תגובות לאיך נגני המדיה ב-WINDOWS עובדים.
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
israeli2k,
זה ממש לא הפואנטה של המאמר. הרעיון הוא לזהות איזה CODECS פעילים, לרשום מה עובד וכאשר פתאום משהו מפסיק לעבוד יש לך כלים בכדי לזהות מה השתנה הלילה הזה...
נגוד שאתה מתקין את CCCP ואז CoreAVC, הכל תקין ופתאום איזה נגן חדש יוצא ששובר לך את כל המערכת?
התקנה מחדש של CODECS לאו דווקא יעזור לך (בגלל ה-MERIT של ה-CODEC שעושה בעיות).
במקרה שלי היה לי תוכנה של STREAMER שבדקתי שפתאום גרמה לכך ש-MKV הפסיק לעבוד לי במחשב. עכשיו לך תזהה איזה קובץ ואיזה CODEC פתאום גרם לבעיה...
זה ממש לא הפואנטה של המאמר. הרעיון הוא לזהות איזה CODECS פעילים, לרשום מה עובד וכאשר פתאום משהו מפסיק לעבוד יש לך כלים בכדי לזהות מה השתנה הלילה הזה...
נגוד שאתה מתקין את CCCP ואז CoreAVC, הכל תקין ופתאום איזה נגן חדש יוצא ששובר לך את כל המערכת?
התקנה מחדש של CODECS לאו דווקא יעזור לך (בגלל ה-MERIT של ה-CODEC שעושה בעיות).
במקרה שלי היה לי תוכנה של STREAMER שבדקתי שפתאום גרמה לכך ש-MKV הפסיק לעבוד לי במחשב. עכשיו לך תזהה איזה קובץ ואיזה CODEC פתאום גרם לבעיה...
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
osherov
כרגיל מקצועי ומצויין!
את הדוגמה האחרונה הייתי משנה לנגן כמו ZP להראות איך בעזרת FFDSHOW אתה מזהה באיזה פילטרים הוא משתמש בפועל. כשאתה מראה את הדוגמה בעזרת GRAPHEDIT בעצם אין צורך ב FFDSHOW כי הפילטרים כבר מוצגים בגרף... אבל זה רק למי שלא הבין את הרעיון.
כרגיל מקצועי ומצויין!
את הדוגמה האחרונה הייתי משנה לנגן כמו ZP להראות איך בעזרת FFDSHOW אתה מזהה באיזה פילטרים הוא משתמש בפועל. כשאתה מראה את הדוגמה בעזרת GRAPHEDIT בעצם אין צורך ב FFDSHOW כי הפילטרים כבר מוצגים בגרף... אבל זה רק למי שלא הבין את הרעיון.
Enjoy the Silence
קיבלתיOferL כתב:osherov
כרגיל מקצועי ומצויין!![]()
![]()
![]()
את הדוגמה האחרונה הייתי משנה לנגן כמו ZP להראות איך בעזרת FFDSHOW אתה מזהה באיזה פילטרים הוא משתמש בפועל. כשאתה מראה את הדוגמה בעזרת GRAPHEDIT בעצם אין צורך ב FFDSHOW כי הפילטרים כבר מוצגים בגרף... אבל זה רק למי שלא הבין את הרעיון....
תמונה נוספת של מציאת הפילטרים בשימוש בזמן ניגון ע"י ה Media Player Classic
הוספה ע"י עופר למאמר
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 20/02/2008 10:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
יפה ששמת לב לפרט הזהalvox כתב:מאמר מצויין.![]()
רמזת באחת מהתגובות בפורום ש-MERIT זה לא הכול. תרחיב בנושא בחלק "ב"?...
ואכן ה Merit זה לא הדבר היחיד שאחראי על הבחירה.
אומנם לא רציתי להיכנס לקטע טכני זה אבל בכל זאת
הנה ההסבר: (חלק ב
ישנם שני מקרים שונים בהם אין משמעות ל Merit:
1. השימוש ב Merit נעשה רק ברגע שהנגן "מבקש" ממערכת ההפעלה (DirectShow Engine) שתמצא בשבילו מהו הפילטר המתאים ביותר לשימוש (זה נקרא פעולת Render וזה לא קשור ל Renderer Filter).
