בא לי להתאבד,יש לי טלויזית Philips 42PF9641D יש לה 1080P?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8132
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 474 פעמים

שליחה #21 

Yellow_Blue כתב: בכל מקום גם באינטרנט רשום 1920X1080P אני לא מבין את זה
...
הטלביזיה שלך ( ולמעשה כל פלזמה או LCD ) מציגה תמונה פרוגרסיבית ללא קשר לסיגנל המשודר.
גם כשאתה שולח 576i ( שידור PAL ) היא עושה De-Interlace על מנת להציג סיגנל פרוגרסיבי. אותו הדבר ב 1080i ולכן אני מניח, רשום 1920X1080P שזו התמונה המוצגת... עד כאן הכל טוב, יפה ונכון.

השאלה היא מה רשום בטבלה של קליטת הסיגנל המשודר, ואם הבנתי נכון רשום 1080i.
למה זה ככה ? אין לי מושג, אבל אם רשום 1080i אז אף אחד לא עבד עליך. פשוט צריך לשים לב לפרטים הקטנים.
בכל מקרה, לא אסון גדול. כמו שהציעו לך, תעביר את ה Xbox ל 1080i,
מקסימום הטלביזיה שלך ( המעבד שלה ) יעבוד קצת קשה ( De-Interlace ).

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

amitgba
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

אם אתה רוצה להחליף [לא שאתה צריך ] אז תבקש להחליף לפיליפס 9632.
היי,זה רק אני או שאני רואה dvd של פיוניר שם למטה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #23 

לא צריך להתרגש כ"כ.

כפי שהסבירו, המסך עצמו הוא FULL HD.

אין מקורות 1080P60 בעולם עבור התחום הפרטי (שעל זה אנחנו מדברים) נכון לרגע זה.

ולכן ההבדל העיקרי בין 1080P לבין 1080i הוא מי בפועל מבצע את ה-DEINTERLACING, האם המקור (ה-PS3 שלך במקרה הזה) או המסך.

במסכים מהדור הקודם (שזה כל מה שהיה עד לפני שנה), לא היתה אפשרות הכנסת תכני 1080P ו-1080sf24 דרך HDMI. משמעות הדבר שהמסך צריך לבצע את ה-DEINTERLACING.

בדור האחרון, המסכים קיבלו יכולת כזו ועכשיו לא היה צריך לבצע DEINTERLACING.

בפועל, רוב האנשים (במיוחד על גבי מסך 42") לא ממש יבחינו בהבדל מטורף בין השניים. יתכן שפה ושם יהיו יותר ARTIFACTS, אבל הם לרוב מסוג הדברים שניתן יהיה להבחין בסצינות מהירות במרחק קצר מאוד מהמסך.

מה שזה אומר לך בפועל הוא שהמסך שלך צריך לבצע את ה-DEINTERLACING. זה לא סוף העולם ובטח לא סיבה להחזיר מסך שעד כה נהנת ממנו ובוודאי שבוודאי שלא לחשוב מחשבות אובדניות בנוגע.

יש בכלל אי הסכמה האם במרחק צפיה של 3-3.5 מ' אפשר בכלל להבחין בין 1080P ל-1080i על גבי מסך כזה. אני בכלל לא בטוח שניתן...

כמו שאמרו, אם אתה בכ"ז חושב שרומת ואתה רוצה לשדרג, כדאי לשקול שדרוג ל-9632 או 9732, שכוללים שיפורים די משמעותיים בטכנולוגיה שלהם (100HZ). עם זאת, אין לי ספק שההפרש במחירים שיכולים להציע לך, במיוחד לאחר 4 חודשים, לא תהיה זולה.

Yellow_Blue פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 0

שליחה #24 

oferlaor כתב:לא צריך להתרגש כ"כ.

כפי שהסבירו, המסך עצמו הוא FULL HD.

אין מקורות 1080P60 בעולם עבור התחום הפרטי (שעל זה אנחנו מדברים) נכון לרגע זה.

ולכן ההבדל העיקרי בין 1080P לבין 1080i הוא מי בפועל מבצע את ה-DEINTERLACING, האם המקור (ה-PS3 שלך במקרה הזה) או המסך.

במסכים מהדור הקודם (שזה כל מה שהיה עד לפני שנה), לא היתה אפשרות הכנסת תכני 1080P ו-1080sf24 דרך HDMI. משמעות הדבר שהמסך צריך לבצע את ה-DEINTERLACING.

בדור האחרון, המסכים קיבלו יכולת כזו ועכשיו לא היה צריך לבצע DEINTERLACING.

בפועל, רוב האנשים (במיוחד על גבי מסך 42") לא ממש יבחינו בהבדל מטורף בין השניים. יתכן שפה ושם יהיו יותר ARTIFACTS, אבל הם לרוב מסוג הדברים שניתן יהיה להבחין בסצינות מהירות במרחק קצר מאוד מהמסך.

מה שזה אומר לך בפועל הוא שהמסך שלך צריך לבצע את ה-DEINTERLACING. זה לא סוף העולם ובטח לא סיבה להחזיר מסך שעד כה נהנת ממנו ובוודאי שבוודאי שלא לחשוב מחשבות אובדניות בנוגע.

יש בכלל אי הסכמה האם במרחק צפיה של 3-3.5 מ' אפשר בכלל להבחין בין 1080P ל-1080i על גבי מסך כזה. אני בכלל לא בטוח שניתן...

כמו שאמרו, אם אתה בכ"ז חושב שרומת ואתה רוצה לשדרג, כדאי לשקול שדרוג ל-9632 או 9732, שכוללים שיפורים די משמעותיים בטכנולוגיה שלהם (100HZ). עם זאת, אין לי ספק שההפרש במחירים שיכולים להציע לך, במיוחד לאחר 4 חודשים, לא תהיה זולה.
...
השאלה אם יתנו לי לשפר
שילמתי על הטלויזיה בערך 20 אלף שקל
אני מוכן להוסיף עוד כמה אלפים בערך 5 אלף בשביל לקבל את הטלויזיה שאמרת
אבל שתיהיה לי טלויזיה להרבה זמן אני רוצה שיהיה 1080P כי אני מאמין שבקרוב יתחילו לשדר בשיטת שידור הזאת

eldad_z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676

שליחה #25 

לא ישדרו 1080P כי זה גוזל יותר מדי רוחב פס. ישארו עם 1080i עוד הרבה מאד זמן.
1080P תקבל רק בחיבור BR או מחשב.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #26 

אני ממש מבין את Yellow_Blue.
שאתה קונה משהו ומגלה לאחר זמן מה שלא קיבלת את מה שחשבת שתקבל אתה מתבאס.
אני הייתי הולך לחנות ממנה קניתי ועושה הכל כדי שיוחלף המסך לשביעות רצונך.
לדעתי 5K זה סכום מוגזם.

שיהיה בהצלחה.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #27 

RIP
HiFiMusic IL

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395

שליחה #28 

(W)
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

olie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 622

שליחה #29 

אני דווקה לא חושב שהוא צריך להתפשר על 1080I.
כן יש לו מקור שמשדר 1080P מלא: הקונסולה שלו.

אם אתה משחק משחק שהקונסולה מסוגלת לרנדר אותו ב 50FPS, אז בגלל שאתה משדר ב 1080I אתה מקבל אפקטיבית 25FPS (או 50 חצאי פריימים, מה שיוצא).
דווקה במקורות כמו YESHD או אפילו נגן BLURAY לדעתי לא צריך יותר מ 1080I (כי למשל ב BLURAY המקור גם ככה הוא 24FPS). אבל דווקה בקונסולה שמסוגלת להגיע ל 50FPS במלואם לדעתי זה הרבה יותר חשוב וקריטי.

מצד שני אין לזה סוף, תמיד יהיו דברים חדשים שהמסך שקנית לפני חצי שנה לו תומך בהם. למשל עכשיו אתה יכול לשדרג למסך שתומך 1080P. עוד חצי שנה פתאם אתה תחבר אליו נגן BLURAY, תגדיר אותו להוציא 1080P24 (כי כך יראו הכי טוב), ו.... לא עובד... המסך הספציפי לא תומך בזה... ז"א תמיד יהיה איזה פיצ'ר שפיספסת בדרך, אין מה לעשות.

Yellow_Blue פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #30 

חברים אתם לא מבינים למה אני מתעצבן,
אמרו לנו שהטלויזיה FULL HD ותומכת בכל השידורים
פתאום לאחר שהחלטתי להשתמש בשידורים מסוג FULL HD אני מגלה שהטלויזיה לא תומכת
ואז אני מגלה שהיא בכלל לא אמורה לתמוך
זה העצבים שלי

אם היו אומרים לי מהתחלה שהטלויזיה לא תומכת FULL HD אז סבבה מילא, אבל שילמנו 20 אלף שקל על טלויזיה והיינו אמורים לקבל FULL HD ומה מתברר ? שלא קיבלנו
דיברתי על זה עם אבא שלי הוא זוכר בדיוק מה המוכר אמר לנו
יום חמישי בלילה אבא שלי חוזר מחול אני מחר אמור להתקשר לחנות לדבר איתה שנית כי היום דיברתי איתם והם אמרו לי בהתחלה שהיא תומכת FHD ואז שאמרתי שדיברתי עם היבואן והוא אמר לי שהיא לא תומכת אז המוכר שינה את מה שהוא אמר ואמר שהיא תומכת HD READY רק,אמרתי לו שלא יכול להיות שיבדוק מחדש כי הוא אמר שהיא תומכת FHD ואז הוא בדק ואמר כן היא תומכת FHD למי מה שהיה רשום במפרט שלהם, הוא התקשר לסוכן אבל הסוכן לא ענה אמר לי להתקשר אליו חזרה מחר ב-9 וחצי ולדבר איתו על זה דיברתי עם אבא שלי כאמור לפני כמה דקות והוא אמר שאם הוא לא יעשה עם זה כלום לפנות לאגודה למען הצרכן
ויום שישי אנחנו נלך לחנות

זה לא ייתכן ששילמנו מחיר כזה על טלויזיה ועוד שיקרו לנו שאמרו שקיבלנו X ובתכלס קיבלנו Y
זה לא 100 או 200 או אפילו 10 אלף שקל זה פאקינג 20 אלף שקל כמעט

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #31 

Yellow_Blue כתב:חברים אתם לא מבינים למה אני מתעצבן,
אמרו לנו שהטלויזיה FULL HD ותומכת בכל השידורים
פתאום לאחר שהחלטתי להשתמש בשידורים מסוג FULL HD אני מגלה שהטלויזיה לא תומכת
ואז אני מגלה שהיא בכלל לא אמורה לתמוך
זה העצבים שלי
...
כמו שאני ואחרים כבר אמרנו לך קודם, הטלוויזיה שלך היא כן FULL-HD, יש לך רזולוציה טבעית של 1920x1080 ויחס תמונה של 16:9 שזו ההגדרה של FULL-HD.
מה שמעצבן אותך זה שאתה לא קיבלת טלוויזיה שיכולה לקלוט 1080P, למרות שחשבת, ולמרות שהצהרת היצרן היא שהיא תומכת לכל היותר ב- 1080i.
הדבר היחיד שהטלוויזיה שלך עושה הוא de-interlace. אתה רואה תמיד 1080P כי טלוויזיה כזו לא מסוגלת להציג אות interlace.
אם אתה לא מוכן להשלים עם זה אז תנסה לשדרג את הטלוויזיה ותקווה לטוב.

שוב, אני מבין את תסכולך, אבל לפי הצהרת היצרן היא לא תומכת ב- 1080P.
אם המוכר בחנות אמר לך שהיא מקבלת אותות 1080P אזי במקרה זה הוא הטעה אותך.
אני לא חושב שאם הוא אמר לך שהיא FHD הוא הטעה אותך. הטלוויזיה שלך היא FHD.

שיהיה לך בהצלחה, אם תנסה לשדרג את הטלוויזיה לכזו שתומכת בקליטת אות 1080P. (Y)

Yellow_Blue פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #32 

כשאני אומר FHD הכוונה היא ל 1080P לשיטת שידור הזאת
זאת הכוונה ופתאום היום הוא אומר שהיא HD READY
הם לא יודעים מה הם אומרים הוא היה צריך להסביר שהיא לא בדיוק FHD כי היא לא יכולה לקלוט שידורים של 1080P
והוא אמר שהיא כן
וביבואן אמרו שהטלויזיה היא HD READY
אם כולם אומרים את זה נשחק אותה ראש קטן
היבואן אומר שהיא HD READY למה החנות אומרת שזה FULL HD ? אז החנות מטעה כי היבואן יודע הכי טוב
בעיקרון הוא הטעה בכך שהוא אמר שהיא תומכת 1080P ודיברנו על זה גם אז שקנינו
זאת ההטעייה הם כן הטעו ועזוב הצהרת יצרן לא הצהרת יצרן אתה בא לחנות אתה קונה מוצר אומרים לך שהמוצר הוא א' פתאום מתברר שהמוצר הוא ב'

זה לא ייתכן דבר כזה.

