אהלן,
לפני כמה חודשים התחלתי שיפוץ רציני. אני בונה יחידת דיור במרתף עם מקלחת ושירותים, מטבח, חדר שינה סלון ופינת עבודה.
שירטטתי את החדר ותיכננתי את הכל וכבר סיימתי את רוב העבודה עם הגבס אבל אני כרגע קצת תקוע בחציבות. יש לי שני מקומות שאני שוקל להתקין בהם את הפלזמה וכנראה שאני אכין את התשתית לשניהם ואם אני ארצה אינ אוכל לשנות בהמשך.
אני מבין שיש כל מיני סוגי כבלים שלא כדאי להעביר ביחד וקיוויתי שתוכלו לעזור לי.
את החשמל אני מעביר בתוך צינורות 11 מ"מ (שרשורי ירוק) ונראה שככה גם את כל שאר הכבלים, חוץ מהחלק בין המערכת לפלזמה שמן הסתם צריך משהו הרבה יותר רחב.
בחשמל אני משתמש ב2.5 מ"מ.
האם אפשר להעביר את כל שאר הכבלים ביחד? אודיו, ווידאו, רמקולים, כבלים, רשת וטלפון?אני חושב לפצל אותם לתקשורת (טלפון, רשת וכבלים) בצינור אחד, ואת השאר בצינור אחר.
רציתי גם לדעת מה כדאי לי לבדוק בכבלים שאני קונה? אני רוצה לבנות את הכבלים לבד, לקנות ראשים ולעשות חיבורים ייעודיים בגוויס.
אגב, אני בודק באיזה גובה לעשות את הגוויס מאחורי הפלזמה (לחשמל ולכבלים האחרים המוסתרים) אם יש לכם עצה זה יהיה מעולה.
יש כאן הרבה שכבר התקינו, יש לכם איזו עצה, למשל, איזה חיבור או כבל שלא השחלתם וכדאי לשים, או להכין איזה משהו לאופציה עתידית?
ודבר אחרון ולא כל כך קשור לתחום, היחידה כמו שאמרתי במרתף, ופעם הייתה לי משאבה ששואבת את כל הפסולת מהשירותים ומהמקלחת וכל השאר אבל היא התקלקלה. בדקתי עכשיו בכל מיני אתרים בחו"ל ואני מחפש משהו אמין וטוב. יש למישהו המלצה?
תודה רבה ושבוע טוב
תמונות יועלו בקרוב
לירן
בניית יחידה, חציבות, השחלת חוטים ושאר ירקות...
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
חשמל וכבלי אודיו/וידיאו מומלץ להפריד, כדי לא ליצור השראות.
לגבי מיקום השקעים, זה תלוי במיקום השקעים במסך, ובצורת המתלה שקנית. בד"כ צריך בשליש התחתון של המסך, באחד הצדדים.
לגבי מיקום השקעים, זה תלוי במיקום השקעים במסך, ובצורת המתלה שקנית. בד"כ צריך בשליש התחתון של המסך, באחד הצדדים.
Silence speaks louder than words
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אני לא יכול לעזור לך עם קירות גבס, לגבי כבלים - אני הייתי ממליץ להמנע מלהשתמש בשרשור ירוק, כיוון שהוא פחות ידידותי למשתמש בכל מה שקשור להעברת כבלים, אני הייתי מנסה ללכת על צינור שחור חלק שהוא נוח בהרבה. נראה לי שתזדקק ל-3 צנורות - חשמל, תקשורת וכל השאר. לגבי הכבלים עצמם - אם אתה מעביר כבל רשת תצטרך לוחץ ייעודי, כנ"ל אם תרצה להעביר HDMI, השאר פחות בעייתיים