המלצות לאוזניות בתקציב 1500 ש"ח
כבר יצא לי לשמוע כמה אוזניות ועתה אני מחפש אוזניות שיהיו קפיצת מדרגה משמעותית מן RP-21, SEN HD485 וAKG K518.
מיועדות להאזנה מן מחשב בייתי, תחומי מוזיקה שלרוב שומע: האוס, טראנס,דאנס, פופ ושחורה.
העדפה לצליל חם וכיפי לשמיעה, דגש על תחום הבאס, במה רחבה ככל הניתן.
העדפה לאוזניות ללא צורך בהגברה יעודית, וקיימת אפשרות ליד שניה.
מיועדות להאזנה מן מחשב בייתי, תחומי מוזיקה שלרוב שומע: האוס, טראנס,דאנס, פופ ושחורה.
העדפה לצליל חם וכיפי לשמיעה, דגש על תחום הבאס, במה רחבה ככל הניתן.
העדפה לאוזניות ללא צורך בהגברה יעודית, וקיימת אפשרות ליד שניה.
נערך לאחרונה על ידי FOXY ב 18/02/2008 11:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
BEYER 990 /880 עם התנגדות 32 אום.
סוני מהסדרות החדשות.
SEN 600/650 משומשות יכנסו לתקציב (התנגדויות גבוהות).
אני בזמנו קניתי מ-AUDIOCUBES, ניסיון מאוד חיובי וגם יותר זול מכל חנות בארץ. עצתי הלא מחונכת היא: תשמע כמה שיותר אזניות, אפילו תבקר אצל אנשים פרטיים שמוכרים, שמע בחנויות ותקנה איפה שהתמורה עלות/תועלת היא מקסימלית.
סוני מהסדרות החדשות.
SEN 600/650 משומשות יכנסו לתקציב (התנגדויות גבוהות).
אני בזמנו קניתי מ-AUDIOCUBES, ניסיון מאוד חיובי וגם יותר זול מכל חנות בארץ. עצתי הלא מחונכת היא: תשמע כמה שיותר אזניות, אפילו תבקר אצל אנשים פרטיים שמוכרים, שמע בחנויות ותקנה איפה שהתמורה עלות/תועלת היא מקסימלית.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
ה-AKG של אנטולי זה משהו אחר לחלוטין מהאזניה המקורית.
מגברים - עולם ומלאו. קצת קשה לתת בכמה משפטים את הכל, אבל אפשר להתחיל במגברים על בטריות בקיט להרכבה עצמית.
מגברים - עולם ומלאו. קצת קשה לתת בכמה משפטים את הכל, אבל אפשר להתחיל במגברים על בטריות בקיט להרכבה עצמית.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
- nirses
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
ברשותי זוג אוזניות AKG - K340 כמעט מהיום הראשון שהן יצאו לשוק . גם כמקוריות הן טובות ביותר ומהנות בצליל המשובח שלהן . אחרי השדרוג של אנטולי אופי הצליל המיוחד שלהן לא השתנה - הן מפורטות יותר ,צלולות יותר מהנות עוד יותר מאשר לפני השדרוג ויש להן בס טוב יותר - אבל הן לא "משהו אחר לחלוטין מהאזניה המקורית" כמו שכתבת . לפותח השרשור - ממליץ בכל פה , אין אוזניות שתוכל להשיג במחיר כזה עבור איכות גבוהה שכזאת - ודרך אגב לאנטולי יש כרגע עוד זוג כאלה למכירה - ראה בלוחות .Shtirlitz כתב:ה-AKG של אנטולי זה משהו אחר לחלוטין מהאזניה המקורית.
מגברים - עולם ומלאו. קצת קשה לתת בכמה משפטים את הכל, אבל אפשר להתחיל במגברים על בטריות בקיט להרכבה עצמית....
לו הייתי רוטשילד ...
תוכל להמליץ לי על מגברים שיתאימו לאוזניות? [בתקציב נמוך]nirses כתב:ברשותי זוג אוזניות AKG - K340 כמעט מהיום הראשון שהן יצאו לשוק . גם כמקוריות הן טובות ביותר ומהנות בצליל המשובח שלהן . אחרי השדרוג של אנטולי אופי הצליל המיוחד שלהן לא השתנה - הן מפורטות יותר ,צלולות יותר מהנות עוד יותר מאשר לפני השדרוג ויש להן בס טוב יותר - אבל הן לא "משהו אחר לחלוטין מהאזניה המקורית" כמו שכתבת . לפותח השרשור - ממליץ בכל פה , אין אוזניות שתוכל להשיג במחיר כזה עבור איכות גבוהה שכזאת - ודרך אגב לאנטולי יש כרגע עוד זוג כאלה למכירה - ראה בלוחות .Shtirlitz כתב:ה-AKG של אנטולי זה משהו אחר לחלוטין מהאזניה המקורית.
