שאלה בנוגע לפורמט השידור ב-HD (בעיקר לגבי שידורי ספורט)!
שאלתי היא בעצם האם כל התכנים המשודרים ב-HD משודרים תמיד גם בפורמט 16:9 או שזה לא בהכרח תמיד ככה (למשל האם משחקי ליגת האלופות בספורט 5 HD משודרים בפורמט 16:9 ולא 4:3 כי בשידורי ספורט זה מאוד מאוד משמעותי לצופה מהבית.....)
ושאלתי השנייה אני מקווה שלא תכעסו-כל פעם אני שומע על המושג UPSCALE ועד היום לא בדיוק הבנתי מה זה אומר ומי מבצע אותו, אם תוכלו לענות אני אשמח!
תודה ושבת שלום
ושאלתי השנייה אני מקווה שלא תכעסו-כל פעם אני שומע על המושג UPSCALE ועד היום לא בדיוק הבנתי מה זה אומר ומי מבצע אותו, אם תוכלו לענות אני אשמח!
תודה ושבת שלום
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
Upscale זה תהליך שבו ווידאו ברזולוציה רגילה מומר לרזולוציה גבוהה יותר. התהליך מבצע ניחושים מושכלים לגבי הפיקסלים שצריך להוסיף כדי לקבל תמונה ברזולוציה גבוהה יותר ואם האלגוריטמים טובים אז אפשר גם לקבל תמונה שהיא די דומה ל HD. אם אתה חושב שזה מאוד דומה לכל הטריקים שנקראים זום דיגיטאלי אז אתה צודק במאה אחוז.
זה אף פעם לא ישתווה ל HD אמיתי וזה גם מאוד תלוי באיכות המקור ובהתקן שמבצע את ה Upscale. ככל שהמקור איכותי יותר כך גם התוצאה תהייה טובה יותר, כלומר ביצוע Upscale ל DVD ייתן תוצאה טובה יותר מווידאו בפורמט DIVX באותה רזולוציה.
בכל הטלוויזיות השטוחות וברוב נגני ה DVD החדשים יש רכיבים שיודעים לבצע Upscale. כמו בכל דבר בחיים אתה מקבל את מה שאתה מוכן לשלם עבורו ואין דרך להצביע מראש מי יודע לבצע Upscale טוב יותר.
זה אף פעם לא ישתווה ל HD אמיתי וזה גם מאוד תלוי באיכות המקור ובהתקן שמבצע את ה Upscale. ככל שהמקור איכותי יותר כך גם התוצאה תהייה טובה יותר, כלומר ביצוע Upscale ל DVD ייתן תוצאה טובה יותר מווידאו בפורמט DIVX באותה רזולוציה.
בכל הטלוויזיות השטוחות וברוב נגני ה DVD החדשים יש רכיבים שיודעים לבצע Upscale. כמו בכל דבר בחיים אתה מקבל את מה שאתה מוכן לשלם עבורו ואין דרך להצביע מראש מי יודע לבצע Upscale טוב יותר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אין לי מושג. שידורי ספורט מעניינים אותי כמו לצפות בצבע שמתייבש על הקיר.
אני מניח שאם הם מקבלים את המקור ב 16:9 הם גם ישדרו אותו כך.
אני מניח שאם הם מקבלים את המקור ב 16:9 הם גם ישדרו אותו כך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- fighterblast
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 328
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
חד משמעית שידורי הספורט ב16:9, אין יוצאים מהכלל זה התקן
רזולוציה וביטרייט אלו תמצית החיים, בכל דבר צריך איזון.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: