האם זה אני שלא מבין למה צריך מעל 10K כדי לראות חדשות?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
אורי_ו פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

בוקר טוב ושבת שלום לכולם.

בשנה האחרונה מאז היותי חבר פה בפורום התחילה לעבור בי תחושה שעולם הוידאו השתגע קלות.

סה"כ 27 שנים שאני מדדה על האדמה , עוד צעיר ללא משפחה משלי.

אבל מאז ומעולם אני זוכר שהשתתפתי בקבלת ההחלטות במשפחה, וכמו כן תמיד שאלו אותי במשפחה המורחבת והחברים של הורי לגבי אלקטרוניקה בידורית מגיל צעיר.

בשנתיים שלוש האחרונות נכנסו המסכים הדקים לתודעה הישראלית. איך אני מזהה את זה ?
מוכרים אותם בסופר מרקט , נותנים מתנה עם פלאפון , ובערך אפשר לקנות אותם היום בפיצוציות (טוב הגזמתי :wink: ).

מה שמוזר לי הוא שמאז ומעולם , אני לא זוכר שלא אנחנו ולא מכריי הוציאו סכומים של מעל 7000 ש"ח על טלויזיה. לא חשוב מה היה גודלה בזמנו.

נכון תמיד היו את החריגים שקנו לווה, סוני שיצאו היום מהאריזה ובקושי תומחרו והיו בגדלים חריגים לאותה תקופה, וכמו כן B&O ואי אילו חברות נישה אחרות.

אך לרוב לא חשוב מתי הסכומים לא היו כאלו.

מה שכן היום אני רואה שאני מוציאים בלי למצמץ על מסכים שטוחים לביתם , סכומים של 5 ספרות , ללא מיצמוץ , וזה על הגדלים הנורמלים לכל תקופה, קרי לפני שנתיים 32" והיום 37" עד 42" .
המחיר שעומד בסביבות ה 10K+ לטלויזיה שמוגדרת "טובה" הוא קבוע, הגודל רק משתנה בהתאם לתקופה . לפני שנתיים בערך זה היה 32" היום 37" ומעלה.

האם השתגענו?
האם זה אנחנו הציבור שמוכן לשלם והיבואנים פשוט נהנהים מכך?
האם הסיבות אחרות?

בקיצור נראה לי מוזר לגמריי.

Ninja
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

לפי דעתי זה עניין פסיכולוגי,הרי לפניי 4 או 5 שנים פלאזמה הייתה מיועדת לעשירון העליון בלבד,וזה הסטיגמה שהוצמדה למכשיר הזה.
"יש לך פלאזמה בבית? ווואוו..."
ומי לא זוכר בקניונים את חלונות הראווה שבהם היו מוצגות פלאזמות במחירים של 30 ו 40 אלף ש"ח.
אז עכשיו כשמכשירים האלו (לו דווקא פלאזמות) הגיעו למחירים דיי עמימיים (גם 10K נחשב עממי היום לעומת 30K לפניי 4 שנים)
אז כולם רוצים להרגיש את היוקרה הזאת אצלהם בסלון ומוכנים לשלם את המחיר בעבור זה.
תאר לך מצב שמרצדס שנמכרת היום ב 300 אל"ש תמכר עוד שנה ב 200 אל"ש,אלה שהיו רגילים עד היום לאקורד ומזדה 6 לא יוסיפו את העוד 50 אל"ש האלה בשביל לקנות רכב של ה"מעמד הגבוהה"? למרות שבעבר הם היו מוציאים "רק" 150 אל"ש על רכב 8O

gsk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #3 

אתה צריך לחשוב על הכסף במונחים ריאלים ולא במונחים נומינלים.

ציינת שהוריך לא רכשו מעולם טלווזיה במחיר של מעל 7000 ש"ח. צריך לזכור שכוח הקנייה של 5000 ש"ח לדוגמא בשנת 1993 נניח לא שווה ערך לכוח הקנייה של 5000 ש"ח בשנת 2008.
לא עשיתי חישוב מדוייק, אבל יתכן שמחיר של 10K היום לטלויזה שטוחה, שווה ערך נניח לקניית טלווזיה 29 אינטש טובה לפני 15 שנה.

