יש כאן מישהו שמבין בטייפים דק?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
בצד הטכני שלהם הכוונה. אם יש, אשמח לקבל עזרה בזיהוי תקלה:
יש לי טייפ דק (איכותי, בעל 3 ראשים ו-2 קפסטנים - מי שמבין יודע מה זה אומר) שלאחרונה הופיעה בו התקלה הבאה: מדי כמה דקות של נגינה/ הקלטה (ולעתים אפילו כל כמה שניות), ה-reel הימני (כלומר זה שמושך את הסרט) נעצר וכעבור שנייה או שתיים הטייפ עוצר את עצמו לגמרי, כנראה כדי למנוע את יציאת הסרט ממקומו והתלפפותו באזור הראשים; נראה לי שיש שם איזה מנגנון המזהה מצב של עצירת ה-reel ואז מפסיק באופן אוטומטי את פעולת הטייפ בכדי למנוע נזק. זה טייפ עם בקרה אלקטרונית מלאה, דרך אגב.
השאלה היא - מה גורם לתקלה הזו באופן טיפוסי? הניחוש שלי - רצועה שכנראה דורשת החלפה. נראה לי שאותו reel (לא יודע איך קוראים לזה בעברית) מונע ע"י רצועה שכנראה התרופפה ולכן היא מזייפת, מה שגורם לעצירתו ובהמשך להפסקת פעולת הטייפ. האם מישהו יכול לאשש את ההשערה, להפריך אותה או להציע הסבר אפשרי אחר?
יש לי טייפ דק (איכותי, בעל 3 ראשים ו-2 קפסטנים - מי שמבין יודע מה זה אומר) שלאחרונה הופיעה בו התקלה הבאה: מדי כמה דקות של נגינה/ הקלטה (ולעתים אפילו כל כמה שניות), ה-reel הימני (כלומר זה שמושך את הסרט) נעצר וכעבור שנייה או שתיים הטייפ עוצר את עצמו לגמרי, כנראה כדי למנוע את יציאת הסרט ממקומו והתלפפותו באזור הראשים; נראה לי שיש שם איזה מנגנון המזהה מצב של עצירת ה-reel ואז מפסיק באופן אוטומטי את פעולת הטייפ בכדי למנוע נזק. זה טייפ עם בקרה אלקטרונית מלאה, דרך אגב.
השאלה היא - מה גורם לתקלה הזו באופן טיפוסי? הניחוש שלי - רצועה שכנראה דורשת החלפה. נראה לי שאותו reel (לא יודע איך קוראים לזה בעברית) מונע ע"י רצועה שכנראה התרופפה ולכן היא מזייפת, מה שגורם לעצירתו ובהמשך להפסקת פעולת הטייפ. האם מישהו יכול לאשש את ההשערה, להפריך אותה או להציע הסבר אפשרי אחר?
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
תבדוק את מתיחות כל הרצועות (מהמנוע לגלגל התנופה ואת הרצועה לגלגל האוסף). רצועות רופפות עלולות להוות בעיה במקרה שישנה מערכת מניעה להסתבכות הסרט.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
כמי שתיקן פעם טייפ קסטות . הבעייה היא לא מה שכתבו אלה :
כאשר הקסטה בהתחלה . הסרט נאסף מהר . ליקראת הסוף הסרט מיסתובב לאט איך נעשה הדבר ? על ידי קלץ כמו ברכב . יש גלגל שמיסתובב במהירות קבוע עים חומר רך מוצמד אלו מעיין ספוג או שערות . עלו יושב עוד גלגל שמחובר לקסטה הוא מקבל את התנוע על ידי חיכוך עים הגלגל התחתון . גם על הגלגל העליון יש ספוג או דומה . מיהירות הגלגל העליון משתנה עים כמות הסרט שמיתווסף . על ידי חיכוך כול הזמן .
מה שקרה זה שכיראה החומר הספוג השתפשף ואין מגע ביו שני הגלגלים . או חדר שומן בין שני הגלגלים . וצריך עים אציטון ליבש . כך זה הייה אז בשנות ה80 בטח זה גם היום כך .
מקווה שהיבנתם את ההסבר
כאשר הקסטה בהתחלה . הסרט נאסף מהר . ליקראת הסוף הסרט מיסתובב לאט איך נעשה הדבר ? על ידי קלץ כמו ברכב . יש גלגל שמיסתובב במהירות קבוע עים חומר רך מוצמד אלו מעיין ספוג או שערות . עלו יושב עוד גלגל שמחובר לקסטה הוא מקבל את התנוע על ידי חיכוך עים הגלגל התחתון . גם על הגלגל העליון יש ספוג או דומה . מיהירות הגלגל העליון משתנה עים כמות הסרט שמיתווסף . על ידי חיכוך כול הזמן .
מה שקרה זה שכיראה החומר הספוג השתפשף ואין מגע ביו שני הגלגלים . או חדר שומן בין שני הגלגלים . וצריך עים אציטון ליבש . כך זה הייה אז בשנות ה80 בטח זה גם היום כך .
מקווה שהיבנתם את ההסבר
רק הטכנאי קרמר
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
הטכנאיקרמר כתב:
כמי שתיקן פעם טייפ קסטות . הבעיה היא לא מה שכתבו אלה/quote]
אתה צודק חלקית. זה היה בטייפים יותר ישנים. לפי התיאור של הטייפ של dragon נראה לי שהטייפ שלו קצת יותר מתקדם ויש לו רצועה לגלגל האוסף (בדרך כלל קצת יותר דקה מהרצועה שמניעה את גלגל התנופה.
דרך אגב, גם אני תיקנתי פעם טייפים, ולא אחד או שניים. ברוב המקרים הבעיה הייתה ברצועה ומעטים היו הפעמים שהקלאצ' העשוי מלבד (FELT) היה פגום. אבל אולי הפעם אתה צודק. לדעתי יותר קל לבדוק ולתקן את הרצועה. דרך אגב צריך להיזהר עם ניקוי הקלאצ' עם אצטון כי הוא נוהג לתקוף פלסטיקים מסוימים ולהמס דבקים (ביניהם את הדבק שמדביק את הקלאצ' לגלגל האוסף). אם צריך לנקות אז עם אלכוהול רגיל (רפואי) שגם ממס שומנים לא רע בכלל ופוגע פחות בפלסטיק ודבקים....
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

