר יותר. קראתי את הביקורות באינטרנט וחוות דעת ב vinylAsylum והחלטתי ללכת על הscout. אהבתי את המבנה המינימליסטי של הפטפון, את זה שהמנוע יושב בגוף נפרד ואת האופציות לשדרוג.

את EAR 834P קניתי על סמך הרבה חוות דעת שמצאתי ב vinylAsylum. אין לי הרבה מקום להעמיד ציוד והייתי חייב פונוסטייג' קטן מימדים. אורי יפה המליץ לי על ה Audio Research PH5 ועל סמך מה שקראתי מדובר אמנם בפונוסטייג' טוב יותר (ויקר יותר) אבל לא היה לי מקום בשבילו (תמונות של כל הsetup בקרוב מאוד).

מצאתי ב vinylAsylum הרבה פוסטים מעניינים בנוגע לשדרוג ה EAR 834P - מהחלפת המנורות לNOS ועד שידרוגים של המעגלים החשמליים והחלפת השנאי הפנימי. הראש שהגיע עם הפטפון מוציא 1mV כך שאני לא משתמש בשנאי - בדקתי את הצליל עם ובלי ולא אהבתי את התוצאות שהוא נותן - יכול להיות שהוא צריך לעבוד על מנת להגיע לצליל מיטבי?

אהבתי את חוות הדעת שקראתי, את זה שהפונוסטייג' הבסיסי יכול לשמש כבסיס לשדרוגים שמשפרים את הצליל שלו משמעותית ואת זה שיש מאחוריו קהילה גדולה של משתמשים שמוכנים להשקיע את הזמן והמאמץ על מנת לשפר אותו ומשתפים אחד את השני בידע שלהם. הזמנתי מארה"ב שלוש מנורות NOS של Amperex על סמך המלצות.

לא היתה לי דרך לשמוע את כל הציוד מחובר ביחד אצלי בסלון כך שהיה פה אלמנט של סיכון אבל אני מרוצה מאוד מהתוצאות, למרות שלפני שהראש נפתח לא הייתי בטוח שזה יעבוד...

איך זה נשמע? אני יכול להגיד שהתרגשתי מאוד לשמוע שוב תקליטים שלא שמעתי המון זמן ולגלות עד כמה שהם נשמעים טוב! הצליל גדול, משכנע, מפורט, הבמה יפה, הבאס מלא, הצלילים הגבוהים אווריריים (זה הולך רק להשתפר עם המנורות שהזמנתי), הדינמיקה של הצליל מפתיעה מאוד ואני שומע פחות חריקות, קליקים ורחשים ויותר מוזיקה.

shineon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

תמונות :-)
זה אמנם פגם קוסמטי אבל לא אהבתי שפלטת האקריליק הגיעה עם סימנים כנראה כתוצאה מריקאציה כימית עם חומרי האריזה. אורי יפה בקש ממני לשלוח לו תמונה לטיפול vpi. מבחינתי זה לא ממש משנה מכיוון שהנחתי על הפלטה מרבד מגרפית - Boston Audio MAT1 שמבודד את התקליט מהפלטה
 זה אמנם פגם קוסמטי אבל לא אהבתי שפלטת האקריליק הגיעה עם סימנים כנראה כתוצאה מריקאציה כימית עם חומרי האריזה. אורי יפה בקש ממני לשלוח לו תמונה לטיפול vpi. מבחינתי זה לא ממש משנה מכיוון שהנחתי על הפלטה מרבד מגרפית - Boston Audio MAT1 שמבודד את התקליט מהפלטה
זרוע JMW9 וראש Dynavector 20x שהגיעו מותקנים מראש על הscout.
 זרוע JMW9 וראש Dynavector 20x שהגיעו מותקנים מראש על הscout.
הscout יושב על Gingko Cloud 9 (פלטת אקריליק וכדורי גומי לשיכוך רעידות) ומכוסה במכסה יעודי. בצד שמאל הפונוסטייג' ומאחורנית כבלי חשמל של JPS ו Acoustic Zen ואינטרקונקטים של Acoustic Zen - המבזק גורם להם "לזהור". מישהו כאן כתב שמי שמשקיע בכבילה יקרה עושה זאת
 הscout יושב על Gingko Cloud 9 (פלטת אקריליק וכדורי גומי לשיכוך רעידות) ומכוסה במכסה יעודי. בצד שמאל הפונוסטייג' ומאחורנית כבלי חשמל של JPS ו Acoustic Zen ואינטרקונקטים של Acoustic Zen - המבזק גורם להם "לזהור". מישהו כאן כתב שמי שמשקיע בכבילה יקרה עושה זאת

