יש לי פלזמה פיוניר PDP 42MVE1 כבת שנה וחצי (1500 שעות עבודה), מחוברת ב-SVideo ל-Yes, RGB למחשב ו-Component לנגן DVD. אני מרבה לראות סרטים דרך המחשב, ואוהב לראות אותם בפורמט הנכון, מה שלרוב משאיר שני פסים אופקיים צרים למעלה ולמטה. לפני כמה זמן, פתאום התחלתי לשים לב שכעבור כחצי שעה עד שעה של צפיה בסרט, באזור השחור בצד ימין תחתון של המסך מתחילים לרצד פיקסלים! אתם יכול לדמיין את ההיסטריה כשגיליתי את זה לראשונה. העובדה שהפיקסלים ריצדו רק באיזור השחור מיד העלתה אצלי חששות של צריבה (?!) ולכן העברתי לטלויזיה (מסך מלא) בשביל לראות מה קורה שם. להפתעתי, ברגע שחזרתי למסך מלא, לא הצלחתי לראות את ריצוד הפיקסלים, וכשחזרתי לסרט אכן הריצוד נפסק. רק לאחר מספר דקות של צפיה (פחות ממוקדם), הריצוד חזר.
יש להדגיש שאופן הופעת הריצוד הינה הדרגתית. בהתחלה זה פיקסלים בודדים בתדירות נמוכה, ולאט לאט זה גובר. מחשש שזה מזיק, מעולם לא השארתי את זה הרבה זמן בשביל לראות כמה זה מתגבר.
החשד הראשון שלי היה באופן החיבור של המחשב, או אולי אפילו בנגן, אז עשיתי ניסוי וצפיתי בשידורים מ-Yes במצב 4:3, ולדאבוני, גם כך הריצוד הופיע לאחר דקות ארוכות של צפיה. מצורפות תמונות שמראות את הריצוד. גם כאן הריצוד היה אך ורק בצד ימין תחתון של המסך.
דבר נוסף שחשבתי שעלול לגרום לכך, היה משחקים שעשיתי עם הקונפיגורציה של הטלויזיה בתפריט טכנאיים. השוותי עם חבר שיש לו את אותה טלויזיה, והקינפוג היה זהה.
הדבר האחרון שנשאר (מלבד הנורא מכל), זה העובדה שרמקול הסנטר נמצא בערך באזור הבעייתי (מתחת לטלויזיה בצד ימין), כמו גם כרטיס USB WIFI. אני ממש לא מאמין שאלה עלולים להיות הגורמים, אז אפילו לא ניסיתי להזיזם.
מה אתם חושבים? יש איזה רעיון? אשמח לנסות כל דבר שעשוי לעזור
פיקסלים מרצדים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים