הבדלים גדולים באיכות הסאונד !

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
avve1959 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 367
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

יש לי רמקולים ורסיבר "נחשבים" ביותר בעולם הק.ב. אבל, מטרידה אותי מדי פעם המחשבה, על שום מה ולמה השקעתי כל-כך הרבה כסף בכל הרכבים שברשותי. התשובה כמובן מובנת מאליה. לראות ולשמוע כמה שיותר טוב.
אכן, ישנם תקליטורים שנשמעים לי כמו שהלהקה נמצאת איתי בחדר, ואני כמעט ורץ לנשק הרמקולים :D , ולפעמים נשמע לי הסאונד על הפנים :( .
זה תלוי כמובן באיזה סוג ובאכות התקליטור. כל זה בא לומר בעצם, שאין טיב הסאונד תלוי ועומד רק על טיב המערכת שברשותך, אלא גם , איזה סוג של פורמט ואיכות הקלטה מוטבעת בתקליטור.
לצערי, אין בנמצא הרבה תקליטורים באיכות גבוהה. (או שמה אני טועה? :מבולבל: )
בכוונה תחילה לא רשמתי את הרכיבים שברשותי, וזאת מפני שיש לי עניין לדעת את דעתכם שלכם בכל הנוגע באופן כללי.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

דבר ידוע ביותר.
אם תגיד מה הסגנון שאהוב אליך נוכל להמליץ על הקלטות טובות , לייבלים טובים ואולי גירסאות רימסטר של האלבומים האהובים עליך.

על XRCD, MFL, CHESKY, CLASSIC RECORDS, FIM שמעת?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

בהחלט מבין אותך

שליחה #3 

מסכים בהחלט.
ככל שהמערכת יותר איכותית, כך מקור רע הוא יותר בולט. גם לי היה ויש את אותו סיפור.
במערכת יותר פשוטה זה לא מפריע, אבל במערכת איכותית, שרוצים להנות מהצליל, ומחפשים את הפירוט, פתאום מגלים שההקלטה פשוט לא טובה בחלק מהמקרים.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #4 

יש כאן גם היבטים פסיכולוגיים.
לפעמים אותו דיסק נשמע לי מעולה ולפעמים ממש "על הפנים", באותה מערכת ובאותו ה settings ( ווליום, מרחק ישיבה וכיו"ב ).
העניין הוא שמצבי רוח, עייפות, עצבנות, ה reference ( איזה דיסק שמעת קודם .. ), כמות האור בחדק וכיו"ב, משפיעים מאוד על ההאזנה. אסור לזלזל בזה.
מוסיקה זה בדיוק כמו אוכל. האווירה והאריזה לא פחות חשובים מהטעם...

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

רפי_א
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

אענה לך בצורה פשוטה....

שליחה #5 

כמו כל דבר בחיים..יש טוב יותר וטוב פחות....... וגם דברים גרועים. וזה לא משנה אם זו טלביזיה....רכב.... שקונים ,או כל שרות אחר שקיים. כנ"ל גם בעינייני דיסקים.

לכאורה המוצר נראה תמיד זהה.......אבל הוא לא.

זה מתחיל מהטכנאי היותר טוב....המפיק .....דרך האולפן היותר טוב.איש המיקסים.... הציוד...שלב המאסטרינג....לייבל התקליטים.......ומכל הדברים האלה ניגזר דיסק טוב או רע.

ועוד לא אמרתי דיסקים להקלטה איכותיים. וכמו שמרטין ציין... יש חברות דיסקים , שאין אצלם פשרות , והמוצר חייב לצאת ולהישמע מליון דולר.

לא ממש מסכים עם ליאור..שדיסק מעולה....ישמע רע פתאום , אם המצב רוח שלי, או התאורה בחדר תהיה אחרת. אין ספק שמצב רוח או כל דבר אחר שציין ליאור יכולים לפגום בהנאה שלי מהשמיעה.אבל לבטח לא לעשות את הסאונד של דונלד פייגן רע.
מה שטוב.....אצליח לשמוע גם במערכת הכי מצ'וקמקת באוטו..או בבית דרך התעלות של המזגן המרכזי , וזה תמיד ישמע טוב.

רפי_א

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

Lior_M כתב:יש כאן גם היבטים פסיכולוגיים.
לפעמים אותו דיסק נשמע לי מעולה ולפעמים ממש "על הפנים", באותה מערכת ובאותו ה settings ( ווליום, מרחק ישיבה וכיו"ב ).
העניין הוא שמצבי רוח, עייפות, עצבנות, ה reference ( איזה דיסק שמעת קודם .. ), כמות האור בחדק וכיו"ב, משפיעים מאוד על ההאזנה. אסור לזלזל בזה.
מוסיקה זה בדיוק כמו אוכל. האווירה והאריזה לא פחות חשובים מהטעם...

ליאור
...
(Y)

זה תמיד מזכיר לי את הסיפור שפעם ידידה ביקשה שאבוא איתה לרכוש מערכת .
הלכנו לחנות ושמענו מערכת שבתכלס לא רעה. אבל אני אחרי יום שלם בכבישים משעה מאוד מוקדמת, ובקושי מחזיק את עצמי ער, קטלתי את המערכת עד זוב דם.

מה שהתברר לאחר מכן פשוט כעייפות נוראית וחוסר רצון לכלום.

avve1959 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 367
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #7 

האם טואילו בטובכם לספר לי יותר על מי מחברות ההקלטה אשר ראויות וידועות באיכות ההקלטה שלהם ?!!
אני מאזין לסוגי מוסיקה מגוונים ואין לי העדפות יתר.
תודה

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”