מצלמת וידאו AVCHD בשיטת NTSC

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
roymor פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 121
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי,
ברצוני לרכוש מצלמת וידאו HD מארה"ב.
השאלה האם תהיה בעיה עם NTSC.
את הוידאו אני יציג ב-LCD של סוני שנקנה בארץ באופן ישיר מהמצלמה או דרך HTPC.

תודה,

רועי

reuven_br
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 361
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

במידה והמסך הוא מולטי סיסטם לא צריכה להיות בעיה, ורובם כיום בארץ הם כאלה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78879
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #3 

לא תהיה בעיה.

כל המסכים הדקים של סוני יתמכו בפורמט שלך.

zaviv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1569
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

מצלמת HD

שליחה #4 

היי עופר
רציתי לשאול אותך מספר שאלות לעניין מצלמת HD אותה אני מתכוון לרכוש בארה"ב
1.הדגם בו אני מתעניין הוא סוני HDR-SR11 (יש גם HDR-SR10 ו- HDR-SR12)
הדגם הספציפי הינו בעל זיכרון של 60 גיגה (SR10 הינו 40 גיגה ו- SR12 הינו 120 גיגה)
לפי המפרט כתוב שהפורמט הינו:
Format(s) Supported HD: MPEG4 AVC/H.264 SD: MPEG2 HD
א. האם ה-TVIX 4100 לאחר הורדה למחשב ומשם לכונן ינגנן את הקבצים כמו שהם ללא המרה?
ב. האם בחיבור לפלזמה פיוניר 50' (507) בחיבור HDMI לא תהיה בעייה כלשהי
(כמובן שהעדיפות מבחינתי היא להוריד את הסרטונים ומשם ל- 4100)
2. בביקורי האחרון בניו-יורק ביקרתי בחנות של סוני והמוכר אמר לי כי עדיף קלטות MINI-DV
על הארד דיסק, משהו כמו MINIDV זה MPEG-2 וזה באיכות יותר טובה מאשר הארד דיסק שזה MPEG4 AVC/H.264
האם יש אמת בדבר כי למיטב הבנתי מרבית המצלמות החדשות שתומכות ב- HD הינן בעלות הארד דיסק ?
להלן לינק לכל המצלמות שתומכות ב- HD
http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/sto ... oryId=3556

תודה מראש על העזרה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

א. מרבית הסיכויים שכן, אבל עד שלא מנסים קשה לדעת ב-100%.
ב. לא תהיה שום בעיה, אני מחבר למסכים רבים את המצלמה שלי (גם של סוני) וזה עובד מעולה.

2. אין קשר בין האיכות למדיה. יש קשר לקצב הנתונים.

כלומר, ב-MINI DV בד"כ מקליטים בקצב 25Mbps, שזה יוצא מדהים ב-H264 (רמה של Blu-ray...).

לעומת זאת, על דיסק קשיח בד"כ הקצב נמוך יותר (אם כתוב לך כמה זמן ה-40G יכול להקליט אפשר לעשות את החישוב עבורך). בד"כ מדובר על קצב של בערך 14-16Mbps.

מבחינת נוחות, לעריכה והורדה אין כמו דיסק קשיח. עבור קלות שימוש לאלה (כמוני) שמקליטים ואולי פעם יראו את זה, הקלטות נוחות יותר כי זה פשוט להקליט ולשים בקופסא כשנגמר...

מ-MINI DV יותר קשה להוריד כי זה יורד בזמן אמת. אני מחבר כרטיס FIREWIRE ואם אני רוצה להעביר שעה של וידאו למחשב אז לוקח לי שעה...

יש גירסאות MINI DV ו-DVD לכל המודלים של סוני שאני ראיתי (לפחות כך היה בזמנו).

zaviv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

עופר תודה על התשובות, לעניין:
כלומר, ב-MINI DV בד"כ מקליטים בקצב 25Mbps, שזה יוצא מדהים ב-H264 (רמה של Blu-ray...).

