הצטרפתי למועדון DVD

פורום נגני DVD ובלוריי, סטרימרים וממירים של AppleTV ו-GoogleTV- כאן נדבר על נגנים שמקבלים דיסקים פיזיים...
שלח תגובה
yuriok פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

קניתי מכשיר פיונר DV-400AV ואני מאוד הופתעתי מאיכות ממה שציפיתי, מכוון שאני חדש ב-DVD ברצוני לשאול כמה שאלות וגם מעט עזרה.

1. רציתי לקנות סרטים באתר בלוקבסטר, ראיתי שיש סרט אחד שהוקרן בשנת 1985 שמוכרים 2 דיוידי בעיצוב אריזה שונה, אחד מהם שנת ייצור 2002 ושני 2005 עם אותם ספקים (גלובוס יונייטד (1997) בע"מ) ואותם פרטים טכניים, אך לא צויין איכות וידאו. שאלה האם 2 קטלוגים עם שנת יצור שונה נראים אותו איכות וידאו? (למרות שאיכות סרט נעשה בשנת 1985) או מומלץ לקנות שנת ייצור אחרון למרות שיש שיפור באיכות וידאו לעומת משנת ייצור הקודם?

2. קניתי סרט דיוידי (איזור 2) באירופה שלא ניתן להשיג בארץ , רציתי להעתיק את דיסק לגיבוי למקרה שיתקלקל את מקורי, השתמשתי בתוכנה DVD Shrink 3.2, כדי להוריד את מיותרים ושמתי אותו רק סרט באורך מלא, צרבתי אותו בדיסק SILVERLINE 8.5GB ויצא בהצלחה. בדקתי במחשב ועובד כמו שצריך, אך כשאני שמתי במכשיר דיוידי, וידאו/אודיו עובד מצויין אבל סדר פרקים יוצא אקראיים, בדקתי מצב RANDOM והוא נמצא לא פעיל. אולי עשיתי לא נכון בתוכנה DVD SHRINK, אך אשמח לקבל עצות כדי שלא יחזור שוב עם פרקים אקראים. (צורב שלי asus drw-1814blt)

3. המכרים שעובד באולפני סרטים ברוסיה רצה לשלוח לי כמה דיסקים דיוידי, אני יודע שלא ייתאים לדיוידי בגלל איזור, אך זה יפעיל סרטים במחשב?

4. זה בסדר שאני שמתי ממיר YES (כסוף גדול) על דיוידי? כמה רווחים אמור להיות בסדר, כדי למנוע הפרעות/התחממות?

5. בשלט כתוב כפתור ANGLE, יש כמה קיימים סרטים שתומכים בזה או שרק חוסר שימוש?

6. במכשיר דיוידי יש שקע לניגון USB ובמדריך לא הוזכר את סוג תמיכה USB, האם ל-USB בדיוידי הוא 2.0?

תודה לעונים!

XVision
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

תתחדש על ה-DVD ! מכשיר מעולה !
אנסה לענות לשאלותיך בקצרה :
1.כן , בדרך כלל יש הבדל גם מבחינת ה-AUDIO וגם ה-VIDEO . כדי לדעת במדוייק מה ההבדלים יש לעיין בפרטים הטכניים על גב קופסאת הדיסק למטה .

2.לדעתי פעולת הגיבוי של DVD מקורי לא נדרשת כי במקרה שדיסק יתקלקל תוכל לרכוש אותו בשנית מהחנות . לגבי הפעולה עצמה כנראה שביצעת את ה-RIP בצורה שגויה ומכאן התוצאה .

3.רוב הסיכויים שיתאים גם ל-DVD . ה-DVD שרכשת הוא מולטיזון , כלומר תומך בכל האזורים .

4.לא , זה לא בסדר . מכשיר כמו DVD חייב להיות חופשי מכל צדדיו למטרת איורור וקירור . מומלץ שתחפש מקום טוב יותר עבור הממיר שלך מאשר על ה-DVD .
מבחינת איכות - אין זה משנה אם הממיר יושב על ה-DVD או לידו - הם לא מפריעים אחד לשני .

5.הלחצן שציינת מאוד שימושי כשהתוכן מכיל צילומים מכמה זויות צילום . זה קורה בדרך כלל בצפיה בדיסקים של הופעות חיות ופחות בסרטים .

6.כן , בדרך כלל זה USB2 .

תתחדש ותהנה !

yuriok כתב:קניתי מכשיר פיונר DV-400AV ואני מאוד הופתעתי מאיכות ממה שציפיתי, מכוון שאני חדש ב-DVD ברצוני לשאול כמה שאלות וגם מעט עזרה.

