kef q compact

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
siboni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 257
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום חברים,

ברשותי הרמן קרדון AVR45 שהיה משודך (עד אתמול..) לwharfedale valdus 400 שנמכרו..
בסה"כ התוצאה היתה די טובה רוב הזמן, במיוחד אם המקור היה איכותי.

על כל פנים, אני מחפש כעת רמקולים מדפיים קטנים עם תקציב מאוד מוגבל.
המועמדים הסופיים הם:
kef q compact - לא שמעתי עדיין
wharfedale diamond 8.1/9.1 - לא שמעתי - מתכנן לשמוע אותם במשך השבוע הקרוב
kef cresta 10 - שמעתי ואהבתי..

הרמקולים ישמשו לשמיעת מוזיקת רקע בווליום סביר (אין לי כוונה להוריד טיח מהקירות), ופעם בשבוע/שבועיים לצפיה בסרט.

השאלה שלי לחברי הפורום המנוסים - האם לדעתכם kef q compact מסוגל לשמש כרמקול עיקרי? אני כמובן לא מצפה לרמת באס של הוורפידייל, אבל האם הוא יהיה מסוגל למלא סלון ממוצע ? (3*4)

שנית, האם מישהו מכיר חנות שמוכרת את הרמקול הזה ? הוא פשוט נעלם מהעולם.. :(

shldenon
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 299
נתן תודות: 0

שליחה #2 

את הQ קומפקט, סביר מאד להניח שתמצא בניופאן.

[interest]
הודעה מעוסק בתחום - מרטין
[/interest]
כל מערכת סטראו הינה התפשרות מול הדבר האמיתי

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199

שליחה #3 

שלדון נראה לי שאסור לך בתור בתחום להביע דעה על מוצר כלשהו.
במיוחד שדנון מיובאים ע"י אותו יבואן של KEF .

מה התקציב המקסימלי?
למה דוקא כ"כ קטנים מה הבעיה?
רק מדפיים מחויב?

מדפיים טובים חדשים:
http://www.audio1.co.il/products/9075 -קיבל ביקורות טובות מאוד בחו"ל. יעבוד נהדר עם הרמן שהוא מלא כח.
http://www.audio1.co.il/products/9083

וכמו כן mission m35i

siboni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

בעקרון מכרתי את הרצפתיים כדי לעשות את החיים יותר קלים ולהפסיק לרדוף אחרי הילדה בכל פעם שהיא יוצאת למסע חקר.. (למען האמת גם לא ניצלתי אותם בכלל).

כפי שציינתי, מירב השימוש בהם יהיה לשמיעת מוזיקת רקע (בד"ע ערוצי רדיו/מוסיקה בyes) ולעיתים (פעם בשבוע/שבועיים) איזה סרט.

הרמקולים צריכים להיות קטנים כדי שאוכל לתלות אותם על הקיר (רחמנא ליצלן..) - זוהי מגבלה שמקורה בדרג ההנהלה בבית.
אני מתכן לתלות אותם בגובה של 2.2 מטר עם הטיה של 10-15 מעלות לכיוון מרכז הסלון.

ולכן אני מחפש רמקול מדפי קטן ואיכותי (ובשום אופן לא סטלייט) שיתן לי תמורה הולמת לסכום הפעוט שיש לי להשקיע (עד 1400 ולא שקל יותר).

היום שמעתי את ה B&W DM303 ואהבתי (ראיתי שהוא נמכר בחיסול ב 1390 שזה מאוד אטרקטיבי).

ולכן רשימת המועמדים (הסופית אני מקווה) מורכבת מ :
diamond 8.1/9.1
cresta 10
q compact/ iQ1
B&W DM303

אני לא כ"כ רוצה לצאת מהגבולות הללו כי זה כבר מתחיל להיות מבלבל מאוד.

בעזרת השם - כשהילדה תגדל (ולי יהיו יותר שעות שינה) הם יהפכו לאחוריים...
:D
ושוב - האם למישהו היה ניסיון בחיבור של אחד או יותר מהזוגות הללו כרמקול ראשי בסלון? איך היתה התוצאה ?

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

מה התקציב על שלך.

siboni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

בו נגיד שעבור משהו יוצא מן הכלל - 1500 ש"ח.
בגדול הייתי מעונין להישאר סביב התחום של ה 1000-1300 ש"ח.

אני צריך ללכת השבוע ולבדוק רמקולים מיד שניה (cresta 10 , q compact , monitor 30) - שיעלו לי הרבה פחות (700-900 ש"ח).