לעומת זאת, על דיסק קשיח בד"כ הקצב נמוך יותר (אם כתוב לך כמה זמן ה-40G יכול להקליט אפשר לעשות את החישוב עבורך). בד"כ מדובר על קצב של בערך 14-16Mbps

Recording Media
High Definition: FH = 7 hours 10 min.
HQ = 14 hours and 40 min. SP = 17
hours and 50 min. LP = 22 hours and
50 min. Standard Definition: HQ = 14
hours and 40 min. SP = 21 hours and
50 min. LP = 41 hours and 50 min.
When using 8GB Memory Stick PRO
Duo™ Media (sold separately): High
Definition: FH = up to 55 min., HQ =
up to 115 min. SP = up to 140 min., LP
= up to 180 min. Standard Definition:
HQ = up to 115 min., SP = up to 170
min., LP = up to 5 hours 25 min.
60GB Non-Removable Hard Disk
Drive, Memory Stick Duo™ Media,
Memory Stick PRO Duo™ Media

לעניין האיכות אם כך הקלטה ב- MINIDV ברמה הגבוהה ביותר 1920*1080 גבוהה יותר מההקלטה על הארדדיסק ?והאם אני אראה הבדלים באיכות?
האיכות מאד חשובה לי האם אני מתפשר בעצם קניית הארדדיסק ?

zaviv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

עופר כמה שאלות נוספות?
1.When using 8GB Memory Stick PRO
Duo™ Media (sold separately): High
Definition: FH = up to 55 min., HQ =
up to 115 min. SP = up to 140 min., LP
= up to 180 min. Standard Definition:
HQ = up to 115 min., SP = up to 170
min., LP = up to 5 hours 25 min.

מה זה בדיוק הבנתי שרוכשים את זה בנפרד ?הכוונה למעין דיסק און קי?
2. האם מלבד סוני כדאי לחפש פירמות אחרות שתומכות ב-HD כגון קנון, פנסוניק או שהמוניטין של סוני והאיכות עולה על המתחרים?
3.האם אתה מכיר חנויות בניו יורק שכדאי לרכוש אצלן הבנתי ש- B&H גדולים מאוד אבל המחירים זולים כי הם מוכרים Refurbished חלק מהסחורה קצת מסוכן בכומים שאני הולך להוציא לעומת זאת בסט ביי וסירקוט סיטי אני מניח תקן אותי אם אני טועה אין Refurbished בחנויות בכל אופן.
תודה

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #8 

כמו שעופר אמר,
סוג המדיה קובע את כמות הנתונים לשניה. לקלטות המיני DV יש יתרון על פני כל מדיה אחרת בכל רזולוציה.
גם ב SD וגם ב HD.
ב SD זה הרבה יותר בולט כי פורמט ההקלטה לתוך ה HDD או למדיית DVD הוא MPEG2 עם מקסימום Bitrate של 8.5Mbps.
ה DV יתן לך פי 3 יותר נתונים בשניה.
ב HD כנראה ההפרשים קטנים יותר אבל עדיין יש פער גדול לטובת הקלטת.
נכון, זה מרגיז להוריד את הקלטות למחשב דרך FireWire אבל בין נוחות לאיכות אני בוחר באיכות..

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

zaviv
חבר ותיק
חבר ותיק

פורמטים ב- HD

שליחה #9 

היי עופר
בהקשר לתשובתך רציתי לחדד את הנקודה האם ההבדל הוא משמעותי בין MINIDV לבין הקלטה על הארד דיסק (כמו שציינתי יש ברשותי מסך פיוניר 50' 507) האם לאחר הורדה של קובץ שצולם ב-2 הפורמטים אני אראה משמעותית פחות טוב ב- הארד דיסק
מבדיקה באתר של סוני USA מרבית המצלמות שתומכות ב- HD הן בפורמט של הארד דיסק להלן הקישור למצלמות שתומכות ב- HD באתר סוני:
http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/sto ... oryId=3556

