Dolby True HD ללא HDMI

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

עקב סוגיית הרסיבר שיש לי כרגע (התלבטות בין האונקיו 605 והנאד 744)

יצאתי לעולם האינטרנט הנפלא על מנת לבדוק האם ניתן לנצל את הפורמטים החדשים ללא שימוש ברסיבר התומך בהם. מצאתי כתבה מאוד מעניינת (לדעתי) שאולי תעניין חלק מאנשי הפורום:

I own a Sony BDP-S301, so I can only answer some of your questions based on my experience with this player. It does indeed have 5.1 analog outputs. It certainly can decode the lossy formats of DTS, Dolby Digital, and Dolby Digital Plus.

It does not decode Dolby TrueHD or DTS-HD both of which are lossless formats. It cannot even send these lossless formats to a receiver through an HDMI connection. So knowing this why did I even bother to buy this player?

Besides its low cost (ca. $399), it was because of the 5.1 analog outputs.

My receiver is about 3 years old and lacks HDMI connectivity. It does however have 5.1 analog inputs. Many Blu-ray movies have LPCM 5.1 tracks (a few even have 7.1 LPCM).

LPCM is uncompressed audio, and in theory identical to decoded D-TrueHD or DTS-HD. Thus LPCM is lossless. So if you setup the Sony BDP-S301 correctly, you can get uncompressed LPCM 5.1 (or 7.1 downmixed to 5.1) by connecting the 5.1 analog outputs to the 5.1 analog inputs of a receiver.

Believe me LPCM 5.1 is no modest version of older Dolby Digital. Whoever told you that, does not know the truth nor know what he/she is talking about. LPCM is uncompressed while Older DD or DTS is compressed thus totally different formats.

LPCM 5.1 is really pristine audio. So you should be able to hook up any BD player that has 5.1 to 7.1 analog outputs to a receiver having 5.1 to 7.1 analog inputs. And, if you find a player that decodes D-THD or DTS-HD and has at least 5.1 audio output, then you will be getting lossless audio without using an HDMI connection. However, beware going this route. There are very few HT receivers out there that do bass management or DSP from analog inputs.

The Sony BDP-S301 does have limited bass management through the speaker setup menu on the player. You can choose which speakers you have and set them to large or small. My receiver does allow setting the channel level, speaker size (large/small), and crossover frequency from analog inputs and that's all. It totally bypasses DSP.

As far as I am concerned, I am glad of it. With an HDMI connection, some receivers can do bass managment and DSP as well as allowing the receiver to decode the lossless formats if it has that capability. I am extremely pleased with the lossless LPCM 5.1 sound that I get by using the 5.1 analog output from by BD player. It absolutely blows away the older DD and DTS formats. The sound quality is astonishingly different, more real, more depth, more clarity, and distinctly clear dialog from the center channel.

לפי מה שכתוב כאן מספיק שיהיה בנגן HD יציאות אנלוגיות ופענוח פנימי. האם אילו הדרישות היחידות שאתם ניתן לקבל TRUE HD ללא פענוח ברסיבר?

האם ניתן לדעתכם יהיה להשיג נגני HD כאלו, לאחר ההשקה המלאה (כשהמחירים יהיו הגיוניים יותר)?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46396
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #2 

פעם הבאה רצוי לצרף מקור מהיכן שה txt מועתק.
http://forum.blu-ray.com/showpost.php?p ... ostcount=4

לפי מה שאני רואה היום, כל הנגנים הינם ויהיו בעתיד בעלי יכולת passthrough בלבד של פורמטי האודיו, לא פענוח מקומי. לפיכך נהיה חייבים לרכוש רסיבר מתאים על מנת לנגן את פורמטי האודיו המתקדמים.
עוד נקודה, פורמטי האודיו החדשים הינם לרוב ב 7.1 ועד ל 13.1 ב +DD, עוד לא ראיתי נגן עם כל כך הרבה Analog Out...

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אתה צודק לחלוטין, אדע לעשות זאת בפעם הבעה!

שאלה נוספת היא אם אני משתמש במחשב HTPC וכרטיס קול מתאים, אילו אופציות יש לי אז?

akira
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #4 

A35 הוא בעל יציאות 5.1
http://www.amazon.com/Toshiba-HD-A35-10 ... 323&sr=8-1

99% שגם נגני בלו-ריי מקבילים הם בעלי יציאות אנלוגיות של לפחות 5.1

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

נכון שיש לו 5.1 יציאות אנלוגיות אבל הוא מעביר דרכם רק DD רגיל ולא TRUE HD בגלל שהוא לא עושה פענוח פנימי.