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #33 

כשאני אומר FHD הכוונה היא ל 1080P לשיטת שידור הזאת
זאת הכוונה ופתאום היום הוא אומר שהיא HD READY
הם לא יודעים מה הם אומרים הוא היה צריך להסביר שהיא לא בדיוק FHD כי היא לא יכולה לקלוט שידורים של 1080P
והוא אמר שהיא כן
וביבואן אמרו שהטלויזיה היא HD READY
אם כולם אומרים את זה נשחק אותה ראש קטן
היבואן אומר שהיא HD READY למה החנות אומרת שזה FULL HD ? אז החנות מטעה כי היבואן יודע הכי טוב
...
אני לא בטוח ששניהם (המוכר או היצרן (למעשה אנשי השירות בסוכנות הייבוא של היצרן)) יודעים מה זה HD-Ready ומה זה FHD
למען הסר ספק:
HD-Ready - טלוויזיה ביחס 16:9 עם לפחות 720 שורות אופקיות.
FULL-HD - טלוויזיה ביחס 16:9 עם 1080 שורות אופקיות - זה מה שיש לך.

קליטת אות לא קשורה להגדרת המסך כ- HDR או FHD. יש גם טלוויזיות HD-Ready שתומכות בקליטת אות 1080P, אבל מה, הן מן הסתם מציגות אותו ברזולוציה הטבעית של המסך שהיא בד"כ 768P.
בעיקרון הוא הטעה בכך שהוא אמר שהיא תומכת 1080P ודיברנו על זה גם אז שקנינו
זאת ההטעייה הם כן הטעו ועזוב הצהרת יצרן לא הצהרת יצרן אתה בא לחנות אתה קונה מוצר אומרים לך שהמוצר הוא א' פתאום מתברר שהמוצר הוא ב'
...
אם זה מה שקרה, אז כמו שאמרתי קודם, הוא אכן הטעה אותך, ויש לך עילה מצויינת לדרוש את החלפת המסך לכזה שתומך בקבלת אותות 1080P. וב- P אני מתכוון ל- Progressive. :) זה לא יהיה קל, אבל תילחם, אני מרגיש שיש לך את כל הנחישות לכך. (Y)

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #34 

אני דווקא חושב שהוא צודק, במידה ואמרו לו שזה FHD מלא וזה רשום באתר אז כן זאת הטעיה מכוונת של הלקוח. הלקוח הסביר שהוא לא קורא פורומים מדופלם והוא לא חיי את נושא המדיה מבקש לקנות משהו ספציפי והוא ניגש לחנות ומוציא את מיטב כספו, מן ההגינות בכלל והגילוי הנאות בפרט, שהמוכר כן יסביר לו את הפרטים הקטנים. וביננו רוב האנשים לא ממש מבינים מה ההבדל בין 1080i ל - 1080p ולכן היה צורך של המוכר להסביר זאת.
אני חושב שהוא כן צריך להגיע איתם אפילו למצב של תביעות קטנות כי הם בוודאי הטעו אותו. אני חושב שבמקרה כזה הם יעדיפו להתפשר ולהחליף לו את המסך אחרת הם יצטרכו במקרה של הפסד להתמודד עם דיי הרבה תביעות........
בכל מקרה דבר ראשון תשמור את הדף של האתר שציין FHD.
שיהיה לך בהצלחה

Yellow_Blue פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #35 

תודה לכולם על העזרה,
אני היום שלחתי אימייל לפיליפס ישראל פיליפס העולמית וחנות שקם אלקטריק והיבואן של פיליפס בישראל

אני מקווה שהם יעשו עם זה משהו כמו כן אני במהלך היום ידבר עם הוועדה למען הצרכן ואני מקווה שהם יגידו לי מה לעשות מכאן

עוד פעם תודה לכולם על העזרה הגדולה מקווה שיצא מיזה משהו טוב,וכן יש לי את הנחישות אני לא יתן שידפקו אותי במחיר כזה יקר

אם למישהו יש המלצות לאן לפנות או עורכי דין שיודעים להתעסק עם זה, שימליץ לי

תודה

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”