שאלה בנוגע למיקום אידיאלי של רמקול מדפי
-
siboni
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 257
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
בוקר טוב חברים,
אתמול רכשתי רמקולים מדפיים חדשים (polk audio monitor 30).
עקב אילוץ אני חייב לתלות אותם על הקיר בגובה של 2.1 מ' בערך.
על כל פנים, הרמקול מגיע עם מתקן מובנה לתליה על הקיר, באמצעות וו בודד. (ויש לו גם מייצבים מובנים מאחור)
השאלה היא כזו - האם כדאי לי לתלות את הרמקולים משני צידי הקיר במקביל לקיר (וכאמור-בגובה 2.1 מטר) או, לרכוש זרוע מיוחדת שבאמצעותה אוכל להטות את הרמקולים בזוית של 10-15 מעלות אנכית + 10 מעלות אופקית, כך שהם יופנו למרכז הדימיוני של החדר ?
האם אחוש בהבדל משמעותי בכל אחת משיטות התליה הללו ?
נ.ב - כשאסיים עם עבודות הביצורים בבית אעלה תמונות..
תודה לכל המשיבים.
אתמול רכשתי רמקולים מדפיים חדשים (polk audio monitor 30).
עקב אילוץ אני חייב לתלות אותם על הקיר בגובה של 2.1 מ' בערך.
על כל פנים, הרמקול מגיע עם מתקן מובנה לתליה על הקיר, באמצעות וו בודד. (ויש לו גם מייצבים מובנים מאחור)
השאלה היא כזו - האם כדאי לי לתלות את הרמקולים משני צידי הקיר במקביל לקיר (וכאמור-בגובה 2.1 מטר) או, לרכוש זרוע מיוחדת שבאמצעותה אוכל להטות את הרמקולים בזוית של 10-15 מעלות אנכית + 10 מעלות אופקית, כך שהם יופנו למרכז הדימיוני של החדר ?
האם אחוש בהבדל משמעותי בכל אחת משיטות התליה הללו ?
נ.ב - כשאסיים עם עבודות הביצורים בבית אעלה תמונות..
תודה לכל המשיבים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אידיאלית, הרמקולים אמורים להיות ממוקמים במשולש שווה צלעות אשר נוצר בין הרמקולים והמאזין.
כל זאת, כאשר הרמקולים נמצאים בקו השליש של אורך החדר והמאזין בקו השליש השני.
הרמקולים צריכים להיות בגובה האוזן ובמרחק סביר מהקירות הצדדיים.
עכשיו, מכאן, כל דבר אחר זו פשרה.
הקיר שמול המאזין הוא עדיף מהקירות הצדדיים.
הטייה כלפי המאזין (מטה ופנימה) זה רצוי.
כמה שיותר נמוך ורחוק מהקיר עדיף.
כל זאת, כאשר הרמקולים נמצאים בקו השליש של אורך החדר והמאזין בקו השליש השני.
הרמקולים צריכים להיות בגובה האוזן ובמרחק סביר מהקירות הצדדיים.
עכשיו, מכאן, כל דבר אחר זו פשרה.
הקיר שמול המאזין הוא עדיף מהקירות הצדדיים.
הטייה כלפי המאזין (מטה ופנימה) זה רצוי.
כמה שיותר נמוך ורחוק מהקיר עדיף.
-
siboni
-
- חבר פעיל מאוד