Log_On
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

ביקורת

שליחה #7 

ביקורת של home cinema choice על ה- Qcompact. (כחלק ממערכת שלמה)

http://www.homecinemachoice.com/cgi-bin ... iewid=5801

וביקורת על ה DM303 (כרמקולים אחורים במערכת)

http://www.homecinemachoice.com/reviews ... Series.php

זה מה שמצאתי...
נערך לאחרונה על ידי Log_On ב 18/02/2008 2:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

תקנה את ה GALE שהמלצתי לך.
יש גם דגם 5.25 .

פשוט רמקול מעולה למחיר. באמת. אני הייתי ממש אבל ממש מופתע.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #9 

למעשה אני עם התלבטות זהה, תקציב נמוך למדפיים כמה שיותר איכותיים בתקווה גם להוסיף סאב זול בשביל לקבל באס גם בווליום נמוך ולמטרת שידרוג. לא רואה אלטרנטיבה ליד שנייה.

הבעייה שלי היא מה שדוחף אותם - YAMAHA RXV530, אני מקווה שהוא מסוגל להריץ יפה רמקולים כאלו.

אשמח אם תדווח לי ולקוראים על התרשמותך מאיכות הרמקולים שאתה הולך להאזין להם בקרוב וטיפה יותר בפירוט למה שהאזנת כבר, זה יכול להיות מידע זהב לסטודנטים שבינינו.

ד"א - מחיפוש בפורום, מצאתי על הקומפקטס של KEF שהם נמכרו באפריל במכירות חיסול חדשים ב890 ש"ח.

siboni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

הי BRK,

כפי שציינתי האילוצים שלי מאוד מורכבים (תקציב,גדול הרמקול,ייעוד, והכי חשוב - אישור סופי נתון לחסדי ההנהלה... :) ).

להלן התרשמותי עד כה :

א. kef cresta 10 : רמקול מאוד מוזיקלי ונעים לאוזן. באס הדוק שלא נמרח. מחירו סביר מאוד (קשה להשיג בחנויות אבל ברשת הוא נמכר באזור ה 1100-1300 ש"ח)
לא בחרתי בו מסיבה פשוטה - הוא לא מספיק חזק כדי שיוכל לתת מענה גם לסרטים.

ב. kef iq1 : שמעתי ולא אהבתי. היתה לי תחושה של רמקול קצת סגור או חנוק, במיוחד בכל מה שקשור לתחום הגבוה (שזה מוזר בהתחשב בתחום התדרים שהוא אמור לכסות ע"פ הספסיפיקציות). כמו כן יש לו חוסר ניכר בבאס.

ג. q compact :לא יצא לי לשמוע, אבל ההנחה שלי אומרת שהוא יהיה דומה לiq1 שהחליף אותו

ד.polk audio monitor 30 : ובכן - מדובר ברמקול שאוהבים או שונאים (לפחות לפי הרשמים שלי מתכתובות בפורום). אני אהבתי. רמקול בהיר מאוד, יודע לעלות גבוה מאוד ובמקביל לשחרר באס מפתיע ביחס לגודלו.
חשוב לציין שעלול להיות קצת "מעייף" לאוזניים אחרי פרק זמן ארוך (בגלל נטייתו להיות בהיר מאוד)

ה. B&W DM 303 : רמקול נחמד, יודע להפיק באס לא רע ויש לו נוכחות (טוב, הוא היחיד עם אלמנט 6"..). לא נפלתי מהכסא.

ו. B&W 602 : מ-ע-ו-ל-ה - רק לא בתקציב שלי...

ז. bose 201 : אכזבה רבתי. רמקול עייף/סגור/חנוק (מחק את המיותר). בנוסף להכל גם הגימור זול (טרמינל עם חיבורי פלסטיק כמו של מערכות משולבות משנות ה 80..). בקיצור - not my cup of tea..

לסיום - אני הלכתי לכל מיני מקומות עם דיסק קבוע שהכנתי לצורך המסע, ושכלל טרקים עם סגנונות שונים (אלקטרוני, רוק, פופ וכו') - כך שניתן יהיה לבדוק את הרמקולים במגוון רחב של קטעי מוזיקה.

בשורה התחתונה- בחרתי בסופו של דבר במוניטור 30 - יספק את הסחורה בסרטים (כמובן ביחס לגודלו, קטן ואסתטי , ניתן לתליה על הקיר, בהיר ופתוח)

עכשיו אני בדילמה קשה, כי היבואן הציע לי לשדרג ל RTI4 תמורת תוספת של 300 ש"ח... אין לזה סוף... :lol:

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

:lol: , כמו תמיד... זו הסיבה שאני מפחד ללכת להאזין :).

