הקרב האגדי בין לוג'יטק למיקרוסופט כנראה לא עוצר גם כאן
הייתי מעוניין בהמלצה, איזה שלט עדיף לאילו שימושים (ואנא נסו לתת חוות דעת נייטרלית ולא מושפעת ).
מצד אחד המיקרוסופט בעל מחיר סביר, ויעבוד מצויין במערכת MCE או VMC.
באילו מכשירים אפשר לתמוך איתו? רק בממיר ובHTPC? או שאפשר לקבוע גם כפתור לכיבוי והדלקת טלוויזיה?
מנגד, הלוג'יטק (כנראה הרמוני 525) יכול לשלוט בנוסף על הוידאו, DVD, טלוויזיה (אם אי אפשר בMS),וכמובן מאקרו, אך נראה שהוא פחות קליל וידידותי מזה של MS, וכמובן תג המחיר גבוה יותר.
אתה חייב את הקיט של השלט של מיקרוסופט בשביל העברת ערוצים אוטומטית לצורך הקלטות מהממיר.
כדי לשלוט על כל המכשירים האחרים (וגם להחליף את השלט של מיקרוסופט), יש צורך *בנוסף* בשלט אוניברסלי דוגמת הלוג'יטק. אבל הלוג'יטק יקר מאוד וניתן להשיג גם שלטים אוניברסליים מצויינים במחיר של כ-20 דולר, דוגמת השלט היפה הבא של סוני: http://www.bhphotovideo.com/c/product/4 ... ntrol.html
אגב (וסליחה על ההודעה הכפולה מראש) - האם ניתן לתכנת כל כפתור וכפתור בשלט של MS לפי בחירתי?
אם לדוגמא אני מעוניין שהמדיה סנטר יעלה אוטומטית בבוט של המחשב (ככה שלא צריך ללחוץ כלום, הוא נפתח לבד),
ואני יכול בעצם לוותר על הכפתור בשלט, אני יכול לסדר כפתור כיבוי אחד למחשב (ימני) שמאלי לטלוויזיה ואת הכפתור של המדיה סנטר בעצם לשייך לדוגמא לממיר?
הקיט של מיקרוסופט כולל שלט, מקלט IR ומשדר IR.
השלט והמקלט מיועדים לשליטה על המדיה סנטר.
המשדר מיועד להעברת ערוצים בממיר ממנו תקליט. כשהמדיה סנטר מתחיל להקליט, הוא תחילה מעביר את הממיר לערוץ המתוכנת ואז מתחיל להקליט, וזה למעשה מונע ממך את הכאב ראש בלתכנת פעמיים - פעם במחשב ופעם בממיר שיעבור לערוץ.
כשרוכשים שלט אוניברסלי, לאחר סיום התכנות שלו מאפסנים בבוידעם את השלט של מיקרוסופט יחד עם השלטים של שאר המכשירים.
המקלט IR והמשדר IR עדיין נשארים מותקנים, ואת השלט האוניברסלי אתה מתכנת שיחליף את כל השלטים לרבות זה של מיקרוסופט. כלומר, השלט המקורי נהיה מיותר אך לא המקלט שלו!
ניתן לתכנת שלט מקורי של מיקרוסופט, אולם האפשרויות די מוגבלות.
בלי קשר לשלט, ניתן לתכנת עליה אוטומטית של המדיה סנטר בעליית מערכת ההפעלה.
הבנתי אותך - אז בעצם כדי שתהיה אפשרות קליטה במחשב של הIR אני צריך את המקלט ומשדר הIR של מיקרוסופט.
אכן אם הבנתי את מה שציינת, לכך התכוונתי.
ראיתי בתמונות של השלט של MS שבעצם יש רק 2 כפתורי שליטה לכיבוי - אחד כנראה לטל' ואחד למחשב.
אני מעוניין שתהיה אפשרות לכבות גם את הממיר מאותו שלט.
אז יש איזושהי אפשרות לתכנת את השלט של המדיה סנטר של MS?
יש לו אופצית "לימוד"?
כמו כן - נניח שהצלחתי להפוך כפתור אחד לאחר, האם ניתן להחזיר את המצב אחורה?
לאפס אותו בעצם?
נאמר שעשיתי מכפתור המדיה סנטר כפתור כיבוי כלשהו, אפשר להסב אותו חזרה להיות כפתור פתיחת מדיה סנטר?
למה לכבות את הממיר? אם הוא כבוי, המדיה סנטר לא יוכל להעביר ערוץ וכמובן שלא תוכל להקליט...