יש לו רצועה לגלגל האוסף . אתה כותב . אבל צריך קלאצ' בלי זה לא ניתן לאסןף את הסרט
כי חיכוך עים הרצוע . הרצוע תישתשף ולא ישאר מימנו כלום . לא ניראה לי שיש איזה מנוע עים מחשב שמשנה את המיהירות האיסף
גם בטייפים עים הסלילים הייה קלצ' כזה שאוסף את הסרט . שהמהירות הייתה מישתנה
כי חיכוך עים הרצוע . הרצוע תישתשף ולא ישאר מימנו כלום . לא ניראה לי שיש איזה מנוע עים מחשב שמשנה את המיהירות האיסף
גם בטייפים עים הסלילים הייה קלצ' כזה שאוסף את הסרט . שהמהירות הייתה מישתנה
רק הטכנאי קרמר
- dragon
- חבר פעיל מאוד

תודה לעוזרים. עדיין לא הספקתי לפתוח את הטייפ כדי לנסות ולראות מה קורה בפנים, אך אעשה זאת בקרוב מאד. דרך אגב זה טייפ תוצרת Sansui מסוף שנות ה-80, מהעידן שבו טייפים היו אלקטרוניים לחלוטין. מודל שהיה יקר מאד בשעתו. עד היום הוא עבד ללא תקלה.
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

