הרסיבר שלי מאבד את אות ה HDMI לאחר כיבויו

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

יש לי HTPC וממיר HOT כמקורות. הרסיבר שלי זה RXV661 של ימאהה. אני מחובר עם HDMI מה HTPC לרסיבר ומהרסיבר למקרן גם עם HDMI. הממיר מחובר עם אדום לבן סטריאו כשמע לרסיבר וסקארט ל S-VIDEO למקרן. כדי לנתב את השמע ברסיבר אני לוחץ על DVD (שלשם מחובר האדום לבן) כדי לשמוע את ה ממיר ועל כפתור אחר (לא זוכר כרגע) שמקביל לו כדי לקבל אות HDMI לשמע ולוידאו.
אני לא בטוח עדיין בדיוק מתי זה קורה אבל כנראה לאחר שאני מעביר מ HDMI ל DVD ומכבה את הרסיבר במצב הזה, לאחר הדלקה, אני לא מצליח לקבל אות HDMI כשאני לוחץ על הכפתור שמקביל ל כפתור ה DVD. האות חוזר רק לאחר שאני מאתחל את ה HTPC, אות ה HDMI חוזר.
כבל ה HDMI הוא זול ופשוט (כבל 5 מטרים שלדעתי עלה משהו כמו 250-300 ש"ח).
האם אני עושה משהו לא בסדר? יכול להיות שזה קשור לאיכות הכבל?

תודה מראש.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

לפי דעתי זה קשור לפרוטוקול hand shake של ה-HDMI. לא יודע אם אפשר לתקן את זה.
Silence speaks louder than words

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

:-(

תודה

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

אל תתיאש, אולי מישהו פה ידע משהו אחר :)

Ran
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 295
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

הבעיה ידועה בעיקרון, או שאתה שם מגבר / מפצל / משהו אקטיבי אחר בין המקור לרסיבר כדי למנוע את האיבוד של האות, או שמחברים לטלוויזיה במקום לרסיבר (גם פחות בלבולי מוח של סקיילינג אבל לא משנה...) אבל אני לא יודע אם חיבור למקרן יפתור כמו שחיבור לטלוויזיה פותר... כדאי לך לנסות ולראות... כמובן שאם זה יעבוד אז הטרייד-אוף יהיה שתצטרך גם להעביר סורסים במקרן ולא רק ברסיבר.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

MetalliJoe

,תודה על העידוד אבל בזמן שענית לי פה באשכול, חבר אחר בפורום ענה לי במסנג'ר ככה שזה כבר נהייה שניים שעונים אותו הדבר. תוסיף לזה את התגובה של Ran ובכלל...

Ran

כמה צריך לעלות כזה מפצל\מגבר?
חיבור למקרן פותר. אני יודע כי עד עכשיו הייתי מחובר ככה אבל האינטרס היה להעביר רק כבל אחד בסלון מצד לצד. במקרה שלי זה לא כל כך עובד כי הרסיבר שלי לא תומך ב UPSCALING או UPCONVERSION בין כניסות וידאו אנאלוגיות לHDMI ככה שהממיר עדיין מחובר בנפרד עם סקארט לS-VIDEO. בדירה החדשה יכול להיות שאני אחזיר את זה לקונפיגורציה הישנה (צריך תמיד לחשוב על העתיד בשיקול. עוד מעט יהיה ממיר HD).

תודה

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

איזה מפצל/מגבר? איך בדיוק הוא פותר את זה, ולמה בחיבור רגיל למסך/מקרן זה כן עובד?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #8 

הסיבה לבעייה יותר מורכבת ואכן קשורה לאיבוד הסיגנל הוידאו והזיהוי מחדש
במקרה שלך יש 2 חשודים עיקריים ביצירת הבעייה:
1. הרסיבר
2. המחשב (כרטיס המסך)

שניהם אמורים לחדש את הקשר.
הרסיבר עם המקרן והמחשב עם הרסיבר. במידה ואחד מהם לא עושה זאת אז לא תראה וידאו