השלט של מיקרוסופט מצויין לשליטה על הדלקה וכבוי המחשב והטלויזיה. את הממיר אני הייתי משאיר דלוק...
פיקסיס, אם אני קונה - אני אקנה את המקורי...
האם יש הסבר ברור לכיצד ל"למד" את השלט מה שאני רוצה?
ולא פחות חשוב - איך אני למעשה גורם לו "לשכוח" או לחזור לברירת מחדל?
אמנם קצת חופר ( אבל אני מעדיף לדעת ולהיות מוכן לפני הקנייה מאשר להצטער שלא התעניינתי קצת יותר לפני.
OShapir, אני מעוניין לכבות את הממיר בזמן שהHTPC כבוי - לדוגמא בלילות, או בזמנים בהם פשוט אין שימוש בממיר או אין צורך בהקלטה (ברור לי שכמובן הוא לא יוכל להקליט במידה ויהיה כבוי - במידה ויהיה צורך בהקלטה אני פשוט אדאג להשאיר אותו דלוק).
כמו כן במידה ואקבע הקלטות קבועות אז באמת אפשר להשאיר אותו דלוק באופן קבוע.
אני מניח שיש הסבר ברור (אם לא בהוראות המצורפות אז באינטרנט בטוח יש) כיצד לתכנת את השלט. אין לי מושג לגבי שחזור הגדרות יצרן, אבל אני מניח שיש קוד לזה שמקישים על השלט (לי יש שלט תואם מיקרוסופט ללא יכולות לימוד שכרגע מאופסן בבוידעם ואותו מחליף השלט האוניברסלי, אז אני לא ממש מומחה).
ניתן בעזרת השלט להכניס ולהוציא את המחשב אל/מ מצב שינה (חסכון באנרגיה), אך לא ניתן לכבות לגמרי. ניתן, באמצעות הגדרות נכונות של מערכת ההפעלה וה-BIOS, גם לגרום לכך שהמחשב יתעורר אוטומטית ממצב השינה לצורך הקלטות.
השלט של לוג'יטק הוא פשוט תענוג ובלי קשר אם יש מדיה סנטר או אין - בלחיצה אחת עובר ממצב למצב ומכבה-מדליק כל מכשיר רלוונטי.
במקום 10 שלטים בסלון יש רק אחד - קל ונוח לתפעול.
כמו שהסבירו לך בשירשור למחשב אין יכולת קליטת של IR (אלא אם כן המארז או הלפטופ שלך מגיע עם קליטה מובנית) , זו הסיבה שאתה צריך לקנות ערכה של מיקרוסופט או Hauppauge שכוללת קולט IR ושלט.
עכשיו לגבי השלט של לוגיטק:
לשלט הזה יש יכולת לשלוט על רוב המכשירים בסלון בקלות , כל מה שצריך זה חיבור USB במחשב ואינטרנט , התוכנה של לוגיטק מתחברת למסד נתונים שלהם דרך הרשת והשלט יכול לזהות יותר מ250,000 מכשירים , זה כולל ממיר של HOT ויס, מגבר DVD , וידאו , CD , טלויזיה , מזרימדיה , ממיר לוויני, מחשבים וכו וכו וכו , אם המכשיר המבוקש לא נמצא במאגר של לוגיטק יש אפשרות ללמד את השלט מהשלט המקורי של המכשיר.
יתרון נוסף למכשיר זה יכולת לשלוט על מספר מכשירים במקביל ,יש בשלט הגדרה של פעילות, לפעילות אפשר לצרף מספר מכשירים , שעוברים לפעילות מסויימת השלט יודע להדליק את המכשירים שמשתתפים בפעילות ואפילו להעביר לערוצים הנכונים בכל מכשיר בהתאם לפעילות ,
למשל בפעילות של ממיר HOT אצלי משתתפים הפלזמה הממיר של הוט והמגבר - בהפעלה ראשונה השלט מדליקה את הטלויזה הממיר והמגבר אחרי זה השלט מעביר את הפלזמה לערוץ HDMI הנכון ומעביר את המגבר לערוץ TV בצורה אוטומטית , השליטה מתחלקת בהתאם למכשיר לדוגמא החלפת ערוצים במכשיר HOT והוליום במגבר , יש אפשרות להגדיר כל כפתור בשלט עד לרמת הפעולה והמכשיר , יש אפשרות להגדיר אם השלט מדליק ומכבה מכשירים בקיצור סופר דינמי ומומלץ.