עושה רושם כי סוני זונחת את פורמט המיני דיוי לטובת הארד דיסק ראה הדגמים שרשמתי למעלה ואמורים להגיע במרץ לחנויות דבר נוסף מבין דגמי ה- MINDV אף אחת מן המצלמות אינה תומכת ב- 1920X1080 לעומת הדגמים של הארד דיסק שתומכים ב- FHD
(האם זה משפיע אם בכלל על שאלתי לעניין האיכות בין הפורמטים
תודה
אביב

shay1972
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 251
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

כל מה שרצית לדעת על מצלמות וידאו

שליחה #10 

כולל ביקורות והמלצות.
www.camcorderinfo.com

לעניינך:
זה נכון שלסוני כמעט ואין מצלמות HD שהן לא AVCHD, אבל לקנון יש והיא אפילו די מומלצת - לפחות לפי האתר.
תוכן MPEG2 קל יותר לעריכה.
המצלמות של קנון הן כן FULLHD ואפילו תומכות ב 24P - כלומר 24 פרימים מלאים בשניה (לא INTERLACE).

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

Re: כל מה שרצית לדעת על מצלמות וידאו

שליחה #11 

shay1972 כתב: תוכן MPEG2 קל יותר לעריכה.
...
ממש ממש אבל ממש לא נכון.
תוכן Mpeg2 הכי מסובך לערוך בגלל ה key frame ( למעשה כמעט בלתי אפשרי לערוך אותו ).
DV הוא הפורמט הביתי הנפוץ והקל ביותר לעריכה.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

Re: כל מה שרצית לדעת על מצלמות וידאו

שליחה #12 

Lior_M כתב:
shay1972 כתב: תוכן MPEG2 קל יותר לעריכה.
...
ממש ממש אבל ממש לא נכון.
תוכן Mpeg2 הכי מסובך לערוך בגלל ה key frame ( למעשה כמעט בלתי אפשרי לערוך אותו ).
DV הוא הפורמט הביתי הנפוץ והקל ביותר לעריכה.
...
(Y) מסכים בהחלט

קובי_ג
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #13 

זהירות לא ליפול!

הפורמט המכונה HDV שמתכוון לצילום HD על גבי קלטות MINI-DV לא נותן איכות טובה יותר, הסיבה נעוצה באותו גורם של קצב העברת נתונים: פורמט SD מקליט ב25Mbit/s שזה יוצא כ13Gb לשעה, המצלמות שמצלמות בHDV, גם המקצועיות כדוגמת הZ1 של סוני, דוחסות את התמונה באמצעות מקודד Mpeg 4 ואת הסאונד בפורמטMpeg 1 או אפילו Mp3 ע"מ להכניס יותר פרטים ברזולוציה. כך, שבסופו של דבר התמונה יוצאת יותר דחוסה, אני לא מכיר את הנתונים של הBR, אבל אני יודע שמצלמות מקצועיות יותר (והכוונה למצלמות שידור ולא כאלו שמיועדות לשוק הביתי) אשר מצלמות בFHD אמיתי ללא דחיסה, משתמשות בכרטיסי זכרון או קלטות מיוחדות ע"מ להגדיל את קצב העברת הנתונים ל50Mbit/s וכך אין דחיסה של התמונה או הקול.

דבר נוסף שצריך לבדוק הוא האם המצלמה מצלמת בFHD או שהיא נותנת Output של FHD, הZ1 למשל, מצלמת ברזולוציה של 1440x1080 ואח"כ עושה Upscale כדי להגיע לFHD, מצלמות אחרות גם מקליטות ברזולוציות שונות ורק מעטות (ויקרות) מקליטות בFHD ללא דחיסה של התמונה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

zaviv,

1. ניקח את המספרים שלך עבור 60GB דיסק:

FHD = יוצא לי לפי החישוב 19 מגה לשניה...
HQ = יוצא לפי החישוב 9.3 מגה לשניה.

עם ה-MSP בגודל 8גיגה
FHD יוצא בערך 19.86 מגה לשניה
HQ יוצא בערך 9.5 מגה לשניה

צריך לזכור שבד"כ מדובר ב-VBR כך שזה יהיה הממוצע, לא המקסימום!