אחרי 20 שנה הלך הקלצ' שאוסף את הסרט
רק הטכנאי קרמר
- dragon
- חבר פעיל מאוד

פתחתי את הטייפ, ולהלן המימצאים:
שתי הרצועות שמניעות את הקפסטנים נראות תקינות, ואילו הסלילים (reel) מונעים ע"י גלגלי שיניים שגם נראים תקינים.
אבל מה שבטוח לא תקין הוא שאחד מגלגלי הגומי (פינץ' רולר) - השמאלי ליתר דיוק, פשוט נפל ממקומו! כנראה הציר שמחזיק אותו על הזרוע הקטנה והקפיצית עליה הוא מותקן השתחרר או נשבר, והרולר פשוט מונח לו שם מתחת. כך שלמעשה הטייפ מתפקד עם פינץ' רולר אחד במקום עם שניים, כלומר הוא מתפקד חלקית עד שהוא עוצר. הרולר שנשאר הוא כמובן זה שמושך, לא דוחף, אחרת הסרט לא היה מתקדם כלל.
השאלה הגדולה: האם ייתכן שזה הגורם לתקלה?
שתי הרצועות שמניעות את הקפסטנים נראות תקינות, ואילו הסלילים (reel) מונעים ע"י גלגלי שיניים שגם נראים תקינים.
אבל מה שבטוח לא תקין הוא שאחד מגלגלי הגומי (פינץ' רולר) - השמאלי ליתר דיוק, פשוט נפל ממקומו! כנראה הציר שמחזיק אותו על הזרוע הקטנה והקפיצית עליה הוא מותקן השתחרר או נשבר, והרולר פשוט מונח לו שם מתחת. כך שלמעשה הטייפ מתפקד עם פינץ' רולר אחד במקום עם שניים, כלומר הוא מתפקד חלקית עד שהוא עוצר. הרולר שנשאר הוא כמובן זה שמושך, לא דוחף, אחרת הסרט לא היה מתקדם כלל.
השאלה הגדולה: האם ייתכן שזה הגורם לתקלה?
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

תמונות אים אפשר
רק הטכנאי קרמר
- dragon
- חבר פעיל מאוד

אין לי כרגע אפשרות לצלם, אבל תמונה לא תבהיר את העניין יותר:
אם אתה יודע איך נראה מסלול הסרט המגנטי בטייפ דק בעל 2 קפסטנים, אז העניין פשוט בתכלית - ה-pinch roller השמאלי (הדוחף את הסרט קדימה תוך לחיצתו לקפסטן השמאלי) פשוט נפל ממקומו; הזרוע הקפיצית שעליה הוא מותקן נשארה במקומה. זה הכל. אני מניח שיש הכרח קודם כל להתקינו חזרה. השאלה היא אם דבר זה יכול לגרום לעצירת הטייפ לאחר נגינה קצרה, בהתבסס על נסיונך. על פניו - נראה לי שכן, מאחר שלא מסופק המתח (במובן של Tension, לא של Voltage) הדרוש לשם קיבוע הסרט במסלול התנועה המיועד שלו, וייתכן שזה גורם לכך שהוא יוצא מהקסטה ומתלפף באזור הקפסטן המושך (הימני). זה נשמע הגיוני?
אם אתה יודע איך נראה מסלול הסרט המגנטי בטייפ דק בעל 2 קפסטנים, אז העניין פשוט בתכלית - ה-pinch roller השמאלי (הדוחף את הסרט קדימה תוך לחיצתו לקפסטן השמאלי) פשוט נפל ממקומו; הזרוע הקפיצית שעליה הוא מותקן נשארה במקומה. זה הכל. אני מניח שיש הכרח קודם כל להתקינו חזרה. השאלה היא אם דבר זה יכול לגרום לעצירת הטייפ לאחר נגינה קצרה, בהתבסס על נסיונך. על פניו - נראה לי שכן, מאחר שלא מסופק המתח (במובן של Tension, לא של Voltage) הדרוש לשם קיבוע הסרט במסלול התנועה המיועד שלו, וייתכן שזה גורם לכך שהוא יוצא מהקסטה ומתלפף באזור הקפסטן המושך (הימני). זה נשמע הגיוני?
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

