בעיה מוזרה בחיבור מגבר HK אם רמקולים של מורל וסנטר של KEF

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
funkyspirit פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי מגבר של Harman Kardon AVR130 וסט רמקולים של מורל Morel Solus-5 (סט של 2 רצפתיים, 2 סוראונדים וסנטר) , אני די מרוצה מהרמקולים אבל יש לי הרגשה שהסנטר הוא החוליה החדשה בכל המערכת.... לקחתי ממישהו רמקול סנטר Kef Q95c וניסיתי לחבר אותו ומפה התחילה הבעיה.....

ברגע שחיברתי את הסנטר הבס בכל המערכת היה לא אמיתי, מין סוג של מזויף ומאומץ מדי.... (גם כאשר הבס היה כמעט במינימום....) , מה שהכי מוזר שכל זה המשיך גם כאשר העברתי את המגבר למצב של סטריאו וראיתי שהסנטר אינו עובד זה עדיין נמשך עד שלא ניתקתי את הסנטר החדש והחזרתי את הסנטר הישן המקורי של מורל.....

חשוב לציין שההתנגדות בסנטר היא 4OHM ובכל הרמקולים של מורל זה 6OHM.... ההתנגדות של המגבר היא 8OHM.... האם יכול להיות שזה גרם לבעיה ואם כן האם סנטר של 6OHM לא אמור לגרום לזה?

כמובן שאני בכלל לא בטוח שזה הבעיה אבל זה הסיבה היחידה שחשבתי עליה....

Analizer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
שם מלא: eran
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

לא אמור להיות קשר בין הסנטר לשינויי באופי של הנמוכים , נסה לאפס את הרסיבר ולהגדיר מחדש ההרמנים מאוד פשוטים מבחינת set up .
בכל מקרה אתה נוגד את כל הוראות היצרן בנוגע לעכבות רמקולים ביחס לרסיבר , הרסיבר לא מתוכנן ולא מיועד לעבוד עם רמקולים בעכבות כאלו לא ב 6 ובטח שלא ב 4 אוהם . בטווח הרחוק אל תתפלא אם הוא ישבוק חיים ויסרב לעבוד . נתקלתי באנשים שהתעלמו מהנחיות היצרן ובסופו של דבר התבכיינו "איך יכול להיות שרסיבר כזה יקר מתקלקל כ"כ מהר" .
סאונד טוב לא מחפה על shit music !

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #3 

נראה לי מאוד מוזר! האם יש לך סאב? בכל מקרה, הגדר את הסנטר כ"רמקול קטן" אם למגבר יש בעיה לדחוף אותו, זה יפתור לך את הבעיה ולא יקלקל לך את הסאונד.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

funkyspirit פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

הגדרתי אותו כקטן... אין גם אפשרות להגדיר אותו כגדול אצלי :)

נ.ב - 6 אום אמור להיות סביר אם למגבר יש התנגדות של 8 לא? מה גם שבכל מקרה המגבר אם הרמקולים אצלי כבר כשנה וזה לא שיש לי תקציב להחליף רמקולים מחר.......

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

זה שהקדמיים הם 6 אום, זה לא נורא אך זה שבנוסף חיברת סנטר 4 אום זה כבר יכול להקשות. כמה שהארמן הם מגברים מצויינים עדיין מדובר במגבר הפשוט ביותר שלהם. הסנטר שלך מצויין וחבל להחליפו, הייתי משדרג את הרסיבר.

Analizer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

זה שהקדמיים הם 6 אום, זה לא נורא
...
אם זה לא היה כזה נורא היצרן היה מציין שניתן לחבר רמקולים שנעים בין 6-8 אוהם אבל בפירוש אין שום התייחסות מה גם שאין מדידה שנעשתה מול רמקול ב 6 .
כמו שאמרתי בטווח הרחוק יגרם נזק ואין קשר בין זה שמדובר בסדרות ההתחלתיות או בסדרות הקצה של הארמן .

funkyspirit פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה על כל התגובות.... ועוד שאלה.... כאשר אני שומע מוזיקה....בפורמט MP3 או FLAC האם עדיף להעביר את המגבר למצב של סטריאו או לשמוע אם Logic 7/ Neo DTS?

אני יודע שאם אני שם את אחד המצבים של המגבר ולא בוחר בסטריאו זה עובר דרך עוד פילטר ככה שאני לא יודע עד כמה זה מומלץ....

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

אנלייזר, לא צריך להיבהל כשמדובר ב-6 אום מול 8. הרבה מהרמקולים שרושמים את עצמם כ-8 אופ יורדים ל-6.

פנקיספיריט, בכמה מיקרים אני מאוד אוהב את ה-LOGIC 7 מוסיקה. אך הכי חשוב מה נשמע לך הכי טוב.

funkyspirit פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

תודה רבה על כל התגובות! :)

Analizer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

אנלייזר, לא צריך להיבהל כשמדובר ב-6 אום מול 8. הרבה מהרמקולים שרושמים את עצמם כ-8 אופ יורדים ל-6.
...
אין שום בהלה , יש הוראות יצרן ברורות מה גם שההרמנים מאוד עדינים מהבחינה הזו .
אם יצרן אומר לך בפירוש לעבוד עם התנגדות 8 למה ללכת "עקום" ולהתחכם הרי בסופו של דבר הרסיבר יתאמץ להגביר את הרמקול ויגרם נזק לרסיבר אז מה הטעם ? לעבוד זה יעבוד זה לא האישיו .

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”