ראה דוגמה לשימוש בבחירה זו ב GraphEdit (בתמונה 1).
הנגן לא חייב לבחור בדרך זו ויכול להשתמש באיזה פילטר שהוא רוצה כדי ליצור את הגרף המתאים (אם ראיתם בנגנים כל מיני אופציות להשתמש או לא להשתמש בפילטר מסויים אז כך זה ממומש)
תמונה 2 מציגה אופצייה לבחירת פילטר מסוים בלי קשר ל Merit שלו (התמונה נלקחה מנגן ה MPC)
2. במקרה זה ההסבר הוא יותר טכני ונכנס לאיך בדיוק נבחר הפילטר הרצוי:
הסבר קצר על פילטרים במערכת:
כל פילטר שמותקן (DirectShow Filter) מצהיר במערכת באיזה סוג של נתונים הוא מוכן ומסוגל לטפל. בנוסף הוא גם מצהיר מהם הנתונים שהפילטר הזה מוציא החוצה לפילטר הבא (במידה והוא לא הפילטר האחרון ברשימה).
הצהרה זו מתחלקת לשניים:
א. Major Type : מגדיר את סוג הערוץ בו הפילטר מוכן לטפל (לדוגמה Audio, Video וכו)
ב. Sub Type : מגדיר עם איזה נתונים בערוץ הראשי המוצהר הפילטר מסוגל לטפל(לדוגמה AC3 ,PCMAudio, MPEG2, H.264 וכו)
שימו לב שהפילטר יכול לתמוך באחד או יותר סוגים ויתרה מזאת הוא יכול להצהיר על עצמו שהוא תומך בכל הסוגים
בתמונה 3 ניתן לראות שפילטר ה AC3Filter מוגדר בחיבור שלו כ Major Type מסוג Audio ו Sub Type מסוג PCMAudio
עכשיו נחזור לענייננו:
במידה והנגן כן משתמש בשרותי מערכת ההפעלה לבחירת הפילטר הרצוי
הפעולות שהמערכת תעשה על מנת למצוא את הפילטר המתאים האם אלו:
-עוברת על כל הפילטרים במערכת ובודקת האם ה Major Type של הפילטר מתאים לסוג הערוץ אותו מעוניינים לחבר (נניח Video) במידה והתשובה היא שהוא מתאים אז:
-היא בודקת האם ה Sub Type מתאים (נניח H.264) במידה והתשובה היא שגם הוא מתאים אז היא מכניסה אותו לרשימת המתאימים
-עכשיו היא בודקת האם יש יותר פילטר אחד כזה שמתאים לחיבור ובמידה ויש יותר מאחד רק אז:
-היא בודקת למי יש Merit גבוה יותר וזה הפילטר שיבחר ויחובר !!!
העניין הוא
שהמערכת נותנת עדיפות במידה ויש התאמה מלאה ב Sub Type בין הפילטרים על פני הגדרה גבוה יותר של Merit !!
לדוגמה:
נניח שיש פילטר אחד במערכת שמוכן לקבל וידאו וב Sub Type שלו מוגדר שהוא מוכן לקבל כל דבר
וקיים פילטר נוסף שגם הוא מוכן לקבל וידאו אבל הוא מצהיר שהוא מוכן לקבל Sub Typeמסוים מסוג נניח ש MPEG2
במקרה זה אפילו אם ה Merit של הפילטר הראשון יהיה גבוה יותר תמיד המערכת תבחר את הפילטר השני בגלל התאמה מלאה של ה Sub Type !!