מדובר בכרטיס זיכרון MEMORY STICK. למתחרים (כמו טושיבה) יש למשל כרטיס זיכרון SD שהוא זול טיפה יותר אבל באותם גדלים פחות או יותר.

2. סוני טובה, יש עוד חברות מוכרות אחרות בעלות מצלמות HD מוצלחות. המוצלחות מבין החברות הן PANASONIC, JVC, קנון, וטושיבה.

3. B&H לא מוכרים REFURBISHED אלא אם כן כתוב על זה REFURBISHED. הסיבה למחירים הזולים היא פשוטה - הם היום אימפריה ששולחת לכל העולם ציוד צילום ופשוט אי אפשר לעמוד בכמויות שהם שולחים. החברה אמינה ואם לא כתוב REFURBISHED אז זה לא...

הייתי שם כשחקרתי את נושא המצלמות והתעצבנתי שזו שלפני בתור לקחה שעה ולא איפשרה לי לברר משהו. בגלל זה עלה לי כפליים בארץ לרכוש את אותה מצלמה...

גם BEST BUY וגם CIRCUIT CITY לא מוכרים REFURBISHED אם זה לא מסומן (RFB בד"כ כתוב על זה). אם לא כתוב אז זה לא כך, הם לא יכולים להסתכן בקלקול השם הטוב שלהם בשביל רווח קצר מועד.

4. עבור מסכים מאוד איכותיים ניתן יהיה לראות הבדל בין שני סוגי הצילום, אכן כן.

5. לא ידוע לי שסוני סוגרת את קוי המוצרים של MINI DV, אבל אכן הטרנד העולמי הוא הקלטה על גבי דיסקים קשיחים ניידים וכרטיסי זיכרון.

כשאני רכשתי את המצלמה שלי היו לה גירסאות MPEG2, AVCHD, ובכל אחד משני קוי המוצרים (היום MPEG2 די נעלם מהשוק) היו מצלמות MINI-DV, דיסק קשיח וצורב BD-R... היום כבר יש גם את אופצית כרטיסי הזיכרון...

קובי_ג,

ממש לא נכון לגבי HDV, כדאי לקרוא מאמר שכתבתי על פורמט HDV ואיך הוא עובד.

הסיבה ש-SD רץ באותו קצב כמו HD הוא פשוט בגלל שהוא לא ממש מכווץ. לכן הוא בזבזני מאוד, בעוד ש-HDV מכווץ (או ב-AVC/H264 או ב-MPEG2).

ב-MPEG2 קצב של 25Mbps נחשב מעולה.
ב-H264 הוא נחשב פנומנלי.

לשם השוואה, יס משדרים H264 בקצב של 8-10Mbps ורואים מצויין...
HD-DVD לרוב מסתובב סביב 15-18Mbps
Bluray רץ בין 20 ל-36Mbps

זה לא מקודד MPEG4 (שנחשב מיושן) אלא H264 (שזה גירסא משוכללת בהרבה על מנגנון MPEG4 המיושן).

אכן, הסאונד בד"כ מקודד בפורמט MPEG1 LAYER 3 (שזה בעצם MP3...).

מצלמות מקצועיות אכן מקליטות בפורמט לא דחוס, שזה חשוב בעיקר ל-BROADCASTERS ופחות מעניין אותנו. בתחום איכות התמונה, יותר משמעותי היום הסנסור על איכות הכיווץ.

לגבי הסנסור, כמעט כולם היום עובדים עם סנסורים של 1440X1080. הסיבה לכך היא בגלל שסנסור FHD אמיתי דורש עדשה הרבה יותר יקרה (בגלל שיש יותר ABBARATIONS בקצוות התמונה בגלל הצורה המלבנית. את המידע מותחים ל-1920 בציר הרוחבי (בד"כ העדשה מעוותת בכדי לקזז את זה).

האם זה קריטי, כן ולא. ניתן לראות הבדל בין שני סוגי המצלמות (ראיתי רק מצלמה ביתית אחת עד היום עם FHD אמיתי), אבל זה הבדל שיעניין יותר במאי סרטי INDY ומקצוענים. לדעתי עבור צילומים ביתיים 1440X1080 עושה את העבודה נפלא. כמובן שאם יש אופציה לרכוש מצלמת FHD ללא דחיסה במחיר סביר, אז אני בעד...

zaviv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

4. עבור מסכים מאוד איכותיים ניתן יהיה לראות הבדל בין שני סוגי הצילום, אכן כן.