כתוב באייזה מקום . תמונה אחת שווה 1000 מילים . כל וחומר כתבתה פחות מאלף מילים .
התאור שלך לא אומר לי כלום . היות וזה עניין מכני . צריך להפעיל את ההיגיון לפיתרון הבעייה
אים לא נישבר איזה חלק .
התאור שלך לא אומר לי כלום . היות וזה עניין מכני . צריך להפעיל את ההיגיון לפיתרון הבעייה
אים לא נישבר איזה חלק .
רק הטכנאי קרמר
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

הסרט נע מיצד שמאל לצד ימין . בצד ימין ישנו גלגל התנופה שמצמיד את הסרט לציר עים הגלגל השחור . הסרט נאסף לצד ימין . מיתחת למיתקן שנמצא בצד ימען שמושך את הסרט בסיבוב נימצא הקלץ . צריך להפעיל את הטייפ ללא קסטה . ולגעת ביד בגלגל שמיסתובב שאוסף את הסרט . ולראות אים יש היתנגדות לתנוע הסיבובית . אים יש היתנגדות זה אומר שיש משיכה . אים אין היתנגדות לתנוע הסיבובית או התנגדות חלשה זה לא טוב . אפשר גם לעצור את הגלגל מרגשים שהוא רוצה למשוך . לא קורה כלום עים עוצרים את הגלגל . כי מיתחתב יש קלץ . אים התנועה חלש . צריך לפרק ולהוסיף לבד המשמש בתור קלצ'
זה ההסבר כל קצה המזלג . מה שמסומן בחץ לא שייך למשיכת הגגלגל
זה ההסבר כל קצה המזלג . מה שמסומן בחץ לא שייך למשיכת הגגלגל
רק הטכנאי קרמר
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

הגלגל שנימצא בצד ימין של הפס צהוב כתום שאוסף את הסרט . אבל המנגנון נימצא מאחורי הטייפ . צריך לפרק את כול המערכת מגוף הטייפ ולראות את הקליצ'
רק הטכנאי קרמר
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

סימנתי את הגלגל עים צבע לבן . צריך לפרק את הטייפ מהמיסגרת שהוא נימצא .
אחרת אין גישה לגלגל
אחרת אין גישה לגלגל
רק הטכנאי קרמר
- dragon
- חבר פעיל מאוד

קרמר, עשיתי את מה שאמרת, ומרגישים התנגדות חזקה בגלגל הזה. זה אומר שהוא תקין כפי הנראה. אגב, שמתי לב שהמנוע רץ הרבה יותר מהר כאשר אין קסטה בפנים, זה נורמלי? אני מניח שכן, כי אין לו התנגדות.
בכל אופן, נראה לי שהבעיה טמונה באותו גלגל גומי משמאל שיצא ממקומו. לא ייתכן שדבר כזה לא ישפיע על פעולת המכשיר.
בכל אופן, נראה לי שהבעיה טמונה באותו גלגל גומי משמאל שיצא ממקומו. לא ייתכן שדבר כזה לא ישפיע על פעולת המכשיר.
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

אז איפו הגלגל ? זה טייפ דו כיווני ? אז צריך 2 גלגלי לחיצה . תלוי לאיזה כיוון הקסטה מיסתובבת שזה נעצר . . אולי רק כאשר מיסתובב שמאלה זהנעצר . אים מנגן ימינה לא נעצר
אז תהפוך את הקסטה . במיקום שזה נתהפך לבד ויסחוב הפוך ויעצר
אז תהפוך את הקסטה . במיקום שזה נתהפך לבד ויסחוב הפוך ויעצר
רק הטכנאי קרמר