העסק אפילו עוד יותר מסובך מזה אבל אני מקווה שהכוונה הובנה (יש פה עוד עניין ש Foramt
ו Handshakeing בין הפילטרים אבל בשביל זה צריך כבר להכיר לעומק DirectShow)
לסיכום:
כמו שנכתב ה Merit זה לא הדבר היחיד שאחראי על הבחירה של הפילטר המתאים
שימו לב שהרבה פעמים מאשימים את המערכת ואת המנגנון בבחירה לא נכונה, מוזרה ולא הגיונית של פילטרים, אבל הסיבה לזה קשורה להגדרות לפילטרים עצמם !!
ודווקא המערכת עובדת בדיוק כמו שצריך
עופר,
האשמה לתוספות הארוכות שלי היא של alvox ולא שלי
-
- תמונה 1
-
- תמונה 2
-
- תמונה 3
- OferL
- חבר מביא חבר

אם זה מרתיע... אל תקנה.roeylee כתב:בתור מישהו שמתעתד לקנות HTPC בזמן הקרוב, המאמר הזה מאוד מרתיע אותי.
אני כמובן עדיין לא מכיר את הבעיה אך ברור לי שאצטרך "פתרון" אחר....
לך על סטרימר או משהו דומה.
HTPC הוא עדיין מקור להתעסקות רבה בקרביים.
Enjoy the Silence
ההסבר שלי זה רק לצורך ידע כללי ולמשתמש הרגיל שמגיע להתקין מערכת חדשהalvox כתב:מצוייןאריה, על תעצור כאן.
עכשב חברי יבינו עד כמה העסק מסובך, בהמונים ינטשו מדור HTPC ויתחילו להתעניין בסטרימרים...
העסק ממש לא מסובך וברוב המקרים ברירות המחדל יעשו את העבודה.
מקסימום צריך להגדיר או לשנות משהו קטן וזה עובד (זה לא בעייה גדולה לעשות זאת גם אם אתה לא מבין למה ואיך הדברים עובדים)
ראה דוגמה במדריך היפה שנכתב ע"י OferL (זה שכתב את ההודעה הלפני אחרונה) בשם:
ניגון קבצי 1080p על מחשבי Low-End, או איך להפוך מחשב חלש למכונת HD?
במקרה זה למי שיש XP ויעבוד לפי המוסבר במדריך צעד אחרי צעד (גם בלי להבין את כל הדברים) יגיע בסופו של דבר למערכת שעובדת בלי שום בעיות !!!
אני יודע שעכשיו המון יגידו שלהם דווקא כלום לא עובד ומה שרשמתי זה שטויות
אבל אני מניח שאם נבדוק אחד אחד מהם הסיבות לכך שהמערכת שלו התבלגנה והפסיקה לעבוד זה בדר"כ יהיה קשור להתקנה של קודק או חבילת קודקים (או נגן) לא מומלצים
השורה התחתונה אומרת שאחרי שהכל בסופו של דבר ב HTPC עובד כמו שצריך
אז חוץ ממחיר נמוך יותר אין לסטרימרים שום יתרון על HTPC היהפך המוחלט הוא הנכון (בעיני כמובן)
- OferL
- חבר מביא חבר

osherov
עד כמה שאני מסכים איתך יש פתרון אחד שעדיין לא הגיע לישראל אבל הוא משלב את כל מה שטוב בשני העולמות:
SageTV Server בשילוב עם HD Extender
תוכנת ה Server רצה על מחשב כלשהו המריץ XP/ויסטה/Server2003/WHS כולל מחשב low end
הריצה היא כ service ולא דורשת הרבה משאבים. צריך נפח דיסקים (כמו בכל HTPC) וזיכרון.
הקליינט בהפשטה הוא מעין סטרימר ייעודי שיודע להתחבר רק לשרת SAGE. הוא מנגן נכון להיום הכל כולל MKV 264 1080P עם כתוביות ועם תמיכה בכתוביות בעברית.
כך נחסך מהמשתמש כל עניין הקינפוג והקודקים מצד אחד ומצד שני הוא מקבל מערכת מבוססת HTPC שמשודרגת כל מספר שבועות עם יציאת עידכון תוכנת ה Sagetv שהיא תוכנת HTPC לכל דבר. הקליינט מקבל את כל היכולות של HTPC ללא כאב הראש של התקנות תוכנה וקודקים.