תודה על התגובה.
הפתיע אותי מה שרשמת על הQ1, ולא חשבתי שהמוניטור 30 מתבלטים עד כדי כך בתור רמקולים ראשיים - יפה.

ממה שנראה עניין המחיר משחק, והרמקול הכי תקציבי (הDM303) לא מתבלט.

תמשיך לדווח לנו על הממצאים (Y) .

siboni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

האמת היא שגם אני מאוד הופתעתי מה iQ1.
למעשה, מאוד קיוויתי שהוא ימצא חן בעיני, כי הוא מאוד אסתטי ובעל רמת גימור גבוהה יחסית למחירו. אבל כנראה שיש אהבות שלא נועדו להתגשם - לא משנה מה ניסיתי לעשות (שיניתי הגברה, שיניתי פרמטרים, החלפתי דיסקים) - הוא פשוט לא "תפס" אותי...

לגבי הפולק - שוב - גם הופתעתי (לטובה) מהעוצמה שהקטן והממזרי הזה יודע להוציא. לדעתי זה לא רמקול שיתאים לכל אחד- ובמיוחד לא למי שרוצה לשמוע מוזיקה בסגנון ג'ז/קלאסי. הרמקול הזה לא יפיל אותך מהכסא, אבל הוא all arount טוב, כלומר, אפשר לומר שהוא לא ממש מצטיין בכלום, אלא פוגע בממוצע בכל התחומים.

מאחר ואני שומע מגוון מאוד רחב של מוזיקה, ללא העדפה מובהקת לסגנון כזה או אחר, ובנוסף אני צריך שיהיה מספיק חזק כדי להוציא ביצועים סבירים ב DVD (ללא סאב/סנטר) - הרי שזה הרמקול בשבילי.

בכל אופן - קח תרמיל ומקל וצא למסע משלך, זה כיף לא נורמלי..

נשמח לשמוע גם את התובנות שלך.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

אופס טעות שלי, חשבתי שהתכוונת ל Q1 ולא לIQ1, אבל אני מניח שזה גם אומר משהו על הQCOMPACTS. עד כמה שאני יודע הQ1 צריכים להיות קצת יותר טובים מהIQ1.

כן, תרמיל ומקל... הרבה מאוד שנים לא קניתי רמקולים, ויהיה מעניין איך זה לקנות מיד שנייה.
חבל שאין כרגע הרבה זמן לטיולים כאלו. מעניין איך המוכרים היום מגיבים להאזנות מזדמנות - אני זוכר שלא כולם ממש אהבו את זה (בייחוד מקבלי האחוזים).

עוד בעייה שלי זה הסאב. כרגע יש לי רמקולים עם סאב פאסיבי שעלו לי בזמנו 1600 ש"ח.
משהו ממש חסר לי בהם, בייחוד הבאס הנעים בווליום חלש שיש עם סאב אקטיבי, כזה שמאפשר להרגיש חזק את הפריטות, צ'לו, גיטרה באס וכל זה בלי להרעיד את הבית או להגביר ווליום. אני מקווה שהתקציב הנמוך במחירי יד שנייה יאפשר להכניס משהו שבאמת מביא שיפור בכל התחומים ושסאבים הזולים והקטנים (8") יודעים לעשות עבודה נחמדה ביחד עם המדפיים הנ"ל.

סה"כ אני חושב שיש לי דרישות דומות לשלך מבחינת התקציב הנמוך, המטרה לשדרג לרמה טובה יותר של אודיו עד כמה שאפשר, והגודל הקטן - אני חושב גג עד גובה של 30 ס"מ, וסאב קטן כמה שיותר. צריך משהו שלא יתפוס הרבה מקום, משהו בלי נוכחות גדולה בנפח, ומשהו שיהיה קל לבצע איתו מספר מעברי דירות 8) .

siboni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

הQ1 הוא רמקול מעט גדול יותר (החליף אותו ה iQ3) והוא כולל, כמדומני, אלמנט 6", כך שסביר להניח שביצועיו בתחום הנמוך יהיו טובים יותר.

