yairf כתב:
כל הכבוד, בוא תחלוק את השיקולים בעד ה-Scout
...
לא שברתי את הראש יותר מדי - שמעתי את הפטפון אצל אבי יפה במקרה (הגעתי לשם למטרה אחרת). הוא היה מחובר למגבר פשוט של קיימברידג' אודיו ולרמקולים של פוקל וניגן תקליטים ישנים בעוצמה נמוכה ברקע. גם בתנאים לא אופטימליים התרשמתי מהצליל הפתוח והבמה הגדולה והרחבה.
את ההחלטה לקנות פטפון קיבלתי כמה חודשים מאוחר יותר. קראתי את הביקורות באינטרנט וחוות דעת ב vinylAsylum והחלטתי ללכת על הscout. אהבתי את המבנה המינימליסטי של הפטפון, את זה שהמנוע יושב בגוף נפרד ואת האופציות לשדרוג.
את EAR 834P קניתי על סמך הרבה חוות דעת שמצאתי ב vinylAsylum. אין לי הרבה מקום להעמיד ציוד והייתי חייב פונוסטייג' קטן מימדים. אורי יפה המליץ לי על ה Audio Research PH5 ועל סמך מה שקראתי מדובר אמנם בפונוסטייג' טוב יותר (ויקר יותר) אבל לא היה לי מקום בשבילו (תמונות של כל הsetup בקרוב מאוד).
מצאתי ב vinylAsylum הרבה פוסטים מעניינים בנוגע לשדרוג ה EAR 834P - מהחלפת המנורות לNOS ועד שידרוגים של המעגלים החשמליים והחלפת השנאי הפנימי. הראש שהגיע עם הפטפון מוציא 1mV כך שאני לא משתמש בשנאי - בדקתי את הצליל עם ובלי ולא אהבתי את התוצאות שהוא נותן - יכול להיות שהוא צריך לעבוד על מנת להגיע לצליל מיטבי?
אהבתי את חוות הדעת שקראתי, את זה שהפונוסטייג' הבסיסי יכול לשמש כבסיס לשדרוגים שמשפרים את הצליל שלו משמעותית ואת זה שיש מאחוריו קהילה גדולה של משתמשים שמוכנים להשקיע את הזמן והמאמץ על מנת לשפר אותו ומשתפים אחד את השני בידע שלהם. הזמנתי מארה"ב שלוש מנורות NOS של Amperex על סמך המלצות.
לא היתה לי דרך לשמוע את כל הציוד מחובר ביחד אצלי בסלון כך שהיה פה אלמנט של סיכון אבל אני מרוצה מאוד מהתוצאות, למרות שלפני שהראש נפתח לא הייתי בטוח שזה יעבוד...
איך זה נשמע? אני יכול להגיד שהתרגשתי מאוד לשמוע שוב תקליטים שלא שמעתי המון זמן ולגלות עד כמה שהם נשמעים טוב! הצליל גדול, משכנע, מפורט, הבמה יפה, הבאס מלא, הצלילים הגבוהים אווריריים (זה הולך רק להשתפר עם המנורות שהזמנתי), הדינמיקה של הצליל מפתיעה מאוד ואני שומע פחות חריקות, קליקים ורחשים ויותר מוזיקה.