הי BRK,
כפי שציינתי האילוצים שלי מאוד מורכבים (תקציב,גדול הרמקול,ייעוד, והכי חשוב - אישור סופי נתון לחסדי ההנהלה...

).
להלן התרשמותי עד כה :
א. kef cresta 10 : רמקול מאוד מוזיקלי ונעים לאוזן. באס הדוק שלא נמרח. מחירו סביר מאוד (קשה להשיג בחנויות אבל ברשת הוא נמכר באזור ה 1100-1300 ש"ח)
לא בחרתי בו מסיבה פשוטה - הוא לא מספיק חזק כדי שיוכל לתת מענה גם לסרטים.
ב. kef iq1 : שמעתי ולא אהבתי. היתה לי תחושה של רמקול קצת סגור או חנוק, במיוחד בכל מה שקשור לתחום הגבוה (שזה מוזר בהתחשב בתחום התדרים שהוא אמור לכסות ע"פ הספסיפיקציות). כמו כן יש לו חוסר ניכר בבאס.
ג. q compact :לא יצא לי לשמוע, אבל ההנחה שלי אומרת שהוא יהיה דומה לiq1 שהחליף אותו
ד.polk audio monitor 30 : ובכן - מדובר ברמקול שאוהבים או שונאים (לפחות לפי הרשמים שלי מתכתובות בפורום). אני אהבתי. רמקול בהיר מאוד, יודע לעלות גבוה מאוד ובמקביל לשחרר באס מפתיע ביחס לגודלו.
חשוב לציין שעלול להיות קצת "מעייף" לאוזניים אחרי פרק זמן ארוך (בגלל נטייתו להיות בהיר מאוד)
ה. B&W DM 303 : רמקול נחמד, יודע להפיק באס לא רע ויש לו נוכחות (טוב, הוא היחיד עם אלמנט 6"..). לא נפלתי מהכסא.
ו. B&W 602 : מ-ע-ו-ל-ה - רק לא בתקציב שלי...
ז. bose 201 : אכזבה רבתי. רמקול עייף/סגור/חנוק (מחק את המיותר). בנוסף להכל גם הגימור זול (טרמינל עם חיבורי פלסטיק כמו של מערכות משולבות משנות ה 80..). בקיצור - not my cup of tea..
לסיום - אני הלכתי לכל מיני מקומות עם דיסק קבוע שהכנתי לצורך המסע, ושכלל טרקים עם סגנונות שונים (אלקטרוני, רוק, פופ וכו') - כך שניתן יהיה לבדוק את הרמקולים במגוון רחב של קטעי מוזיקה.
בשורה התחתונה- בחרתי בסופו של דבר במוניטור 30 - יספק את הסחורה בסרטים (כמובן ביחס לגודלו, קטן ואסתטי , ניתן לתליה על הקיר, בהיר ופתוח)
עכשיו אני בדילמה קשה, כי היבואן הציע לי לשדרג ל RTI4 תמורת תוספת של 300 ש"ח... אין לזה סוף...