1. רציתי לקנות סרטים באתר בלוקבסטר, ראיתי שיש סרט אחד שהוקרן בשנת 1985 שמוכרים 2 דיוידי בעיצוב אריזה שונה, אחד מהם שנת ייצור 2002 ושני 2005 עם אותם ספקים (גלובוס יונייטד (1997) בע"מ) ואותם פרטים טכניים, אך לא צויין איכות וידאו. שאלה האם 2 קטלוגים עם שנת יצור שונה נראים אותו איכות וידאו? (למרות שאיכות סרט נעשה בשנת 1985) או מומלץ לקנות שנת ייצור אחרון למרות שיש שיפור באיכות וידאו לעומת משנת ייצור הקודם?

2. קניתי סרט דיוידי (איזור 2) באירופה שלא ניתן להשיג בארץ , רציתי להעתיק את דיסק לגיבוי למקרה שיתקלקל את מקורי, השתמשתי בתוכנה DVD Shrink 3.2, כדי להוריד את מיותרים ושמתי אותו רק סרט באורך מלא, צרבתי אותו בדיסק SILVERLINE 8.5GB ויצא בהצלחה. בדקתי במחשב ועובד כמו שצריך, אך כשאני שמתי במכשיר דיוידי, וידאו/אודיו עובד מצויין אבל סדר פרקים יוצא אקראיים, בדקתי מצב RANDOM והוא נמצא לא פעיל. אולי עשיתי לא נכון בתוכנה DVD SHRINK, אך אשמח לקבל עצות כדי שלא יחזור שוב עם פרקים אקראים. (צורב שלי asus drw-1814blt)

3. המכרים שעובד באולפני סרטים ברוסיה רצה לשלוח לי כמה דיסקים דיוידי, אני יודע שלא ייתאים לדיוידי בגלל איזור, אך זה יפעיל סרטים במחשב?

4. זה בסדר שאני שמתי ממיר YES (כסוף גדול) על דיוידי? כמה רווחים אמור להיות בסדר, כדי למנוע הפרעות/התחממות?

5. בשלט כתוב כפתור ANGLE, יש כמה קיימים סרטים שתומכים בזה או שרק חוסר שימוש?

6. במכשיר דיוידי יש שקע לניגון USB ובמדריך לא הוזכר את סוג תמיכה USB, האם ל-USB בדיוידי הוא 2.0?

תודה לעונים!
...

yuriok פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

ראשית, תודה על תשובה
2.לדעתי פעולת הגיבוי של DVD מקורי לא נדרשת כי במקרה שדיסק יתקלקל תוכל לרכוש אותו בשנית מהחנות . לגבי הפעולה עצמה כנראה שביצעת את ה-RIP בצורה שגויה ומכאן התוצאה .
...
מה זה RIP? ומה צריך לעשות?

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039

שליחה #4 

Rip זה פעולת העתקת התוכן מתוך הדיסק לתוך המחשב, וכוללת בדרך כלל גם ניקוי (אוטומטי או ידני, תלוי בתוכנה ובמה שאתה בעצם רוצה לעשות) של חלקים שלא צריך אותם (כמו הגדרות איזור, נעילות Macrovision...)

DVD Shrink היא תוכנת Ripping לדוגמא, וזאת גם הפעולה שאתה עשית, גם בלי לדעת איך היא נקראת.

amitgba
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

מכשיר מעולה תתחדש!
היי,זה רק אני או שאני רואה dvd של פיוניר שם למטה?

yuriok פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

4.לא , זה לא בסדר . מכשיר כמו DVD חייב להיות חופשי מכל צדדיו למטרת איורור וקירור . מומלץ שתחפש מקום טוב יותר עבור הממיר שלך מאשר על ה-DVD .
...
ומה עם מכשיר במצב לא פעיל ואני אשים מעל ממיר YES, זה בסדר?
...
בקשר לצריבה לגיבוי, קראתי פה בפורום שאפשר להתנסות CLONEDVD, ניסיתי אותם בצורב RW מ-4.7GB (כדי שלא אדפוק שוב עם READ ONLY 8.5GB ) והפלא התפריטים וסרטים עובדים מצויין לעומת DVDSHRINK שיצא לי בלגן אפילו רק פרקים של הכותרת אחד לא אקראיים.
אני רוצה לשים דיסק 8.5 ובוחר סוג דיסק צריבה DVD +/- DL מ-CLONEDVD2 וסרגל מדידה לגודל של סרט התאימה לגודל של דיסק DL מאה אחוז, אז הייתי רוצה לשאול אותכם בבטחה, מה שסרגל אומר שגודל של סרט מתאים לגודל של דיסק - האם תוכנה לא ייתכווץ אותו בצריבה, למרות שגודלה מתאימה לזה במאה אחוז?

שאלה אחרונה כשמעברים סרט מדיוידי לכונן קשיח ואחרי זה צורבים אותו ללא כיווץ, כמה אחוז נאבד איכות אודיו/וידאו מסרט דיוידי עד לצריבה?

שוב... תודה לעונים!

שלח תגובה

חזור אל “נגנים וסטרימרים”