5. לא ידוע לי שסוני סוגרת את קוי המוצרים של MINI DV, אבל אכן הטרנד העולמי הוא הקלטה על גבי דיסקים קשיחים ניידים וכרטיסי זיכרון.

כשאני רכשתי את המצלמה שלי היו לה גירסאות MPEG2, AVCHD, ובכל אחד משני קוי המוצרים (היום MPEG2 די נעלם מהשוק) היו מצלמות MINI-DV, דיסק קשיח וצורב BD-R... היום כבר יש גם את אופצית כרטיסי הזיכרון...

מצלמות מקצועיות אכן מקליטות בפורמט לא דחוס, שזה חשוב בעיקר ל-BROADCASTERS ופחות מעניין אותנו. בתחום איכות התמונה, יותר משמעותי היום הסנסור על איכות הכיווץ.

לגבי הסנסור, כמעט כולם היום עובדים עם סנסורים של 1440X1080. הסיבה לכך היא בגלל שסנסור FHD אמיתי דורש עדשה הרבה יותר יקרה (בגלל שיש יותר ABBARATIONS בקצוות התמונה בגלל הצורה המלבנית. את המידע מותחים ל-1920 בציר הרוחבי (בד"כ העדשה מעוותת בכדי לקזז את זה).

האם זה קריטי, כן ולא. ניתן לראות הבדל בין שני סוגי המצלמות (ראיתי רק מצלמה ביתית אחת עד היום עם FHD אמיתי), אבל זה הבדל שיעניין יותר במאי סרטי INDY ומקצוענים. לדעתי עבור צילומים ביתיים 1440X1080 עושה את העבודה נפלא. כמובן שאם יש אופציה לרכוש מצלמת FHD ללא דחיסה במחיר סביר, אז אני בעד...[/quote]

עופר תודה על התשובות
עדין לא ברור לי מספר דברים במפרט של המצלמה רשום שזה 1920x1080 אז לפי מה שאני יודע זה FHD או תקן אותי אם אני טועה וזה לא בדומה לפלזמות/LCD
אתה אומר שזה בעצם 1440X1080 ?
מי זו המצלמה הביתית שראית ב- FHD ?( אם יש לך דגם זה יעזור)
לעניין ה- הפורמטים יש לי קצת בלאגן בכל מה שנכתב על ידך וכמובן אחרים
MPEG2 זה פורמט פחות טוב מ- AVCHD ?
אילו פורמטים נוצרים במחשב כאשר אני מוריד את הקובץ (כמובן בהנחה שצילמתי ב- FHD)?
לעניין כרטיסי הזיכרון האם הכוונה היא לזיכרון פלש שמתווסף לזיכרון של הארדדיסק אותו רוכשים בנפרד? (אם כך הדבר בעתיד תמיד יהיה ניתן לחבר למצלמה וכך להגדיל את הקיבולת)
לעניין המסך כמו שציינתי יש לי 507 של פיוניר שאין לי כוונה להחליף מן הסתם בזמן הקרוב ולכן כמו שכולם יודעים היא תומכת ב- 1080I ולכן 1080P לא הכי רלבנטי מבחינתי
תודה

firebird
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1488
שם מלא: firebird
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #16 

עופר,

הרשה לי לתקן אותך

SR11 היא מצלמה שכבר מצלמת ב 1920x1080

Zaviv,

הNTSC יעבוד לך בחיבור קומופוזיט ובחיבור HDMI אבל משום מה בקומפוננט לא ניתן לראות תקין גם בטלויזיות מולטי סיסטם.

לגבי SR11 היא עדיין לא יצאה ככה שלB&H תהיה בעיה למכור אחת כזאת מתוקנת :?