"The HD-A35 can output 5.1 channel analog audio and, with HDMITM, High Bit Rate Audio (up to 7.1 channels). With a capable receiver, the lossless Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio standards are then decoded externally"

היום אין לנו נגנים (רגילים) שעושים פענוח פנימי אפילו ל-DD. השאלה היא האם יהיו כאלה בעתיד שיכללו פענוח פנימי ל-TRUE HD והעברת המידע אנלוגית לרסיבר (שבמקרה זה הופך להיות למגבר בלבד)?

האם ניתן לעקוף את העניין ע"י מחשב?

creed
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 955
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #6 

בגרסה 3730 של powerdvd 7.3 ultra (ויכול להיות שגם בגרסאות הקודמות לה) יש אפשרות לקודד פורמטי אודיו HD באמצעות הנגן ולהעביר את הסאונד על גבי היציאות האנלוגיות של כרטיס הקול לרסיבר.

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

כלומר, כן יש דרך לא להשתמש ברסיבר ללא פונקציות המרה פנימיות (בעל כניסות 5.1 אנלוגיות) וכן לקבל את הפורמטים החדשים? סורי, אבל אני חדש בעסק.

מה אתה ממליץ לעשות אם הטלוויזיה שלי מיושנת ולא יכולה לקבל RGB או DVI או HDMI? האם ניתן להציג את הווידאו מהמחשב באמצעות Component ולקבל איכות טובה?

על איזה כרטיס קול תוכל להמליץ לי על מנת לקבל איכות סאונד כפי שהיא תצא מנגן ייעודי, הכולל יציאות אנלוגיות 5.1?

snio
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

creative audigy value 2 ומעלה או auzentech ( מקווה שרשמתי נכון )

כל רסיבר כמעט יש היום כניסה של 6\8 ערוצים אנלוגית אז מהמחשב אתה צריך כבל pl סטריאו ל2 rca זכרים ( 98% מהחניות יש להם את זה ) ומאחר שזה 5.1 אתה צריך 3 סטים :
1. לקידמיים
2. לאחוריים .
3. לסנטר ולסאב ( לסאב מחברים ישירות לא דרך הרסיבר )

תשתמש בpowerdvd 7.2 ומעלה אבל אל תוריד את העדכון מאתר הוא חוסם לראות סרטים שרצים מהמחשב .
בpowerdvd תגדיר 6 רמקולים ולא spdif וככה תוכל לראות סרטים hd עם dd+ ו dts turehd .
pre= rotel rsp 976
amp=sunfire 7200
speakers = klipsch 82 family
display =un55b7000
media = htpc

creed
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 955
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #9 

רק בגרסאות האחרונות של PDVD נוספה התמיכה בפורמטי סאונד HD, העוקץ הוא שבאמת גרסאות אלו לא מאפשרות לנגן סרטים ישירות מהכונן והקשיח ולכן למי שאין כונן bluray וכותרים מקוריים יש בעיה (למרות שגם עליה ניתן להתגבר).
בגרסאות הקודמות יותר של PDVD אכן ניתן לנגן תוכן ישירות מהכונן הקשיח, אך התמיכה שלהם בפורמטי סאונד HD היא רק ברמה כזו שהם יודעים לנגן מהם את הליבה של DD או DTS ואת זה להעביר הלאה.

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

כלומר, כן בפועל ניתן להשתמש במחשב כ- PRE וברסיבר כ- AMP?

האם יש פתרון כלשהו לטלוויזיה שלי? טושיבה SH9.
הטלוויזיה היא הקרנה אחורית ללא חיבורי HDMI תומכת 1080i.

האם יש פתרון לוידאו? אולי דרך קומפוננט?

יש לציין שכשאני מחבר את הנייד שלי לטלוויזיה דרך S_VIDEO התמונה נראת "לא טוב" והרזולוציה נמוכה (אם אני מגדיל אז שטח הצפייה מצטמצם) אבל יכול להיות שזה עניין של הגדרות.

snio
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

כמעט כל כרטיס מסך היום מגיע עם מחבר component שאותו אתה מחבר לטלויזיה וכמובן שמחשב יכול להיות pre מאחר שהיום הכל כבר נמצא במחשב , הדיוידי המוסיקה שלך והסרטים שלך וגם אתה יכול לקנות כרטיס טליוזיה לחבר את הממיר מה שנשאר לך זה רסיבר חסר עבודה כי אין לך צורך במיתוג וכמובן שאתה יכול להשתמש בו רק בתור הגברה או תקנה רק מגבר .
נערך לאחרונה על ידי snio ב 16/02/2008 15:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
pre= rotel rsp 976
amp=sunfire 7200
display =un55b7000
media = htpc

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

האם יש הגבלות מסוימות בעניין הרזולוציה? ציינתי לפני כי הטלוויזיה מקבלת משום מה רזולוציה נמוכה מאוד מהמחשב ובסרטים היא נראת ממש טוב עם הרבה יותר "איכות".