בוקר טוב מרטין.
מצ"ב תיאור סכמאטי של הסלון שלי.
בכל מקרה אני מתכוון לתלות את הרמקולים על הקיר שנמצא מול הספה ולא על קירות צדדיים (מה גם שבצד ימין אין לי בכלל קיר אלא רק חלון זכוכית ענק שיוצא למרפסת..)
על כל פנים, להבנתי, עדיף יהיה לי לתלות אותם עם מתקן שיוכל לתת להם הטיה אנכית+אופקית לכיוון מרכז החדר ? או שגם אם אתלה אותם במקביל לקיר, באמצעות המתן המובנה שלהם (2.1-2.2 מטר גובה) אקבל תוצאה טובה ?
עוד שאלה קטנה - לרמקול הזה יש פיר אחורי. מה המשמעויות שנגזרות מכך בעת מיקומו על הקיר ?
מצ"ב תיאור סכמאטי של הסלון שלי.
בכל מקרה אני מתכוון לתלות את הרמקולים על הקיר שנמצא מול הספה ולא על קירות צדדיים (מה גם שבצד ימין אין לי בכלל קיר אלא רק חלון זכוכית ענק שיוצא למרפסת..)
על כל פנים, להבנתי, עדיף יהיה לי לתלות אותם עם מתקן שיוכל לתת להם הטיה אנכית+אופקית לכיוון מרכז החדר ? או שגם אם אתלה אותם במקביל לקיר, באמצעות המתן המובנה שלהם (2.1-2.2 מטר גובה) אקבל תוצאה טובה ?
עוד שאלה קטנה - לרמקול הזה יש פיר אחורי. מה המשמעויות שנגזרות מכך בעת מיקומו על הקיר ?
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
רמקול עם פיר אחורי (בס ריפלקס) צריך יותר מרחק מהקיר, בדרך כלל.
אם בכל זאת יש אפשרות להציב אותם על סטנדים, זאת האפשרות הטובה ביותר. אם לא, עדיף לתלות עם הטיה מטה. תדע ששינוי הגובה משנה גם את הסאונד, מבחינת דגש לתדירויות.
אם בכל זאת יש אפשרות להציב אותם על סטנדים, זאת האפשרות הטובה ביותר. אם לא, עדיף לתלות עם הטיה מטה. תדע ששינוי הגובה משנה גם את הסאונד, מבחינת דגש לתדירויות.
Silence speaks louder than words
-
siboni
-
- חבר פעיל מאוד

הי,
לצערי אין לי אפשרות להניח אותם על סטנד/מזנון/מדף. האופציה היחידה היא תליה על הקיר - ובגובה של 2.2 מטר.
ההתלבטות היא בין שתי אפשרויות :
1. תליה במקביל לקיר באמצעות המתקן המובנה בגב הרמקול.
2. רכישה של מתקן תליה ייעודי שיכול לאפשר הטיה של הרמקול (אנכי + אופקי) - וכך להפנות אותם מעט לכיוון מרכז החדר.
השאלה היא אם ההבדל בין שתי האפשרויות גדול מספיק בשביל להצדיק את רכישת המתקן (120-150 ש"ח) והעבודה הנלווית...( קדיחת 8 חורים בבטון במקום 2..)
לצערי אין לי אפשרות להניח אותם על סטנד/מזנון/מדף. האופציה היחידה היא תליה על הקיר - ובגובה של 2.2 מטר.
ההתלבטות היא בין שתי אפשרויות :
1. תליה במקביל לקיר באמצעות המתקן המובנה בגב הרמקול.
2. רכישה של מתקן תליה ייעודי שיכול לאפשר הטיה של הרמקול (אנכי + אופקי) - וכך להפנות אותם מעט לכיוון מרכז החדר.
השאלה היא אם ההבדל בין שתי האפשרויות גדול מספיק בשביל להצדיק את רכישת המתקן (120-150 ש"ח) והעבודה הנלווית...( קדיחת 8 חורים בבטון במקום 2..)
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

לדעתי כן, השאלה כמה זה שווה לך...
תעשה ניסיון: שים את הרמקולים על המזנון, ושב מולם. אחר כך שב על הרצפה. אצלי ההבדל היה די גדול, אם אני זוכר נכון בתצורה השניה הסאונד הרבה יותר בהיר.
תעשה ניסיון: שים את הרמקולים על המזנון, ושב מולם. אחר כך שב על הרצפה. אצלי ההבדל היה די גדול, אם אני זוכר נכון בתצורה השניה הסאונד הרבה יותר בהיר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

נכון, אבל היא כן תשקף את שינוי היחס בין הוופר לטוויטר, אם כי לא בצורה מלאה 
- adamshimon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 168
- נתן תודות: 0
יש לי את הפולק RTI6 שמבחינת המתלה שלהם הם דומים לסידרת מוניטור, אצלי הם היו תלויים על הקיר על המתלה המקורי של הרמקול ואני יכול להגיד לך שלאחר שבוע בצורה הזאת כבר סידרתי להם סטנדים, הסיבה? הרמקול איבד מהעומק ומהבסיות שלו ברגע שהיה דבוק לקיר, עדיף לך להשתמש בזרוע לתלייה
א.הרמקול יכוון למרכז ההאזנה בחדר
ב.דבר חשוב יותר ע"י שימוש בזרוע אתה יוצר מרחק חיוני בין הרמקול לקיר שמתבטה בסאונד עמוק ורחב יותר
א.הרמקול יכוון למרכז ההאזנה בחדר
ב.דבר חשוב יותר ע"י שימוש בזרוע אתה יוצר מרחק חיוני בין הרמקול לקיר שמתבטה בסאונד עמוק ורחב יותר