הנה משהו שאני מתקשה להבינו - בכל יום יש הכרזה על מסך FULL HD חדש. נניח שאני קונה כזה ומחבר אותו ליס מקס הישן והטוב שלי - איזה בטחון יש לי שהתמונה תהיה טובה? על פניו הייתי חושב שאני לגמרי תלוי ביכולת ה UPSCALE של המסך, ואחת האקסיומות באתר הזה היא שמסכים לא יודעים לעשות את זה טוב ולכן בעצם בשידורי תוכן רגילים אראה תמונה טובה פחות ממסך CRT רגיל או מסך פלסמה EDTV. כלומר, מי שלא רואה תכני HD ורוב השימוש הוא לטלוויזיה, עדיף לו לא לשדרג.
אני צודק? יש פתרון לנושא? במחשב אני יכול לשנות רזולוציה, למשל מ 768x1024 ל 600x800. יש מסכי FULL HD שיודעים לעשות את זה גם כן? אם לא, יש פתרון אחר?
חיבור מסך FULL HD ליס מקס - איך מונעים פגיעה באיכות?
good point. מה שאתה בעצם אומר זה שהורדת רזולוצית המסך לא תשפר שום דבר ועדיף לתת לו לעשות upscale של התוכן שמגיע ברזולוציה נחותה. אולי במקום לסמוך על המסך ניתן לחבר upscaler חיצוני בין הממיר לטלויזיה? יש מכשירים מומלצים? מישהו התנסה בזה עם תוכן "רגיל" של יס? -- עריכה: ראיתי עכשיו את הדיונים בפורום "עיבוד תמונה" - כנראה פספסתי אותו קודם, סליחה!sunny_jim כתב:האם אי פעם שינית מסך מחשב(LCD) מהרזולוציה הטבעית שלו לרזולוציה נמוכה יותר, וקיבלת תמונה חדה בטקסט?...