snio
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

תראה לראות את המחשב על טלוזיה תמיד היה בעיה עם הוא היה מחובר דרך svideo או component בעיות פליקרים למניהם וקשה לראות פונטים בlcd הבעיה נפתרה מאחר שהם כמו מסך מסך בעלות חיבור vga או dvi או hdmi אבל סרטים תמיד רואים טוב אם אתה הולך לחבר את הטלויזיה (34 אינצ ) למחשב הייתי מכוון את הכרטיס מסך על 720p ולא יותר והייתי משתמש במחבר שמגיע עם הכרטיס מסך .
pre= rotel rsp 976
amp=sunfire 7200
display =un55b7000
media = htpc

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

ע"י איזה חיבור אתה ממליץ לחבר את הכרטיס מסך להטלויזיה?

הטלויזיה בגודל 43 אינץ'.

קודם ביצאתי את החיבור לטלויזיה ע"י רזולוציות סטנדרטיות כגון 800 על 600 וכדומה. לפי מה שאתה אומר, אני צריך להגדיר רזולוציות בצורה שונה - 720P. ניסיתי למצוא את הרזולוציות לחיבור בסגנון זה ולא מצאתי בהגדרות שלי. (Nvidia 7400 go)

snio
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

במחשב נייד עדיף להתשמש ב800 על 600 או שתנסה 1280 על 720 (720p ).
אצלי פשוט המחשב מחובר לlcd והוא עשה את זה אוטמטית .
pre= rotel rsp 976
amp=sunfire 7200
display =un55b7000
media = htpc

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

מה ניתן לעשות אם הטלויזיה מראה תמונה מלאה ברזולוציה מסויימת וכשמגדילים רזולוציה התמונה גדלה וגולשת מחוץ לקצוות המסך?

snio
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

או לא להגדיל או להתשמש אם אני לא טועה בתוכנה שנקראת powerstrip ואתה יכול לחפש עליה בפורום .
pre= rotel rsp 976
amp=sunfire 7200
display =un55b7000
media = htpc

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

הבנתי, אני אבדוק את העניין. אולי תוכל לעזור לי בבחירת הרסיבר שאני כבר משתגע מיזה?

שמעתי את אונקיו 605 ונאד 744 בסטראו ולא בקולנוע ביתי. הנאד בלט בצורה מאוד משמעותית בסטראו.

אני הולך להשתמש ברסיבר גם לקולנוע ביתי וגם לסטראו. איזה רסיבר אתה ממליץ לי ללכת עליו?
האם הקודקים החדשים באמת משמעותיים?

תודה!

snio
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

תראה מבחינת פורמטים השאלה היא אם אתה הולך להוציא עכשיו כסף על נגן bluray או hddvd כן אז לך אונקיו ואל תשכח שכרגע נגן עולה יותר מרסיבר .
אם לא תבדוק את הנאד עם הרמקולים שלך או hk שאני ממש אוהב אותו למוסיקה .
ואם אתה הולך לקנות רסיבר שאין לו תמיכה בפורמטים החדשים הייתי הולך על יד שניה אין טעם להוציא הרבה כסף על רסיבר עדיף להשקיע על רמקולים והשאלה גם מה קורה עם הרמקולים שלך אם אתה מחליף את ווגה או נשאר איתם .
pre= rotel rsp 976
amp=sunfire 7200
display =un55b7000
media = htpc

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

אני רוב הסיכויים נשאר עם הווגה לעכשיו, כי אני עדיין סטודנט ונראה לי שאני כבר אשקיע בדירה שלי, כשתהייה לי ההזדמנות, בסט של קליפש עם מגבר של רוטל. זו לפחות דעתי לעכשיו...

כרגע אני רוצה לעשות את ההחלטה הנכונה לגבי רסיבר שאותו אני רוצה להשאיר לכ-4 שנים, או הרבה יותר, אם הוא נשאר בבית ההורים.
לצערי לא יצא לי לשמוע את הרסיברים השונים בקולנוע ביתי, לכן זה קצת בעיתי בשבילי לקחת החלטה לגבי השניים.
אבל ללא ספק, אחרי ששמעתי את האונקיו, הדליקו לי את נאד, זה פשוט העלה חיוך על הפנים שלי... השאלה אם זה יהיה גם בקולנוע ביתי... הרי אין לנאד את כל המשחקים שיש באונקיו...

נכון לשנתיים הקרובות אני לא הולך להשקיע בנגן BR (עד שהמחירים יהיו הגיוניים יותר) אבל אני לא רוצה למצוא את עצמי, בשלב מסויים, מאוכזב מהרסיבר בגלל זה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”