30 שנה ל-VHS
זה אומנם שייך אולי לפורום וידאו, אבל חברים, השנה מלאו 30 לכניסת ה-VHS כפורמט ביתי לשוק במערב אירופה, במתכונת שכמעט ולא השתנתה מאז.
הוידאו הוא פורמט אנלוגי טהור, והשפעתו על תחום האלקטורניקה הבידורית היתה מכרעת.
רגע לפני מותו המוחלט של הפורמט, חשבתי להעלות זכרונות על פורמט זה, היות ואני מחזיק בכמה מאות קלטות שהוקלטו רובן בשנות ה-80..
מלחמת הפורמטים שהתחוללה באותן שנים בין BETA של SONY ו-VHS של JVC, מזכירה לא מעט את מלחמות הפורמטים השונות שהתחוללו סביב מדיות בידוריות חדשות, ולא ניתן לומר כי דוקא הפורמט ה"טוב" יותר ניצח.
בשנות "כלכלת מרידור", הפכו מכשירי הוידאו מוצר צריכה נפוץ והמוני, וכמעט חיסלו את ענף בתי הקולונוע. לחלק מהאנשים היה מכשיר כזה עוד ששידורי הטלויזיה הישראלית היוו מונופול בשחור לבן.
מחיר מכשיר כזה אז, עמד על אלפי דולרים, והקלטות כבדות גדולות ומיושנות אך בעלות יכולת של אחסון נתוני וידאו עד 4 שעות, באיכות בינונית (פחות מ-300 קווי רוחב).
הופתעתי לגלות כי קלטת שהקלטתי בשנת 1984 עדיין פועלת באופן תקין ובה קליפים מהטלויזיה הישראלית.
אני זוכר שהייתי הולך לחברים, שאבא שלהם היה ימאי, והוא הביא מחו"ל וידאו, ואחת ההקלטות הראשונות שלהם היה "אירוויזיון 1979" שנערך בבניני האומה בירושלים, וזה היה בצבע!
יש אנשים המתעקשים עד היום להחזיק בוידאו ואף להקליט עמו באופן שוטף, ויש כאלו שזנחו אותו מזמן.
מה דעתכם?
בתמונה אגב, אחד הדגמים הראשונים של וידאו ביתי של JVC, שמחירו היום היה חוצה את קו ה-2500 לירות שטרלינג.
הוידאו הוא פורמט אנלוגי טהור, והשפעתו על תחום האלקטורניקה הבידורית היתה מכרעת.
רגע לפני מותו המוחלט של הפורמט, חשבתי להעלות זכרונות על פורמט זה, היות ואני מחזיק בכמה מאות קלטות שהוקלטו רובן בשנות ה-80..
מלחמת הפורמטים שהתחוללה באותן שנים בין BETA של SONY ו-VHS של JVC, מזכירה לא מעט את מלחמות הפורמטים השונות שהתחוללו סביב מדיות בידוריות חדשות, ולא ניתן לומר כי דוקא הפורמט ה"טוב" יותר ניצח.
בשנות "כלכלת מרידור", הפכו מכשירי הוידאו מוצר צריכה נפוץ והמוני, וכמעט חיסלו את ענף בתי הקולונוע. לחלק מהאנשים היה מכשיר כזה עוד ששידורי הטלויזיה הישראלית היוו מונופול בשחור לבן.
מחיר מכשיר כזה אז, עמד על אלפי דולרים, והקלטות כבדות גדולות ומיושנות אך בעלות יכולת של אחסון נתוני וידאו עד 4 שעות, באיכות בינונית (פחות מ-300 קווי רוחב).
הופתעתי לגלות כי קלטת שהקלטתי בשנת 1984 עדיין פועלת באופן תקין ובה קליפים מהטלויזיה הישראלית.
אני זוכר שהייתי הולך לחברים, שאבא שלהם היה ימאי, והוא הביא מחו"ל וידאו, ואחת ההקלטות הראשונות שלהם היה "אירוויזיון 1979" שנערך בבניני האומה בירושלים, וזה היה בצבע!
יש אנשים המתעקשים עד היום להחזיק בוידאו ואף להקליט עמו באופן שוטף, ויש כאלו שזנחו אותו מזמן.
מה דעתכם?