-תנסה לעשות ניסוי קטן וזה ברגע שיש לך תמונה תקינה מהמחשב למקרן (דרך הרסיבר) פשוט תנתק את כבל ה HDMI שנכנס מהרסיבר למקרן. תחכה כמה שניות ואז תחזיר את הכבל ותראה האם התמונה חוזרת (אני מהמר שכן)

-ניסוי נוסף זה אחרי שיש תמונה תקינה לנתק את כבל ה HDMI בין המחשב לרסיבר ולחבר מחדש ולראות האם התמונה חוזרת (אני מהמר שלא)

-ניסוי אחרון זה לחבר את המחשב ישירות למקרן (דרך ה HDMI) ושוב אחרי שמתקבלת תמונה לנתק את הכבל ולהחזיר אותו שוב כעבור מספר שניות ולראות האם התמונה חוזרת (אני מהמר שלא)

אצלי אגב הזזה של עכבר המחשב או הפעלת ה VMC מחזירה מייד את התמונה (אין צורך באתחול מחדש)

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

בדקתי אתמול את החיבור בבית, כי גם אני מתכנן למתג את כל מקורות הוידאו דרך הרסיבר ממש בקרוב. אצלי לא צריך לבצע איתחול מחדש, אבל התמונה מעוותת וירוקה, וצריך לשנות את הגדרות הרזולוציה כדי לקבל תמונה נורמלית.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #10 

MetalliJoe כתב:בדקתי אתמול את החיבור בבית, כי גם אני מתכנן למתג את כל מקורות הוידאו דרך הרסיבר ממש בקרוב. אצלי לא צריך לבצע איתחול מחדש, אבל התמונה מעוותת וירוקה, וצריך לשנות את הגדרות הרזולוציה כדי לקבל תמונה נורמלית.
...
צריך להבדיל בין מספר מצבים בהם רסיברים יכולים "לטפל" בוידאו:
1. הרסיבר ממתג וידאו ממקור (או יותר) ליעד אחד בלי שום עיבוד תמונה או המרה בין סוגי כניסה ליציאה שונים
2. הרסיבר מבצע upconversion שבדר"כ אליו מתווספת גם יכולת deinterlacing
3. ליכולת 2 מצטרפת גם יכולת ה upscaling

במקרה הראשון לא צריכים להרגיש שינוי באיכות הוידאו
במקרה 2 ו 3 יהיה שינוי (אמור להיות לטובה אך לעיתים זה דווקא לרעה)

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

upscaling, כמובן :)

מה הפתרון אם גם אצלי אני אצטרך איתחול או שינוי רזולוציה? מה אפשר לעשות (אחרי הבדיקה שתיארת למעלה) כדי לתקן?

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

נ.ב. בהודעה ההיא התכוונתי שצריך לשנות רזולוציה ואז להחזיר למקורית. רק פעולת שינוי הרזולוציה (לרזולוציה כלשהיא, לא משנה איזה) מתקנת את התמונה המעוותת שהתקבלה בגלל ה-hand-shake הדפוק.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #13 

MetalliJoe כתב:upscaling, כמובן :)

מה הפתרון אם גם אצלי אני אצטרך איתחול או שינוי רזולוציה? מה אפשר לעשות (אחרי הבדיקה שתיארת למעלה) כדי לתקן?
...
ראשית צריך להבין מי האחראי (לדעתי בדר"ך כלל זה יהיה כרטיס המסך) במידה וזה באמת המחשב אז צריך לראות האם ניתן ע"י הזזה של העכבר הוא הפעלה של המדייה סנטר או פעולה דומה (אצלי אגב באמת הרזולוציה משתנה בהפעלת ה VMC מ 1366x768 ל 1080P ככה שאולי זה התריגר לחזרת התמונה למסך)
בנוסף כמובן שכדאי לראות האם יש עידכון דרייבר לכרטיס במסך שאולי יפתור את הבעייה (לא לבנות על זה)