אורי_ו פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

זה נשמע לי מוזר כיוון שהיום טלויזית CRT ברמה טובה עולה כ 3000 ש"ח. מה שעלה לפני 5-6 שנים כ 7000 ש"ח.

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

לא יודע? אולי זה רק אני....

שליחה #5 

אבל לפני 6/7 שנים קניתי טלוויזיה של לווה "32 אינטש
במחיר של 14.500 ש"ח! :oops:
:קפה:

אורי_ו פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

הייתה שם הדגשה שזה בלי חברות כמו לווה ....

הכוונה שלי לא להיי אנד, כי שם אין קשר למחיר .

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #7 

אורי_ו כתב:בוקר טוב ושבת שלום לכולם.

בשנה האחרונה מאז היותי חבר פה בפורום התחילה לעבור בי תחושה שעולם הוידאו השתגע קלות.

סה"כ 27 שנים שאני מדדה על האדמה , עוד צעיר ללא משפחה משלי.

אבל מאז ומעולם אני זוכר שהשתתפתי בקבלת ההחלטות במשפחה, וכמו כן תמיד שאלו אותי במשפחה המורחבת והחברים של הורי לגבי אלקטרוניקה בידורית מגיל צעיר.

בשנתיים שלוש האחרונות נכנסו המסכים הדקים לתודעה הישראלית. איך אני מזהה את זה ?
מוכרים אותם בסופר מרקט , נותנים מתנה עם פלאפון , ובערך אפשר לקנות אותם היום בפיצוציות (טוב הגזמתי :wink: ).

מה שמוזר לי הוא שמאז ומעולם , אני לא זוכר שלא אנחנו ולא מכריי הוציאו סכומים של מעל 7000 ש"ח על טלויזיה. לא חשוב מה היה גודלה בזמנו.

נכון תמיד היו את החריגים שקנו לווה, סוני שיצאו היום מהאריזה ובקושי תומחרו והיו בגדלים חריגים לאותה תקופה, וכמו כן B&O ואי אילו חברות נישה אחרות.

אך לרוב לא חשוב מתי הסכומים לא היו כאלו.

מה שכן היום אני רואה שאני מוציאים בלי למצמץ על מסכים שטוחים לביתם , סכומים של 5 ספרות , ללא מיצמוץ , וזה על הגדלים הנורמלים לכל תקופה, קרי לפני שנתיים 32" והיום 37" עד 42" .
המחיר שעומד בסביבות ה 10K+ לטלויזיה שמוגדרת "טובה" הוא קבוע, הגודל רק משתנה בהתאם לתקופה . לפני שנתיים בערך זה היה 32" היום 37" ומעלה.

האם השתגענו? כנראה שכן !!!
האם זה אנחנו הציבור שמוכן לשלם והיבואנים פשוט נהנהים מכך? גם כנראה שכן !!!
האם הסיבות אחרות?
יכול להיות שיש "פריחה" מחודשת
בקיצור נראה לי מוזר לגמריי.
...

אגב את אותן השאלות אפשר לשאול גם מוצרי האודיו , גם אני לא זוכר שמאז ומעולם לא אנחנו ולא מכריי הוציאו סכומים על סטריאו או על רסיברים בגובה של 10k , ועכשיו זה כן קורה , ואם נשווה את כמות הזמן שמשפחה ממוצעת רואה טלוויזיה לבין הזמן שהם מקשיבים לסטריאו אולי נוכל להבין למה אנשים אולי משקיעים דווקא במסך את רוב כספם . אולי
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

אורי_ו פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

לא הבנת אם כך את כל המניפסט שלי.

אין לי בעיה אם מוצרים יקרים. יש לי בעיה עם זה שלהוציא 10K הפך להיות סטנדרט.

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

אורי_ו כתב:לא הבנת אם כך את כל המניפסט שלי.