בתמונה אגב, אחד הדגמים הראשונים של וידאו ביתי של JVC, שמחירו היום היה חוצה את קו ה-2500 לירות שטרלינג.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
איזה צחוקים,גם לי יש את המכשיר הזה
רק שהוא במצב דיי גרוע,המכניקה שלו דפוקה לחלוטין..זה ה-JVC HR3300 האגדי.המכשיר
שהראת,רועי,הוא מדבקה של JVC של אותו הדגם ששווקה באנגליה תחת שמות שונים..
בעיקר FERGUSON..אני אחד מהבודדים שהשקיעו ב-VHS,וברשותי מכשיר של SVHS של
JVC שעלה לי הון,אני עדיין משתמש בו לפעמים..הוא כמעט נזנח בגלל ה-DVD המקליט.ויש
לי יוד כמה מכשירים בארון,כולל אחד משוכלל במיוחד של פנסוניק עם אפשרויות עריכה
ושלט שקורא ברקודים
..ה-VHS עוד לא מת לחלוטין,הוא קיים עוד במכשירים
שמשולבים עם נגני ומקליטי DVD..כולל הזוועות של LG שנפוצות היום בדיוטי פרי.
שהראת,רועי,הוא מדבקה של JVC של אותו הדגם ששווקה באנגליה תחת שמות שונים..
בעיקר FERGUSON..אני אחד מהבודדים שהשקיעו ב-VHS,וברשותי מכשיר של SVHS של
JVC שעלה לי הון,אני עדיין משתמש בו לפעמים..הוא כמעט נזנח בגלל ה-DVD המקליט.ויש
לי יוד כמה מכשירים בארון,כולל אחד משוכלל במיוחד של פנסוניק עם אפשרויות עריכה
ושלט שקורא ברקודים
שמשולבים עם נגני ומקליטי DVD..כולל הזוועות של LG שנפוצות היום בדיוטי פרי.
-
- וזה אחד הדגמים שהיו מאוד נפוצים
בישראל בשנות השמונים..זהירות-
בעיית רצועות כרונית!
-
- חתיכת היסטוריה-JVC HR3300,
הVHS PAL הראשון.
המקביל האמריקאי היה עם כפתורים
של תנור מטבח..
-
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
זה נכון...
איכות השמע בהקלטות דו ערוציות בוידאו נשמעת הרבה יותר טוב מקלטות רגילות. גם אני בדקתי את זה.
בעבר גם שימשו מכשירי וידאו על מנת לגבות נתונים ממחשב. היה כרטיס מיוחד כזה עם שני יציאות RCA סטנדרטיות שמחברות בין הכרטיס לוידאו, ותוכנה מיוחדת שהייתה מעבירה את האותות לקלטת הוידאו, בכל מכשיר וידאו רגיל. המוצר הזה לא הצליח כל כך, אני מניח בגלל בעיות אמינות....
אני משתמש לעיתים בוידאו גם היום להקלטות מזדמנות במקום מכשיר הדיוידי המקליט שברשותי (מכשיר יקר מאוד ולא מכשיר מדבקה או LG). הסיבה היא פשוטה - מכניסים קלטת לוידאו ומקליטים ישר. בדיוידי שעות עד שהוא נדלק, עד שהמגש נפתח, עד שהוא מזהה את הדיסק, עד ששמים אותו על הערוץ הנכון, ועד שהוא מתחיל להקליט... על עניין התאימות בין מכשירים אחרים, הצורך בסגירת דיסק וכו' אני אפילו לא מדבר. גם העניין שדיסק פתאום מחליט להדפק ואז כל ההקלטה אבדה גם על זה אני לא מדבר. בקיצור - לא פרקטי ולא יעיל בעליל. מהסיבה הזו, וזו בלבד, אני חושב שיש לוידאו יתרונות עצומים והוא יהיה איתנו עוד הרבה.
חוץ מזה, גם SVHS נותן תוצאות לא רעות בכלל (ולא נופל הרבה מדיוידי).
חוץ מזה שמכשירי הוידאו הם אמינים יותר לאורך שנים, יותר מאשר מכשירי הדיוידי, גם היקרים שבהם, שבשימוש אינטנסיבי מסיימים את חייהם מהר.
אגב, באמת מפליא שה VHS גבר על ה BETA, היות וה BETA סיפק איכות צפיה טובה יותר, קלטות קטנות יותר ומותג ענק מאחוריה. לפעמים לסוני פשוט אין מזל (כמו המיני דיסק, הפורמט היעודי לנגני ה MP3 הראשונים שלהם לא תפס, ובטח עוד כמה דברים).
