"רעשים" בתמונה ב LA32S81B ו 3100SV,מחוברים בעזרת
אוקיי אז את הרוב אתם יכולים להבין כבר מהכותרת,כאן אני יפרט יותר לגביי הבעייה :
אז ככה,לפניי שבוע התקינו לי בחדר את הטלוזיה הנ"ל (של סאמסונג אגב).
היה מחובר אלייה ממיר יס רגיל (מהכסופים הגדולים של פעם) בעזרת כבל RCA פשוט שדרכו עברו הסאונד והוידאו.
התמונה כמובן הייתה מזוויעה,האדום היה מרוח,בכלל תמונה כולה שבורה ולא חדה.אחריי המלצות של של אנשים וקצת דפדוף בדפי הרשת הבנתי שכדאי להזמין את יס ולבקש את ממיר ה 3100SV שכן הוא הכי "מהודר" בסדרת הממירים ה"חינמיים"? נקרא לזה כך..
וכך היה,הגיע טכנאי מקצועי מאוד שהבין את הדרישות שלי ונענה להם,לא התחיל לתרץ ולמרוח
ישר שראה מסך LCD בחדר הוא ירד לרכב והביא את הממיר המדובר.
ברגע שהוא התקין כבר ראו את ההבל בתמונה,אחריי שכולם היו שמחים בחלקם,הטכנאי יצא לדרכו ואני התיישבתי לראות סרט (ששודר ביס באותו רגע,"פרוע על המערב" קראו לו לצורך העניין)
5 דקות של צפייה וחשכו עיניי! רעשים והפרעות בתמונה,ההפרעה מתבטאת במן קו כזה לבן שרץ על התמונה,מתחיל מלמטה ומטפס למעלה לרוכב המסך (חשוב לציין שהפס ממש מזערי וסביר להניח שאדם לא פדנט כמוני לא ישים לזה לב בכלל)
שוב חזרתי לקרוא ברשת והבנתי שיש בעייה עם הממיר הנ"ל,שהוא עושה בעיות ביציאת ה SVideo עם טלויזיות מסויימות ושכדאי לקחת את ה 3100S. אוקיי-שוב טלפון ליס וביקשתי שיגיע אותו טכנאי שהגיע בפעם הקודמת,שכן זהו טכנאי מקצועי מאוד שנכון לפתור את הבעייה ולעזור בשונה מטכנאים אחרים שהיו אצלי בבית בעבר.
הגיע הטכנאי ראה והסכים שאכן קיימות ההפרעות ואני לא הוזה,שיחק עם הכבלים של הטלויזיה,עם המיקום של הממיר,עם שקעי חשמל -לא עזר כלום.
ירד לרכב והביא את ה 3100S (גם הוא חדש מהניילון בדיוק כמו ה SV)
חיבר אותו וגם כאן קיימת ההפרעה.
אחריי שישבנו שעתיים בבית ובודדנו שלושה עכברים אלחוטיים שקיימים בחדר (אחד מהם משדר ב 2.4GHZ) בודדנו את המקלטים שלהם,הרחקנו טלפון אלחוטי (שגם כן משדר ב 2.4GHZ)
והפלא ופלא! הרעשים קטנו בצורה דרסטים! למרות שעדיין היו קיימים.
וכך הגענו למסקנה שהבעייה היא לא מהממיר,ולא קשורה ליס.
אז אני שואל : ממה יכולה לנבוע הבעייה?
**מהממיר יוצא מתאם SCART בצבע כסוף-כחול,שממנו יוצא כבל S-Video דיי פשוט שקיבלתי עם ה כ.מסך של המחשב באורך מטר אחד.
מחובר לטלויזיה גם מחשב בחיבור VGA To VGA,לא יודע כמה זה יכול להיות קשור**
*מצורפת תמונה*
בברכה ותודה רבה,
טל דוד
אז ככה,לפניי שבוע התקינו לי בחדר את הטלוזיה הנ"ל (של סאמסונג אגב).
היה מחובר אלייה ממיר יס רגיל (מהכסופים הגדולים של פעם) בעזרת כבל RCA פשוט שדרכו עברו הסאונד והוידאו.
התמונה כמובן הייתה מזוויעה,האדום היה מרוח,בכלל תמונה כולה שבורה ולא חדה.אחריי המלצות של של אנשים וקצת דפדוף בדפי הרשת הבנתי שכדאי להזמין את יס ולבקש את ממיר ה 3100SV שכן הוא הכי "מהודר" בסדרת הממירים ה"חינמיים"? נקרא לזה כך..
וכך היה,הגיע טכנאי מקצועי מאוד שהבין את הדרישות שלי ונענה להם,לא התחיל לתרץ ולמרוח
ישר שראה מסך LCD בחדר הוא ירד לרכב והביא את הממיר המדובר.
ברגע שהוא התקין כבר ראו את ההבל בתמונה,אחריי שכולם היו שמחים בחלקם,הטכנאי יצא לדרכו ואני התיישבתי לראות סרט (ששודר ביס באותו רגע,"פרוע על המערב" קראו לו לצורך העניין)
5 דקות של צפייה וחשכו עיניי! רעשים והפרעות בתמונה,ההפרעה מתבטאת במן קו כזה לבן שרץ על התמונה,מתחיל מלמטה ומטפס למעלה לרוכב המסך (חשוב לציין שהפס ממש מזערי וסביר להניח שאדם לא פדנט כמוני לא ישים לזה לב בכלל)
שוב חזרתי לקרוא ברשת והבנתי שיש בעייה עם הממיר הנ"ל,שהוא עושה בעיות ביציאת ה SVideo עם טלויזיות מסויימות ושכדאי לקחת את ה 3100S. אוקיי-שוב טלפון ליס וביקשתי שיגיע אותו טכנאי שהגיע בפעם הקודמת,שכן זהו טכנאי מקצועי מאוד שנכון לפתור את הבעייה ולעזור בשונה מטכנאים אחרים שהיו אצלי בבית בעבר.
הגיע הטכנאי ראה והסכים שאכן קיימות ההפרעות ואני לא הוזה,שיחק עם הכבלים של הטלויזיה,עם המיקום של הממיר,עם שקעי חשמל -לא עזר כלום.
ירד לרכב והביא את ה 3100S (גם הוא חדש מהניילון בדיוק כמו ה SV)
חיבר אותו וגם כאן קיימת ההפרעה.
אחריי שישבנו שעתיים בבית ובודדנו שלושה עכברים אלחוטיים שקיימים בחדר (אחד מהם משדר ב 2.4GHZ) בודדנו את המקלטים שלהם,הרחקנו טלפון אלחוטי (שגם כן משדר ב 2.4GHZ)
והפלא ופלא! הרעשים קטנו בצורה דרסטים! למרות שעדיין היו קיימים.
וכך הגענו למסקנה שהבעייה היא לא מהממיר,ולא קשורה ליס.
אז אני שואל : ממה יכולה לנבוע הבעייה?
**מהממיר יוצא מתאם SCART בצבע כסוף-כחול,שממנו יוצא כבל S-Video דיי פשוט שקיבלתי עם ה כ.מסך של המחשב באורך מטר אחד.
מחובר לטלויזיה גם מחשב בחיבור VGA To VGA,לא יודע כמה זה יכול להיות קשור**
*מצורפת תמונה*
בברכה ותודה רבה,
טל דוד
-
- תמונה להמחשה של הבעייה
הבעיה שלך נקראת "מעגל אדמה"
ונוצרת מהפרש פוטנצייאלים בין הנקודה של יס (שעל הקיר)
לבין הטלויזיה שלך, שמחוברת להארקה הביתית.
לטלויזיה הקודמת שלך לא הייתה הארקה, ולכן גם הרעשים לא הופיעו
תפנה ליס ותגיד להם שצריך להתקין "איזולטור"
תפנה ליס ותגיד להם שצריך להתקין "איזולטור"
כל מערכת סטראו הינה התפשרות מול הדבר האמיתי
קודם כל,תודה ששפכת קצת אור על התופעה.shldenon כתב:הבעיה שלך נקראת "מעגל אדמה"
תפנה ליס ותגיד להם שצריך להתקין "איזולטור"...
עכשיו - מהו האיזולטור הזה? יס מודעים לזה שזה קיים אצלהם המכשיר הזה?
איך אני אמור לשכנע\מה אני אמור להגיד למוקדנית ע"מ לקבל את המכשיר הנ"ל?
האם אפשר לקנות אותו גם באופן פרטי בלי שום קשר ליס?
בברכה,
טל דוד
יס יודעים, גם בהוט אותה התופעה.
הם נמנעים מלהתקין כזה, כי עלות כ"א כ 80 דולר.
בגדול, זהו חלק משרות, והמוקדנית בטח תפנה אותך לאיזשהו מנהל טכני,
ולכשתסביר לו את התופעה, ישלחו אליך טכנאי.
יש כמה דרכים לפתור את העניין:
1. להתקין איזולטור
2. לחתוך את פין ההארקה, מה שבהחלט לא מומלץ!!
3. להשוות פוטנציאלים באמצעות הארקת הנקודה של יס לזו של הבית
ד"א, יש במקרה גם רעש לוואי של הרמקולים?
1. להתקין איזולטור
2. לחתוך את פין ההארקה, מה שבהחלט לא מומלץ!!
3. להשוות פוטנציאלים באמצעות הארקת הנקודה של יס לזו של הבית
ד"א, יש במקרה גם רעש לוואי של הרמקולים?
כל מערכת סטראו הינה התפשרות מול הדבר האמיתי
shldenon כתב:יס יודעים, גם בהוט אותה התופעה.
1. להתקין איזולטור נראה לי שזה האופצייה הכי טובה לא?
2. לחתוך את פין ההארקה, מה שבהחלט לא מומלץ!!לחתוך את פין ההארקה של המסך ולאבד אחריות? בהחלט לא בא בחשבון
3. להשוות פוטנציאלים באמצעות הארקת הנקודה של יס לזו של הבית מה זאת הפעולה הזאת? איך מבצעים אותה?
ד"א, יש במקרה גם רעש לוואי של הרמקולים?לא,הסאונד בסדר גמור,שומעים חלק וללא הפרעות...
באדום התשובות שלי לשאלות כמובן