לגבי הQcompact או iQ1 - אני מניח שבתוספת של סאב הם יוכלו לתת חוויה יותר טובה.
מאחר ותוספת שלסאב לא נכנסת בתקציב שלי ירדתי מהם (מה גם ש"שידוך" של סאב לרמקול מדפי - לטובת מוזיקה היא משימה קשה מאוד).

אני "אסתפק" כרגע בפולק, שביום מן הימים ישודכו לסאב או שיהפכו להיות סראונד במערכת גדולה יותר...

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

שמעתי היום את ה303, מוניטור30 ו KEF IQ1.

אני מבין מה אהבת במוניטור 30 של פולק אודיו, מאוד מאוד פתוחים, טרבל אמיתי ומגרגר, אבל לדעתי פתוחים מדי, הסאונד בורח החוצה ואין משחק מעניין עם הבאס - בעיקר צלילים הדוקים כמו פריטה בגיטרה. פשוט חסר בהם משהו "מהנשמה" של הצליל האקוסטי.
לא יודע - משהו מאוד אהבתי בהם אבל משהו אחר לא. בהחלט היה ניתן להרגיש שהסאונד ברמה גבוה מאוד אבל הסאונד ברח מסביב ולא היה הדוק בקטעים אקוסטים, כאילו הכל נשמע ברמה הגבוה ואין צליל למטה (בהיר זו לא מילה מספיקה בשביל לתאר אותם...).

הDM303 של B&W - מאוד איכזבו, נשמעו ממש סגורים, טרבל גרוע, לא הגיע לרמה של הKEF ובטח לא לפולק אודיו. אולי הרמקול היה לא תקין - גם אתה הרגשת ככה ? שהוא ממש סגר ובכלל לא בהיר ? איך הוא היה לדעתך אל מול הKEF IQ1 ? חשוב לי לדעת בעיקר בנושא של הבהירות והטרבל (כי יכול להיות שהזוג ששמעתי היה פגום).

דווקא את הKEF IQ1 אהבתי, רמת הפתיחות היתה באמצע, לא פתוחים מדי אבל עדיין פתוחים, וגם היה משהו מאוד הדוק בבאס בתהודה ובצלילים האחרים. הם היו מאוד ממוקדים בניגוד לפתיחות המטרידה שבפולק אודיו. מה שכן, לשמוע אותם אחרי הפולק נתן הרגשה שהם מאוד סגורים, אבל זה רק שמעבירים ישר אליהם מהפולק.
מה שעוד מטריד- אני לא יודע אם הQCOMPACTS הם אותו הדבר כמו הIQ1.

הבעייה הכי גדולה היא איך למצוא ביד שנייה.. או במחיר טוב.

וד"א - בסוף יצא לך לשמוע את הQCOMPACTS או רק את ה IQ1, לא ממש הבנתי.
אני צריך חנות נגישה במרכז שיש לה יותר דגמי מדפיים להשוואה.

siboni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

הי,

לגבי ה B&W - גם אני חשתי שהוא היה חזק יותר בנמוכים, והיה חסר לי קצת טרבל.

את הqcompact לא שמעתי. יצא לי לשמוע את הiq1 (שהוא המחליף שלו).
הם פחות או יותר באותו גודל ותצורה, ולכן אני מניח שהצליל יהיה יחסית דומה.

כפי שאמרתי, הiq1 היו מעט סגורים לטעמי (בשלב זה עוד לא שמעתי את הפולק..)
הcresta, שהאזנתי להם 5 דקות אח"כ עם אותה מערכת, נשמעו טוב יותר לאוזני.

בסופו של דבר הייתי צריך למצוא רמקול שיהיה קטן מספיק, יעמוד בתקציב, יהיה חזק מספיק לקולנוע ביתי (ללא עזרת סאב וסנטר), בעל עיצוב נאה (דרישות סף של ההנהלה) ויהיה יחסית בהיר (העדפה אישית) - הפולק עמד בכל הציפיות.

זהו ממש לא רמקול לכל אחד, ובטח לא לאודיופילים עם תקציב נמוך. אבל הוא נותן value טוב.

אני מניח שזה רמקול שילך מצוין עם קטעי מוזיקה אלקטרונית ופופ. הוא פחות יסתדר עם קלאסי/מוזיקה אקוסטית - שם החולשה שלו תבוא לידי ביטוי (לדעתי).
עוד דבר - את הפולק כדאי "למתן", כלומר, לא להוריד את הגרילים, ולא לבצע toe in.

אני הולך לחבר אותו לharman kardon avr45 - כך שבסופו של דבר אני אקבל סאונד "אמריקאי" טיפוסי..

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”