מגברים - עולם ומלאו. קצת קשה לתת בכמה משפטים את הכל, אבל אפשר להתחיל במגברים על בטריות בקיט להרכבה עצמית.......
- slavazh
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
שימשון אני חושב שהכוונה באחרות היתה לBALANCED. ועוד דבר נכון ש 340 הן אוזניה מצוינת אבל הן זקוקות למגבר טוב כדי להישמע טוב. אני אישית חושב שכל דגמי בייר עד 250 אוהם הרבה יותר קלים לדחיפה מ340.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.
- nirses
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
חיבור ה - BALANCED באוזניות של אנטולי שמוצעות למכירה לא משנה כלום מבחינת הצליל . האוזניות של בייר בהחלט טובות אבל האקג עולות עליהן בכמה מונים ביחס למחיר שתשיג את שתיהן וכן - צריך מגבר טוב מאד כדי להזיז אותן טוב - אבל איך שהן נשמעות - חבל"ז .slavazh כתב:שימשון אני חושב שהכוונה באחרות היתה לBALANCED. ועוד דבר נכון ש 340 הן אוזניה מצוינת אבל הן זקוקות למגבר טוב כדי להישמע טוב. אני אישית חושב שכל דגמי בייר עד 250 אוהם הרבה יותר קלים לדחיפה מ340....
לו הייתי רוטשילד ...
אני מעדיף לא להגיב לדברים שנאמרו, כיוון שזה ברור לי שאני עלול להגיד דברים שעלולים להישמע כלא אובייקטיביים. עם זאת, חשוב לי לציין דבר אחד שהרבה אנשים לא יודעים וחבל. (אלירן, לך כבר אמרתי את זה בפרטי, והסברתי לך קצת, אז בוא לא נפתח על זה דיון פה, כי זה סתם לטחון מים כרגע).
K340 הן אוזניות עם עכבה גבוהה, ולא פחות חשוב, נצילות נמוכה. חיסרון לחלקנו, ייתרון עצום לכל השאר. הסיבה היא פשוטה. מגברי רמקולים מסוגלים בקלות להזיז אוזניות שכן מתח לא חסר להם, וזרם אף פעם לא בעייתי אצלם. להזכירכם, עכבה גבוהה מזו של המגבר תתבטא בהספקים נמוכים יותר (אוזניות, אז לא בעיה, גם עשירים וואט יספיק), עכבה נמוכה יותר תתבטא בהספקים נמוכים יותר ודיסטורשן גבוה יותר. מכאן שלחבר אוזניות למגבר רמקולים ליציאת רמקולים נותן הספקים שמספיקים לאוזניות, ודיסטורשן זהה לחיבור רמקולים.
מה כן הבעיה? רעשים. מגבר רמקולים מפיקים הרבה יותר רעשים ממגברי אוזניות. ה-K340 בדומה ל-K1000 לדוגמא, בזכות הנצילות הנמוכה, לא מרעישות כלל וכלל לרעשים האלה, ולכן חיבור ליציאת רמקולים של מגבר רמקולים תישמע מצוין, טוב יותר מיציאת אוזניות. במגברים החדשים יותר שבכלל יש מעגל גיין מעאפן בלי הגברה אמיתית מקבלים שיפור עצום.
בעיה נוספת קיימת במקרים חריגים בהם המגבר מאוזן. רוב המגברים עובדים עם אדמה משותפת, ולכן אין שום פחד לחבר אליהם כל אוזניה שהיא. למרות זאת, מגברים מסוימים (ובדר"כ זה ברור מאוד כי זה מצוין בבירור במגבר) עובדים במצב מאוזן שמכריח הפרדה מוחלטת בין הערוצים. אוזניות רגילות לא מאפשרות את זה. אוזניות עם חיבור מאוזן כן מאפשרות את זה (בדומה לרמקולים רגילים). כל חיבור מאוזן (לא משנה איזה צורה, זוג TRS, זוג XLR 3, או XLR 4 פינים בודד) כולם יספקו את הסחורה.
