SICKO של מייקל מור

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78903
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #1 

אתמול בערב תכננתי רק להציץ בסרט הזה. ממש לא תכננתי לשבת ולצפות בו מתחילתו ועד תומו.

אבל זה כמו מרדף משטרתי אחרי רכב ב-FREEWAY בלוס אנג'לס, או תאונה בצד הכביש.

אתה פשוט לא יכול להסיט את עיניך מהשניה הראשונה שהסרט מתחיל.

הסרט פשטני להחריד, והוא גם מאוד ברור בעמדותיו המוסריות (הצדקניות משהו) והפוליטיות.

אבל אין ספק שהוא עלה על משהו. בתור מישהו שחי בארה"ב כמה שנים טובות (ולמזלי בריאות), מערכת הבריאות של ארה"ב מקולקלת במיוחד.

העלויות על כל פיפס שערוריתיות וחברות הביטוח שם מצפצף על כולם.

כמה קטעים בסרט, כמו זה שמשמיע את ניקסון אומר שהוא נגד כל הרעיון הזה של חברות ביטוח פרטיות, ואז מקבל הסבר מאלף על איך הן עובדות מארליכמן (כזכור, זה שהיה הפושע הראשי בפרשת WATERGATE) ולמחרת רואים את נאום הנשיא לאומה שבה הוא מסביר בדיוק איך השיטה עובדת ועל כך שהם עובדים על זה המון זמן (אתמול הוא היה נגד זה בהקלטות!!).

הוא מראה כיצד השיטה עובדת במדינות אחרות, כגון קנדה, צרפת ואנגליה, ללא ירידה באיכות החיים של הרופאים (אלא אם כן מדברים על רופאי העל האמריקאיים שמרוויחים מיליוני דולרים בשנה...) וללא עומס מיסים מטורף - רק גישה הומנית יותר.

שני הקטעים המדהימים בסרט, שבו הוא מנסה להכניס חולים אמריקאים לכלא בגוונטנמו שבקובה בכדי שיקבלו את רמת הטיפול שהאסירים של אל קאעידה מקבלים היה מדהים, אבל כמובן פרובוקטיבי לחלוטין.

אבל הקטע הכי מדהים היה איך שהראו כיצד מדינה קטנה מהעולם השלישי שבקושי מסתדרת, קובה, מסוגלת לתת לאנשים טיפול מסור ואיכותי בהרבה ממה שמרבית האמריקאים מקבלים היום...

התוצאות מדברות בעד עצמן - אורך הממוצע חיי הקובנים הוא 3 שנים יותר מזה של האמריקאים... זה לא רק נושא האוכל המשמין ודרך חיים העצלה, אלא גם הטיפול הבריאותי.

היה קשה שלא לעשות מקבילות לישראל, אך צריך לדעת שהמצב בישראל טוב בעשרות מונים על המצב בארה"ב. כאן יש חוק הבריאות. אנחנו משלמים ביחס להכנסתנו, ולא יותר מדי כסף. סל הבריאות אמנם לא שלם ויש לא מעט פאקים, אבל אחרי שרואים איך שמטרטרים אזרחים אמריקאיים, זורקים אנשים חולים לרחוב אחרי ניתוח, או אומרים להם לקחת ילדים על סף מוות לבית חולים אחר (כי הביטוח לא מוכן לשלם עבור טיפול בביה"ח הספציפי) זה פשוט מעלה את הדם לראש.

סרט חובה, אם כי צריך, כמו כל סרט של מייקל מור, להוריד טיפה את הווליום של הפרופגנדה והפשטנות...

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #2 

ראיתי את הסרט כשהוא רק יצא, ואני חייב לציין שאכן אחד הסרטים הדוקומנטריים שיותר אהבתי. מעבר לסגנון (שאולי לא לגמרי אובייקטיבי, אך מעניין) הוא מעלה כמה נקודות שחשוב מאוד להתייחס אליהן.

ד"א, ראיתי שהסרט הזה כן גרם לתופעה שלא ציפו לה. אנשים רבים שלא קיבלו את המגיע להם מקופות החולים איימו שהם יפנו אל מייקל מור וישר קיבלו את מה שהם רצו. למעשה, הוא הוציא "כרטיס חבר" באתר של הסרט בתקווה שזה יעזור לעוד אנשים :)

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2638
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

מצטרף להמלצה של עפר.

