עידכון:איך לדעת באיזה פילטרים הנגן במחשב משתמש בזמן הניגון !

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #1 

מה התחדש
אחרי לא מעט בעיות שאנשים נתקלים בקשר למציאת הקודקים אשר בשימוש במחשב
בזמן נגינת קבצי וידאו ע"י הנגנים ובגלל שלא נמצא פתרון מלא לזיהוי הפילטרים בשימוש
(יש אפשרות להשתמש ב FFDSHOW Audio Decoder אבל זה לא נותן פתרון מלא)
החלטתי להשקיע קצת זמן ולבנות פילטר שאוטומטית יבחר ע"י הנגן ויאפשר להציג את כל הפילטרים שבשימוש כרגע ע"י הנגן. בנוסף הוא יציג גם את כל החיבורים בין הפילטרים על הגרף שנבנה.
אגב, שמו של הפילטר הוא Graph Info Filter

מי שמעוניין להוריד ולהשתמש בפילטר הזה שיפנה אלי לפרטי ואני ישלח לו קישור לפילטר הנ"ל

הערות:
-כפי שניתן לראות מהתמונות זה עדיין גירסה לא סופית ועדיין דרושות בדיקות במגוון מערכות ובגרפים שונים
-בנוסף יש, כמובן, עוד צורך לשפר את הממשק (ראו תמונה Pic3). בשביל זה אני צריך זמן פנוי (אני מעוניין שהממשק יראה דומה ל GraphEdit)
-אני בדקתי פילטר זה על מספר גרפים במערכת הפעלה ויסטה וב XP וזה עבד בסדר
למרות שאני אשמח אם תשחקו איתו קצת כדי למצוא אולי תקלות\בעיות\הערות\הארות
-בשביל לשמור על הפשטות כרגע יש צורך להוריד רק קובץ אחד (בעתיד אני יוסיף התקנה מסודרת) ולרשום אותו בפילטר במערכת
דרך פקודת ה Regsvr32.exe c:\GraphInfoFilter.ax (שכמובן במקום \:c צריך לרשום את התיקייה אליה העתקתם את הקובץ)
-אני אשמח לשמוע רעיונות חדשים להוספה

הערות טכניות:
-אובייקט הפילטר הנ"ל נגזר ממחלקה שנקראת CTransInPlaceFilter שאומר בגדול שבפילטר אין שום קצאה של זיכרון או עיבוד על הנתונים הוא פשוט מעביר את מה שהוא מקבל בלי לעשות דבר
-כדי שפילטר זה יבחר תמיד אז ה Merit מוגדר בהתקנה (אוטומטי) להיות 0x40000000 (שזה בכוונה גבוה מ FFDSHOW Audio Decoder Filter)
-כדי להסיר את הפילטר פשוט מריצים RegSVR32.exe /u c:\GraphInfoFilter.ax
-בשלב מסוים ,אחרי שהגירסה תהיה סגורה ותר, אני אשחרר את ה source-ים שאולי למישהו יהיה חשק לקחת את זה רחוק יותר

לסיכום
-אני מקווה שבסופו של דבר הפילטר יעזור לאנשים ביתר קלות לזהות בעיות שקיימות אצלם במערכת בעקבות התקנה של קודקים סוררים

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #2 

ותמונה נוספת

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #3 

הוספתי לכל פילטר שנמצא בשימוש הגרף תכונות נוספות והם:
1. Filter Name2 - זהו שם הפילטר שנלקח מה Registry במערכת ושונה מהשם שמוגדר בשדה Filter Name1 שמייצג את השם שנחשף ע"י הפילטר עצמו בזמן ריצה.
הסיבה להצגת שדה זה היא שישנם פילטרים שמצהירים על שם ריק ולכן לא מוצג שם שמייצג את הפילטר ולכן קשה מאוד לדעת איזה פילטר זה.
לדוגמה לבעייה ששדה חדש זה פותר ראו בשירשור הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=

2. Filter CLSID - זהו CLSID של הפילטר הנבחר (למי שמכיר זהו ה CLSID מעולם ה COM-ים)

3. Filter Location - זהו שם הקובץ בו נמצא אותו הפילטר (בדר"כ בעל סיומת ax)

4. בנוסף הוספתי שדה נוסף (זהו השדה הראשון) שמציג את האפליקציה שיצרה את הגרף המתואר (בדוגמה שבתמונה זהו ה GraphEdit)

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #4 

בתמונה הראשונה ניתן לראות איך רושמים את הפילטר הזה במערכת (לשים לב רק לשנות המסלול למקום אליו העתקתם את הקובץ (בתמונה אצלי זה נמצא ב \:c)

ועוד דוגמה לנתונים אמיתיים שנוצרו ע"י Microsoft Media Player בניגון קובץ MKV
(תמונות 2 ו 3)
חלק ראשון של הנתונים
 חלק ראשון של הנתונים
חלק שני של הנתונים
 חלק שני של הנתונים
רישום הפילטר במערכת
 רישום הפילטר במערכת

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”