אם אתה צריך מצלמה עכשיו יש לי SR7 שקניתי לפני חודש וחצי וכעת מוצעת למכירה
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......
:wink:

edralpedralp
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #17 

כמה הערות ושאלה:

לפחות אצל SONY אמצעי האיחסון HARD DISK וMEMORY STICK הולכים אם פורמט AVCHD בעוד שMINI-DV הולך (נשאר?) עם MPEG2..

AVCHD זהו פורמט חדש ועל אף שהוא איכותי ומבוסס על H264, נראה שיצרנים בחרו בשלב זה להוריד את נפחי האיחסון, ולכן כרגע באותה רמת מחיר נקבל איכות יותר טובה בMINI_DV

AVCHD הוא פורמט חדש. משמעות הדבר שיש פחות תוכנות שמאפשרות עריכה. והם בלשב זה גם פחות יציבות. דרישות מערכת לשני הפורמטים דומים. עריכת תוכנה HD תדרוש DUAL CORE או QUAD CORE ו2GB זיכרון לפחות. ייתכם שנצטרך להמיר ל-MPEG2.

נדמה לי ש-HARD DISK נחשב פחות עמיד. גם MIINIDV וגם MEMORY STICK עשוים לשרוד נפילה. DISK קשיח לא ישרוד.

כפי שראיתי, בדגמים ACVHD ביטלו את ה VIEWFINDER. ניסיוני שיש מצבים שהוא ממש חשוב. האם יש שינוי במסכים? אחרת זו ממש מגרעה שנובעת בניראה מרצון להוריד משקל וגודל.

לאור אלה, ועל אף שאין כל ספק שעתיד בMEMORY STICK, ניראה לי שמי שכמוני עומד לקבל החלטה בימים הקרובים, הMINIDV הוא האופציה העדיפה עדיין. מסכימים?

אשמח לשמוע הערות תגובות.

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #18 

לא מסכים
נוחות העברת הוידאו מהמצלמה למחשב במיני דיוי הוא אסון. (זמן של 1:1).
שעת הקלטה ב hd mpeg 2שווה 12 ג'יגה של מקום. ואם אתה רוצה לשמור צילומים של שעות עבור עריכה תקופתית תצטרך הרבה ג'יגות של מקום.
avchd הוא פורמט תקני של בלו רייֿ כלומר אפשר לצלם לצרוב ולשים בדיוידי תומך bd
כדי לראות מה צילמת ללא כל שינויי פורמט.
תמיכה ב ac3 תוך כדי הצילום מוסיפה המון לוידאו, זהו דבר שלא קיים ב mpeg2.
אפשר לקנות מצלמות avchd שמצלמות על מיני דיוידי ולא רק דיסק קשיח או ממורי סטיק.
ואני לא חושב שמישהו יכול לראות הבדל באיכות בצילום וידאו במצלמה ביתית (בין mpag2 ל avchd) תכלס, המצלמות הביתיות לא איכותיות ברמה שבאמת יראו הבדלים.
זהו, נראה לי.
גילוי נאות : יש בבעלותי מצלמת sony ux5.

avivz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11

סוג קבצים

שליחה #19 

שלום לכולם
כאשר אני מצלם ב- HD נוצר לי קובץ M2TS איזה קובץ נוצר בהורדה למחשב כאשר אני מצלם ב- SD והאם ניתן לצרוב אותו על גבי מדיה DVD ולראות אותו הנגן DVD תומך DIVX

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

Re: סוג קבצים

שליחה #20 

avivz כתב:שלום לכולם
כאשר אני מצלם ב- HD נוצר לי קובץ M2TS איזה קובץ נוצר בהורדה למחשב כאשר אני מצלם ב- SD והאם ניתן לצרוב אותו על גבי מדיה DVD ולראות אותו הנגן DVD תומך DIVX
...
בהנחה שאתה מדבר על מצלמת Mini-DV אז ב SD ייוצר לך קובץ AVI מקודד בקודק DV. כדי להעביר ל DVD צריך לקודד מחדש. יש תוכנות שעושות את זה בלחיצת כפתור. בכל מקרה מדובר בפעולה שלוקחת לא מעט זמן.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”