שים לב שבמידה ועדיין כל הפעולות על המחשב לא עוזרת אז כמעט תמיד הכנסת המחשב ל Stand By (בדר"כ ע"י לחיצה על כפתור בשלט הרחוק) ויציאה ממוד זה תפתור את הבעייה (אומנם זה פעולה שלוקחת כמה שניות אבל היא עדיפה על אתחול מלא של המחשב)

אם כל זה לא עובד אז כנראה צריך לחיות עם התופעה :עצוב: (אלא אם כן יש למישהו רעיון נוסף)

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

לפני שקונים כרטיס מסך אפשר לדעת אם הוא מחדש את ה-hand-shake כמו שצריך, או שזה הימור שמתברר רק אחרי הקניה?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #15 

MetalliJoe כתב:לפני שקונים כרטיס מסך אפשר לדעת אם הוא מחדש את ה-hand-shake כמו שצריך, או שזה הימור שמתברר רק אחרי הקניה?
...
הגזמת :roll:
-החבר'ה האלה (יצרני כרטיסי המסך) מספרים לך שהם מאיצים H.264 בצורה יפה רק שכחו לספר שקבצי MKV (שמכילים H.264 בפנים בפורפיל מסוים) לא יואצו בכלל !!
-אלה שמספרים לך שיש להם חיבור HDMI מלא, לא יספרו לך שלעיתים אפילו אודיו מקודד ל DTS הם לא מעבירים (שלא לדבר על הפורמטים החדשים שכמובן נתמכים ע"י הספציפיקציה של HDMI)
-אלה שלפעמים רושמים שהם תומכים בשידור 1080p אבל בפועל מתברר שלא כך הדבר
ועוד ועוד

בקיצור,
חוץ מלשאול מישהו מסויים שיש לו את הכרטיס ובדק איך הוא מתנהג במצב זה אין דרך אחרת לגלות תכונה זאת
(ושוב עדיין צריך לוודא שהבעיה היא בכרטיס ולא\וגם ברסיבר)

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

אם הבעיה היא ברסיבר אז גם מיתוג של HOT/YES הוא לא יודע לעשות, לא?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #17 

MetalliJoe כתב:אם הבעיה היא ברסיבר אז גם מיתוג של HOT/YES הוא לא יודע לעשות, לא?
...
לא הבנתי מה זאת אומרת מיתוג של HOT/YES ?

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

אם אתה מחבר את YES או HOT ב-HD לרסיבר יש בו בעיה ב-hand-shake של HDMI, גם שם תהיה בעיה, לא רק בחיבור של HTPC. נכון?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #19 

MetalliJoe כתב:אם אתה מחבר את YES או HOT ב-HD לרסיבר יש בו בעיה ב-hand-shake של HDMI, גם שם תהיה בעיה, לא רק בחיבור של HTPC. נכון?
...
הבנתי,
אכן נכון אבל שוב קח בחשבון שראשית אתה צריך לכבות ולהדליק את הרסיבר כדי לבדוק זאת ושנית אתה צריך לבדוק שהבעייה היא לא בממיר של יס או של הוט !!! (בדיוק כפי שהיא יכולה להיות בעייה של כרטיס המסך)

הסבר קצר:
תקן HDMI מגדיר שני אלמנטים לצורך חיבור Sink ו Source (ראו תמונה מתוך ה Spec של HDMI 1.3)

Source הוא זה שמתחבר ל Sink ומתחיל את "ההתקשרות"
במקרה שלנו ה Source-ים הם: ממיר HD של יס או הוט, כרטיס המסך, רסיבר וכדומה
ה Sink-ים הם הרסיבר ומסך הטלוויזיה וכדומה

שימו לב שהרסיבר הוא גם Source וגם Sink (זאת אחת הסיבות שלהרבה רסיברים יש בעיות בנושא ה HDMI אבל זה עניין לשרשור אחר)

ברוב המקרים הבעייה היא בגלל ה Source שאחראי על החיבור הראשוני (למרות שכמובן גם ה Sink יכול לעשות דברים לא תקינים שיגרמו לבעיות, לדוגמה פירסום לא נכון של נתוני המכשיר ראה ערך EDID וכו)

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

הבנתי. אחלה תשובה! (Y)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”