רק לוודא, אני לא ממליץ בשום אופן לחבר אוזניות למגבר רמקולים, אוזניות ממוצעות יפיקו המון רעשי רקע בחיבור כזה. למרות זאת, אוזניות מאוד לא נצילות כמו K340,K1000, חלק מהדגמים הישנים של KOSS, חלק משאר הדגמים הישנים של AKG, ואולי עוד מספר דגמים (אני יודע שחלק מהאוזניות האורתדינאמיות הישנות יכולות בקלות לעבוד כך), ירויחו מהחיבור הזה לעומת חיבור ליציאת אוזניות רגילה. וכל עוד מדובר במגבר טוב, אפשר יהי גם להסתדר בלי מגבר אוזניות בכלל (אצלי גם K1000 וגם ה-K340 עובדות ככה).
K340 הן אוזניות עם עכבה גבוהה, ולא פחות חשוב, נצילות נמוכה. חיסרון לחלקנו, ייתרון עצום לכל השאר. הסיבה היא פשוטה. מגברי רמקולים מסוגלים בקלות להזיז אוזניות שכן מתח לא חסר להם, וזרם אף פעם לא בעייתי אצלם. להזכירכם, עכבה גבוהה מזו של המגבר תתבטא בהספקים נמוכים יותר (אוזניות, אז לא בעיה, גם עשירים וואט יספיק), עכבה נמוכה יותר תתבטא בהספקים נמוכים יותר ודיסטורשן גבוה יותר. מכאן שלחבר אוזניות למגבר רמקולים ליציאת רמקולים נותן הספקים שמספיקים לאוזניות, ודיסטורשן זהה לחיבור רמקולים.
מה כן הבעיה? רעשים. מגבר רמקולים מפיקים הרבה יותר רעשים ממגברי אוזניות. ה-K340 בדומה ל-K1000 לדוגמא, בזכות הנצילות הנמוכה, לא מרעישות כלל וכלל לרעשים האלה, ולכן חיבור ליציאת רמקולים של מגבר רמקולים תישמע מצוין, טוב יותר מיציאת אוזניות. במגברים החדשים יותר שבכלל יש מעגל גיין מעאפן בלי הגברה אמיתית מקבלים שיפור עצום.
בעיה נוספת קיימת במקרים חריגים בהם המגבר מאוזן. רוב המגברים עובדים עם אדמה משותפת, ולכן אין שום פחד לחבר אליהם כל אוזניה שהיא. למרות זאת, מגברים מסוימים (ובדר"כ זה ברור מאוד כי זה מצוין בבירור במגבר) עובדים במצב מאוזן שמכריח הפרדה מוחלטת בין הערוצים. אוזניות רגילות לא מאפשרות את זה. אוזניות עם חיבור מאוזן כן מאפשרות את זה (בדומה לרמקולים רגילים). כל חיבור מאוזן (לא משנה איזה צורה, זוג TRS, זוג XLR 3, או XLR 4 פינים בודד) כולם יספקו את הסחורה.
רק לוודא, אני לא ממליץ בשום אופן לחבר אוזניות למגבר רמקולים, אוזניות ממוצעות יפיקו המון רעשי רקע בחיבור כזה. למרות זאת, אוזניות מאוד לא נצילות כמו K340,K1000, חלק מהדגמים הישנים של KOSS, חלק משאר הדגמים הישנים של AKG, ואולי עוד מספר דגמים (אני יודע שחלק מהאוזניות האורתדינאמיות הישנות יכולות בקלות לעבוד כך), ירויחו מהחיבור הזה לעומת חיבור ליציאת אוזניות רגילה. וכל עוד מדובר במגבר טוב, אפשר יהי גם להסתדר בלי מגבר אוזניות בכלל (אצלי גם K1000 וגם ה-K340 עובדות ככה).
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
היו לי בעבר זוג של AKG K66 שממש אבל ממש סבלתי מהם וגם יצא לי להשתמש ב K240 שהן יותר איכותיות אבל גם עליהן אני לא אמליץ.
כרגע יש לי Technics DH1200 ואני מאוד אוהב אותן. מומלץ במיוחד למוזיקה אלקטרונית ב Levels מסוכנים לשמיעה
כמובן עדיף עם מגבר אוזניות איכותי ושרירי צוואר חזקים כי האוזניות לא קלות
כרגע יש לי Technics DH1200 ואני מאוד אוהב אותן. מומלץ במיוחד למוזיקה אלקטרונית ב Levels מסוכנים לשמיעה
כמובן עדיף עם מגבר אוזניות איכותי ושרירי צוואר חזקים כי האוזניות לא קלות
Need more cowbell
לא צריכה להיות עם זה שום בעיה. כבר חיברתי לכמה מגברים (גם מנורות) והכל עבד פיקס.