אין לי בעיה אם מוצרים יקרים. יש לי בעיה עם זה שלהוציא 10K הפך להיות סטנדרט.
...
ומה רע בזה ? ימות המשיח !!! , כנראה שכלכלת ישראל עולה על גדותיה :wink:

וליותר אנשים יש את האפשרות להוציא סכומים של 10k , והלוואי שיהיה טוב יותר , בעזרת השם !

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

אורי_ו פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

אז זהו שלא.
ליותר אנשים אין 10K , ליותר אנשים יש יותר כרטיסי אשראי בלי כיסוי.

בוא דבר עם חבר שלי שעובד בבאג והוא יספר לך כמה אנשים ביום נכנסים לקנות דברים ב 2000 שקל והכרטיס לא עובר להם.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 221 פעמים

שליחה #11 

הבעיה הכי גדולה בטלויזיה הם התוכניות העלובות, אני לא הוציא סכום כזה בשביל לראות תוכניות כמו הדוגמניות, גריז..ועוד שטויות כאלה.
....

אורי_ו פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

ירינו אתה הראשון שמתחיל לפגוע למטרה שאני מכוון אליה :wink:

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

או קיי אורי, אז יש שתי אפשרויות , או שבאמת יש ליותר אנשים יותר כסף מבעבר ומרשים לעצמם לרכוש מוצרים ב 10K , או כיוון שאתה "צולל" בפורום ,וכאן רוב האנשים כמו שאומרים חזק "בקטע" , אז אתה מקבל תמונה שגויה שרחוקה מהמציאות , כי נראה לי שהנחת דעתך נוצרת מהשתקפותו של הפורום .

אורי_ו פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

בוס.

אני לא מקבל תמונה שגויה, כיוון שהסתובבות בחנויות מוצאת כי המוכרים עצמם מתעקשים למכור לך ציוד של 10K ועוד לא פעם שמעתי , כששאלתי על מוצרים זולים יותר 5000+/- " תקשיב, זה לא משהו, רואים בזה טלויזה לא טוב, אם אתה כבר הולך על משהו טוב 10K זה המחיר +/- וזה עוד לא הכי טובות".

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

או קיי ,
אז מה אתה אומר בעצם ? שאנשים רוכשים מסכים של 10k למרות שהם יכולים לרכוש מסכים של 5K באותה איכות ,והם עושים את הצעד הטפשי הזה רק בגלל יכולת השיכנוע של המוכר המהולל ? אין להם עיניים ? , אתה לא חושב שמישהו שהולך לשים על השולחן 10k יודע מה הוא רוכש ודעתו תוסח ע'יי המוכר עד כדי כך שעיניו לא יבחינו ? אם כן , אז המוכרים בישראל הם המוכרים הכי טובים בעולם והקליינטים הם............ תבין לבד .

בכל מקרה זה לא משנה את העובדה {בהנחה שאתה צודק} שלאנשים יש יותר אופציות וכסף לשלם את ה- 10k טיבין ותקילין , ומה גם שהלקוח הישראלי הוא לא כזה פראייר , לפחות הוא מצטייר כך , לא נראה לי שהוא ימהר להכפיל סכום על "כלום ושום דבר "
נערך לאחרונה על ידי bossgt6 ב 16/02/2008 13:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

אורי_ו פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

תגיד לי נראה לך הגיוני שבמדינה שבה שכר המינימום עומד על 4000 ש"ח , שבה 1/3 מהאוכלוסיה מתחת לקו העוני זה הגיוני שהסטנדרט לטלויזיה הפך להיות 10K ש"ח?

אתה לא רק מפספס את כל הנקודות שלי , אלא מעלה טענות לשם דיון שלא קשור.

אני שואל שאלה נורא פשוטה. האם זה הגיוני שכסטנדרט מסך טוב צריך לעלות 10K ש"ח והאם זה לא מחיר מוגזם בשביל לראות טלויזיה.