המחיר 100$~ לתוכנת SERVER
ועוד 200$~ לכל קליינט.
אם מתבססים על מחשב שקיים בבית זה אולי הפתרון הכי זול בשוק. אולי גם יותר זול מקניית סטרימר.
הבעיה היחידה בעיני היא שיש כרגע מחסור בקליינטים בחברה וכל עניין ההבאה לישראל מכס וכד'
עד כמה שאני מסכים איתך יש פתרון אחד שעדיין לא הגיע לישראל אבל הוא משלב את כל מה שטוב בשני העולמות:
SageTV Server בשילוב עם HD Extender
תוכנת ה Server רצה על מחשב כלשהו המריץ XP/ויסטה/Server2003/WHS כולל מחשב low end
הריצה היא כ service ולא דורשת הרבה משאבים. צריך נפח דיסקים (כמו בכל HTPC) וזיכרון.
הקליינט בהפשטה הוא מעין סטרימר ייעודי שיודע להתחבר רק לשרת SAGE. הוא מנגן נכון להיום הכל כולל MKV 264 1080P עם כתוביות ועם תמיכה בכתוביות בעברית.
כך נחסך מהמשתמש כל עניין הקינפוג והקודקים מצד אחד ומצד שני הוא מקבל מערכת מבוססת HTPC שמשודרגת כל מספר שבועות עם יציאת עידכון תוכנת ה Sagetv שהיא תוכנת HTPC לכל דבר. הקליינט מקבל את כל היכולות של HTPC ללא כאב הראש של התקנות תוכנה וקודקים.
המחיר 100$~ לתוכנת SERVER
ועוד 200$~ לכל קליינט.
אם מתבססים על מחשב שקיים בבית זה אולי הפתרון הכי זול בשוק. אולי גם יותר זול מקניית סטרימר.
הבעיה היחידה בעיני היא שיש כרגע מחסור בקליינטים בחברה וכל עניין ההבאה לישראל מכס וכד'
Enjoy the Silence
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
יופי של מאמר, מיקצועי!
תודה על ההשקעה.
גם אני אשמור אותו ליום חורפי!

תודה על ההשקעה.
גם אני אשמור אותו ליום חורפי!
תודה על המאמר, אך לדעתי הוא לוקה בחסר בצורה משמעותית.
בתור אחד חסר רקע בנושא קיבלתי את האינפורמציה הבסיסית הבאה:
א. מהן קטגוריות הפילטרים
ב. כיצד זורם המידע בין פילטרים (גרף)
ג. כיצד מזהים פילטרים בזמן פעולה במחשב.
וכאן בערך הסתיים המדריך.
לא ברור לי אחרי זיהוי הפילטרים
א. איך אני יודע איזה מהם בעייתיים
ב. איך אני מתקן או מחליף את הפילטרים הבעייתיים.
חוסר האינפורמציה הזו, הופך את המאמר לתוספת מידע נאה עבורי אבל קצת חסר משמעות מעשית.
מעבר לכך במאמר מבוא לפילטרים רצוי שתהיה הגדרה בסיסית של מה זה קודק.
בתור אחד חסר רקע בנושא קיבלתי את האינפורמציה הבסיסית הבאה:
א. מהן קטגוריות הפילטרים
ב. כיצד זורם המידע בין פילטרים (גרף)
ג. כיצד מזהים פילטרים בזמן פעולה במחשב.
וכאן בערך הסתיים המדריך.
לא ברור לי אחרי זיהוי הפילטרים
א. איך אני יודע איזה מהם בעייתיים
ב. איך אני מתקן או מחליף את הפילטרים הבעייתיים.
חוסר האינפורמציה הזו, הופך את המאמר לתוספת מידע נאה עבורי אבל קצת חסר משמעות מעשית.
מעבר לכך במאמר מבוא לפילטרים רצוי שתהיה הגדרה בסיסית של מה זה קודק.