שני פסים שחורים דקים בצידי המסך (WD1) בחיבור למחשב עם VGA
יש לי את המסך Sharp WD1 בגודל 32 אינץ'.
חיברתי אותו למחשב שלי עם כבל VGA.
שמתי לב שיש שני פסים בעובי של 1 ס"מ כל אחד בצידי המסך.
הרזולוציה במחשב מוגדרת להיות 1360X768.
והמסך מוגדר על dot by dot.
איך אני יכול לתקן את זה?
האם זה בגלל שהרזולוציה אמורה להיות 1366X768 ??? בכל מקרה אין לי את האפשרות הזו במחשב כשאני בוחר רזולוציה רצוייה.
(בכל רזולוציה אחרת הפסים השחורים בצדדים רק גדלים יותר ויותר עד שב- 1024X768 מקבלים תמונה שהיא ריבוע במרכז המסך)
רק אציין שבשידורי הטלויזיה (חיבור SCART) זה לא קורה.
אשמח לקבל עזרה.
איך אני יכול לתקן את זה?
האם זה בגלל שהרזולוציה אמורה להיות 1366X768 ??? בכל מקרה אין לי את האפשרות הזו במחשב כשאני בוחר רזולוציה רצוייה.
(בכל רזולוציה אחרת הפסים השחורים בצדדים רק גדלים יותר ויותר עד שב- 1024X768 מקבלים תמונה שהיא ריבוע במרכז המסך)
אשמח לקבל עזרה.
Re: שני פסים שחורים דקים בצידי המסך (WD1) בחיבור למחשב עם VG
האם הפסים הנ"ל הם לכל אורך המסך, כלומר כולל שורת המשימות, או שהפסים הריקים הם רק בתמונת הWALLPAPRERTheSlayer כתב:יש לי את המסך Sharp WD1 בגודל 32 אינץ'.
איך אני יכול לתקן את זה?
אשמח לקבל עזרה....
אוקיי ברור שהבעיה היא רק בכרטיס המסך שלך שלא תומך ברזולוציה המתאימה
זאת מכיוון שהWD1E מקבת NR רק דרך VGA ב 100%.
ניתן לרכוש כרטיס זול שיפתור לך את הבעיה:
http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2248
כמובן שזה בתנאי שהתושבת היא PCI-E במידה וברשותך מחשב ישן יותר והתושבת היא AGP אז יתאים לך הכרטיס הנ"ל:
http://www.skypc.co.il/pl_product~GV080~8~0.htm
זאת מכיוון שהWD1E מקבת NR רק דרך VGA ב 100%.
ניתן לרכוש כרטיס זול שיפתור לך את הבעיה:
http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2248
כמובן שזה בתנאי שהתושבת היא PCI-E במידה וברשותך מחשב ישן יותר והתושבת היא AGP אז יתאים לך הכרטיס הנ"ל:
http://www.skypc.co.il/pl_product~GV080~8~0.htm
צר לי לאכזב אותך אבל הבעיה היא לא בכרטיס המסך. לא נראה לי שלכרטיס Geforce 8600GTS יש בעיה עם רזולוציות גבוהות (עובדה שהוא תומך ב-1360X768)
דרך אגב, הסתכלתי בחוברת של הטלויזיה, וכתוב שם את הרזולוציות בהן היא תומכת ונחשו מה, היא תומכת עד 1360X768 ולא 1366X768...
(תמיכה בחיבור למחשב ב 640X480, 800X600, 1024X768, 1280X768, 1360X768)
דרך אגב, הסתכלתי בחוברת של הטלויזיה, וכתוב שם את הרזולוציות בהן היא תומכת ונחשו מה, היא תומכת עד 1360X768 ולא 1366X768...
(תמיכה בחיבור למחשב ב 640X480, 800X600, 1024X768, 1280X768, 1360X768)
- noam12121212
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 369
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 0
מוזר.... אצל כולם יש את הבעיה שהשארפ לא מגיע לרזולוציה מלאה?..נשמע די מציק..
זכיתי בה במכרז ואני עכשיו שוקל לבטל את הקנייה :\
VIPERAIN לפי מה שאתה אורמ הTV כן מציגה 1366 פשוט מוריד חלק מהתמונה.. האם ניסית להגדיר רזולוציה ידנית דרך הדרייבר של הכ.מסך או כלשהי תוכנה?
זכיתי בה במכרז ואני עכשיו שוקל לבטל את הקנייה :\
VIPERAIN לפי מה שאתה אורמ הTV כן מציגה 1366 פשוט מוריד חלק מהתמונה.. האם ניסית להגדיר רזולוציה ידנית דרך הדרייבר של הכ.מסך או כלשהי תוכנה?