בעבר גם שימשו מכשירי וידאו על מנת לגבות נתונים ממחשב. היה כרטיס מיוחד כזה עם שני יציאות RCA סטנדרטיות שמחברות בין הכרטיס לוידאו, ותוכנה מיוחדת שהייתה מעבירה את האותות לקלטת הוידאו, בכל מכשיר וידאו רגיל. המוצר הזה לא הצליח כל כך, אני מניח בגלל בעיות אמינות....
אני משתמש לעיתים בוידאו גם היום להקלטות מזדמנות במקום מכשיר הדיוידי המקליט שברשותי (מכשיר יקר מאוד ולא מכשיר מדבקה או LG). הסיבה היא פשוטה - מכניסים קלטת לוידאו ומקליטים ישר. בדיוידי שעות עד שהוא נדלק, עד שהמגש נפתח, עד שהוא מזהה את הדיסק, עד ששמים אותו על הערוץ הנכון, ועד שהוא מתחיל להקליט... על עניין התאימות בין מכשירים אחרים, הצורך בסגירת דיסק וכו' אני אפילו לא מדבר. גם העניין שדיסק פתאום מחליט להדפק ואז כל ההקלטה אבדה גם על זה אני לא מדבר. בקיצור - לא פרקטי ולא יעיל בעליל. מהסיבה הזו, וזו בלבד, אני חושב שיש לוידאו יתרונות עצומים והוא יהיה איתנו עוד הרבה.
חוץ מזה, גם SVHS נותן תוצאות לא רעות בכלל (ולא נופל הרבה מדיוידי).
חוץ מזה שמכשירי הוידאו הם אמינים יותר לאורך שנים, יותר מאשר מכשירי הדיוידי, גם היקרים שבהם, שבשימוש אינטנסיבי מסיימים את חייהם מהר.
אגב, באמת מפליא שה VHS גבר על ה BETA, היות וה BETA סיפק איכות צפיה טובה יותר, קלטות קטנות יותר ומותג ענק מאחוריה. לפעמים לסוני פשוט אין מזל (כמו המיני דיסק, הפורמט היעודי לנגני ה MP3 הראשונים שלהם לא תפס, ובטח עוד כמה דברים).
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אין תחליף לוידאו טייפ (בדיוק כפי שאין תחליף לאודיו טייפ, אגב) במובנים של קלות תפעול, מיידיות, זמינות וגם אמינות ועמידות המדיה.
המכשיר בתמונה הראשונה של רועי אינו מדבקה אלא המותג Victor - שזה שמה העיקרי של JVC בשוק הבית שלה.
ה-Beta הוא אכן כישלון אחד מני רבים של סוני בנסיונות לכבוש את השוק עם פורמטים פרי המצאתה, כשבין היתר ניתן למצוא גם את ה-Elcaset (מישהו מכיר?), ה-Dat (אולי לא ממש כישלון מוחלט, אבל בטח לא הצליח לעשות את המצופה ממנו) וכמובן ה-MD האיום, שאני בהחלט מבין ומצדיק את שקיעתו; מדובר במוצר זוועתי מבחינה מוזיקלית.
המכשיר בתמונה הראשונה של רועי אינו מדבקה אלא המותג Victor - שזה שמה העיקרי של JVC בשוק הבית שלה.
ה-Beta הוא אכן כישלון אחד מני רבים של סוני בנסיונות לכבוש את השוק עם פורמטים פרי המצאתה, כשבין היתר ניתן למצוא גם את ה-Elcaset (מישהו מכיר?), ה-Dat (אולי לא ממש כישלון מוחלט, אבל בטח לא הצליח לעשות את המצופה ממנו) וכמובן ה-MD האיום, שאני בהחלט מבין ומצדיק את שקיעתו; מדובר במוצר זוועתי מבחינה מוזיקלית.
- Kosh
- גורו וינטאג'

דראגון,המכשיר שרועי הראה הוא VIDEOSTAR של חברת Ferguson מאנגליה,JVC יצרה
אותו עבורה בזמנו,ולכן קראתי לו "מדבקה".הוא זהה לHR3300,השם שונה כי פרגוסון
היה אז מותג נפוץ באנגליה ולכן JVC עשו הסכם איתם ויצרו את המותג VIDEOSTAR.
אותו עבורה בזמנו,ולכן קראתי לו "מדבקה".הוא זהה לHR3300,השם שונה כי פרגוסון
היה אז מותג נפוץ באנגליה ולכן JVC עשו הסכם איתם ויצרו את המותג VIDEOSTAR.
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 19/02/2008 1:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
גם אני לא הייתי קוטל כלכך את המינידיסק. רגע לפני שסוני החליטה להפסיק את יצורו, היא יצאה עם מוצר מצויין שנקרא HI MD, שהכיל 1GB של נתונים, במילים אחרות: ניתן לשמוע מוסיקה בפורמט שהוא לא "לוזי" לחלוטין, ויכול להישמע טוב יותר מ-CD, מבחינת פוטנציאל.
למרות הדחיסה של 3ATRAC, שהיא דחיסה חזקה יחסית, לדעתי, ואם יש מקום להשוות בכלל, ATRAC נשמע מעט יותר טוב מ-MP3 וכל זאת בכמות מידע קטנה יותר.
HIMD אגב תומך באופן מלא ב-MP3 כך שבדיסק בודד שעולה כ-5$, ופחות מכך, ניתן לדחוס כ-200 שירים בפורמט MP3 לערך, או אלבום שלם בפורמט WAV , ללא דחיסה כלל.
למרות הדחיסה של 3ATRAC, שהיא דחיסה חזקה יחסית, לדעתי, ואם יש מקום להשוות בכלל, ATRAC נשמע מעט יותר טוב מ-MP3 וכל זאת בכמות מידע קטנה יותר.
HIMD אגב תומך באופן מלא ב-MP3 כך שבדיסק בודד שעולה כ-5$, ופחות מכך, ניתן לדחוס כ-200 שירים בפורמט MP3 לערך, או אלבום שלם בפורמט WAV , ללא דחיסה כלל.
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
קלטות VHS אכן שימשו להקלטת אודיו בזמנו באמצעות תקן ADAT אשר איפשר להקליט 8 ערוצים באיכות גבוהה. זה היה פתרון הרבה יותר זול מה Multi track recorders שהיו בשימוש בזמנו שמחיר הטובים שבהם היה מגיע בקלות למאה אלף שקלים.[imgbig]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... DAT-XT.jpg[/imgbig]
Need more cowbell
- Kosh
- גורו וינטאג'

פרט טריוויה קטן-חברות הכבלים שידרו,ערכו והקליט בשנותיהן הראשונות על קלטות
SUPER VHS..עד שבתחילת הניינטיז שידרגו לפורמט אנלוגי אחר של סוני-BETACAM SP,
שעדיין משמש כיום במרבית ערוצי הטלוויזיה הישראלים.למי שתוהה למה השמות BETACAM
ו-BETAMAX דומים,שידע שהקלטות חיצונית נראות זהות-אבל BETACAM וממשיכו,
BETACAM SP מקליטים וידאו בתצורת קומפוננט לעומת קומפוזיט ב-BETAMAX.
למי שרוצה לדעת עוד:
www.palsite.com
SUPER VHS..עד שבתחילת הניינטיז שידרגו לפורמט אנלוגי אחר של סוני-BETACAM SP,
שעדיין משמש כיום במרבית ערוצי הטלוויזיה הישראלים.למי שתוהה למה השמות BETACAM
ו-BETAMAX דומים,שידע שהקלטות חיצונית נראות זהות-אבל BETACAM וממשיכו,
BETACAM SP מקליטים וידאו בתצורת קומפוננט לעומת קומפוזיט ב-BETAMAX.
למי שרוצה לדעת עוד:
www.palsite.com
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אתה צודק - לאחר עיון מדוקדק יותר בתמונה אכן ראיתי שהלוגו הוא videostar, הוא פשוט נראה לי דומה מאד במבט ראשון ללוגו של victor, היא JVC.Kosh כתב:דראגון,המכשיר שרועי הראה הוא VIDEOSTAR של חברת Ferguson מאנגליה....
ולגבי איכות המיני דיסק - הפורמט הזה מעולם לא התיימר להשתוות לקומקפט דיסק, ולא הגיע לרמתו בעיקר עקב הדחיסה הנוראית של האינפורמציה בו שגרמה לצליל להישמע סינטטי וחסר חיים, אם כי נקי מאד מרעשי רקע (ולא שהקומפקט הוא כזה מציאה גדולה, בעינינו חובבי האנלוג...).