shineon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

תמונות נוספות
הרמקולים יושבים על Boston Audio Tune Blocks - דיסקיות מגרפית שעוזרות לבודד אותם מהריצוף בבית. לא רציתי להניח אותם על רצפת העץ מכיוון שהם עומדים על ספייקס. מילאתי את הרמקולים בחול לפי המלצות היצרן. אם מישהו צריך חול הידרופובי נשארו לי 30 ק"ג ואפשר לבוא ולק
 הרמקולים יושבים על Boston Audio Tune Blocks - דיסקיות מגרפית שעוזרות לבודד אותם מהריצוף בבית. לא רציתי להניח אותם על רצפת העץ מכיוון שהם עומדים על ספייקס. מילאתי את הרמקולים בחול לפי המלצות היצרן. אם מישהו צריך חול הידרופובי נשארו לי 30 ק"ג ואפשר לבוא ולק
מגבר ונגן תקליטורים. 
<br />נגן התקליטורים יושב על קונוסים קרמיים DH Cones שמשפרים את הבמה והפרוט. מעליו הנחתי שתי פלטות עץ שישבו עד לא מזמן מתחת לרמקולים (על מנת לא לפגום ברצפת העץ). הפלטות מוסיפות למשקל של הCDP כך שהוא לא מחליק ע&quot;ג הקונוסים, ואני מניח שהם עו
 מגבר ונגן תקליטורים.
נגן התקליטורים יושב על קונוסים קרמיים DH Cones שמשפרים את הבמה והפרוט. מעליו הנחתי שתי פלטות עץ שישבו עד לא מזמן מתחת לרמקולים (על מנת לא לפגום ברצפת העץ). הפלטות מוסיפות למשקל של הCDP כך שהוא לא מחליק ע"ג הקונוסים, ואני מניח שהם עו
מבט כולל על המערכת:
<br />
<br />רמקולים: Vienna Acoustics Mozart
<br />הגברה: Sugden A21a
<br />נגן תקליטורים: Sugden CD21
<br />פונוסטייג' : EAR 834P
<br />פטפון: VPI Scout
<br />כבלים: Acoustic Zen (חשמל, אינטרקונקטים וכבלי רמקול).
<br />
<br />מתחת לפלטה יושב DVD של Pioneer שקניתי בסופר מרקט - א
 מבט כולל על המערכת:

רמקולים: Vienna Acoustics Mozart
הגברה: Sugden A21a
נגן תקליטורים: Sugden CD21
פונוסטייג' : EAR 834P
פטפון: VPI Scout
כבלים: Acoustic Zen (חשמל, אינטרקונקטים וכבלי רמקול).

מתחת לפלטה יושב DVD של Pioneer שקניתי בסופר מרקט - א

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #14 

(Y)

דווקא הפיונייר יוש ב על הריצפה ?
תחליף בינו לבין ה- Sugden ... :roll:
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #15 

פרט שולי שעלה לי גם לראש ... החלפת תקליטים ( וזה קורה יותר מ CD ... )
נעשית בכריעה, אני מקווה שהלומבגו שלך במצב טוב ... אני עם שלי לא הייתי מסתדר.

אבל שוב ... תתחדש ותהנה (Y)
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

shineon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

efib כתב:פרט שולי שעלה לי גם לראש ... החלפת תקליטים ( וזה קורה יותר מ CD ... )
נעשית בכריעה, אני מקווה שהלומבגו שלך במצב טוב ... אני עם שלי לא הייתי מסתדר.

אבל שוב ... תתחדש ותהנה (Y)
...
בגילי אני עדיין מסתדר. המערכת יושבת נמוך כך שגם החמוסה תוכל להשתמש בה - הפטפון החדש מסקרן אותה מאוד וזו גם הסיבה שהשקעתי בכיסוי תואם :mrgreen: מותר לה להחליף דיסקים ולראות סרטים בdvd - הפטפון מחוץ לתחום!
חמוסה אודיופילית
 חמוסה אודיופילית

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #17 

:lol: (Y)
תתחדשו ותהנו !