- noam12121212
-
- חבר פעיל מאוד

noam1212121:
טוב בדקתי ועדיין יש לי שני פסים דקים אבל לא בגודל סנטינטר אלא בגודל של אולי שני פיקסלים. הסיבה שהדגרתי 1368 היא מכוןן שלא הצלחתי להגדיר 1360 וזה לא מפריע לי החתך כי אנירק רואה סרטים ב LCD. המחשב די ישן IBM T40 ואני מגדיר את הרזולוציה עם POWERSTRIP תוכנה פצצה.
roeish:
אני אישית הוצאתי אותה במכרז בוואלה ב4600 ש"ל לפני כמה חודשים (לא זוכר כמה
) מרוצה ממש ממנה כי מחשב רואים פצצה גם 720P וגם XVID רגיל ובYES גם רואים סבבה.. לעומת LCD אחרות שראיתי
טוב בדקתי ועדיין יש לי שני פסים דקים אבל לא בגודל סנטינטר אלא בגודל של אולי שני פיקסלים. הסיבה שהדגרתי 1368 היא מכוןן שלא הצלחתי להגדיר 1360 וזה לא מפריע לי החתך כי אנירק רואה סרטים ב LCD. המחשב די ישן IBM T40 ואני מגדיר את הרזולוציה עם POWERSTRIP תוכנה פצצה.
roeish:
אני אישית הוצאתי אותה במכרז בוואלה ב4600 ש"ל לפני כמה חודשים (לא זוכר כמה
- noam12121212
-
- חבר פעיל מאוד

4500roeish כתב:נועם בכמה זכית בה?
גם אני שקלתי לקנות אותה אבל אמרו לי בביג בוקס שלמחשב ההיטצי עדיפה בהרבה......
ולהיטאצ'י אין סקארט ויש רק חיבור אחד של HDMI וגם אני לא בטוח לגבי הMS שלשארפ יש 6 ולהיטאצ'י 7/6 אם השימושים שלי היו למחשב בלבד הייתי לוקח את ההיטאצ'י עקב התמיכה בNR אני אני גם אראה בה TV אז יש עדיפות לSCART ומתפשרים על NR דרך VGA.. (שעכשיו אני רואה שהוא לא NR לגמרי
בקשר לשארפ, שהTV פועלת ברזולוציה 1360 או 1368 לא יודע כבר מה.. הפסים האלה בולטים ? כלומר ממרחק של 2 מטר זה יפריע?
והאם בסרטים דרך המחשב עדיין הרזולוציה לא מלאה לגמרי ?
אתה חולה על הסקארט אה?noam12121212 כתב:4500roeish כתב:נועם בכמה זכית בה?
גם אני שקלתי לקנות אותה אבל אמרו לי בביג בוקס שלמחשב ההיטצי עדיפה בהרבה......
ולהיטאצ'י אין סקארט ויש רק חיבור אחד של HDMI וגם אני לא בטוח לגבי הMS שלשארפ יש 6 ולהיטאצ'י 7/6 אם השימושים שלי היו למחשב בלבד הייתי לוקח את ההיטאצ'י עקב התמיכה בNR אני אני גם אראה בה TV אז יש עדיפות לSCART ומתפשרים על NR דרך VGA.. (שעכשיו אני רואה שהוא לא NR לגמרי)
בקשר לשארפ, שהTV פועלת ברזולוציה 1360 או 1368 לא יודע כבר מה.. הפסים האלה בולטים ? כלומר ממרחק של 2 מטר זה יפריע?
והאם בסרטים דרך המחשב עדיין הרזולוציה לא מלאה לגמרי ?...
אז ככה, ההבדל בין סקארט ל S VIDEO הוא מאוד זניח, בהיטצי יש 6ms בוודאות, ושוב בקשר לסקארט, גם ככה בקרוב מאוד ה HD יהיה ביותר ויותר בתים, ואז חוסר הסקארט יהיה בכלל לא משנה, גם אם לא , ההבדל הוא באמת חסר משמעות.
בקשר לכניסות HDMI , גם 1 וגם 2 בסופו של דבר לא מספקים, אז קונים פשוט מפצל של 5 באיזה 150 שקל ב EBAY, אפילו בביג בוקס הם אמרו לי שהם מוכרים ב 150.
ובקשר ל NR, לטעמי זה נושא ממש חשוב, אני חשבתי לקנות תדגם הדי דומה של השארפ, AD5E , ובגלל העדר ה NR אני כניראה אוותר.
כשעשיתי 1368 זה חותך 2 פסים מהמסך.. אז למשל הX של החלון נחתך..לא משהו רציני בכלל.. במסך ייש שני פסים שחורים בעובי 2 פקסל שאני אישית לא שמתי לב אליהם אפילו ממרחק מטר אלא רק כשחפשתי אותם.. וכל עוד יש בשארפ NR דרך הVGA אני לא מבין למה צריך לחבר דרך HDMI? למה לבזבז יציאות ?
הרי כולם אומרים שאין הבדל בין NR בHDMI ל VGA
זו בדיוק הנקודה, שמסתבר שאין לשארפ NR גם ב VGA.VIPERAIN כתב:כשעשיתי 1368 זה חותך 2 פסים מהמסך.. אז למשל הX של החלון נחתך..לא משהו רציני בכלל.. במסך ייש שני פסים שחורים בעובי 2 פקסל שאני אישית לא שמתי לב אליהם אפילו ממרחק מטר אלא רק כשחפשתי אותם.. וכל עוד יש בשארפ NR דרך הVGA אני לא מבין למה צריך לחבר דרך HDMI? למה לבזבז יציאות ?הרי כולם אומרים שאין הבדל בין NR בHDMI ל VGA
...