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

לשאלך - כן זה מחיר מוגזם , ואולי זה לא הגיוני אבל זה לא חדש בישראל , כתבת לפני כן ששאלת מס פעמים על מסכים בסביבות ה- 5k , ורק המוכר
מנסה לדחוף מוצר של 10k , ז''א יש כתובת לכל כיס .

אם 10k זה מחיר יקר , וזה הסטנדרט למסך טוב אז שאנשים ישארו עם המסכים שלהם , לא יקרה כלום שישאירו את המסכים הדקים להירקב בחנויות בתקווה שהמחיר יצנח

כתבת :" מה שכן היום אני רואה שאני מוציאים בלי למצמץ על מסכים שטוחים לביתם , סכומים של 5 ספרות , ללא מיצמוץ " .

אז או שיש כסף לאנשים וכנראה המחיר לא מוגזם , או שלא באמת כמות הרוכשים של מסכים במחיר 10K היא כזו גדולה , וזה חוג מוצמצם יחסית

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

שאלת הכותרת היא :" האם זה אני שלא מבין למה צריך מעל 10K כדי לראות חדשות? "

לא כנראה שזה לא רק אתה , עוד הרבה מבינים שלא צריך מעל 10k כדי לראות חדשות , וגם אם מדובר על ערוצים אחרים ותוכן אחר כגון הופעות חיות , סרטים ,סדרות, או ערוצי טבע וכו'...... גם במקרה זה לא צריך, אלו הן רק מותרות !!!
ולמי שיש כסף מיותר למותרות אלו -שיהיה לו לבריאות , והלוואי שיהיה לכולם !

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #19 

מוזר לך.
לי יש טלויזית CRT בסלון בת 8 שנים שבזמנה עלתה בישראל 21,000 ש"ח.
להורים שלי יש מקרן אחורי של היטאצ'י בגודל 50" שעלתה בזמנו 38,000 ש"ח, אז כנראה שבכל זאת אתה "צעיר".... :wink:

בכל מקרה, התופעה היא כלל עולמית ולא קשורה לישראל או לישראלים.
חדירת המסכים הדקים לבתי האב בישראל דומה לאירופה והיא עומדת על סביב 15% מבתי האב, ככה שה"שיגעון" אפילו לא התחיל עדיין...

להערכתי, בשנים הקרובות, אתה תראה יותר ויותר טלויזיות CRT זרוקות מתחת לבית, ממש כמו שהיה בזמנו עם המעבר מש/ל לצבע.

שידורי HD, זמינות החומרים ברשת ובספריות הוידאו הם הקטליזטור וזו מהפכה - גם מבחינה עיצובית.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #20 

אפשר לתקוף את "הבעיה" שציינת בפרספקטיבה קצת יותר רחבה.
ראה לדוגמא את מס' המכוניות החדשות שישנן על הכביש. מדובר על מספר גדול משמעותית
מהכמות שהיינו רגילים לראות לפני שנה, שנתיים. כמה מאזדות 2,3,6 הוזמנו רק השנה?
לכמה מאיתנו הייתה אפשרות לפני 10 שנים לרכוש מכונית חדשה?
המצב הפיננסי השתנה וכמו שציינו כאן "כח הקנייה" גדל, אך המשכורת הממוצעת לא גדלה באותו יחס.
וזה מוביל אותנו לצורת המימון של אותם מוצרים.
הסתכל סביבך אורי ושים לב אם אתה מתקשה לגייס סכום של 100 א' ש"ח ממוסד פיננסי כלשהוא. התשובה תהיה ברוב המיקרים לא. אז שנדבר על 10K או 20K "עלובים"?
המינוף שנותנים הבנקים וחברות האשראי הוא כה גדול ולדעתי הוא הגורם הגדול לפריחת הכלכלה במדינתנו. (ראה ערך משבר ה"סאב פריים" שמשקף היטב את התנהגות הצרכנים בארה"ב למשל, אשר בעזרת כרטיסי אשראי יכולים לקנות נדל"ן).
פעם היו שוקלים בכובד ראש כל גרוש, היום איכות החיים מנצחת.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”