לא קשור במישרין לנושא הפורום, אבל חלקנו מייבאים מוצרים ביבוא אישי ולפעמים גם "אוכלים כאפות" במכס.
אני מנסה לשחרר עכשיו משלוח של audio tweaks - פתרונות נגד ויברציה שישמשו מתחת לפטפון ויתר חלקי המערכת.
הבעיה היא שפקידי המכס שאין להם בהכרח היכרות עם התחום יחפשו סיווגים מתחת לאדמה (ולפעמים גם ממקומות חשוכים הרבה יותר!) על מנת לחלוב כמה שיותר כסף.
במקרה שלי מצאתי את עצמי לפני פקיד שלא היה מוכן לקבל שמדובר ביבוא אישי (לא יכול מבחינתו להיות שמישהו יוציא סכומי כסף כאלה שלא על מנת לגרוף רווח) ומה שעניין אותו זה להבין מאיזה חומרי גלם בנוי כל אחד מהמוצרים (סיבי פחם, גרפית, קרמיקה ואקריליק) מכיוון שכך ניתן יהיה לגבות מכס (בשעורים שונים) על כל אחד מהפריטים במשלוח - למרות שמדובר באביזרים למערכת שמע ולמרות שכולם ממלאים בסופו של דבר את אותה המטרה.
אני בטוח שיש כאן לא מעט אנשים שמצאו את עצמם באותו המצב בדיוק.
מישהו מכם מכיר עמיל מכס מקצועי שמכיר את התחום ויכול למצוא למוצרים סיווגים רלוונטיים כך שלא אדרש לשלם סכומים מופרכים עבור ציוד שאמור להיות פטור ממכס לפי דעתי?
יבוא אישי של מוצרי אודיו - שאלה
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
הבעיה היא שדעתך לא קובעת, אלא דעתו של איש המכס. בהחלט יש פה היבט פרסונלי - תלוי על מי ומתי נפלת (כמו בכל דבר ועניין), וגם מזל - שיכול לקבוע אם בכלל המכס יעלה על החבילה. לגבי עמיל מקצועי אני לא יכול לעזור לך - לא מכיר - אבל נראה לי שהשכר שתצטרך לשלם למישהו כזה עלול להיות גבוה ממה שרוצים ממך במכס; השירותים האלה לא זולים...