הסרט מצוין, אחד מחמשת הסרטים הטובים לשנת 2007 לפי IMDB.

אני מתכנן לצפות בו שנית עם אשתי .
(שבמסגרת עבודתה היא מכירה לעומק את מערכת הבריאות בישראל).

עוד קטע שמאוד הרשים אותי, היה על מנהלת בכירה של מוסד ביטוח רפואי שקודמה
והגיעה למעמדה הרם, בזכות יכולתה להביא לדחיית תביעות (וכך הגדלת הרווח לחברה).
ולבסוף יש גם הפתעה שם.

הסרט בכלל מתחיל עם הקדמה של הפוך על הפוך.

כדברי ג. יפית: כדאי !

אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך :-)

http://www.facebook.com/ask.avi.varon

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

ד"א, אני לא יודע אם אתם מודעים לזה. אבל ממשלת ארה"ב תבעה את מייקל מור בעקבות הסרט. ספציפית בגלל הקטע בגואנטנמו ביי שהוא הגיע עם האמריקאים לבסיס בתקווה שהם ייזכו שם לטיפול רפואי (בתאכלס היה ברור לו מראש שזה לא יקרה, הוא רק רצה את הפרובוקציה, אבל זה גם לגיטימי בכדי להדגיש את ההבדל).

למעשה הוא קיבל את ההודעה על התביעה כשהוא ישב בחדר ההלבשה בתוכנית של ג'יי לנו (וסיפר לצופים בשידור עוד לפני שהוא סיפר לאישתו :)).

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78903
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #5 

על מה התביעה?

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אני לא זוכר מה היה בדיוק הסעיפים של התביעה, אבל משהו על זה שמדובר בשטח צבאי או משהו כזה. אני חושב שאפשר למצוא על זה קצת יותר מידע ברשת (או לחילופין לחפש את הפרק ההוא של התוכנית של לנו).

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #7 

לא מכיר את הסרט, אבל מתענין במערכת הבריאות ולאחי יש חברה בתחום שמוכרת בארץ ובארה"ב.

אני מסכים עם הניתוח של עופר, לגבי היתרון של מערכת הבריאות הישראלית, אך לצערי היא הולכת בדרכה של זו האמריקאית.

חלק מהחולי של המערכת והתגברותו, הוא העובדה שאנו כצרכנים דוחפים "להפרטה", מוכנים להוציא סכומים גדולים תמורת בריאות פרטית, אם צריך או לא צריך, וזה יחד עם רופאים שמנצלים את התשתיות של המערכת הציבורית, אך מקדמים את "חוליהם הפרטיים" במערכת הזו תמורת תשלום, מביאים להשחתה נמשכת ומסלימה של המערכת.

עד היום, אני זוכר את כתבתו של אריה כספי זצ"ל בעיתון "הארץ", למה מערכות רפואה/בריאות אינן יכולות להתנהל ללא רגולציה, ולמה "הפרטת" המערכת מובילה לאי נורמליות, בה אדם חולה/גוסס יעשה כל שעל ידו, וישלם כל סכום אבסורדי ככל שיהיה, כדי להציל את חייו.

לצערי הדברים הם עדיין בתוקף, אבל מערכת הבריאות והערבות ההדדית החברתית בהתפרקות, כמו שאר המוסדות הדומים במדינה.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #8 

מסכים איתך בועז, ישראל רצה כמו כיבשה עיוורת ומעתיקה בטיפשות את ארה"ב.
מערכת הבריאות שלנו רחוקה מאנגליה/צרפת/קנדה.
אנחנו איפשהו באמצע, לא תעבי בצע וקרי לב כמו האמריקאים, עדיין, אבל לא חכמים והומניים
כמו האירופאים.
באנגליה, רופא מקבל העלאה במשכורת כשהוא גומל מישהו מעישון! מדהים.
הסרט, אגב, מרתק, כמו כל הסרטים שלו. 9/11 היה יותר פוקח עיניים.
לא רציתי לראות אותו כי ידעתי שאצא מדוכא, ואכן כך.
מזל שהוא לא עושה סרטים עלינו...

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”